Jump to content
Masatenisi.org Forum

Euro-asia Cup 2009


Guest Umut AL

Recommended Posts

Çok şanslısınız. Salonda seyredenleri çok kıskandım.

 

Evet, çok şanslıyız ve gerçekten kıskanmalısınız.

 

Böyle oyuncuları canlı seyretmek apayrı bir zevkti. Organizasyon iyi olmasa da sadece seyretmek bile muhteşemdi...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • İleti 163
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Arkadaşlar bende bayağı bir görüntü oluştu. Bana bir şekilde ulaştırabilirseniz hepsini bir araya getirir isteyene internet linki üzerinden isteyene CD veya DVD olarak ulaştırırım. Ayrıca özel olarak çektiğim maç görüntüleride var. Belki Eurosport gibi değil ama en azından HD kalitesinde çekildi.wink.gif

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sn. Oktay ÇİMEN'in http://www.euroasia-ettu.com/news_view.php?s=1&id=55 'daki yorumunu okudum.

Dolu tribünlerden bahsetmiş. Ufacık salon olunca dolar tabiiki.

Bu forum ve 2-3 masa tenisi derneği olmasa o salon nerdeyse boş kalacaktı.

 

Federasyon, yılda bir yapılan forum buluşmasına sponsor olmalı !

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir organizasyondu. Maçlar başladığında halen otubüs içindeydim. Ve ilk gece Gencay'ın maçnı yetiştim...Tabii maçlar bittikten sonra hemen ALt kata iniverdim :) Bi baktım Kreanga ! Hemen çektim köşeye fotoğraf çekildik. İngilicesi kötü olmasına rağmen bayağ bir sohbet ettik. Artık backhand spinlerim daha etkili olacağına inanıyorum. Samsonova gelince tam bir asker gibi disiplinli :) Adam fotğraf çekilirken bile gülmüyor. Schlager'e gelince sıcakkanlı bir insan. Maze de iyi fakat Timo biraz fazla artist gibi duruyor :)

 

Bu arada dikkat eden var mı bilmiyorum ama Gencay vs Li'nin macında Lİ servis atarken Gencay'a bayağ bir sinirli baktı hep. :)NEdendir bilmiyorum :)

 

Şimdilik bu kadar... :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Maçta en güzel olan konu seyircilerin sporculardan daha iyi konsantre olmuş olmasıydı. Servis atılırken kimseden çıt çıkmıyordu. Bir masa tenisi maçı nasıl izlenir dersi verildi. Benim izlediğim videolarda bazan oyuncular gürültüden aşırı rahatsız oluyorlar ve maç disiplininden kopuyorlardı. Burada öylebirşey yaşanmadı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

TV den takip ettiğim kadarı ile...

 

Eurosport HD yayınladı, çekim kalitesi, kamera açıları mükemmeldi,

son derece profesyonelce idi...

 

TV den izlemenin tek kötü tarafı tüm maçlar yayınlanmadı, ilk gün

1. maç, 2. gün ilk 2 maç yayınlanmadı, gencay ın maçları yayınlanmadı,

aralarda reklam vs girdi..

 

Türkçe yayında senkron sorunu vardı, o yüzden ingilizce yayını seyrettim

matthew syed anlattı maçı.. (eski kamınvelt şampiyonu..)

 

Organizasyon aslında rüya gibi idi, yani, daha fazla ne istiyebilirsiniz ki

her iki kıtadan da en iyi 5 oyuncu çatır çatır mücadele ettiler..

 

Konsantre olimpiyat veya dünya şampiyonası gibi birşeydi..

 

Oyuncular da maçları almak için çabaladılar, motivasyonları üst düzeyde idi..

 

Bu organizasyon bir spor dalında yapılabilecek en güzel organizasyon

idi.. Fikir manyak bir kere.. Bir spordaki en iyi 10 sporcuyu arena gibi

bir yerde yarıştırıyorsunuz..

 

Tebrik ediyorum fikir babasını bu organizasyonun..

 

Seyirci dört dörtlük idi, masatenisinden anladığını gösterdi, çinli seyirciler

gibi bilinçsiz değildi, japonlar gibi uyuz değildi, kaliteli tezahurat, alkış

vardı, olması gerektiği gibi...

 

Federasyonumuzun yapması gereken de Tüm maçları dvd ye çekip tüm illere dağıtmalı

veya upload etmeli herkez indirmeli seyretmeli...

