Jump to content
Masatenisi.org Forum

Timo boll alc uygun lastik


sinanben

Recommended Posts

2 saat önce, byfizik yazdı:

 Senin mantığına göre "Önce şöyle bir 1975 model hacı murat alayım, birkaç sene bineyim sonra iyi bir araba alırım." demeye benziyor.

Sayın byfizik, cümlenizde,  benim mantığıma göre NEYİN ''önce şöyle bir 1975 model hacı murat alayım, birkaç sene bineyim sonra iyi bir araba alırım." demeye benzediği belirtilmemiş.  Benim mantığıma göre "önce şöyle bir 1975 model hacı murat alayım, birkaç sene bineyim, sonra iyi bir araba alırım" demeye benzeyen ne?

Sayın byfizik,  hayat paradoksaldır, mantıksal değil. Mantığı cansız nesneler için kullanabilirsiniz.   Burada konu lastik değil, onu kullanacak olan masa tenisi oyuncusunun durumudur. Deneyimlere ve  insan vücudunun nasıl çalışıp öğrendiğine dair bilinenlere göre,  bazı kullanımların, daha başka kullanımlara göre daha iyi sonuç verdiği biliniyor. Bu, biliniyor.

Araba gullanmah, arabaya binmek daha başka bir şey; verdiğiniz örneğin bu bahste geçerli olmadığını naçizane hatırlatmama yer açabildiğinizi görmekten hoşnud olurdum doğrusu.

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tarih: 22.12.2019 Saat: 23:26, sinanben yazdı:

Dostlar 05fx ve 25fx aldım. Alışmaya çalışıyorum. Herkese teşekkürler. Ankara'da olan dostlar evdeki masayı ofise alacağım çay kahve masa tenisi mevcut ;)

Konuyu  açtığınız ilk yazınızda dile getirdiğiniz,  Tenergy 05 kullanarak oynamanıza dair betimlemelerinizin, her ne kadar orta üst derecede bir oyun düzeyine sahip olduğunuzu ifade etmiş de olsanız, bende aksi istikamette bir kanaatin oluşmasına vesile olduğunu ifade etmekte bir beis görmüyorum.

Sayın sinanben,   05 ve 05fx'in üst lastikleri aynıdır. 25'inse üst lastiğinin yapıldığı formül, dolayısıyla topu tutma derecesi aynıdır da, 25'in ters dönük pütürleri 05'e nazaran daha galın ve gısadır, bu yapı da 25'i nisbeten topu ''düşük açılı , az bombeli atar'' yapar.  Normalı olsun efiksi olsun,  bu lastihlerden  ekmek  yiyebilmek  için,  topa son derecede  latif  dokunuşlar yapabiliyor olmanın, iyi falso okuyabilip, sık antireman yapmanın ve de essahtan orta-üst denebilecek bir teknik seviyeye gelmiş olmanın icab ettiği kabbak gibi ortadadır.  Eğer bu teknik seviyede değilsek, bu lastikleri kullanarak bu teknik seviyeye gelemiyoruz.  Bu hususu naçizane lakin kuvvetle tekrar etmek lüzumunu hissetmekteyim;  eğer bu teknik seviyede değilsek, bu lastikleri kullanarak bu teknik seviyeye gelemiyoruz. Bir kerre daha tazyikle söyleyeceğim; eğer bu teknik seviyede değilsek, bu lastikleri kullanarak bu teknik seviyeye gelemiyoruz.  Ancak, önceden bu lastikleri kullanmayarak, onları kullanabilecek teknik düzeye gelebiliyoruz.  Tekrar edeyim; ancak, önceden bu lastikleri kullanmayarak, onları kullanabilecek teknik düzeye gelebiliyoruz.  Her zaman şimdi ve burada olan vücudumuz, sinir sistemimiz ve gaslarımıza öğrenip, ileride de ustalaşabilmesi için ihtiyacını duyduğu imkan, tolerans ve güçlenmeyi,  Tenergy değil, Sıriver yahut Mark V , müteakiben de Vega Europe, sonra Roundell türü lastihler sağlar .                                                          Yine de bu denileni göz ardı edip, kah Tenergy kah Diginikis alanların örneklerini, rakiplerinden falsolu toplar geldiğinde, topu yan masalara,  ''dağlara taşlara'' atarlarken kahkahalarla  izleyerek görüyoruz. Bununla kalsa gene iyi, emmee böyle yapanlar nice kör kör barnağım gözüne muzaffer olabilecekleri müsabakalarda muzaffer olamamakta, rakipleri ise afiyetle bu durumun ekmeğini yemektedirler. 

 Önce emeklemeyi öğrenmemiz gerekir; sonra ayakta durmayı, ancak ondan sonra yürümeyi öğrenebiliriz. Koşmak ise daha sonra gelir, yüksek atlama veya engelli koşu veya bale ise daha sonra. Ayrıca ayakta durmayı öğrenirken mesela çarpık basmayı öğrenmiş isek, daha sonra düzgün basmayı vücudumuza yeniden tanıtmamız, bunu ona yeniden ''öğretmemiz''de gerekebilir. Ondan sonra yürümemiz, goşmamız, envai çeşit dans ve bale yapmamız  sağlamlaşacak ve  '' hah işte şimidi oldu'' mertebesine gelecehtir.

Bilen insanlar  ''olacağımız yerden başlayamayacağımızı, ancak olduğumuz yerden başlayabileceğimizi '' müteakip kereler dile getirmişlerdir.  Buna dikkat ederek, şu hayatta ekmeğimize yağ süreceğimiz tabak gibi ortadadır.

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayın 502. Değerli ve saçma sapan görüşlerinizi ilgiyle takip ediyorum. Ben şampiyonaya katılmayacağım. Potansiyelimi kullanmak için de üst seviye lastik kullanıp alışacağımı düşünüyorum. 05fx oyunuma tam olarak oturuyor. Hem fh hem Bh . 25fx yine biraz sert kaldı. Ulu tecrübelerinizi biz ölümlülerle paylaşırsaniz memnun olurum. İki tarafa da 05fx koysam nasıl olur. Ya da Bh için yine 05fx ten biraz daha spinli ve yumuşak tenergy serisinden bir lastik mi alayım?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sinan Bey,

Burada belli  ir tecrübe ve bilgi sevjyesini gecmis insanlar size yardimci olmak için zaman ve emek harciyor. 

Maalesef bazi arkadaslarimiz daha sizi gormeden orta ust duzey yazmaniza aldanip alisirsiniz demisler ama hazir raketten tenergy'ye gecen kimse bu isten yarar görmez.  

Bu bir gercek. Bu sizinle alakali bir durum degil. Sizin yeteneginiz vs ila alakali da degil. 

Oncelikle sizin karsidan gelen spinden etkilenmyeyen ama kendisi de spin  uretebilen bir lastikle baslamaniz uygun olurdu. 

 

Hazir raketten ilk toplama rakete geçenlere verilen tavsiyeler hep ayni olmuştur.  All+ veya off- bie tahta ve kontrollu yumusak lastikler. 

 

Bu senaryonu  disina cikarsaniz tekniginiz maalesef  yanlış sekilde oturur ve tekrar dogru teknige dönmeniz cok sancili ve uzun bir surec alir. 

Her masatenisi forumunda gaza gelip hizli tahta ve spinli lastik ile baslayanlar belli bir sure sonra hatalarini anlayip geri dönerler ama bazen de cok gec olur.  

Siz siz olun all+ tahta uzerine vega europe vs gibi bir raketle baslayin. Emek masatenisine de mutlaka gidin. Orada teknigi duzgun oyunculari gorun. Hic hata yapmadan spin yapanlari izleyin. Fikriniz cabucak degisecektir. Masatenisi yuzde oyunudur. Guzel sayiyi alan degil topu masada tutabilen maçı kazanir. 

