Jump to content
Masatenisi.org Forum

Timo boll alc uygun lastik


sinanben

Recommended Posts

Dostlar Butterfly alc tahta aldım. Malesef ilk profesyonel raket girişimim hüsran oldu. Lastiklerse yanlış sipariş sonucu tenergy 05 iki taraf da. 2 gündür kullanıyorum ancak alışamadım. Hücum ve spin için bu tahtaya hangi lastikleri tavsiye edersiniz? Ayrıca bu lastiklerle tahta çok ağır oldu. Yine bu lastiklerle çok sert bir raket oldu. Spin vermekte zorlanıyorum. Masa altındaki toplara spin vererek karşıya göndermek neredeyse imkansız. Masa üstündeki yüksek toplarda güzel atak yapıyorum ama masa üstü biraz alçak toplarda spin vererek küt vurmak imkansız. Ya fileye takılıyor ya da karşıya gidiyor. Masa altındaki toplara spin küt vermek imkansız. Direkt karşıya gidiyor. Bu tahtaya uygun, mümkünse 05 tenergyye göre daha hafif hem spin hem küt yapabileceğim lastik tavsiyesi rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. 42 yaşındayım amatör olarak ortaokuldan beri oynuyorum. Orta üst seviye diyebiliriz. Hem Bh hem fh spin ve atak oynuyorum. Tüm tavsiyelerinizi not alacağım. Bu arada 05 tenergy isteyen olursa satabilirim. 
Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Toplara niçin masanın altında vurduğunu tam anlayamadım. Hele ki masa altından şut çekmek istemeni...

Belki bir video yardımı ile daha iyi anlaşılabilir. Diğer yandan bu kadar çok masa altında topa vuruyorsan aslında T05 atış açısı ve topu tutuşu (grip) sayesinde istediğini vermesi gerekirdi. Bu durumda belki yapışkanlı lastikleri denemen gerekir.

Ancak bir de ağırlık meselesinden bahsetmişsin. Bu da özellikle yapışkan yüzeyli Çin lastiklerinde sorun. Bu şartlar altında hybrid lastiklerden Yasaka Shining Dragon tarzı lastiklere yönelebilirsin.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Benzer sorunu bende yaşıyorum üstatlar. Bende tavsiyelerinizi alabilirim. Benim tahta Yinhe T11, Fh Xiom Omega 7 Pro .Bende Fh spin ve karşılamalarda hız problemi yaşıyorum, toplarım çok fazla masa dışına çıkıyor malesef. Sebebi tahta mı yoksa lastik mi tam karar veremedim. Sizce tahta değişikliği mi , lastik değişikliği mi daha öncelikli yönelmem gereken konu üstadlar?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Unique Erkam yazdı:

.Bende Fh spin ve karşılamalarda hız problemi yaşıyorum, toplarım çok fazla masa dışına çıkıyor malesef. Sebebi tahta mı yoksa lastik mi tam karar veremedim. Sizce tahta değişikliği mi , lastik değişikliği mi daha öncelikli yönelmem gereken konu üstadlar?

Tabi ki kesinlikle ekipmanda problem, oyuncuda hiç eksik yok hepimiz 4x4lük oyuncuyuz. Vasat olan ekipmanlar kesinlikle. (!)

 

Bir saat önce, sinanben yazdı:

Dostlar tavsiyelerinize bakıyorum. Masa altı derken masa üstüne düşmeyen alçak topları kastettim. Tahtanın timo boll alc olduğunu düşünerek tavsiye verirseniz mutlu olurum.

Hocam alçak toplara zaten şut vurmak biraz mantıksız gelmiyor mu size de ? Gerçi "masa üstüne düşmeyen alçak toplar"dan yine bir şey anlamadım ama. 

Dediğim gibi yanıt yazan iki oyuncumuz da harikulade oynuyor, oyunlarında hiç bir eksikleri yoktur diye düşünüyorum. Problem kesinlikle ekipmanlarda (!) 

