Jump to content
Masatenisi.org Forum

Modern Defans Rol Modeline Uygun Tarzda Raket (150-200)+-20


lufer

Recommended Posts

Merhabalar öncelik foruma yeni üye oldum.Tekrardan ilgim doğunca araştırıp burayı buldum. Çok güzel bir oluşum gerçekten kıymetli bilgiler barındırıyor.
 

 12-13 yaşlarında yazları tatil beldesinde can sıkıntısını gidermek amaçlı yaptığım bir uğraşı idi masa tenisi 2-3 sene öyle yazdan yaza 1 aylık sürelerle oynuyordum. Şimdi ise üzerinden çok zaman geçti hatta bazı kurallar da değişmiş sanırım let tanımı falan :)

Son 1 senedir tekrar oynamaya başladım. 4 aydır ise faal olarak bazen günlük 3 saat bazen 5 saat haftanın en az 3 günü oynamaktayım. Bu zamana kadar ki en iyi seviyemdeyim fakat bir rakete sahip olmadığım için gelişimimi sürdüremiyorum.Masanın dandik soyulmuş raketleriyle bir yere kadar oynanıyor..
 

Oldum olası defans yapmayı sevdim bu oyunda olduğunca aktif bir şekilde hareketli bir performans sergilerim sabit kalmaktansa sürekli topa göre pozisyon alır yüksek eforlu oynarım.
spinli veya çakılan topları karşılamaktan imkansız denilen topları çıkarmaktan masadan açılıp geriden topları karşı fileye göndermekten  uzun rallilerden ve bu rallileri kazanmaktan keyif alırım.

Defans oyuncusu tanımına giriyorum. Bir de bu modern defans kavramı var tabii pek hakim olmasam da belki de öyleyimdir.
Stil olarak backhand kullanırım genel olarak kesme ile karşı tarafa yollarım topları forehand ise oyun içinde az başvururum çakmalarım forehanddir. son 3-4 aydır kullanır oldum daha öncesinde topa hiç sert bir biçimde vuramazdım ama artık risk alıp oyun içerisinde deniyorum ve bu konuda aşama da kaydediyorum anlaşılan.

150-200 arasında bi bütçe düşünüyorum bu xiom'un 7s var onu bir çok meth etmiş ama bu paralara kombo raket yapılabilir mi merak ettim doğrusu. Teknik terimlere pek hakim olmadığım için ve stilli kendim de tam olarak tanımlayamadığım için bu oynanışa nasıl bir raket alınır bilemiyorum.Siz değerli üstatların bana uygun raket önerlerini beklemekteyim ve oyun konusundaki tavsiyelerinize açığım.

Saygılarımla.

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba değerli kardeşim, öncelikle forumda modern defans ya da defans ile ilgili konuları ve buna ek olarak pütürlü lastiklerle ilgili konuları okumanızı, buna ek olarak malum kanaldan defans yapan oyuncuları izlemenizi ve ona göre kafanızda bir şeyler oluşacağını ümit ve tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim fırsat buldukça stillimi geliştirmek adına videolar izliyorum ama profesyonel raket alamayacağım için ve uzaktan kim ne kullanıyor diye anlayıp araştıramadığım için benim geçtiğim yollardan geçmiş kişilerden raket tavsiyesi istiyorum araştırmayı da sevdiğim için acele etmek istemiyorum almak için

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sizin geçtiğiniz ve şu an yürüdüğünüz yollardan uzun zaman önce geçmiş ve zaman zaman geri dönüp tekrar ayak izlerime bakmış biri olarak tavsiyelerime kulak verin lütfen; öncelikle modern defans raketini 200+20 liraya toplamanız oldukça zor, ha 2. el bulabilir misiniz ? Tartışılır, bulunur. Ama o combo da pek iş yapmaz.

Burada önemli olan "modern defans oynamak istiyorum o zaman modern defans yapabileceğim comboyu almalıyım" değil, "bu sefer oyunumu ilerletmek için başladım, modern defans yapmak istiyorum fakat önce tekniğimin oturması gerekiyor" diyebilmek.

Lütfen beni yanlış anlamayın ve üzerinize alınmayın fakat, arkadaşımın anlattığı bir tanıdığı, yok şöyle topu kesiyor, aman ne biçim topa çakıyor,basıyor,gömüyor,vuruyor dediği adamı çok merak edip kulübüme davet ettim. Malesef ki düşündüğüm gibi bir oyuncu çıktı ve karşımda cambaz gibi hareket etmeye başladı, 10 servisimden 1ini masaya attı. Ve dahası.

