Jump to content
Masatenisi.org Forum

Recommended Posts

Oluşturma zamanı:

Merhaba elimde xiom muv 9 raket var ama bana yetersiz geliyor artık baktığımda lastiklerin değiştirilebilir olduğunu gördüm sizce lastiği değiştirmek mantıklı mı tahtası nasıldır ben daha çok masa üstünde ve atak oynayan biriyim, lastik olarak da stiga dna pro m gibi birşey düşünüyorum

Gönderim Zamanı:

Sayın Muhammed Suphi,

Muv 9'unuza yeni lastikler yapıştırmadan önce, raket yüzeyinizi önlü- arkalı,

pek ince kat, mat ahşap verniğiyle verniklemeyi ihmal etmeyiniz.

Verniğiniz kuruduktan sonra da, en ince bir zımpara kullanarak, dairesel hareketlerle, rakedin her iki yüzünü de hafifçe zımparalayınız.

Ya da başka bir tahta alacaksanız, onu da, itinayla bu ameliyeden geçiriniz.

Gönderim Zamanı:
Tarih: 06.05.2025 Saat: 15:19, beşyüziki yazdı:

pek ince kat, mat ahşap verniğiyle verniklemeyi ihmal etmeyiniz.

Peki, kombo raket sipariş ederken lastik ve tahtanın yapıştırılmasını istiyorsak dediğiniz gibi verniklemelerini de istemeli miyiz? Bu işlemin rakete ne gibi etkilere vardır, ne işe yarar?

Gönderim Zamanı:

Sayın çokolat,

Doğrusu raketimin verniklenmesini kendim yapmaktan, akabinde de verniklediğim yüzeyi, verniğin kurumasını müteakiben, incecik zımparalamaktan, akabinde de lastiklerimi yapıştırıp kesmekten ziyadesiyle lezzet bulduğumu ifade etmeden geçemeyeceğim.

3 saat önce, çokolat yazdı:

Bu işlemin rakete ne gibi etkilere vardır, ne işe yarar?

Tahta yüzeyinde ince bir kat vernik sürülü olması, lastiği daha kolay sök-tak yapmamızı kolaylaştırabiliyor. Zira bazen lastiği sökerken, ekseriyetle birkaç katmandan oluşan tahtanın en üst katmanının süngere yapışıp, kalktığı, ondan kolayca ayrılmadığı da olabiliyor. ( Mesela, özellikle üst katmanı limba ya da benzer cins, orta-sert ya da yumuşak ağaçlardan imal edilmiş tahtalarda sık olabiliyor ). Bu olursa tahta yüzeyinde yer yer ahşap kalkmalarına yol açabiliyor. Bu, doğrusu pek de istenen bir durum değildir.

Bazıları, verniklemenin tahta yüzeyini sertleştirdiğini duymuş ya da vernik sürüp, böyle olduğunu görmüştür. Onların, tahtayı verniklemeden kullandıkları da olur.

Bazı lastik yapıştırıcıları, sökerken nispeten daha kolay ayrılmaktadır. Onların hangileri olduklarını öğrenip, onları kullanmak da pek tabii mümkündür.

Bazı firmalar da, tahta yüzeylerini verniklemeye gerek duyulmayacak efsafta imal ederler. Fabrika çıkışı tahta ''verniklenmiştir''.

Bazı Masa Tenisi malzemesi satan siteler, küçük şişelerde, ayrıca ''raket tahtası verniği'' de satmaktadırlar.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

• Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 28 Misafir (Tam liste)

• Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..