Bilmiyorum forumda ne kadar "ooo tenergy 05 tamam bu güzel lastik at sepete, ooo timo boll yazıyor dünya şampiyonu adam at bu tahtayı da sepete. ve artık harika bir oyuncu olabilirim çünkü iyi oyuncuların ekipmanlarıyla oynuyorum" kafasında insan var ama herkes her hatasında önce kendinden bir pay çıkarmalı sonra ekipmana suç atmalı diye düşünüyorum. Dünyanın en spinli lastiğini en kontrollü ya da en hızlı tahtaya yapıştırıp iyi oynayacaksınız diye bir kaide yok. Ben de çok görüyorum "abi ma long şu raketi şu lastiği kullanıyor ben de onları alsam iyi oynar mıyım" diyenleri. Yahu oynarsın ama o adam günde kaç saat antrenman yapıyor, kaç yaşında, fiziği bu spora ne kadar uygun, oyun bilgisi ne seviyede ve kaç yılda bu noktalara gelmiş bunu bir düşün. Sen(meclisten dışarı, üzerine alınan alınabilir) belki haftada en fazla 2 saat oynayabiliyorsun, sağlıklı beslenmiyorsun, egzersiz yapmıyorsun, daha hangi topa şut hangi topa spin çekeceğinden bir habersiz gelen toplara çat çut vuruyorsun. Her zaman forumda "hazır raket alacağım" diyen arkadaşlara ne diyoruz biz ? "En ucuz combo raket en pahalı hazır raketten her zaman daha iyidir ve hazır raket oyununuzu geliştirmez." Fakat bu şu demek değil, alacaksın zhang jike super zlc yapıştıracaksın üzerine tenergyleri üst seviyeden oynamaya başlayacaksın. Oyuncu her zaman hatayı önce kendinde aramalı. 

Kimseyi kırmak üzmek istemedim sadece kendimce bir yorum katmak istedim yanlış anlaşıldıysam affola. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Şimdi, sinanben yazdı:

 Malesef ilk profesyonel raket girişimim hüsran oldu.

İlk pro ekipman ALC haa:o:o..Yazılan tüm yazılara yazık oldu. O tahtaya ne takarsan tak 7 kat tahtalar çok antrenman ister. İlk defa kombo yapacak olan 5 kat tahtaya joola up, zack, tibhar volkano gibi lastiklerle başlamalı.

Tsubasa demiş ama sizi görmeden de söylüyorum. Önerdiği lastikler bile hızlı gelecektir

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayın Sinanben, 

eğer oyununuz bir kesmeci, bir müdaafacı  olma yönünde inkişaf etmeyecekse, sizi temin ederim, kelimenin tam manasıyla enfes, kelimenin tam manasıyla harikulade bir tahta almışsınyız. 

Çivi, bulok, sipinks, bütün bu elemanları uygulayışta sizi ömrübillah yarı yolda bırakmayacak, hem ''hızlı'', hemi de ''konturollü'', uzun lafın gısası mükemmel  bir tahta satın almış,  gıpta edilecek bir yatırım yapmış,   emin olunuz başka da hiç bir tahtaya ihtiyaç duymayacağınız, işinin ehli caponlar tarafından yapılmış, ademoğlunun şimdiye gadar imal ettiği en galiteli tahtalardan birinyi, muhteşem bir ekipman edinmişsiniz. Güle güle kullanınız.

Tibhar Volcano olur, Yasaka Mark V olur, Butterfly Sriver veya Sriver EL olur. Sizi temin ederim bu lastihlerden hangisinyi edinirseniz edininiz, o enfes tahtanız,  bundan beyle, üzerinde bu lastihlernen, oyununuza mükemmel bir şekilde hizmet edecek, Tenergy 05'le mukayese bile edilemeyecek bir rahatlıkta oynayacağınız, nefis bir raket haline gelecektir.. 

Bu lastiklerden iki çift  eskittiğinizde de, gayrı Xiom Vega Europe'a geçiniz.  Ancaak,  ''yoooooh, yoh yoh yoooh, ben Sriver'imden memnunum, beyle gayet iyi''  diyorsanız da, o vakit o da çok iyi, o lastihle  devam ediniz.  

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

On 12/13/2019 at 1:43 PM, sinanben said:

Dostlar Butterfly alc tahta aldım. Malesef ilk profesyonel raket girişimim hüsran oldu. Lastiklerse yanlış sipariş sonucu tenergy 05 iki taraf da. 2 gündür kullanıyorum ancak alışamadım. Hücum ve spin için bu tahtaya hangi lastikleri tavsiye edersiniz?

Hocam merhaba. Ekipmana takılmamanı rica ediyorum. Bildiğimiz düz tahta da, milyarlık tahtalarla da oynayabilirsiniz. Sadece profesyonel bir derse ihtiyacınız var diye dusunuyorum. Yolun sonu zaten aldığınız ekipmanlara çıkacak; sizin sadece şu anki ekipmanlarınızla antreman yapabileceğiniz bir antreöre ihiyacınız var. Roket gibi atan ekipmanla da, atmayan kırtasıye malezemesiyle de oynayabilirsiniz. Hücum ve spin için diye bir ayırım şu anda yapabilecek bir ayrımda değilsiniz. Var olan güzelim ekipmanınızla devam edin ve alışın; yalnız kolay değil, zorlana zorlana devam etmeniz gerekiyor. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

2 hours ago, Meraklı Sporcu said:

Rakza 7 Soft

+1.

rakza 7'yi çokça görüyorum. yumusaklık olarak kullananı uzemeyecek net bir lastik. Yine de ilk seviye lastiklerinden değil haberiniz olsun, bu da ust duzey lastiktir.

