Jump to content
Masatenisi.org Forum

Ünlü Oyuncular Hangi Lastik Ve Tahtaları Kullanıyor


Champ

Recommended Posts

Guest Topspinfanatigi
O listede olmayan birçok oyuncu var Wanq Liqin gibi Timo Boll gibi Wang Hao gibi Oh seng Eun gibi ayrıca bazı oyuncuların tabloda yazılan tahtalarla oynamadıklarını görüyoruz.Mesela Saive andro kullanıyor mesela Kreanga Kreanga off kullanmıyor primorac carbon kullanıyor diye öğrendim.

 

Timo Boll gercekt Spirit ile oynuyor. Ayrica reklamdaki gösterdigi gibi Sriver FX ver Sriver L ile oynuyor.

 

Sacece onun oynadigi lastikler sirketten cikmis olanlardan özel secilmisleri. Onun lastikler daha sert.

 

Gecen Avrupa Sampiyonasinda mesela Eurosport Jörgen Persson oynadiginda ve servisini yaparken, kamerayi cok yaklastirdi.

 

Bir de ne görüyosun. Donic ile bagli olan Jörgen iki taratada Butterfly Bryce ile oynuyor. Önce inkar ettiler. Sonra bir kac genc grup maclinda ve 2.Tur macinda bunu videoya cektiler ve dagittilar.

 

sonra donic sirketi düzelti ve dedi ki: "Biz Donic lastikleri yollamaya unuttuk onun icin arkadasindan ödünc aldi :pirpir: "

 

Veya Jörg Roßkopf. Kendisinin tahtasi eski Joola tahtalarindan. bun iki kere tamire bile verdi ve halen 20 senelik tahta ile oynuyor. reklamlar ama baska diyor.

 

yani hepsi yalan degil. cogunlukla dogru.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Topspinfanatigi
timo için viscaria kullanıyor diyorlar bilemiyorum ama butterfly olduğu kesin ve off olduğu da kesin. dünya kupasında final maçını kazanınca lastikleri çıkartıp atmıştı tahtasını gördüm...

 

Tam yanlis degilsin. Neden? Timo Boll Spirit OFF ve Michael Maze OFF eski Viscaria tahtalrindan olusuyor. Micheal Maze OFF sadece biz düzeni farkli ve biraz daha yavas. Ikiside ama yapisina bakarsan Viscaria'lardan.

 

Benim Takim Arkadasim Timo Bollun Bilgisayarina bakiyor. Kendisne Raketini hediye etmisti onun icin biliyorum bunu. Gercekten ayni tahta ve Sriver FX ile Sriver oynuyour.

 

...

persson butterfly cermet ile oynamış o turnuva ama sonra dikkat ettim gene donic lastik ile oynuyordu daha sonra. sitede sonex jp soft'un çıkmasını beklediği yazıyordu bilemiyorum...

...

o burda büyük ölcüde olay yaratmisti. cünkü donic önce mahkeme karari ile sitelerde bryce ile oynuyor dememizi yasaklamak istiyorlardi.

 

Ama hem grup maclarinda bryce oynadi hemde sondra. Sonradan cok seyler söylediler cünkü önce videoda gözüktügünü bilmiyorlardi. anliyacan yalan üstüne yalan

 

...

patrick baum donic kullanıyor diyorlar ama topspinfanatiği daha iyi bilir.

...

Ne yazik bilemiyorum,

 

o burali degil ve onu taniyan kimseyi de tanimiyorum. Ama emin bir yerden ögrenirsem buraya yazarim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Chen Weixing backhand de TSP Curl P1R kullanıyor. Forehand de ise Globe 999 kullanıyor. Tahtası ise Matsushita Pro olması lazım.

 

Joo Se Hyuk backhand de Feint Long 3, forehand de tackifire drive ile oynuyor. Tahtası ise kendi adına yapılan Butterfly Joo Se Hyuk tahta.

 

Ma lin backhand de Bryce 2.1 ile , forehand de ise DHS süngerli Globe 999 ile oynuyor. Tahtası ise kesin olmamakla beraber Yasaka Gatien Carbon.

 

Ligimizde ise A. Saleh bizzat gördüğüm üzere Butterfly tahta üzerine Donic lastiklerle oynuyor. Raketini elime alıp incelemiştim süperlig maçları sırasında ama şimdi modellerini hatırlamıyorum. Birde son süper lig maçlarında dikkatimi çeken şey Safa'nın Stiga tahtaya geçmiş olması. Bunuda tahtanın sapının altındaki yuvarlak sticker dan anladım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

alla alla? irfan abi tamir bile ettirmişti o 9kat'ı? saim abi de donic powerspeed kullanıyodu senelerdir. galiba stiga satmaya başlayınca titanium'a geçtiler?

 

3 aydır Titanium WRB ile oynuyorum dedi İrfan. Saim'in de 5-6 ay olmuştur herhalde. İkisi de düz sap tercih etmişler. İrfan ve Şükrü Stiganın temsilciliğini yapıyorlar. Düşündüğün gibi olması muhtemel ;):

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Topspinfanatigi
... sen 3 tahtayla da oynadınmı acep?

...

Hayir,

benim sadece TBS ve MM tahtalrim var. Bu ikisine karsilastirisam TBS daha hizli. Viscaria ile daha hic oynamdim bugüne kadar.

 

Topspinfanatigi

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

tamam timo boll spirit de m maze de arylate caron tahtalar ama ikisi de viscariadan yavaş demişsin fakat hem bence hem de butterfly'in sitelerinde daha hızlı oldukları söyleniyor. en hızlısı da m maze deniyor. aslında maze daha yumuşak ve yavaş orta vuruşlarda daha hızlı gibi geliyor ama sert şutlarda falan timo boll daha sert olduğu için en azından maze kadar hızlı olabiliyor. sen 3 tahtayla da oynadınmı acep? ben oynadım bana en yavaşı gerçekten viscaria gibi geldi, bizim arsun da viscaria için öyle diyodu sen söyleyince kafam karıştı...

 

bu arada yusuf globe artık lastik üretmeme kararı aldı bu yüzden ma lin artık 999 kullanmıyor. zaten forehandde mavi süngere geçti son turnuvalarını belki izlemişsinidir. bu arada yeni bir çin markası doğuyor adı reactor. thunder diye h3 kadar spinli ama daha hızlı bir model çıkartacaklarmış çin milli takımından oyuncular da bu lastiklerden kullanacak diyorlar.

ma lin yasaka sponsorluğunda olduğu için(yeni geçti) yasaka gatien carbon olan tahtasının adını asya pazarında ma lin carbon olarak değiştirdi.

çin mili takımıyla çalışan oyuncular ve onlardan milli takım versiyonu lastik alan adamlarla konuşarak bu bilgileri ediniyorum mesela wang hao tam ekipman manyağıymış her hafta backhan lastiğini değiştirirmiş hep farklı şeyler denermiş. her oyuncu için üretilen h3 farklı diyorlar kimisi sert süngerli kimisi yumuşak falan...

schlager de bi roportajda kullandığı bryce'ların süngerinin normalden biraz daha sert olduğunu söylemişti çok çok yapıştırıcı sürüp iyice yumuşatıyormuş lastiği...

Bu arada irfan abi çok eski bir 9 kat caron stiga tahta kullanıyormuş, gürhan abi ise tahtasını çok sık değiştiriyor genelde sattığı sahtalarla oynuyor. avolox 700, tibhar off falan...

süper ligde bir çok oyuncu clipper cr kullanıyor lasitkler ise genelde bryce. ama büyükşehir belediyede yasaka markV gps çok kullanılıyodu, carbo sound da çok kullanılanlardan bir ara joola air de çok gidiyodu. gene ismail hakkı avolox 700den vazgeçmez(bol bol yerlerde tekmelediği için hep görüyorum :) ), deniz abi backhandinde andro uzun tırtık kullanıyor forehandde tackiness c, eskiden sriver fx kullanıyordu herkes şimdi biraz çeşitlendi piyasa :)

 

 

Ma lin şu sıralar DHS G666 kullanıyormuş. Ama başka bir forumda tartışıldığı üzere ve DHS nin sayfasında ilan edildiği üzere Skyline 2 diye yeni bir lastiği ilk defa Bremen de kullanılacağı söyleniyor görücez.

Ayrıca Wang Hao'nun da Skyline 3 modelini kullanılıcağı belirtilmiş.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

yok onlar dhs'nin sallaması çünkü asyada ma lin'in sponsoru hala dhs. çin milli takımından lastik alan biriyle konuşuyorum bana bi foto gösterdi inandım :)

 

 

Valla Bremen de adamlar skyline le çıkarlarsa karşımıza du bakalım görücez hepberaber...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

TBS, Maze ve Viscaria arasında en hızlısı TBS, en yavaşı Viscaria. Maze'nin hızı TBS ve Viscaria'nın tam ortasında.

Bu üçü arasında en yumuşağı Maze, Viscaria ile TBS'nin yumuşaklık oranı ise hemen hemen eşit. (Kaynak: www.butterfly.co.jp)

Bir yanlışlık olmasın Toranomon? www.butterflyonline.com sitesinde ise en hızlısı Viscaria, en yavaşı Boll Spirit... Arasında kalan tahta ise Michael Maze... Maze ve Boll Spirit'in tahta yüzeylerinin sertliği birbirine eşitken, Viscarianın daha soft. Ama en hızlısı değer olarak Viscaria...

 

Bu arada yazılarınla aramıza döndüğün için teşekkürler... Özlemiştik valla... Uzun süredir detaylı bir mesaj göndermediğin için sende şu anda çok yüklü bir birikim olması gerekir ve yakında bizimle paylaşırsın sanırım...

Sevgiler

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bir yanlışlık olmasın Toranomon? www.butterflyonline.com sitesinde ise en hızlısı Viscaria, en yavaşı Boll Spirit... Arasında kalan tahta ise Michael Maze... Maze ve Boll Spirit'in tahta yüzeylerinin sertliği birbirine eşitken, Viscarianın daha soft. Ama en hızlısı değer olarak Viscaria...

 

Bu arada yazılarınla aramıza döndüğün için teşekkürler... Özlemiştik valla... Uzun süredir detaylı bir mesaj göndermediğin için sende şu anda çok yüklü bir birikim olması gerekir ve yakında bizimle paylaşırsın sanırım...

Sevgiler

Ben zaten bu değerlere uzun zamandır itibar etmiyordum, boşuna değilmiş demek.

http://www.butterflyonline.com/rubber_all....ompg=allrubbers sayfasında

bryce fx --> 9,5 / 12 değerlerine sahip

 

yine butterfly'a ait başka bir resmi site olan butterfly-world sitesinde

http://www.butterfly-world.com/articles/artc/brycefx.htm

burada bryce fx --> 9,75 / 11,75 değerleriyle tanıtılmış.

Koskoca butterfly daha kendi ürettiği ürünleri tanıtırken bile hatalar yapıyor, çelişkiye düşüyor.

Bu çelişkilerden en barizi ise şu:

 

zamanında bizzat oynamış olduğum 2 tahta var. biri primorac off- diğeri primo power-feeling off

burada hız sınıfı olarak

primo power-feeling off hız = 6,5 kontrol = 8,5 his = sert

primorac off- hız = 7,5 kontrol = 7,8 his = orta

burada bir terslik yok mu ? off bir tahta nasıl olur da off- bir tahtadan daha yavaş ve daha kontrollü olabilir ?

Buna bakmak için http://www.butterflyonline.com/shake_pen_r...ktype=shakehand adresine gidiniz. Tabloda primo powerfeeling ve 2 satır altındaki primorac tahtanın değerlerini karşılaştırınız.

 

Demek ki neymiş ? Butterfly bile bu işi böyle yamuk yumuk yaptığına göre bu verilere fazla güvenmemek lazımmış ;):

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Selam Saadettin, hatırlarsan www.butterflyonline.com sitesindeki verilerin çelişkili olduğu Cofferlait vesilesiyle daha önce de gündeme gelmişti.

Mesela sitede hızının 7.1 olduğu belirtilen Cofferlait için OFF+ denilirken, hızı 7.7 olduğu ifade edilen Chuan Chih-Yuan tahta için OFF denilmiş:)

AhmetSozmen de buna benzer bir çelişkiye dikkat çekmiş.

Bu tür çelişkilerin sebebi çeviri hataları olabilir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

http://www.butterfly.co.jp/e_shop/category/2.html

bu adreste butterfly'ın shake ve pen tahtalarıyla ilgili grafik bulunuyor.

Yatay bölüm his (sol taraf yumuşak, sağ taraf sertlik), dikey bölüm ise hız oranını gösteriyor.

Sol tarafta yukarıdan aşağıya 6, 7 ve 8. tahtalar sırasıyla TBS, Maze ve Viscaria.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

http://www.butterfly.co.jp/e_shop/category/2.html

bu adreste butterfly'ın shake ve pen tahtalarıyla ilgili grafik bulunuyor.

Yatay bölüm his (sol taraf yumuşak, sağ taraf sertlik), dikey bölüm ise hız oranını gösteriyor.

