Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Merhabalar ben 14 yaşındayım orta seviye oynuyorum lisansım vs var düzenli öğrenime devam ediyorum tekniğim oturmuş fakat ufak noktalarda kendimi geliştirmeye çalışıyorum raketimi 7 ay önce topladım

Tahtam: Butterfly Zoran Primorac ST

Lastikler: Butterfly sriver FX , Sriver el ve overgrip var

Bütçe: 10k (Max)

Tahtam elime tam oturmuyor çok hafif geliyor 83g ama bu tarz tahtalara baktığımda çoğunun bu ağırlıklarla olduğunu gördüm ama yinede daha güzel bir tahta önerilirse değiştiririm ve lastikler çok yetersiz kalıyor spin çekerken ve smaç basarken bulaşık süngeri gibi hissettiriyor takım arkadaşımın birinde lastikte KBS Assos power var mesela onunla smaç basarken veya atak yaparken çat diye ses çıkıyor benimkinde ne kadar sert gitse yinede ses çıkmıyor ve çok yumuşak hissettiriyor ve yetersiz kalıyor bana bu yazdıklarıma göre tahta ve lastik önerirseniz çok sevinirim seviyeme göre olsun lütfen videoyu alta bıraktım şimdiden teşekkürler

Gönderim Zamanı:

Sayın mowky,

Öncelikle, kısa da olsa, oynayışınız ve enerciniz hususunda bize malumat sağlayan vidyonuz için size, teşekkürü bir borç bildiğimi ifade etmek isiyorum.

Andığınız tarzda ekipman ( tahta ve lasdik ) önermek gayet tabii ki mümkün; lakin evvela, şu suale olanca samimiyetinizle cevap vermeye hazır mısınız, onu bilmek lüzumu husule gelmiş vaziyyettedir. Sual şudur:

Sayın mowky,

kesenin aazını açmaya hazır mısınız, ne denli?

Görünen o ki, bu işe tahta için asgari 10-20 bin, lasdikler için ise, asgari 4 binden bir çift, 8-10 bin ayırmak lüzumu, hiç lamı cimi olmaksızın, husule gelmiş, ay gibi yanmakta, güneş gibi parlamaktadır. 

Kanaatimce, hiç olmazsa tahta için en az 10-20 bin ve üstü bir meblağ ayırmak kaçınılmazdır.

Şayet, bu anılan meblağlar sizi zorluyor, yıldırıyor ya da her neyse olmuyorsa, şimdiden vazcaymak, bizleri birtakım ''ucuz yollu'' nakit kayıplarına uğramaktan beri tutacaktır. Bunun neden böyle olduğu, itinayla kaleme alınacak, başka bir yazının konusudur.

Daima en bahalı ekipmanları kullanmada sayısız faideler vardır. Bu ekipmanların bazıları, elbette, bize uygun olduklarından, ucuz olanlardan da olabilir.

Daha doğrusu, söz konusu olan, bünyemizin (kemik,kas ve sinir sistemimizin), yapacağımız antremanlar sayesinde, bizim onlara uygun hale gelmemiz için, kendi üzerimizde çalışmamız, bu hususta kararlı ve içten olmamız, çalışmanın tadını çıkarmamızdır.

Gönderim Zamanı:

Sayın @beşyüziki öncelikle bu ayrıntılı yanıtınız için çok teşekkür ederim

Evet tahtaların çok pahalı olduğunu ve çok harcama gerektirdiğinin farkındayım fakat benim o kadar iyi bir oynayışım yok daha orta seviyeyim yani tekniğim oturmuş fakat bazen hatalarım oluyor ve mesela örnek vermek gerekirse Glayzer 05 ile bir hata yapılsa telafisi olmaz ama onun yerine hatayı tolore eden lastiklerden rozena olsa şansımız çok daha artar onun için şuan çok profesyonel şeyler bakmıyorum mesela tahtaya 6k desek lastiklerde 3er ki TL ayırsam ne gibi ekipmanlar alabilirim amatör orta seviyeye başlayalı 1.5 yıl kadar oldu. Yani yeni ehliyetle Ferrari sf90 almak istemiyorum desek daha uygun olur ona göre bir öneri yaparsanız çok hoşnut olurum. Yani tahtam güzel olsa lastiklerinde şuanki seviyeme göre olsa güzel olur.şimdiden çok teşekkür ederim. 

Gönderim Zamanı:

kendi tahtamdan farkı nedir ve lastikler sert midir topu hızlı gönderir ve ses çıkartırmı ve tahta oynayışıma uygunmudur

Gönderim Zamanı:

tahta: YASAKA Ma Lin CARBON

fh & bh; STIGA Carbo Sound, 

rakedin, topa vurdukça cakır cakır öteceği hususunda sizi temin ederim.

Sayın mowky,

sorunuzu lütfen, odanın içinde, yüksek sesle ve tane tane bir kez daha okuyunuz, yazarken ''sert midir''de yaptığınız gibi, ''uygunmudur''da da  ''-mudur''dan önce boşluk bırakarak okuyunuz ve yazınız. Sarf ettiğiniz sözlerin manasını, başka birinin neye dayanarak andığınız hususlara cevap verebileceği hususunu, neyi, nasıl, nereden taleb etmekte olduğunuzu iyice bir gözden geçiriniz...

• Teşekkürler 1
  • 1 month later...
Gönderim Zamanı:
Tarih: 16.12.2025 Saat: 22:04, Diesel yazdı:

Sayın @mowkyaldınız mı,aldıysanız yorumlarınız ne?

Tenergy 05 Hard ve Tenergy 19 lastiklerini aldım çok beğenerek kullanıyorum sonuna kadar öneririm.

Gönderim Zamanı:

Allah razı olsun ya,tenergy 19 almayı düşünüyordum.Oyunlarımız neredeyse denk,yani bende kontrol ederim galiba:) @mowky

Gönderim Zamanı:
8 saat önce, Diesel yazdı:

Allah razı olsun ya,tenergy 19 almayı düşünüyordum.Oyunlarımız neredeyse denk,yani bende kontrol ederim galiba:) @mowky

Sizdende ama ana lastik olarak 05 Hard almanizi oneririm 19 birazdaha kontrollu ve yumusak bir lastik 05 hard cok daha sert ve hızlı spinli bir lastik secim sizin

• Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 61 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...