Jump to content
Masatenisi.org Forum

Terfi lig


Recommended Posts

24 dakika önce, Bilal OLGUN yazdı:

Pande mi sürecinde nasıl oynatılmasını beklersiniz. Ayrıca liğ lere daha çok var. Bu sene oynatılmadığı gibi seneye de oynatılma ya bilir.

Ligler nasıl oynanacaksa terfi aynı şekil de  yapılsın istiyoruz hocam. Ligler oynanmayacak sa tabii ki sözümüz yok. Geçen seneki terfi sıralamasından takım çıkartılacak mış 3. Lige.  Federasyondan görevli bir kişi telefonda verdi bu bilgiyi. Profesyonel ligler için takımlardan görüş alındı. Bu da bizin terfi lig için görüşümüz. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bazilari 22 agustosta tokatta yapılacak dedi. masatenisi.site de haberi vardi. 

Daha henuz bisey belli degil. 

Ancak ikinci dalga ile birlikte bence liglerin oynatılması zor görünüyor.  Ya da belki sporculardan baska kimse salona alinmadan, el sıkışmadan mac haricinde maske takarak vs oynatmayı deneyebilirler. Tamamen görüş mesalesi.  Ben bizzat böyle bir ortamda oynamak istemezdim. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Virüsbilimci doktorların, virologların aktardığı bazı malumatların yanısıra, kendi gözlemlerimi de eklediğim aşağıdaki satırları kaleme almada bir faide olduğu kanaati içerisindeyim :

Virüs, sıvı içindeyken aktif halde. Sıvı derken mesela, vücut sıvılarımız; tükürük, ter, gözyaşı, kan, plazma vd. 

Virüs, sıvı kuruduğunda pasif hale geçiyor. Tükürük damlamız damladığı yüzey üzerinde ama kurumuşsa virüs pasiftir, etki gösteremez; ancak düştüğü yüzeyde henüz kurumamışsa ve ben de elimi böyle bir yüzeye sürer ve sonra elimi kendi ağız veya gözüme sürersem, bu virüslü sıvı, nemim veya sıvılarımla temas eder ve gayrı içimde yapacağını yapar. 

Sıvı düştüğü yüzeyde kurudu, virüs pasif halde, yine de elimi böyle bir yüzeye sürer, sonra da bu elimi ağzıma veya gözüme sürersem oradaki sıvılarıma karışan virüs yine aktive oluyor. Gayrı boğularak ölüme kadar yolu vardır bunların.

Hani bilgisayarınız kapalıyken, siz ekranını temizlerken falan farketmiş olabilirsiniz, ekran yüzeyinde yaklaşık 1 mm. çapında kurumuş daireler, elipsler görürsünüz. Kapalıyken ekranınıza biraz yandan bakınız, görürsünüz onları. Biz hapşırırken,  farketmişsinizdir, değilse de dikkat ediniz, öksürürken, çoğunlukla da konuşurken, bağırır, küfreder, şarkı söylerken, sıvılarımız, tükürük damlalarımız, ağız ve burnumuzdan karşıya ve yanlara doğru sıçrarlar. İşte bu gördüklerimiz, bilgisayar ekranımıza sıçramış ve orada kuruyakalmış sıvılarımız, tükürcüklerimizdir. 

Farketmesek de, her ne zaman konuşup, bağırsak, hele P, Ç, T, K, Ş, S gibi harfleri ne zaman telaffuz etsek, daha da bol miktarda minik tükürük damlasını gün içinde çevreye yayarız. Toplumsal statünüz ve kendinizin olduğuna inandığınız şey bu durumu etkilemez, varoluşsaldır bu. Tükürcükler, sıvılar yayarız çevreye. Tekrar ediyorum: toplumsal statümüz ve kendimizin olduğuna inandığımız şey, bu durumu etkilemez, varoluşsaldır bu. Tükürcükleri, sıvıları  çevreye yayarız. 