 

Kopirayt sorun olursa bir şekilde birilerinin çekip upload etmesi lazım çünkü,

arşive konması gereken maçlar çıktı..

 

Bu arada Asya takımının şort-tshirt leri ne kadar iğrenç renklerdi öyle..

İlk gün pembe tshirt, 2. gün sarı short rezil bir seçimdi.. palyaço

gibiydiler.. kınıyorum xiom un renk müdürünü. Pembe tshirt mü olur ya erkek

adama, Amerikada bazı hapishanelerde mahkumlara giydiriyorlar pembe kıyafetleri

aşağılamak için..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

51,000 euro ödül varmış bu ayağı kazanan takıma. Bilmiyorum ama 51,000 euro ödüllü İstanbul Open yapsanız herhalde bayağı ciddi bir katılım olur. Organizasyon falan hadi diyelim 150,000 euro toplam bütçe. Bir kısmı sponsorlarla halledilir. Kalanı çok mudur koskoca TC için.

 

Turnuvayı yayınlayan TV kanalı var mı? Ben göremedim. En üzücü husus bu bence.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İşin ilginç yanı bu camiaya girdim gireli ne kadar insan tanıdıysam hepsi oradaydı..Onun dışında merakten gelip izleyen insan varmıydı hiç bilmiyorum..Eğer giriş bedava olduğu için insanlar birbirini ezseydi,kavga çıksaydı bu organizasyon gazetelerde,haber bültenlerinde,haber sitelerinde ilk haber olarak geçerdi..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

evet organizasyon nedense medyada pek ilgi uyandırmadı...

 

Evet haklısın, maalesef ülkemiz insanı futbolla yatıp futbolla kalkıyorlar. Masatenisçisiyiz dediğimizde ise dalga geçiyorlar. Timo BOLL ve gelen diğer oyuncular Türkiyeden başka her ülkede saygıyla karşılanıyor. Fakat bazı insanlarımız bunun bilincinde değil nedense. Sanki hayatlarında sadece futbol var !!!

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

slm arkadaşlar bence organizasyonu düzenleyen şirketler başta i.b.b olmak üzere siyasi ağırlığını biraz daha koysa en azından bir siyasi otorite çağrılsaydı Türk medyasında ve kamuoyundada ilgi artardı. başbabakının veya dış işleri bakanının bu organizasyona 1 saat bile dahil edilmesi bence çok şeyi değiştirirdi...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hıncal Uluç demiş ki..

..Ve de Masa Tenisi Federasyonu Başkanı kardeşim, her kimsen.. Böyle bir dünya şovunu, İstanbul halkına, meraklısına nasıl duyuramıyorsun?. Bunu bile beceremiyorsan, niye orda duruyorsun?..

Bu turnuvayı alıp niye İstanbul'a getiriyor, bu milletin vergilerini nasıl böyle sorumsuz çöpe atıyorsun?.

Resmi sitene baktım, 13 Kasım sabahı.. 10 Kasım maçları var. 11 Kasım yok.. Kendi sitene sen koymazsan, koyma zahmetine katlanmazsan haberi, spor müdürlerine sitem etme hakkın olur mu?..

Al birini, vur ötekine..

Bu ülkede bir kitlesel suçluluk içindeyiz, yöneticileri ve medyasıyla..

O zaman biri söylesin bana.. Bu ülkenin çocuğu, genci, nasıl ve niye heveslensin, masa tenisçi, eskrimci, atlet, yüzücü, binici olmaya..

Yuh bize.. Yuh!..

yorum sizin..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hıncal ULUÇ bugün köşesinde bu konuya değinmiş.

 

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2009/11/14/bu_nasil_gazetecilik

 

yazıyı okudum gerçekten ağır konuşmuş ama gerçekleri konuşmuş Türk sporu hakkında...