Ben yillardir liglerde oynuyorum kulandiginiz raket benim kendi raketimden hizli. Siz nasil alisacaksiniz ben bu isi anlamadim. 

Ahmed saleh gibi super oyunculari bile sizden  yavas tahtalarla oynuyor siz nasil alisacaksiniz gercekten anlamıyorum . Belki de alistiginizi sanacaksiniz bu daha tehlikeli degil mi? 

Tenergy karsidan gelen spinden o kadar etklenir ki oyuncular kontrol edebilmek icin bileklerini kasarlar bu da teknikerini bozar. Bence gelin bu hatadan vazgecin. 

 

Bir lafim da hazir raketten ilk pro rakete gecenlere tenergy tavsiye eden arkadaslara. Arkadaslar sizler inanilmaz yetenekli cok ozel yarı tanrı gibi oyuncularsiniz .  Dünyada sizden 1 veya 2 tane var. Herkesi kendiniz gibi olimpiyat sampiyonu sanmayin. Biz ölümlüler sizler gibi degiliz. Tavsiye verirken yari tanri ile ölümlüleri ayirtedip ona gore yazın derim. Bakin bos yere Sinan beye iki defa tenergy aldirttiniz. Yazik degil mi?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar neden almasın alamasın, zorlanabileceği aşikar, tamam, ama hangi örnekten ve geçirdiğiniz süreçten sonra bunu öneriyorsunuz? Hanginiz birkaç ay düşük kalibre ekipmanı öğrencisine verip antrene etti, yada hanginiz birkaç ay ust duzey raket verip antrene etti?

Birkaç yıldır, elimden geldiğince antrenörlük yapıyorum. İşin detayında boğulmak için sapın şekli; oyuncunun tahtadan titreşim hissedip hissetmek istemediği, koto ve limba ust yuzey arasındaki farkı, 2. yada 3. katmanın karbonlu olup olmaması konusunu da tartışabiliriz. topa falso vermek isteyenin koto, toplarına falso vermekte zorluk yaşayanların limba ile hissiyatlarının hassaslaştırılabilip hassaslaştırılamayacağını da tartışabiliriz. Her öğrencinin kendi yeteneği ile sınırlı olsa dahi, var olan oyun profilinin nasıl ortaya çıkabileceğini ya kendisi şansa, yada iyi bir antrenörün gözetiminde anlayabilir. 

Burada hızlı tahta-lastik kombinasyonu olmaz demek, son dönem çin masa tenisi eğitim sistemini yok saymak( yüksek yüzdeli bir şekilde Stiga Clipper veya Viscaria uzeri Tenergy); bu kombinasyona kesinlikle olur demek de sırasıyla temel vuruşları öğrenme kısmında oyuncuya zorluklar çıkarabilmesine neden olabilmesi demektir. 

Ust seviye yazanın ust seviyeligi supheli olabilirse, alt seviye diyenin de seviye düşüklüğü supheli olabilir. Burada muhtemelen superlig oyuncularımız ve veya alt liglerde oynayan oyuncuların en fazla %10luk dilimi forumda ara sıra bulunuyordur. Zaten adı ustunde forum olduğu için bilgi alışverişi her şekilde olabilir diye düşünüyorum. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Esrarte  ben 10 senedir aralikli olarak ders  verdim ogrenci calistirdim.

Masatenisine yani baslayan yanlis bir teknik ogrenmemis hic hazir raketle oynamamis bir kucuk cocukla yanlis teknige alismis yasini almis birini ayirt etmen gerekirdi. 

Belli bir gelire sahip isinde iyi cogu insan tenergyden asagisina razi gelmek istemiyor. Oynamasi da kolay geliyor diye düşünüyor.  Halbuki antrenman yapmasi veya spin üretmesi kolay. Ama mac yapmasi ve zamanlamayi degistirmesi zor. Ustelik teknigi düzeltmesi daha da zor. Zaten yanlis teknige sahip birine tenergy vermek egri büğrü demirin ustune beton dökmek gibi bir sey. 