Virüslü iseniz, virüsün size olan etkisini farketmiyor da olsanız,  virüs  taşıyan bu tükürcükler, ağızdan çıktıktan sonra, ortamda belirgin bir hava akımı yoksa, ileri ve aşağıya doğru düşerek, gayrı ses çıkarışın şiddetine bağlı olarak yaklaşık 1 - 1,5  - 2 m. kadar uzağa erişmektedir. Ancak çıkan tükürcük o an esen bir rüzgarla, henüz kurumadan, hatta yön de değiştirerek, biraz daha uzağa taşınabilir ve misal oradan konuşarak geçmekte olan birinin ağzına veya gözüne girebilir. Bu bulaşmalar, envai çeşittir. Akabinde, sıvının bu kişinin sıvısına karışmasıyla aktif virüs de yeni ortamında etkimeye başlar. Bu, boğularak ölüme kadar gidebilir de gitmeyebilir de.

Ancak maskeyi, diğer insanların olduğu ortamlarda ağız ve burnumuzu kapatacak şekilde takarak basit ve etkili bir şekilde bu minik tükürük damlacıklarına karşı bir perde oluşturabiliyoruz. Buna gözü kapatmak için gözlük veya yüzü bütünüyle kapatan şeffaf siperliklerden kullanmayı da eklemek gerekir. 

İlk önce vücudumuzuz. Vücudumuz daima şimdi ve buradadır. Hayat ta şimdi ve burada cereyan eder, yarın değil; geçmişte de değil. Düşündüğümüzde, hayallere daldığımızda, otomatik, ezbere, eski ve formel davrandığımızda, başka bir deyişle farkında olmadığımızda, şimdiyle, kendimizi tam olarak burada ve vücudumuzun içinde hissedişimizle bağlantımız kopar. 

Maske, gözlük ve şeffaf siperlik, bunlar tekniklerdir. İşe yaradığı bilinen teknikler. Bu teknikleri tam olarak kullanalım. Bunun, virüsün bize ve bizden başkasına bulaşmasını önlediği biliniyor..

Youtube'de her sayıda yeni bir dezenfekte topla maç yapıldığını gördüm.

 Mesela masa tenisçi alışkanlık kalıbı devreye girer de, yapmadan önce farkında olmazsak, sayı arasında elimizi  masanın file dibi köşesine silersek oradan virüs almak da mümkün. Biri her set arasında masa yüzeyini dezenfektanla silelim diye oradan atlayabilir; yerinde, evet yapılabilir...

Virüs kapma ve bulaştırma konusunda durum ve değişkenler çok fazla, ancak virüsün hangi yollarla bulaştığını biliyoruz; bulunduğumuz anda duruma bakarız ve  beden-zihnimizi farkederiz ve bunun yol açacağı hafif yavaşlama ile birlikte, farkındalıkla hareket ederiz. Farkındalık işe yarar.  Farkında olursak, mesela, içimizden bu eli masaya silme hareketini yapma konusunda bir yönelim başlasa bile, artık farketmiş olduğumuzdan, bu hareketle ister işbirliği yapar, ister işbirliği yapmayız. 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

8 saat önce, körfez yazdı:

 söylediğimiz oldu ve bir önceki terfi ligten sıradan birkaç takıma davetiye gönderiliyor 3. lig için. 1 senelik emeklerimiz boşa gitti. Eğer sesimiz duyuluyorsa bu kararlarını kınıyoruz.

Bu arada federasyonumuzun iyi niyetine inanıyoruz bu karara rağmen. Burada amacımız yıpratmak değil yanlış karar alındığını hatırlatmak. Çok daha kaliteli bir 3. lig olabilirdi dediğimiz gibi yapılsaydı

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Yiigitsimsekk yazdı:

Hijyen kuralları çerçevesinde yapılabilirdi. Davet gönderilen takımlarda yetersiz sayı gelirse 3.lig 5-10 takımla mı oynanacak? 