Yazıları ve diğer argumanları takip ediyorum. Herkes bilgiyi bir başkasını arayarak öğreniyor .. Sanırım Saadettin Bey, Hakan Beye telefon açarak veya mail atarak maçların hangi salonda oynanacağı, giriş ücretlimi, herkes için yer ayrılıyormu yoksa herkes istediği yere oturabiliyor mu gibi sorular sormuş.. Yani bunların olmaması gerek, Bu organizasyon için reklam önemliydi fakat bu konuda çok zayıf kaldık. Bütün masa tenisçiler geldi sadece kendini tatmin etti. Kimsenin organizasyondan haberi yoktu... En azından sporcu bilgilerini içeren broşür, katalog veya istanbul hakkında bilgilendirici broşür, katalog vb gibi şeyleri yapmaları gerekirdi. Ben gidemedim ama fotolardan ve videolardan gördüğüm sadece salonda bütün sporcuların bulunduğu resimlerle donatılmış pankart tipi birşey vardı... başkada birşey yoktu...Federasyonun bu konuda sistemli ve bilgili kişilerle çalışması lazımdı... Bu organizasyonu reklamsız ve tanıtımsız geçtiğimiz için şahsen ben çok üzgünüm... Bütün masa tenisçilerin haberi vardı... Fakat hiçbir üst kuruluşun veya makamın haberi yoktu ...Herkes kendi izlediğiyle yetindi..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,bildiğiniz gibi son 1 ay içerisinde Bursa da önce Süper lig maçları,sonra 1. lig maçları ve en son 21 yaş altı Balkan Şampiyonası yapıldı..Tüm maçları mümkün oldukça takip etmeye çalıştım..Çok acıdır ki, 3-5 masa tenisi sever(onlarında çoğu sporcu)dışında tribünler bomboş idi..Hele hele Balkan Şampiyonası gibi Uluslar arası bir Organizasyondan kimsenin haberi yoktu..Birçok kişiye ben haber verdim..Ve neden daha önce haber vermedin diye sitem edenler oldu..Herkes Federasyonun Sitesine girip,oradanmı öğrenmek zorunda..Bu konuda medyamıza ve özellikle yerel yöneticilerimize çok büyük görev düştüğüne inanıyorum..Bursa da Şehir merkezinde Balkan Şampiyonası ile ilgili

1 tane Afiş gördüm,o da kapalı spor salonunun önünde!..Yazık..

Eğer şehrin muhtelif yerlerine bu afişler bolca asılsa..Medya;kim,nerde,ne yapmış türü çok önemli!..magazin haberlerine ayırdığı vaktin,çok çok kısa bir bölümünü bu tür Organizasyonlara ayırsa,salonlarımızın dolmaması için bir neden göremiyorum..En büyük eksikliğin tanıtım (reklam)olduğuna inanıyorum..Tribünlerin hınca hınç dolduğu nice güzel masa tenisi organizasyonları geçirmemiz temennileri ile..Tüm arkadaşlarıma Selamlar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Reklamın alasını yapabilirdik ama yapamadık..Kaçan balık büyük olur derler ya tam o misal..Böyle bir organizasyonu bırakın İstanbul'u,acaba Dünya bir daha görebilecek mi o bile muamma..Ve biz elimize geçen bu şahane fırsatı resmen ayağımızla teptik..

 

Bir kere neden hafta içi yapıldı bu organizasyon?Allah'ın günleri mi tükendi?Hafta sonu yapılsa eminim herşey daha farklı olurdu..İstanbul'da yaşayan masa tenisi sevdalılarının bir çoğu işleri yüzünden gelemedi..Onun dışında Türkiye'nin dört bir yanından gelip izlemek isteyenler vardı ama hafta içi olması sebebiyle gelemediler..Belki yurtdışından turistler gelecekti izlemek için ama yine hafta içi engeline takıldılar..Bence ilk ofsayt burada..

 

İkinci ofsayt salon ve salonun yeri konusunda..Aylar önce Haldun Alagaş spor salonu dendi,sonra organizasyona sayılı günler kala Fatih Spor kompleksine alındı..Zaten Haldun Alagaş başlı başına bir fiyaskoydu bence..Daha merkezi bir salonda yapılması gereken bu organizasyonu Ümraniye'de yapma düşüncesi saçmalıktan ibaretti..Fatih spor kompleksi ise ulaşım açısından biraz daha kolay bir yerdeydi..Metrobüs,metro,tramvay,otobüs vs..Kısacası tüm toplu taşıma araçları ile salona ulaşmak mümkündü..Ama yinede doğru tercih değildi..Belki bir Caferağa,ya da daha önce önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmış Abdi İpekçi Spor Salonu bu konuda doğru tercih sayılabilirdi..

 

Üçüncü ve en önemli ofsayt tabikide tanıtım kısmında..Bizler forum sayesinde haberdar olduk bu organizasyondan..Belki Dünya'nın haberi vardı ama bizim haberimiz yoktu..Tam bir Türk işi..Hep övünürüz kendimizle,Türk milleti çalışkandır,Türk milleti zekidir diye!Ama gelin görün ki bize her açıdan müthiş getiri sağlayacak bu organizasyonu yüzümüze gözümüze bulaştırdık(bulaştırdılar)..Hani zekamız?Hani çalışkanlığımız?Resmen sınıfta kaldık,daha ötesi yok..

