Jump to content
Masatenisi.org Forum

FİYAT PERFORMANS COMBOLARI


berhan batu

Recommended Posts

Sayın Berhan Batu,

Doğrusu, Sayın Levend mükemmel bir tavsiyede bulunmuş; daha ikinci sıfırını yazamadan 1500'ün 2000 olduğu şu günlerde bir an önce onun işaret ettiği komboyu edinip, temrinlerinize geri dönerek, ekmeğinize güzel bir yağ sürmüş olursunuz.

Tavsiyenin,en çok verilen ve en az alınan hususlardan biri olduğu elbette unutulmuş değil, lakin, Sayın Levend'de öylesine fevkalade, öylesine ekonomik ve öylesine işlevsel tavsiyelerde bulunmuş ki, bunlardan birini derhal elde etmek, şimdi bunu unutmak ve öyle devam etmekle,  ekmeğinize halis bir yağ sürmüş olmakla kalmamış, masa tenisinize de müdhiş bir katkıda bulunmuş olursunuz.

Sayın Levend'in size önermiş olduğu tahta Donic Appelgren Allplay'de mükemmel bir tahta olup, ilerde, üzerine daha kuvvetli lasdikler takarak da tahtanın esnekliği, kontrolü ve de özellikle sipinksliliğinden rahatça istifade edebileceğiniz, İsveç üretimi, İsveç'li, yaşlı, gür sarı saçlı, gözü bozuk ahşap ustalarının, parmaklarına kıymıklar bata çıka, zevk, şakraklık ve bodka ile harman edilmiş, aliyülala, doğrusu her türlü masa tenisi kolleksiyonuna katılası bir mamuldür. Dolusu. Sapının içi dolusu; olmaya sapın içi oyulu. Alınası dolusu. Edinilesi, sapı dolusu, olmaya oyulusu. 

Kah İsveç'in, kah Japonya'nın günümüzde, gezegenimizin en inkişaf etmiş ahşap endüstrisine sahip olduklarını  hatırlayalım, dünyanın o bölgelerinde belirip yetişmiş bu ustalara, bize bu güzel raketleri tasarladıkları, yaptıkları ve gezegenimizde hala işini severek yapanlar, severek çalışanlar olduğu için minnet ve şükran  hissedelim.

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayın Berhan Batu,

bahsettiğiniz oyun seviyesi, yani yeni başlayanlar için, size önerilen tahta ve lasdikler mükemmel. Ne üzerinde Off yazan tahta ne de üzerinde Off, Off+ yazan lastiklerle oynamak, oyununuzu ne daha sipinksli, ne de çivilerinizi daha hızlı yapacaktır. Oyununuzdaki sipinks ve çakışlarınızdaki sür'at, enerjinizden, vücudunuzdan, oynarken aldığınız pozisyonlardan, teknikleri doğru uygulayışlarınızdan, merkezlenmenizden, kasılmalardan gevşemelere, gevşemelerden kasılmalara uyumlu bir şekilde geçebilmelerinizden gelir. Henüz bu seviyede değilseniz, ki olmadığınız aşikar, zira o vakit, bu lakırdıları etmezdiniz.

Hamiş: Donic Appelgren'in kullanım ustalığına bağlı olarak ''All''dan ''Off''a yayılan, bir hayli esnek bir tahta olduğunu defalarca okudum ve duydum. Duyup, okuduklarımla da iktifa etmeyip tahtayla bizzat oynadım ki, bilgiyi edinişim kendi deneyimime dayalı olsun. Sonunda, bende, tahta hakında yapılan yorumların gayet yerinde olduğuna dair bir kanaat hasıl olmakta gecikmedi, yapılan yorumları yerinde buldum. elbette o tahtayla oynamanın canlı deneyimi yanında, tahta hakında yapılan yorumlar, sözcüklerden öteye geçmiyor, yorumların, canlı deneyim yanında esamesi okunmuyor.

 

Sayın Berhan Batu,

doğrusu bende, bu bahsle alakalı olarak, kesenin aazını ööle ilk gönderinizdeki gibi 1500 falan değil de, epey bir açmanızın lüzumlu olduğu istikametinde bir kanaat hasıl oldu. Bu, elbette tamamıyla sizi ilgilendiren bir husus lakin, mevcut piyasa şartlarında daha hızlı ekipman tavsiyesi taleb ettiğinizde de... Kese... Kese Sayın Berhan... Takdir edersiniz ki, kesenin aazının da, hiç ööle ''civarı''larla falan bulanıklaşmadan, NET OLARAK ne  kadar daha açılabileceğinin böylesi bir talebe eklenmiş olması söz konusu... 

İkinci gönderinizde daha ''hızlı''ekipman talebinize bir fiyat aralığı eklememiş, belirtmemiş oluşunuz, ilk gönderinizdeki ''1500 civarı'' ibarenizi de müphem kılıyor. Net olunuz; böylelikle, gitgide ,oynarken de çivi ve çivisipinkslerinizde bir netleşme olacak,kuvvetle muhtemeldir ki kah siz, kah rakibiniz, siz daha net  vurdukça, çıkan şaaak!.. şırraaaak! ..şırraak!..seslerinden,  bu netleşişe lezzetyab olarak tanık olacaksınız.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 weeks later...

Berhan Batu, öneri istiyorsunuz size bir şeyler önerildiği zamanda yorum yapıyorsunuz. Yorum yapmak için bu işi bilmekte yetmez, yıllarca oynamış olmak gerekir.

Allround tarzı bir ekipman almanız yeterli. Daha hızlı almak oyununuzu geliştirmez çünkü doğru vuruşları yapamadan ve topu kontrol edemeden bu oyunu öğrenemezsiniz. Top gider gelir ama oyunu siz mi kontrol ediyorsunuz yoksa aldığınız ekipman mı sizi yönetiyor bunu çözmek gerek. 

Oynanan maçları izlerken rakibi için "çok iyi oynuyor, bir türlü spinlerini karşılayamadım" diyen bir oyuncu, aslında yavaş ekipmana geçse ve topu sadece kontrol edip masada bıraksa oyuna ortak olacak. Ancak bunun bilincinde olması içinde bir süre gerekiyor. Ve inanın daha da fazla zevk alınır.

Not : Bu cümlelerim tüm okuyanlar için. üzerinize alınmayın. Ama bu durum hep var. Hızlı ekipman düzenli olarak bilinçli antrenman yapan oyuncular için. Ancak amatör olup bir salonda oynayarak antrenman yapan oyunculara önermem. Oynarken keyifli gibi görünebilir ama allround bir ekipmanla daha fazla ilerlenir.

  • Beğen 3
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tarih: 11.08.2023 Saat: 10:55, Saadettin yazdı:

...Top gider gelir ama oyunu siz mi kontrol ediyorsunuz yoksa aldığınız ekipman mı sizi yönetiyor bunu çözmek gerek...

Sayın Saadettin,

Teşekkür ederim, ''Masa Tenisi'' namıyla takmış olduğum at gözlüğünden bendenizi kurtardığınız, haydi mübağalayı o kerteye vardırmadan ifade etmeye çalışayım; şayet masa tenisini mütemadiyen muzaffer olmaya, hep daha ileri, hep daha yükseğe çıkmaya, hep herkesi yeneyim'e yönelik, yarışmacı bir tarzda oynuyor ve ekseriyetle de bu gayeye ulaşıyorsam, o vakit ''oyunu ben mi kontrol ediyorum yoksa aldığım ekipman mı beni yönetiyor''un hiçbir ehemmiyeti kalmıyor, artık pırıl pırıl, tertemiz, daha da hür, sanki omuzumdan yük kalkmış gibi  hissediyorum. Ne önemi var; o mu beni yönetiyor, ben mi onu, nass'olsa gereken temrinleri yapıyor, tekinikileri öğreniyor, muzaffer oluyor, yeniyor, yeniyor, yeniyor, yeniyorum.

Ekipmanla hiç kafamı yormazam; çözmeye falan uğraşmazam. Neye dert çıkarayım kendime durduk yere? Haa, lakin dersem ki bunu çözmek de yükselişin bir parçası, bunu da çözersem yükselmeye bir faidesini bulurum, oyunuma olumlu bir katkısı olabilir, başım göğe erer; bakın bu zaviyeden hiç bakmadıydım; çözeyim o vakit bunu da, başım da ersin göğe...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tarih: 11.08.2023 Saat: 14:43, beşyüziki yazdı:

Teşekkür ederim, ''Masa Tenisi'' namıyla takmış olduğum at gözlüğünden bendenizi kurtardığınız, haydi mübağalayı o kerteye vardırmadan ifade etmeye çalışayım; şayet masa tenisini mütemadiyen muzaffer olmaya, hep daha ileri, hep daha yükseğe çıkmaya, hep herkesi yeneyim'e yönelik, yarışmacı bir tarzda oynuyor ve ekseriyetle de bu gayeye ulaşıyorsam, o vakit ''oyunu ben mi kontrol ediyorum yoksa aldığım ekipman mı beni yönetiyor''un hiçbir ehemmiyeti kalmıyor, artık pırıl pırıl, tertemiz, daha da hür, sanki omuzumdan yük kalkmış gibi  hissediyorum. Ne önemi var; o mu beni yönetiyor, ben mi onu, nass'olsa gereken temrinleri yapıyor, tekinikileri öğreniyor, muzaffer oluyor, yeniyor, yeniyor, yeniyor, yeniyorum.