Davet gönderilecek takımlara bakıyorum: asla daveti geri çevirecek takımlar degil:) Bu takımların ayağına böyle bir sans asla bir daha gelmez.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Bilal OLGUN yazdı:

Davet gönderilecek takımlara bakıyorum: asla daveti geri çevirecek takımlar degil:) Bu takımların ayağına böyle bir sans asla bir daha gelmez.

Çoğu ile görüştüm ağzımız açık bekliyoruz diyorlar. Hepsi bayıla bayıla kabul edecek tabii ki. Olsun hayırlısı olsun nasip değilmiş. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Şöyle ki, çok basit bir dille, bu spor müsabakaları bence oynanmamalı. Sağlık Örgütleri'nin tavsiyelerinde de oynanmasının sorun teşkil etmeyeceginin belirtildiğine inanmıyorum. Özellikle ülkemizde spora verilen! değerler nedeniyle mesafeli ve tehlikeden uzak bir amator spor branşı fikrinin artı değerden çok, bu pandemi döneminde tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Lakin nasıl bir tezatlıktır ki sadece terfi ligler oynanmayıp daha üst ligler oynanabilir durumdadır. 

Sporcu sağlığının önemsendiği, salona belirli kişilerden başkasının alınmayacağı, her sayının hijyenik toplarla yapılacağına inanmak amiyane tabiriyle saflıktır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

11 saat önce, esrarte yazdı:

Şöyle ki, çok basit bir dille, bu spor müsabakaları bence oynanmamalı.

Sayın Esrarte,

müsabaka ''oynanmaz''; müsabaka ''yapılır.''  

''Müsabaka yapmak'' yerine ''müsabaka oynamak'' şeklinde yazmanın, doğrusu bende, bir somunu çevirmek için ona uygun numaralı anahtar kullanmak yerine, bir kargaburun kullanıldığı izlenimi uyandırdığını ifade etmek isterim.

11 saat önce, esrarte yazdı:

 Sağlık Örgütleri'nin tavsiyelerinde de oynanmasının sorun teşkil etmeyeceginin belirtildiğine inanmıyorum.

Şüphesiz inanmıyorsunuz. İnanabilirdiniz de. İnanmıyorsunuz; zira bilmiyorsunuz. Sağlık örgütlerinin tavsiyelerini okumuş olsaydınız, hem oralarda yazılanların içeriğinden nasibinizce haberdar olacak, hem de yazılanları bizzat okumuş olma deneyiminin kendisini kazanmış olacak, o vakit de beyanınızı inanmanıza değil, kendi malumat ve deneyiminize dayandırabilecektiniz. 

Siz olsanız, biri size gelse, ''ben şunun şöyle şöyle olduğuna inanıyorum'' dese; başka biri de gelse ''ben şunun şöyle şöyle olduğunu deneyimledim, şu şu oldu, yahut bu olay hakkında şöyle şöyle malumatlarım var dese'; bu iki beyandan sonra sizde nasıl bir izlenim oluşur, hangi beyanın daha değerli olduğunu hissederdiniz? Mesela şehirlerarası yolda arabanız bozuldu ve geldi bu ikisi...

 

Masa tenisçiler seviyorlar masa tenisini ve oynamak ihtiyacı duyuyorlar. Her an yepyeni ve pandemi yeni. Virüs alma ve yayma konusunda dikkatli olursak, daha doğrusu kendimizden, yani birinciden, en yakından başlarsak, bulunduğumuz ortam için, dünya için iyi bir şey yapmış oluruz. Pandemi, olduğumuzu zannettiğimiz şeyi, tüm davranış kalıplarımızı zorlayan, sürekli bir yerlere kaçan dikkatimizi bulunduğumuz ana, yaptığımıza getirmemizi ister istemez hatırlatan, esaslı bir meydan okuma.