2 hours ago, Meraklı Sporcu said:

Rising Dragon

Oynamadım ama çin lastik üst yuzeyi ve japon sungeri karısımı olması lazım. Yani yumuşak olduğunu zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Epeydir oynadığınıza ve tahtayı değiştirmeyeceğinize göre tahtaya uygun lastikler denemenizde fayda var. FH için Xiom Vega Europa DF 2.0 mm siyah ve BH için 1.8 mm ya da 2.0 mm Stiga Calibra LT Sound Kırmızı satın alın hem uyumlu hem kontrollü bir kombinasyon olacaktır. Nisbeten de hafif...

Fh ya da Bh hangi tarafınız kontrollü ve sağlam ise o tarafın lastiği 2.0 mm olsun diğer taraf 1.8 mm olabilir. Tahtanız yeterince hızlı çünkü...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tarih: 13.12.2019 Saat: 16:17, sevimsizpütür yazdı:

Tabi ki kesinlikle ekipmanda problem, oyuncuda hiç eksik yok hepimiz 4x4lük oyuncuyuz. Vasat olan ekipmanlar kesinlikle. (!)

 

Üstad neden bu kadar agresifsin bilmiyorum ama burası insanlara çemkirme yeri değil diye düşünüyorum. Yardıma muhtaç ve yardım isteyene bu tavırla yardım edilmez.Etmeye çalışsanız bile kimse sizi bir süre sonra umursamaz.Kendi adıma konuşayım;  kendi oyunumun eksik olduğunu en başta kabul ediyorum.Kabul ettiğim için ve gelişmek istediğim için elimdeki lastik ve tahtanın seviyeme uymasını ve beni bir tık ileri götürmesini istiyorum. Bu tahta ve lastikle mükemmel oynayan insanlar var. Buradan da anlaşılacağı gibi sorun bende :) Selametle :)

 

  • Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Unique Erkam yazdı:

Üstad Yasaka Mark V i nereden bulabilirim? 

Üstad’a sormuşsun ama ben cevap vereyim. Hem zaten anlaması da daha kolay olur.

Loop spor Yasaka Türkiye temsilcisi. Bu da link https://www.masatenisionline.com/kategori/lastikler

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sinanben kardeşimiz orta üstü oyuncuyum diyor, siz adama tibhar volkano, mark V öneriyorsunuz. Bu lastikler şu an piyasadan bile kalktı neredeyse. Yeni nesil ve kontrollü lastik önersenize ..!

Benim tavsiyem, fh te tenergy 05 kalsın. Oynadıkça alışırsınız.

Bh için joola ryzer 43 max ya da donic m3 max.

Bize de dua edersin..:))

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, byfizik yazdı:

Sinanben kardeşimiz orta üstü oyuncuyum diyor, siz adama tibhar volkano, mark V öneriyorsunuz. Bu lastikler şu an piyasadan bile kalktı neredeyse. Yeni nesil ve kontrollü lastik önersenize ..!

Benim tavsiyem, fh te tenergy 05 kalsın. Oynadıkça alışırsınız.

Bh için joola ryzer 43 max ya da donic m3 max.

Bize de dua edersin..:))

Joola lastiklerinde sorun yaşayanlar olmuştu üstad. Problemler devam ediyor mu? sizde kullanıyorsunuz sanırım şuan joola lastik.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Şimdi, byfizik yazdı:

Sinanben kardeşimiz orta üstü oyuncuyum diyor, siz adama tibhar volkano, mark V öneriyorsunuz. Bu lastikler şu an piyasadan bile kalktı neredeyse. Yeni nesil ve kontrollü lastik önersenize ..!

Benim tavsiyem, fh te tenergy 05 kalsın. Oynadıkça alışırsınız.

Bh için joola ryzer 43 max ya da donic m3 max.

Bize de dua edersin..:))

Orta veya üst oyuncunun ilk defa kombo aldığı görülmüş mü..Volkano, Mark V gibi  lastikler hala satışta..hemde her ülkenin marketlerinde satılıyor..

Kendi fikirlerinizi istediğiniz şekilde yazabilirsiniz..Eleştiri yapmaya gerek yok..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Joola lastiklerde hiçbir sorun yok, hala da joola kullanıyorum, ryzer 43 kullanımı oldukça kolay, spinden pek de etkilenmeyen ve kaliteli bir lastik. Tavsiye ederim. 
Mark V ve volcano daha önceleri kullandığım, oldukça eski yıllara ait lastikler, başka ülkelerde hala satışta olması bunu değiştirmiyor.