 

Yeni yeni masa tenisi oynamaya çalışan bir oyuncu öncelikle oyunu ve rakibi nasıl yönlendirebilir edebilir bunu kavramak için kontrollü oynamak zorunda. (Ve tabii ki bu benim düşümcem..)

Siz araba kullanmayı öğrenmek isteyen birine yarış arabası mı verirsiniz yoksa normal bir araba verip doğru hareketleri yapıp kullanmasını mı istersiniz? Sizin yönteminize göre yarış arabasıyla başlasın derseniz her pedala dokunduğunda duvara çarpar. Ama hala çarpsın nasıl olsa pedalın dengesini zamanla ayarlar ve bu bir yarışsa diğer arabaları geçer derseniz, topu masada nasıl tutması gerektiğini öğrenmekte geriye gider.

Öncelikle bir oyuncunun arabayı doğru şekilde kullanmasını öğrenmesi gerekir. Bunu da standart bir araba ile yapabilir. Sonrasında kendini geliştirip, bilinçli şekilde ve antrenör eşliğinde antrenman yapmaya başlarsa, daha hızlı oynamak için öncelikle lastikte sonrasında tahtada hızlı ekipman kullanabilir. Oynayıp kendi seviyesini gördükçe belki de allround bile ona hızlı gelip defansif bir ekipmana geçecektir. Buna da kendisi ve antrenörü karar verebilir.

Kendini keşfedeceği bu dönemde daha kontrollü bir ekipman her zaman favorimdir. Oyuncu yapacağı antrenmana ve masa tenisine ne kadar önem vereceğine göre kendi yolculuğunu belirler. 

Siz herkesi yenin, yenin, muzaffer olun. Ancak ben çevremde sadece hızlı ekipmana karşılık veremeyen beden hızı sebebiyle çok maç kaybeden oyuncu görüyorum. Genel yorumları da ya "spini çok iyi topları masa da tutamıyorum" ya da çok iyi oynuyor, kontralarına karşılık veremiyorum" oluyor. Raketine top değdiği anda topu kontrol edemediğinin farkında değil. Rakibinin gücüne bağlıyor. (Bu arada rakibi gerçekten de çok daha yetenekli olabilir. O durum ayrı...)

Neyse... Siz muzaffer olmaya, yenmeye devam edin. Ben ise masa tenisi öğrenmek isteyen her arkadaşa aynı yorumları yapmaya devam edeceğim.

  • Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tarih: 14.08.2023 Saat: 09:45, Saadettin yazdı:

Ama hala çarpsın nasıl olsa pedalın dengesini zamanla ayarlar ve bu bir yarışsa diğer arabaları geçer derseniz, topu masada nasıl tutması gerektiğini öğrenmekte geriye gider.

Gitsin. Bırakalım, gitsin onu konturol etmeye çalıştığımızı evvela fark, sonrasında da terk edeceğiz. Bunu yaşamak zorundadır; bir şey öğrenecekse bile, onun için bunun başka bir yolu yok ya da biz bilmiyoruzdur.; tam da bunu yaşayış sayesinde öğrenebilecektir. Biz onu kontırol etmeye çalıştıkça, o bundan anca kendi canlılığını, hayatını, hayat enercisini, artık neyse onu konturol edilmesi gereken bir şey olarak değerlendirmeyi öğrenecektir. Bu da, kullandığı dildeki sözcükleri belli şekillerde ve şiddetle seslendirişler, aslında içinden gelen o olmadığı halde, mimiklerini, sesini, vücudunu kullanışını başka türlü yapışlar, birtakım kas ve eklem katılıkları, eğilip-bükülmezlikler ve daha daha niceleri olarak, onda tezahür edecekdir.  Yani ona bunu öğretmiş oluruz. Elbette ona böyle modellik etmek istemez, bu süreçlere, hem kendimizde, hemi de onda, bilimsellikle, çok daha fazla ziya tutmak, duttuğumuz işbu ziya sayesinde de, olup biteni nep net, pırıl pırıl, ışıl ışıl görmek, doyasıya anlamak isteriz.

