fatih engin Oluşturma zamanı: 28 Nisan, 2009 Oluşturma zamanı: 28 Nisan, 2009 Benim sormak istediğim bir kaç soru var bilenleriniz mutlaka vardır. Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim. 1) Servis atarken karşı tarafın sahasındaki kenardaki beyaz çizgilere değerse servis geçerli olur mu? 2) Servis attığımızda top rakip sahaya düştükten sonra yanlardan çıkarsa geçerli olur mu? Yani illa rakibin servis attığı alandan çıkmasına gerek var mı?
Ertan Gönderim Zamanı: 28 Nisan, 2009 Gönderim Zamanı: 28 Nisan, 2009 Benim sormak istediğim bir kaç soru var bilenleriniz mutlaka vardır.Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim. 1) Servis atarken karşı tarafın sahasındaki kenardaki beyaz çizgilere değerse servis geçerli olur mu? 2) Servis attığımızda top rakip sahaya düştükten sonra yanlardan çıkarsa geçerli olur mu? Yani illa rakibin servis attığı alandan çıkmasına gerek var mı? 1. Masanın üst yüzeyindeki çizgiler dahil her yere değmesi durumunda geçerli olur. 2. Geçerli olur. Top rakip sahaya düştükten sonra her yöne doğru gidebilir. Zıpladıktan sonra masa dışına çıkması da gerekmez.
fatih engin Gönderim Zamanı: 28 Nisan, 2009 Yazar Gönderim Zamanı: 28 Nisan, 2009 1. Masanın üst yüzeyindeki çizgiler dahil her yere değmesi durumunda geçerli olur.2. Geçerli olur. Top rakip sahaya düştükten sonra her yöne doğru gidebilir. Zıpladıktan sonra masa dışına çıkması da gerekmez. Aydınlatıcı cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Artık bu kuralları uyduran rakibimi daha kolay yenebilirim :
lobianco Gönderim Zamanı: 28 Nisan, 2009 Gönderim Zamanı: 28 Nisan, 2009 Birisi bir soru sorunca herkesin soruları ardarda sıralanır ya, ben de hemen bir tane sorayım Topa spin verdiğimizde, top bir girdap gibi yada çarkıfelekteki dönen alet gibi dönüyorsa buna sidespin diyoruz. Peki karşınızdaki duvarda asılı bir saatin dönüşü (veya tersi) yönünde dönüyorsa buna ne diyoruz? Yatay düzlemdeki raketin bir yana hareket etmesiyle elde ediliyor. (Bu dönüşü genelde servislerde görüyoruz.) Bir sitede bunu "corkscrewspin" olarak gördüm ama kullanıldığını hiç duymadım. Var mı bunun için ülkemizde kullanılan bir kelime?
Guest cannibal1313 Gönderim Zamanı: 28 Nisan, 2009 Gönderim Zamanı: 28 Nisan, 2009 Birisi bir soru sorunca herkesin soruları ardarda sıralanır ya, ben de hemen bir tane sorayım Topa spin verdiğimizde, top bir girdap gibi yada çarkıfelekteki dönen alet gibi dönüyorsa buna sidespin diyoruz. Peki karşınızdaki duvarda asılı bir saatin dönüşü (veya tersi) yönünde dönüyorsa buna ne diyoruz? Yatay düzlemdeki raketin bir yana hareket etmesiyle elde ediliyor. (Bu dönüşü genelde servislerde görüyoruz.) Bir sitede bunu "corkscrewspin" olarak gördüm ama kullanıldığını hiç duymadım. Var mı bunun için ülkemizde kullanılan bir kelime? burgu diyorum.... en azından ben... muhtemelende öyledir
Ertan Gönderim Zamanı: 29 Nisan, 2009 Gönderim Zamanı: 29 Nisan, 2009 Birisi bir soru sorunca herkesin soruları ardarda sıralanır ya, ben de hemen bir tane sorayım Topa spin verdiğimizde, top bir girdap gibi yada çarkıfelekteki dönen alet gibi dönüyorsa buna sidespin diyoruz. Peki karşınızdaki duvarda asılı bir saatin dönüşü (veya tersi) yönünde dönüyorsa buna ne diyoruz? Yatay düzlemdeki raketin bir yana hareket etmesiyle elde ediliyor. (Bu dönüşü genelde servislerde görüyoruz.) Bir sitede bunu "corkscrewspin" olarak gördüm ama kullanıldığını hiç duymadım. Var mı bunun için ülkemizde kullanılan bir kelime? http://www.masatenisi.org/turkish/spin.htm 4-5 sene önce tercüme ettiğim yazıda bahsi geçiyor. "Eğer top size göre saat yönünde dönüyorsa bu bir sağ burgulu spindir. Eğer top size göre saatin aksi yönünde dönüyorsa bu bir sol burgulu spindir."
lobianco Gönderim Zamanı: 29 Nisan, 2009 Gönderim Zamanı: 29 Nisan, 2009 Aynen ben de o yazının İngilizcesinden bahsediyordum. Demek dikkatli incelememişim siteyi. Teşekkürler.
Murathan Gönderim Zamanı: 5 Mayıs, 2009 Gönderim Zamanı: 5 Mayıs, 2009 Fatih kardeşimize sadece bilgi maksadıyla istisnai bir durumdan söz etmek istiyorum, engelli masa tenisinde, tekerlekli sandalyede oynayan sporcularda, atılan servisin yanlardan çıkmaması gerekiyor fakat topa müdahale edildiğinde oyun devam eder, rakip servisi karşılamazsa let olur servis tekrarlanır.
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap