Jump to content
Masatenisi.org Forum

Joo Se-hyuk nexy marka yeni ekipmanı.


Recommended Posts

Meraklılarına duyurulur.Joo Se Hyuk Nexy marka yeni ekipmanı backhand P 3 ile oynadığını belirtmişler acaba doğrumu.Forhand ise Neo Hurricane 3( Gukwang kauçuğu.) 

http://www.tak9.com/shop/goods/goods_view.php?goodsno=8069&category=003001

 

http://nexyttstore.com/blade/753-joo-sae-hyuk.html

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Joo Se Hyuk'un P3alpha R ye geçtiğine dair sair forumlarda yaptığım okumalardan edindiğim bir malumat var. Evet, geçmiş olabilir...

P3 alpha R nin ''aspect ratio''su, nam-ı diğer yükseklik genişlik oranı Curl P1R'ye göre daha düşük. P3 daha az ''aldatıcı'' lakin P3'le daha kolay oynanıyor, pütürler kısa olduğundan topa her türlü müdahale, özellikle atağa yönelik vuruşlar çok daha rahat ve yüzdeli yapılıyor. Bu lastiklerin kauçuklarının hamuru aynı. Dolayısıyla tekniğiniz iyiyse ve çalışkansanız, hele de Joo'nun kesmecilikteki elit seviyesi malum; uzaktan neredeyse P1r kadar dolu kesme yapabilirsiniz. 

P1R'nin aldatıcılığı artı uzaktan sert ve sipinli topları kesmede sağladığı rahatlık ve etkisi ile, P3alphaR'nin atağa daha elverişli olması değiş tokuş edilmiş. Joo, oyununda masaya yakın bh ataklarını arttırma lüzumunu da hissetmiş ve bu bahste ekmeğine yağ sürebilmek için P3alpha R'ye geçmiş olabilir. Şahsen yine P1R'ye, ya da muadili bir uzun pütüre dönebileceği kanaatinde olduğumu da naçizane eklemek istiyorum. Hyuk, geçmişte, kısa bir süre Feint Long2 ve Grass DTecs kullanıp sonra yine Güney Kore defansçılarının neredeyse olmazsa olmazı P1R'sine dönmüştü. Olmuş çünkü o, oturmuş o ekipman onunla, onuno yunuyla. P3'le ''daha rahat'' atak yapılıyor ve top ''pis'' gidiyor.  P3 topu iyi tutuyor, daha allround. İlaveten P3 uzaktan kesme bahsinde doğrusu hiç de fena değil. Hele de Joo'nun elinde.

Yeni toplar da daha ''sipinsiz''. Joo Sae Hyuk buna adeta, hem fh. lastiğinde daha önce Tackifire Drive ve Tenergy 64 kullanmış olmasına rağmen, bugün forhendinde, günümüz topuna anca sipin ''verebilen''  çin lastiğine geçerek mukabele ediyor...

Yaş da ilerliyor tabii. P1R'nin balını had safhada emebilmek için uzun rallilerde, çok koşarak ve tam hareketlerle keserek oynayabiliyor olmak gerekiyor. 27-28 yaş umumiyetle düzeyi koruyarak böyle oynayabilmenin sonu..

P3alphaR Butterfly'ın Feint-Soft muadili ki Feint-Soft'u Kuzey Koreli iki en üst düzey defansçı kullanıyor, mesela Jang Song Man ve Kim Song I . 

Joo 2003'te Bercy'de final oynadığında, Butterfly'ın daha önceki yıllarda piyasaya sürmüş olduğu ilk jenerasyon Diode 'lardan biri ile oynuyordu. Bu seri tahtalardan çarpılma, konkavlaşma yakınmaları geldi ve modelin üretimi durduruldu. Lakin Joo'nun muvaffakiyetleriyle bu ekipmanın adı yeniden duyuldu, 2 el fiyatı arttı, aranır, sorulur oldu. Butterfly sonradan, daha pahalıya, bu tahtadan pek sınırlı sayıda özel üretimler yaptı. Kesenin ağzını güzelce açtığınızda özel sipariş Diode'unuzu  Butterfly-Japonya'da  yapıyorlardı. Belki hala da yapıyorlardır.

Butterfly, Joo'nun 2003 muvaffakiyetini izleyen dönemde Joo Se Hyuk tahtasını üretti. Lakin bu tahtanın terkibi ilk jenerasyon Diode'lardan farklıydı. Bu Joo Se Hyuk tahtalar, bir bakıma ikinci katmanına yumuşak bir ağaç konmuş daha ince katmanlı Mazunov tahtalardı. Joo'nun bu yeni tahtaları denememiş olduğunu tasavvur etmek benim için ziyadesiyle müşkül. Lakin Se Hyuk'un çok uzun bir süre, sapı Joo Se Hyuk tahtasının sapıyla kaplı Diode tahtalarla oynadığı da malum. Ona ''alışmış'', beden ona akortlu. Son yıllarda ise içi dışı Joo Se Hyuk tahtalarla oynuyor idi. Sonra Joo Butterfly'la çalışmayı bıraktı. Bugün Güney Koreli defansçılardan Seo Hyo Won özel yapım Diode tahtalardan biriyle oynuyor hala.

Bu günkü Diode V adında piyasaya sürülmüş olan tahta , iki çeşit ağaçtan,neredeyse 5 eşit kalınlıkta katmanları olan 1. jenerasyon Diode'lardan bambaşka bir tahta. Diode 5' i canlı tetkik etmiş olmamakla birlikte resim, yazı ve videolardan edindiğim malumatlar uyarınca şunları söyleyebiliyorum:

- Diode5'in ''hızı'' ağırlığı, ebadı,''kontrolü'' ve  ''sipinliliği'' Joo Se Hyuk ve Diode'a az çok yakındır, Diode V onların muadilidir.

- Diode V'in üst katmanı muhtemelen, şimdiki Hadrawshield'lerde kullanıldığı gibi, eski Matsushita Pro'larda kullanılan üst katman. Alt katmanlar da eski Joo Se Hyuk tahtalarda kullanılan katmanlar olabilir. En azından merkezindeki çekirdek katmanın Mazunov'da da kullanılan ağaç olduğu konusundaki kanaatimi ifade etmek istiyorum. Yanılıyorsam, doğrusunu yazınız.

Diode V'i bugün Ruwen Filus'un kullandığını görüyoruz. Emin olunuz, şayet Filus Diode V saplı Joo Se Hyuk mu kullanıyor yoksa harbi Diode V mi  bilseydim, onu da buraya yazmakta zerre tereddüt etmezdim. 

Nexy Joo Sae Hyuk'un  ise üst katmanı limba gibi görünüyor. Diğer özellikleri açısından da bu tarz tahtaların muadili olduğu kanaatindeyim.

 

 

 

  • Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Raketi tasarlayan ustadan ayrıntılı bir inceleme yazısı sizlerle paylaşmak istedim nekadar uzun birsüreç aldığını ayrıntılarıyla anlatmış.Otomatik çeviri ile okuyabilirsiniz.

https://m.blog.naver.com/defunct/222479439993

  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Paylaşım için teşekkür ederim.

Evvela, linkteki metni alakayla ve dahi lezzet de bularak okuduğumu, akabinde ise, tatsız bulunma pahasına  aşağıdaki hususları kaleme almaktan kendimi alamadığımı ifade etmek istiyorum.

- ''Magnus Effect'' zaten her çeşit tahtayla yapılan vuruşlarda gerçekleşmekte. Sipin yapıldığında topun yörüngesi öyle, kesildiğinde de  yörüngesi böyle; evet, o grafiklerdeki gibi zaten. Muharririn, bu hususu yapacağı tahtaya bir dayanak yapmasını, sanki magnus etkisi diğer tahtalarla gerçekleşmiyormuş gibi , ''bu etkiyi verecek bir tahta olmalı, Joo'nun böyle bir tahtaya ihtiyacı var'' gibisinden, yaptığı işi ballandırıp, ürünü ve üzerinden kendini inceden pazarlamasını, anlıyorum; lakin, bu dolmayı, doğrusu yiyemeyeceğim. 

- Muharrir, bu hususta 14 yıldır çalıştığını ve sanıyorum 12 taneden fazla tahta örneği denediğini yazmış. Bu dolmayı yiyebilirim; bu olmuş olabilir. İlaveten, muharrir 14 yılda 12'den fazla tahta örneği denemiş olduğunu yazmayı, okuyanlara, konu üzerinde ne kadar yoğun çalıştığı izlenimini verecek bir şey telakki ediyor da olabilir. Lakin bu dolmayı da yiyemeyeceğim. Zira ''şu kadar yıldır şu işi yapıyorum'' kalıbı, aslında o işi o kadar zamandır yapıyor olduğunuzu değil, o işi ilk defa yapmaya başlamanızdan beri geçen zamanı ifade etmektedir. Kendimizi kandırmanın bize yararı olmaz. Ne de olsa muharrir 14 yıldır Joo'ya tahta yapmakla uğraşıyor değildir. Hele de 12'den fazla tahta denediğini yazmış olması yok mu; senede bir tahta bile yapmamış yani hani...