Sözüm meclisten dışarı. Şimdi siz bize burada yazı ile anlattığınız oyun stilinizi bir de videoya çekin ve paylaşın. Tabi ki ben usta, hoca, antrenör vb kişi değilim. Fakat, gerek forumda gerek etrafınızda bulunan salonlarda(bilmiyorum var mıdır) bu işi bilen ve disiplinli hocaların izlenimi ve yorumu dahilinde kendinize combo raket yapabilirsiniz.

Ha, modern defans raketi yaptınız, ama pütürü kullanmayı öğrenmeniz 1 yılınızı aldı(benim malesef öyle oldu) baktınız ki defans size göre değil, hemen geçtiniz düz lastiğe, işte bu benim stilim dediniz. Kaybettiğiniz koskoca 1 yıla, modern defans raketine verdiğiniz paraya, öğrenmek için boşuna bozduğunuz oyun stilinize dönüp baktığınızda pişman olmak cabası olur.

Ben ilk raketimi malesef ki sadece okuyarak, ve ekipman konusunda cahil iken hiç kimseye danışmadan almıştım. İlk raketimde pütür vardı. Ben pütürün ne olduğunu ve nasıl kullanacağımı öğrenene kadar koskoca 1 yılım geçip gitmişti ve büyük pişmanlık duymuştum. 

Benim size asıl tavsiyem, kendinize en ucuz combo raketini almanız,önce oyun stilinizi oturtmanız, gerçekten hangi stili oynamak istediğinize karar vermeniz ve ekipman konusunda araştırıp daha çok bilgi edinmenizdir.

Masa tenisi sadece bir masa bir top ve bir raketten oluşmuyor. Lastiklerin, tahtaların, topların ve dahasının çeşitlerini anlatmaya kalksam burada sayfalarımı ve saatlerimi alabilir. 

 

  • Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Lufer kardeşim,  sevimsiz pütürün tüm sözlerine katılıyorum.  Bu arkadaşımızın sözlerini dinlemenizi tavsiye ederim.  

Uyduruktan masa ve soyulmuş raketlerle 4-5 ay değil ömür boyu da oynasan oyunun gelişmez..! Önce modern defansın ne olduğunu videolar izleyerek görebilirsin.  Sonra modern defansçı olmak için önce düz lastik takılı combo kullanıp,  elini oturaklaştırıp daha sonra adam akıllı pütürlü combo yapmalısın. 

Hepsinden de önce çevrende eli düzgün bir partner bul kendine,  sonra sabırla devam et.  Sakın bırakma oynamayı.. 

Kolay gelsin.. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Aslında ihtiyacın olan kombinasyon, oynamak istediğin oyun stili ve bütçeye bakılacak olursa pek fazla içinden çıkılması zor bir problem değil.

Defansif ya da allround bir tahta ile uygun fiyatlı çin lastikleri...

Tam bu noktada bh lastiğin ne tür olacağı sorusu var. Uzun pütür mü yoksa düz mü?

Yukarıda konuyu bilen arkadaşlar öncelikle düz lastikle oynamanı tavsiye etmişler. Eğer bu fikre sıcak bakıyorsan, önce düz lastikleri takıp, zaman içerisinde lastik zaten eskiyince pütür ile değiştirirsin. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

konuya alakanız için öncellikle herkese tek tek teşekkür ediyorum.

@sevimsizpütür evet haklısınız nasıl oynadığımı yazarak ifade etmem zor anca uzman birinin görüp değerlendirmesi ve tavsiye vermesi gerekir. Ben istanbulda da yaşıyorum bu forumdan belki stilimi oyunumu gösterebileceğim bir üstadla anlaşıp ondan tavsiye almak mantıklı olabilir ama diyorsunuz ki zaten bu paralara raket yok o zaman ben gelişi güzel bir raket mi alayım bilemedim doğrusu. Modern defans da sayılmayabilirim ama genel itibariyle top karşılamaktan zevk alıyorum çok iyi keserim spinli vururum gibi bi iddiam yok uzun rallilerden keyif alıyorum. Zaten soyulmuş raketlerde artık keyif vermemeye başlıyor istediğimi yapamadığımı hissetmeye başladım..

En dandik combo raket çoğu giriş ve orta hazır raketlerden iyidir diye okumuştum.
İlk mesajımda bahsetmiş olduğum mesajdaki bir oyun stilinde biri olduğumu varz edersek eğer ucuz bir combo raket tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

@vedaty hocam çevremde iyi oynadığını düşündüğüm benimle dişe diş oynayan hatta beni maçlarda yenen kişilerle oynamaya gayret onlarla antrenman yapmaya özen gösteriyorum zaten kolay rakipler bir süre sonra sarmıyor keyif alamıyorum oynadığım oyundan karşı tarafın zorlaması gerekiyor.
dediğiniz şekilde bir başlangıç için bir combo raket yapayım o halde 400 liralik bir şey alamayacağım şu aşamada  en azından belki şuanki bütçeme uygun raket beni  bir süre götürürse bu zaman içerisinde geliştiğimi hissedip daha kaliteli ekipmanlara özenebilirim.

 

@Levend

çok teşekkürler tavsiye için. kafama göre bir tane ekipman yapayım mı hoca bulamazsam 200 liralik bütçe için de zaten seçeneklerin kısıtlı olduğunu düşünürsek uzman biri bu imkansızlıklarda nasıl bir raket önerisinde bulunabilir orası da muamma zaten.
düz saplı mı yoksa flared mi.Aklınızda bir kombinasyon varsa yazabilir misinz rica etsem

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yinhe 966 

Yinhe Earth

Yinhe Earth

Yap bu comboyu.

Combo raketin senin için avantajı şudur; elindeki malzemenin özelliklerini (lastik kalınlığı, lastik sertliği, sünger kalınlığı, sünger sertliği, lastiğin açısı ve tahtanın benzer özellikleri) biliyor olduğun için, 2. raket seçiminde kendi oyun stilini yorumlayıp kendine daha uygun bir combo raket yapabilirsin. O yüzden bu sporda ekipman bilgisi çok önemlidir diyebilirim. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hocam şimdi xiom muv 5.5 s falan var benim maks çıkabileceğim raket ise xiom muv 7s idi o raketi de sadece tavsiye ve çok fazla alan var diye alırdım. Sonra combo raketi duydum ben eskiden sanıyorum ki raketler hazır bi şekilde satılıyor. Kombo rakette güzel bir kombinasyon yapılırsa basit hazır raketlerden daha iyi olduğunu öğrenince bu yönde biraz araştırma yaptım tabii derya deniz teknik terimlere de o kadar hakim olmadığım için tek başına işin içinden çıkamayacağımı anladım olayları kavrayana kadar zaten 1 sene geçerdi..

dün  def ya da all+ raket bakabilirsin şeklinde tavsiye gelince 

Friendship Black Whrilwind

Andro Inizio Off

Friendship Lord Of The Balance

----------------------------------------------------

Friendship 729 Geo Spin Tacky

Friendship Pro Xp Light

 

değerlerine bakarak ve açıklamadan okuyarak bu lastiklerle bunlardan birini seçerek kullanacaktım :)

sizin ki daha önceden denenmiş bir raket ama benimki çorba gibi bi şey olacaktı muhtemelen ..

2 tane aynı lastikten önermenizin sebebini öğrenebilir miyim eğer kendimi keşfediyorsam çeşit yapmak daha iyi olmazdı değil mi ?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Önerebileceğim en uygun fiyatlı combo bu olduğu için 2 lastiği de aynı önerdim. Genelde izlemlerime göre çoğu oyuncu forehandde orta sert backhandinde yumuşak lastik kullanıyor. Çin lastiklerinin geneli ucuz ve uzun ömürlüdür. Yalnız çin lastiklerinde yumuşaklık durumu biraz daha farklı olmakla beraber soft olarak satılan çin lastiği avrupa lastiğinin hard versiyonundan daha da sert olabiliyor 37 derece yazmasına rağmen. Zaten genel olarak düz lastikler arasında dünya kadar fark yoktur. Hepsi spin çeker hepsi topu tutar hepsi smaç vurur. Önemli olan kullanmayı öğrenmek.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.

 

bir süredir başlığı takip edemedim işlerimin yoğunluğundan dolayı.

hocam tavsiyen için teşekkür ederim. Doğru mu anladım bilmiyoum da 150-200-250-300 tlye alacağım combo raketlerde öyle belirgin bir farklılık olmayacağı için en uygun fiyatlı olanını almakta fayda mı var diyorsunuz?

xiom muv 5,5s i o zaman kafadan eliyorum combo raket e adapte olmak daha önemli bir olay neticede.

bahsetmişsiniz ama iki padde aynı olmasında hala hem fikirseniz bunu yaptırabilirim

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Halen aynı fikirdeyim. Oyununuzu daha ilerlettikten sonra aynı lastik serisinin farklı derece lastiklerini takabilirsiniz. Bh 47 fh 51 derece gibi. Şu an oyun stilinizi oturtup neyi istediğinize karar vermeniz gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 15 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..