Bu benim fikrim de değil.  Sadece ugrasmak istemeyenler cevap vermeye ve ugrasmaya degmez diye düşünüyor.  Baksaniza sinan bey bile bosverin ben alıştım diyor.  

Biz de sinan beyi düzeltme niyetinde degiliz, bu yazilari okuyup da gaza gelip tenergy almak isteyenleri belki dogruya yoneltiriz diye uğraşıyoruz . 

Not: cinde yeni baslayanlara viscaria ustune tenergy  verildigine ciddi ciddi inaniyor musun? 

Bir tenergy  orada bir aylik maas demek yapma etme...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

6-7 yıldır aralıksız okul takımıma öğrenci yetiştiriyorum. 4. Üncü nesil öğrencilerim 6. Sınıfta. Bildiğim bir tek şey varsa hızlı ekipman maçta patlıyor bir şekilde. M. T gibi çok ufak değişkenlerin olduğu bu sporda en hızlı tahtaları off- oldu All veya All+ tahtalarda bile çok hıZlı lastikler takmadım. Çocuk ne olursa olsun hareketi her zaman tam ve doğru yapmalı. Bu hızlı ekipmanlarda doğru olsa bile karşısına iyi çıkınca topları dışarı atıyorlar. ( Miniklerde ve gördüğüm Türkiye şampiyonlarıda All Evo kullanıyordu ) Çalışan üst seviyeye ulaşmadan asla hızlı ekipmanları kullanmamalı. Bu arada çocuklara kendi kullandığım bir çok ekipmanıda denetmişimdir:) onlar lastik veya tahtadan asla anlamıyor. Sadece tekniği, vuruşu doğru yapmaya çalışıyor..

7 kat tahtalar ve hızlı lastikler amatörler için asla uygun değildir:) Zevk için neden alınmasın ufak bir hareketle gönderiyorlar

Bu yazdıklarım benim tecrübelerim sonucunda ortaya çıkan sonuçlar. 

Dipnot: Avrupadan hediye olarak gelen ve yeni başlayanlar için yapılan kombolar all tahta ve 1.7 friendship lastiklerdi...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tercih meselesi diyip geçsek daha iyi...

1 hour ago, TSuBaSa said:

Not: cinde yeni baslayanlara viscaria ustune tenergy  verildigine ciddi ciddi inaniyor musun? 

İnanmak değil, kesinlikle eminim. Konuşmalarından çocuk olmayabileceği ve antrenörünün iyi olması durumunda ben lastik ve tahtanın oyunun onunde engel olacagını zannetmiyorum. Tabi fikirlerinize saygı duyuyorum. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben sinanben arkadaşımıza yeni bir tenergy lastik almasını söylemedim. Fazla masraf yapmasını uygun görmediğim için fh te tenergy kalsın, kontrol sorunu yaşabilir diye isterse bh te daha kontrollü olan donic m2, m3, z3 ya da joola ryzer 43 alabileceğini tavsiye ettim.

Zaten sinanben arkadaşımızda süperligde oynayanlarla kıran kırana oynayacak değil ki combosu çok çok hızlı gelsin. Eli düzgün biriyle partner olup, düzenli antrenmanlar yaparsa gelişimi hızlı olur. 
arkadaşımız zaten comboyu aldıktan sonra forumda soruyor. Comboyu hiç almadan önce sorsaydı "ne alayım" diye ona daha yavaş bir tahta ve daha yavaş lastikler tavsiye ederdim.

Arkadaşımız tabi ki tam alışıncaya kadar zorlanacak. Belki topa istediği gibi hakim olamayacak, zaten zamanla kendisi de kendi seviyesinin farkına varacak. O zaman sorarsa tekrar öneride bulunuruz. 
Bu saatten sonra combon hayırlı olsun demek lazım..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 22 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..