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

1 saat önce, beşyüziki yazdı:

Her an yepyeni ve pandemi yeni. Virüs alma ve yayma konusunda dikkatli olursak, daha doğrusu kendimizden, yani birinciden, en yakından başlarsak, bulunduğumuz ortam için, dünya için iyi bir şey yapmış oluruz. Pandemi, olduğumuzu zannettiğimiz şeyi, tüm davranış kalıplarımızı zorlayan, sürekli bir yerlere kaçan dikkatimizi bulunduğumuz ana, yaptığımıza getirmemizi ister istemez hatırlatan, esaslı bir meydan okuma.

 

 

Sayin besyuziki , virus alma ve yayma konusunda dikkatli olursak ...........yazinizin bu cumlesindeki anlamini .

Birinciden , en yakindan baslarsak (yani ben diyeyim ) ve tum yakin cevereme kontrollu yaydim.

Hocam bu virusu ucundan yakalanip sirf  meydan okuyacagiz diye, 4 kolluya binmeyelim.

 

Sizin yazinizdan benim algiladigim,

Bu covid konusunu , dunya  sizin dediginiz (dusundurttugunuz) gibi kontrollu bir sekilde yayilmasini bekleyip seyrediyor. Daha her hangi bulunan birsey yok (asi, ilac vs) .Bu virus kolay teslim alinacak ve ustesinden gelinecek gibi durmuyor. Bize birsey olmaz dusuncesiyle, bu ortamlari yaratmak sakincali gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

@beşyüziki dostum ne diyorsun ki allah aşkına? Tamam güldük eğlendik ama... Masa tenisi BÜTÜN ORGANİZASYONLARI TEMMUZ AYININ SONUNA KADAR TAMAMEN DONDURULMUMŞ DURUMDADIR.( GLOBAL BİLGİ, NET BİLGİ.). Temmuz ayı sonlanması ile birlikte olacağına inandığım yeni aksiyon durumu da açıklanacaktır. 

Yani o kadar yazının arasında, inanmıyorsun ve inanmama hakkın var ama bu durumu doğru göstermez, kıvamında alengirli kelimeler eşliğinde yaptığın servisler ziyadesiyle saçmalık ve dahi saçmalığın daniskası. 

Bunun dışında, canıma keyfime göre herhangi bir durumu OYNARIM DA, SPORUNU YAPARIM DA, benim paşa gönlüme göredir. Yok müsabaka yapılmaz, yok cenk eylenmez, yok masa tenisi yemek değildir filan geçiniz bunları. Ben masa tenisini istersem oynarım, musabakalarında da oynarım. Kelime duyarlılığını yerinde yapalım. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, körfez yazdı:

arkadaşlar dilbilgisi hatalarını bırakalım da bu hatalı kararı değiştirecek federasyonda bir tanıdığınız varsa ve hala geri dönülebiliyorsa bayramdan önce terfi ligin oynamasını sağlayabilirseni daha büyük bir iyilik yapmış olursunuz. 

Yani karar bayramdan önce alınacak. Müsabaka bayramdan sonra olacak şekilde yazmak istemiştim

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

23 saat önce, beşyüziki yazdı:

Virüs alma ve yayma konusunda dikkatli olursak, daha doğrusu kendimizden, yani birinciden, en yakından başlarsak, bulunduğumuz ortam için, dünya için iyi bir şey yapmış oluruz. 

Sözlerime, evvela, virüsten korunmak için, bireysel olarak yapılması gerekenlerin, tam manasıyla uygulandığında, ''sıkıntı'' verici ve bunaltıcı geldiğini, yalnız bunda da yanlış bir şey olmadığını, ifade etmekle başlamak istiyorum. Çünkü bu sayede virüs yayılımı bloke oluyor ve insanlık olarak henüz bu yöntemlerden daha rahatına sahip değiliz. Bu yöntemleri kullanmayı savsakladığımızda ise, durulup, bitmesini istediğimiz şeyi aksine, daha çok harlandırıp, arttırdığımızı, virüs yayılımının ekmeğine yağ sürmüş olduğumuzu şimdiye kadarki bilgilerimiz ışığında görebiliyoruz. Maskenizle sokaktan geçerken kafelerde maskesiz oturanların müstehzi bakışlarına aldırmayınız. Hem de hiç.