Aşağı yukarı o fiyatlara muadili fakat yeni tip lastikler almanızı tavsiye ederim.

Bir önceki mesajımda bahsettiğim donic m3 ü de daha önceleri kullanmış ve çok beğenmiştim. Ayrıca donic m2, donic z3, xiom euro df yi de tavsiye ederim. 
Bu lastikler volcano ve mark V ten çok daha üst seviye, daha spinli fakat fiyat olarak daha pahalı.

Zaten arkadaşımız timo ball alc, tenergy 05 almışsa maddi sorunu olmayan birisi demektir.

Ben sadece fikirlerimi söyledim. Karar arkadaşımızın.

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tarih: 17.12.2019 Saat: 13:34, byfizik yazdı:

Mark V ve volcano daha önceleri kullandığım, oldukça eski yıllara ait lastikler, başka ülkelerde hala satışta olması bunu değiştirmiyor.

Sayın bayfizih,

Butterfly Sriver ve Yasaha Mark V, sünger ve üst lastihleri belli formülde üretilmiş malzemelerden, hakkında konuşurken bahsedebilmemiz için gonmuş isimlerdir. Malzeme olarak lastiğin kendisiyle de hiç bir ilgisi yohtur. 

Lastih önerirken yalınızca tahtayı gaplayacak bir yüzeyi işaret ediyomg.   Masa Tinisinin oynanışı varoluşsaldır. Topa furursunguz. Vücudunuzla oynarsıngız. İşin içinde yerçehimi vardır. Varoluşun içinde hareket edersingiz. Birşey yaparsıngız, birşey hakkında düşünmezsiniz, zihinsel malumatlarınızın topun hareketine hiçbir faidesi olmaz.  Markalar, lastihlerin isimleri, üretilmeye başlandıhları tarih bunlar zihinseldir, zihindirler. Varoluş Yasaha Mark V bilmez, Sıriver bilmez, ''başka ülkeler'' bilmez. Yağmur hepisinin üzeringe yaar. Varoluşta, üzeringe Sıriver gabartması basılmış lastik vardır, emme Sıriver yohtur. Siz hangı Sıriver'den hangı Mark V'dan bahsediyonguz. Ortada ekmek yoku ki üzerine çalacah yağ olsun.

Mark V, Sıriver bunnar daha ''lineer'' tabir edilebilecek lastihler olup, andığınız lastihlere göre topu biraz daha az tutarlar ve nispeten de, hele de gırk-artılık şimdiki ağır topları daha az zıplatırlar. Masa tinisi  furuş çeşitlerini yeni öğrenmiye ve bu furuşlarda ustalaşmaya hazırlanmaya yeni yeni başlıyorsak, önce bu tarz  ekipmanları gullanarak ekmeğimize yağ sürmüş oluruz. Bu yüzeylerle  oynamak ''daha kolay''dır.

Mark V ve Sıriver adı altında lastih imalatının başlaması 60 sonları, erken 70'lere, 38 mm. lik topla oynanan döneme gidiyor emmee bugün dükkanlarda taze üretilmiş Mark V ve Sıriver bulabilirsingiz, bugün hala aynı, o günümüz lastiklerinden daha az sofistike formulalarıynan üretiliyor ve satılıyorlar. Daha az sofistike formulalarla üretilmiş olmaları da, onların değerini ne azaltır, ne de eksiltir. Varoluşta mukayese yoktur.

İlaveten, ha bu diyeceğimi de müteakip kereler görmüşem;  bu tarz, topa daha az falso ve hız veren lastihlerle oynaya oynaya kayda değer sipinksler üretebileceh düzeye geldihten sonra, işte o vakit,  hele bi de dopu biraz daha tutan lastiğe geçdin mi nassı sipinks yapıyonn, nassı sipinks yapmağa başlıyonguz biliyong mu  sayın bayfizik...vay vay vay vayyyy....

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayın 502..!

Bankamda 800 bin liram var çok şükür. Kendime araba alayım dedim. Senin mantığına göre "Önce şöyle bir 1975 model hacı murat alayım, birkaç sene bineyim sonra iyi bir araba alırım." demeye benziyor.

Ben de diyom ki: "Şöyle 2014 model bir araba alayım, birkaç sene kadar bineyim sonra daha iyi ve hızlı araba alırım. Km'si çok az da olsa eski model bir araba alarak, karın ağrıları yaşamayayım, sürüş zevkim olsun hem de kızlara hava atarım diyorum. Hele bir de 2020'de modeli yükselttim mi o zaman vay vay vay vayyyy..!!

Anladın..! 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 24 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..