Sol tarafta yukarıdan aşağıya 6, 7 ve 8. tahtalar sırasıyla TBS, Maze ve Viscaria.

 

Sevgili Sinan abi verdiğin link Japonca sanırım ve rakamlar dahil hiç bir şey anlaşılmıyor. Belki benim pc uyumlu değildir japon alfabesine ama belirteyim dedim.Ayrıca ingilizceye çevirme linkini de bulamadım?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

valla haliller butterfly carbon lastikte sriver fx kullanıyodu en son karşılaştımda safayı tam bilmiyorum ünlülerden samsanov da onun eğitim cd sinden bahsederken rapid kullanıyodu ve kendi tahtasını kullanıyodu ayrıca valdner butterfly bu kadar bildiklerim

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İngilizce versiyonu yok maalesef.

Japonca olmasına rağmen, yine de Butterfly'ın modellerine aşina olanlar için anlaşılması basit bir grafik.

Kırmızı renkteki raket şekillerine tıklandığında belirli bir tahtanın fotoğrafına ve bilgilerine ilişkin sayfaya ulaşılıyor. Yani herhangi bir tahtanın his/hız grafinin neresinde olduğu hakkında fikir edinmek kolay.

 

Örneğin, shakehand tahtalara ilişkin grafiğin sol tarafında en üstteki tahta Cofferlait. Bu bilgilerle, Butterfly'ın en hızlı yumuşak hisli tahtasının Cofferlait olduğunu söyleyebiliriz.

Aynı şekilde, grafiğin sağ tarafında en üstteki tathta ise Schalager. Bunu da, Butterfly'ın en hızlı sert tahtasının Schlager olduğu şeklinde yorumlayabiliriz. :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu arada İstanbul İl birinciliği karşılaşmalarında Safa ile oynadım. Cumartesi günü gördüğümde Stiga Tube Aluminium tahta üzerine çift taraf Bryce 2.1 ile oynuyordu. Lastikleri yarılmıştı spin yapmaktan. Pazar günü gördüğümde ise lastiklerini yenilemişti. Çift tarafa da Yasaka VStage (max) takmıştı. Süngerini kontrol ettim, bryce gibiydi. (bryce'dan sert değildi yani).

Arkadaşlar şu var, iyi oyuncular da deniyorlar, değiştiriyorlar, hem de zırt pırt değiştiriyorlar :gulumse:

(Hepsi olmasa da bazısı)

Bu arada bendeniz de dördüncü oldum :gulumse:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu arada İstanbul İl birinciliği karşılaşmalarında Safa ile oynadım. Cumartesi günü gördüğümde Stiga Tube Aluminium tahta üzerine çift taraf Bryce 2.1 ile oynuyordu. Lastikleri yarılmıştı spin yapmaktan. Pazar günü gördüğümde ise lastiklerini yenilemişti. Çift tarafa da Yasaka VStage (max) takmıştı. Süngerini kontrol ettim, bryce gibiydi. (bryce'dan sert değildi yani).

Arkadaşlar şu var, iyi oyuncular da deniyorlar, değiştiriyorlar, hem de zırt pırt değiştiriyorlar :gulumse:

(Hepsi olmasa da bazısı)

Bu arada bendeniz de dördüncü oldum :gulumse:

 

Abicim kutlarım seni. Bu arada son dörde kimler kaldı tanırmıyız?maç nasıl oldu ka. kaç verdin setleri anlatsana. Zira bi süre gelemeyebilirim FB'ye.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, sevincimi paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim.

Dörtlerde ilk maçımı Safa ile yapıp yenildim. Bu arada İBB'den Selim Güler de yine İBB'den Berker Tuncer'i yendi. Sonra da Berker'le üçüncülük maçı yaptım ve onu da yenildim malesef. Kabul etmek lazım şu an için benden daha hızlılar. Hıza karşı tecrübe. Onun hızını geçebilmem için biraz oyununa alışmam lazım. BH'den hata yapmıyor. En son Stefo Panciris'i yenmişti. Selim Güler de defans Diler'i yenmişti (Diler Dinçer). Boş oyuncu değil hiçbiri. Sonuç olarak,

1. Safa (ibb)

2. Selim (ibb)

3. Berker (ibb)

4. Ahmet (Kadıköy Bld.)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 1 year later...

dünya veya avrupa şampiyonu olmuş oyuncuların ve özellikle kendi adına tahta üretilen oyuncuların özel üretim tahta ile oynadıklarına dair bir söylenti vardır. bence bu doğru değil. çünkü bu çok büyük bir sahtekarlık olur. vitrin gibi iyi oyuncuyu kullan ama fabrikasyon tahatayı itele. bu ancak şöyle olabilir; adına tahta üretilen oyuncular, bu tahtalardan bizler gibi bir tane alıp denemiyordur. atıyorum 100 tahta arasından seçim yapıp beğendiği tahtayı veya tahtaları alıyordur. ki gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olan waldner yıllarca adına üretilen BANDA WALDNER tahta ile oynamıştır. birara donic dicon,şu aralar ise donic waldner senso carbon ile oynamaktadır. lastikleri şu an donic j.o. waldner 2,0mm. ama daha önceleri ve yıllarca oynadığı lastikler BANDA COPPA dır. ülkedaşı persson ise halen yaklaşık 1986-87 yılları üretimi olan donic persson powerplay ile oynamaktadır ve tahtasını hiç değiştirmemiştir. onun da lastikleri yıllarca banda coppa ama daha sonraları ise skitt coppa ya geçmiştir. ancak bir turnuvada bty bryce ile oynadığı olay yarattı.

 

yine ozan'ın dediği gibi liqin stiga oc cr ile dhs sap takviyesiyle oynamaktadır. netice de stiganın eski tahtaları ile oynayan varsa asla ondan vazgeçmez. çünkü gerçekten çok kaliteli ve hisli tahtalar üretiliyodu.ancak buna şuan stiga da dahil olmak üzere tüm tahta üreticileri işi biraz daha ticaret boyutuna kaydırmış durumdalar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

...netice de stiganın eski tahtaları ile oynayan varsa asla ondan vazgeçmez. çünkü gerçekten çok kaliteli ve hisli tahtalar üretiliyodu.ancak buna şuan stiga da dahil olmak üzere tüm tahta üreticileri işi biraz daha ticaret boyutuna kaydırmış durumdalar.

Bende uzun süre Stiga Clipper tahta aramıştım hatırlarsanız. En sonunda buldumda rahatladım...

 

Eski tahtalar daha ağır olmasına rağmen daha hisli oluyorlar. Bu sadece Stiga içinde değil aslında kalite yönüne bakarsak tüm firmalarda aynı gibi. Mesela Butterfly'ında eski dahtalarının saplarından tutunda ana gövdesi dahil hep kaliteli ağaçlardan seçiliyordu. Şimdi ise herşey mekanik ve AR-GE diye herşeyin gramını hesaplıyorlar ve kuruşa yansıtıyorlar. Eskiden tahtalar üretilirken ağaçların en hassas ve güzel yerleri seçilirken şimdi en maliyeti düşük ağaçlar seçilerek yapılıyor. Mesela eskiden lastik sökerken kıymık çıkma olayı olmazdı ama günümüzde her marka tahtada tahtaların en sağlam yüzeyi dediğimiz üstü çabuk tükeniyor. Belki bunun sebebi ekiden o kadar gramaja ağırlık verilmemesi ve kaliteyi daha üstte tutma isteği olabilir ama günümüzde de haklı olarak en iyi tahtayı en maliyetsiz ve hafif yapabiliriz onun telaşı içindeler. Birçok markanın içinden çıkan çok iyi tahtalar var ama eskiden bu kadar çeşitte olmaması sebebiyle seçeceğin alternatifin azlığı sebebiyle en iyi tahtanın hangisi olduğunu biliyordum ama şimdi kimse kimsenin tahtasını kullanmaya fırsatı yok. Çünkü bir sene geçmeden yenileride çıkıyor. Yani gelde çık işin içinden...

Bu kadar yorum sanki eskiyi anmak gibi görünsede konuyu bağlamam gerekirse ünlü oyuncuların hangi tahtayla oynadıklarınında bir önemi kalmadı çünkü eskiden üst seviyedeki 20 kişiden birkaçı aynı malzemeleri yada yakın malzemeleri kullanırken şimdi üst seviye oyunculardan ilk 50sini inceleyin hepsi ayrı telden çalıyor. Buna sponsorluk anlaşmaları, reklam anlaşmalarıda yön çiziyor. Yani Liqin DHS ile anlaşmalı olduğu için tahtasını DHS gibi gösteriyor ama Stiga kullanıyor. Şimdi bizde mi Sitga alıp sapırı DHS yapalım... :pirpir:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 6 years later...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 15 Misafir (Tam liste)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..