Tarih: 14.08.2023 Saat: 09:45, Saadettin yazdı:

Siz araba kullanmayı öğrenmek isteyen birine yarış arabası mı verirsiniz yoksa normal bir araba verip doğru hareketleri yapıp kullanmasını mı istersiniz? 

Doğrusu, bu bahste kendi isteğimi karşımdakine ifade edebildiğim, onun da mes'eleye kendini pür dikkat edişi nisbetinde bir yarar elde ediş söz konusu. Yarış veya normal arabaya bindirmeden önce, ona, bunun nasıl bir araba olduğunu acele etmeden ifade etmeli, minik gaza basış denemeleri yapmaya imkan sağlama istikametinde, kolaya kaçmadığımın,hızlanmadığımın gayet ayırdında olarak gayret göstermeliyim.

 

Tarih: 14.08.2023 Saat: 09:45, Saadettin yazdı:

Siz herkesi yenin, yenin, muzaffer olun.

Sayın Saadettin,

Evvela bu harikulade temenniniz için size binlerce teşekkürler. Herkesi yenip, daima muzaffer olma bahsinde, doğrusu temenninizi ziyadesiyle motive edici bulduğumu ifade etmek isterim. Ancak ''herkesi yenip, daima muzaffer oluş''un da asla tamamen gerçekleşemeyecek bir hayal olduğunu veya ''daima muzaffer oluş''un ancak, daima buna eşlik eden ve medaliya tahtasına çıkılıp, boyna medaliya takış, ele de kupa alış gerçekleştiğinde, bir nebze azalmış gibi olsa da, sürekli bir korku (ya biri gelip, şampiyonluğumu elimden alır) eşliğinde, acı bir şerbet gibi dadıldığını da ifademe eklemek isterim.

Acı bir şerbet, yapayalnız dadılan acı bir şıradır aynı zamanda ''daima muzaffer oluş''.

Ne Ma Lonk'un, ne Timo Bol'un ne de emsalleri başka bir şampiyonun, bu kekremsi şerbet dadından azade bir şekilde şampiyonluklarının keyfini doya doya sürdükleri kanaatinde olmadığımı ifade etmek isterim. Ara sıra geçmişe dalıp, kaç kez şampiyon olduğunu hatırlayıp, saymak vesaire bunlar belki kekremsiden geçici, minik kaçışlar olabilir ama nafiledir...Kekremsi, hep bekler bu yolun yolcusunu.

Her zaman, alttan, sıfırdan, sokaktan bir yoksul boksör gelip, altın kemerinizi alabilir. Daha iyi biri, hep vardır...

Elbette masa Tenisine bir savaş yolu olarak yaklaşmayan yaklaşımlar da mevcut. Bu bahsteki kaleme alışlarımda bu hususu net olarak ayır(a)mamış, okuyucuların, bu işin zaten böyle olduğunu baştan kabul etmiş olduklarını var saymış  olabilirim, kusura bakmayınız.

Ancak şunu açık yüreklilikle kabullenmek gerekir ki, aslen bu, savaştır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 1 month later...
Tarih: 14.08.2023 Saat: 09:45, Saadettin yazdı:

Neyse... Siz muzaffer olmaya, yenmeye devam edin. Ben ise masa tenisi öğrenmek isteyen her arkadaşa aynı yorumları yapmaya devam edeceğim.

Sayın Saadettin,

Doğrusu böylesi bir ayrım yapamayacak, zihnim bu yönde hareket etse dahi, ona eşlik etmeyeceğim. Zira kanaatimce paso muzaffer olmakla, yenmeye devam etmekle ''masa tenisini öğrenmek'' arasında bir ayrım yoktur. Masa Tenisi ne kadar iyi öğrenilir ise, onda o kertede muzaffer olunur, onda o kertede çok rakip yenilir.

Sayın Saadettin,

Evet, mes'eleye yarışmacı, erişmeci, gitgide daha yükseğe tırmanıcı bir perspektiften bakıyor, bunun da bir nebze menfi bir tesir bıraktığının ayırımında olduğum zannını taşıdığımı ifade etmek isterim. Ancak başarı ve şaaşaanın kör, serhoş edici ışıltılarında bu menfi tesirin görünmez olacağı zannını taşıdığımı da ifademe ilave etmek isterim.

Doğrusu, vaziyyete yaptığınız ayrımla bakan, bir takım yetkilisi olsam, masa tenisini ''iyi öğrenmiş'', iyi ama maçlarını da az bir farkla kaybeden bir oyuncuyu  takımımda tutmaz, yerine henüz ''öğrenememiş'' ama ''yenen'', ''maç alan'' bir oyuncuyu hiç şüphesiz, koyardım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 21 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..