 

Son olarak bana rüya gibi 2 gün yaşattıkları için bu organizasyonu İstanbul'a getiren herkese çok ama çok teşekkür ederim..Keşke biraz daha becerikli olsalardı da Dünya alem organizasyon görseydi ama...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hürriyetin yayınladığı haber için, "Buna da şükür" demek gerek belki ama

ben "Allah iyiliğinizi versin" diyorum.

 

Yahu madem bir müslümanlık edeceksiniz,

şunun haberini baştan versenize!

 

Herşey olmuş bitmiş, ondan sonra

"İstanbul bu hafta önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı."

 

E elinizin körü!

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hıncal Uluç demiş ki..

 

yorum sizin..

Hıncal Uluç konuşmasında ağır sayılabilcek ifadeler yer vermiş. Belki Kendince Haklı.Hatta kendince değil hepimiz için bir nevi haklı Sayılır Çağan ın da söyledikleri gibi Organizasyon Dünya çapında bir organizasyon olmasına rağmen çoğu yönüyle zayıf kaldı denilebilir.

 

Fakat ben burda Hıncal Uluç yazısına değineceğim ,.

 

Ve de Masa Tenisi Federasyonu Başkanı kardeşim, her kimsen.. Böyle bir dünya şovunu, İstanbul halkına, meraklısına nasıl duyuramıyorsun?. Bunu bile beceremiyorsan, niye orda duruyorsun?

 

Özellikle bu koyu renkle yazılan yer. Federasyon başkanı her kimsen demiş Daha kim olduğunu bile bilmediği Birisi hakkındaki bu sözleriş tamamen saçmalık. Sitene girdim baktım diyor.Sen sitende duyuramadıysan başkalrı ne yapsın diyor kısaca (bunu bir masa tenisi camiasından birisi söylese çok net doğru söylüyorsun derdim). Fakat kendisi bile daha masa tenisi hakkında nerdeyse hiç bir bilgisi olmadan Bu denli yazılar yazması Ne kadar doğru bilemiyorum.

 

Sonuc olarak Zaten tek kelimeyle Böyle bir Organizasyonun Daha geniş Çaplı olması gerekliydi.

 

Selamlar...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

"Federasyon başkanı her kimsen" bir küçümseme içeriyor yoksa ismini öğrenmek bir ilkokul öğrencisi tarafından bile max. 2 dakikada öğrenilecek iş . Tanıtımı düzgün yapın demek için masa tenisi bilmek de gerekmez bence :D: iyi demiş Hıncal Uluç bence. :D:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Az önce ntv'de Ercan Taner ve Burcu Esmersoy'un sunduğu bir spor programına(adı neydi unuttum) Milli Antrenör Jiang Chao ,Milli sporcularımız Jiang Peng Fei ve Gencey Menge katıldı..Biraz All star maçları ile ilgili,biraz da masa tenisinin Türkiye'deki durumu ile ilgili konuştular..Ayrıca salona bir masa getirilmiş..Önce Gencay ile Ercan Taner oynadı,daha sonra set ekibinden masa tenisi bildiğini iddia eden birisi çıktı fakat raket tutmayı bile bilmiyordu..Son olarak Gencay ile Peng Fei biraz şutop oynadılar ve reklam arasına gidildi..Keşke bu tarz yayınlar her hafta yapılsa,her spor programı işi bilen antrenör yahut sporcuları oraya çıkarıp masa tenisini tanıtma fırsatı sunsa..Sanırım bundan 4-5 sene önce yine Peng Fei ve Gencay,Sabahattin Hoca ile birlikte bir spor programına çıkmıştı..Bir 4-5 sene sonra tekrar çıkarlar herhalde..

 

Bu arada Gencay'ın söylediği şey dikkatimi çekti..Burcu Esmersoy Gencay'a dünya yıldızları ile oynarken ne hissettiğini sordu..Gencay'da ilk başta heyecanlandığını,çekindiğini söyledi..Daha sonra ise ;''Maç ilerledikçe aslında arada o kadar da fark olmadığını anladım'' dedi..Gencay'a göre herşey bir noktaya kadar aynı fakat fark belli bir noktadan sonra ortaya çıkıyor..Ona göre bu farkın sebebi de o sporcuların sıkı çalışma disiplini ve uyguladığı programlar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 24 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..