Gençsek, virüs almış olsak dahi süreci hafif atlatabildiğimiz de biliniyor, ancak genç yaşında Covid'den gidenler de var. Orta yaşlı ve yaşlılar gibi gençlerin de taşıyıcı olanları, yaşadıkları yerdeki yaşlılara bulaştırabiliyorlar, bu da biliniyor. Aslında gençlerin kendilerine ait mekanlara ihtiyaçları var ve bu başlıbaşına majör ve ayrı bir bahs.

  Virüs alma ve yayma konusu'nda,  bildiğim kadarıyla, şunları ifade etmek istiyorum :

Ağız ve burunu kapatan maske kullanmak ve muhtemel virüs taşıyan mikrodamlacıkların göze girişini kesmek için gözlük, yandan gelenlere karşı da koruma sağladığından daha iyisi şeffaf siperlik kullanmak, virüsün yayılmasını bloke ediyor.  Böylece virüs bende varsa başkasına gitmez, çevremde varsa da bana, böylece virüsün sıvılarımın olduğu bölgeye geçişini bloke etmiş olurum. İnsanlar olarak, şimdilik, aşı veya ilaç da bulunmadığından, elimizdeki başat yöntem bu. Ey şu satırları okuyan arkadaş, kullan bu yöntemi. Bu, virüs aktarımını kesiyor. 

Virüs bulaşma/bulaştırma yollarını öğrendikten sonra, günlük hayatta an be an elden geldiğince bunlara dikkat etmek, bunları gözetmek zorundayız.  Sosyal alanda, o hepimizin tanıdığı ''dostlar alışverişte görsün'' kalıbıyla, eğer maskeyi ağzı kapatıp burnu açık kullanırsak, gözlerimiz de açıktaysa, bu, bizi virüsten etkilenebilir, virüs alabilir hale getiriyor.

 Zihnimizdeki tavizci kalıpların, küçük kaçamaklar ve kurnazlıkların farkında olmalıyız, o zaman virüsün yayılımını kolaylaştıran  bu kalıplarla işbirliği yapmaz, yerine basitçe, virüsü bloke etmek için yapılması gerekenleri tam olarak yapmayı koyar, tıpkı hastanede virüslü hastaların bakımını yapan sağlık çalışanlarının yaptığı gibi maske ve siperliği gerektiği gibi takarız. 

İlaveten, elleri sık sık sabunla yıkamak, dezenfektan sıvılar kullanmak da işe yarıyor, çok önemli.

Dışardan eve gelen nesneleri , para ve kartlar da dahil, sirkeli suyla, dezenfektanla silmek önemli. Zira, bu nesnelerin yüzeyleri kuru ve üzerlerindeki virüs pasif durumda da olsa, virüs elimizi bu nesneye dokunduğumuzda elimize, oradan da farketmeden elimizi sürebileceğimiz ağız, göz ve burunun nemli ortamına geçip,  orada aktif hale gelebiliyor.

Bağışıklığımızı güçlendirmeyi de bunlara eklemek gerekiyor. 

3 metre kadar civarımda insan ve rüzgar yoksa, siperliğim ve maskem o an gereksiz, ancak şehir içi sosyal alanda bu mesafeler çok sık değişiyor, o yüzden bize uzun gelen sürelerde ağız burun ve gözler kapalı dolaşıyoruz. Lakin, çevremizde alan varsa ve bu alanda bir süre kalacaksak, maskeleri çıkarıp derin derin soluk alabiliriz. Sonra tekrar takar, yolumuza gideriz. 

Basitçe, yapılması gerekeni TAM olarak yapmak, hepsi bu. Virüs mutasyona uğrayana, bizi öldürmeden bizimle yaşayabileceği dönüşüme ulaşana, belki o ara bir aşı bulunana, üretilip dağıtılana kadar.

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 15 Misafir (Tam liste)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..