  Ayrıca 12'den fazla da yapabilirsin. Bu, bu işin gereği, yapmalısın da; kaç tane gerekiyorsa o kadar yaparsın. Mesela Tenergy prototipleri kimbilir kaç tane, 170?.......140?.....120?......T64 var mesela; 64üncü  seçilen... Gerçi muharrir yazısının sonunda bu iş tabii bitmiş değil diyor; bu da hoş...E, herıld yani.

Aslında bu iş bitmiş. O da Butterfly Diode. Joo bu tahtayla, bu terkiple oynuyor. Lakin Joo Butterfly'dan ayrıldı.. Şimdi Diode terkibinde tahta isteniyorsa Butterfly'a özel Diode yaptırtmak gerekir. Sonra da onun üzerine Nexy sap yapıştıracaksın...Falan filan...Ama her şey biter, her şey gelir geçer...

- Muharririn, tüm katları ayous yapması, eski 5 -7 veya 9 katlı çin mali PF4 -08 tarzı  tüm katmanları ''bass wood'' tahta yapımını hatırlattı, ona koşmuş bir bakıma. Zira illa, şimdi bu başka bir firma ve Diode'un aynısı bir tahta üretmek yerine illa Joo'nun oynayacağı başka bir tahta üretilecek. 7 katlı yeni Nexy Joo Seahyuk, ortada Diodu'u hatırlatan 5 eşit kat ve üstte onları kaplayan iki ince katmandan oluşuyor, gibi görünüyor. Clipper'ları da hatırlatıyor. Tahta nasıl hissettiriyor, henüz oynamadığımdan bilmiyorum ve değerlendiremeyeceğim ve asal olan da tahtanın ''nasıl oynadığı''. Daha doğrusu insan Joo Se Hyu'ğun bu tahtayla nasıl oynayacağı. Onda gayrı bu tahtayı kullanma konusunda bir kanaat hasıl olacak mı...

İlaveten, daha az asal, oyun açısından ehemmiyetsiz ama yine de kimilerince ehemmiyetli bulunan bir husus daha var: tahtanın görünüşü ve işçiliği. Kanaatimce bu da bir ekipman bilgi yorum yazısında kendine rahatça yer bulabilecek bir husus.

Tahtanın biçimi gayet iyi, bilinen, oynanan, kanıtlanmış bir sıtandart kalıp, kesim. Sap hem konkav hemi de düzlerde bir nebze daha kalın, dolgun olabilirdi belki. Kendi adıma, iktiza ettiğinde,  kalın sapı inceltmeyi, ince sapı bant sararak kalınlaştırmaya her zaman tercih etmekte olduğumu da şuracığa iliştireyim. Bir nebze kalın saplı üretim, şayet sonradan sap inceltme yapılacak olursa elimizin ağaçla temasını  korumuş olmağa yarıyor.

Gelgelelim bu tahta, onu bir Butterfly ya da bir Nittaku tahtayla kıyasladığımızda ikinci kalite görünüyor. Bunu, hem sap üzerinde seçilen renk ve biçimlerde, hem de saptaki şeffaf plastiğin altındaki yazıların tasarım, renk, kompozisyon ve baskı kalitesinde görmek mümkün. Doğrusu, masa tenisi tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sanatçı-şair-kesmecilerinden birine tahta yapıyorsam bununla yetinmezdim.  Bu mudur yani...

O tahtayı, tahta yapım ustalarının Joo Se Hyu'ğu kimse ona vereceksin, o yapacak.

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tarih: 16.10.2021 Saat: 23:10, beşyüziki yazdı:

Paylaşım için teşekkür ederim.

 

Gelgelelim bu tahta, onu bir Butterfly ya da bir Nittaku tahtayla kıyasladığımızda ikinci kalite görünüyor. Bunu, hem sap üzerinde seçilen renk ve biçimlerde, hem de saptaki şeffaf plastiğin altındaki yazıların tasarım, renk, kompozisyon ve baskı kalitesinde görmek mümkün. Doğrusu, masa tenisi tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sanatçı-şair-kesmecilerinden birine tahta yapıyorsam bununla yetinmezdim.  Bu mudur yani...

O tahtayı, tahta yapım ustalarının Joo Se Hyu'ğu kimse ona vereceksin, o yapacak.

 

 

Joo Se Hyuk'u dediginiz gibi hic onere etmemis. Siradan ucuz bir urun goruntusu var. Istedikleri para birinci sinif, yersen..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 9 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..