Jump to content
Masatenisi.org Forum

9.forum Buluşması Değerlendirmesi.


osman yılmaz-67

Recommended Posts

Öncelikle bize bu imkanı sağlayan Melih Bey'e ve Tufan Bey'e teşekkürler. onların sayesinde bir araya geldik sohbet ettik , tanıştık, oynadık. bunlar turnuvanın güzel tarafları her şey güzeldi.

Gelelim turnuvanın diğer boyutuna. Özellikle organizasyon olarak yetersizdi. turnuvayı düzenleyen mutlaka bir kaç kişi olmalıydı. Hem maç yapıp hem turnuvayı organize etmek imkansızdı. Bunu da bariz gördük. turnuvanın ilk gün 12 de başlaması maçların yetişmeyeceğinin göstergesiydi. İlk gün gelip hatta gelmesini saatlerce beklediğimiz arkadaşların ikinci gün hiçbir şey yokmuşcasına turnuvayı terk etmesini kınıyorum.gerçekten çok ayıp ettiler. Ben moderatör olsam bu kişileri bir sonraki turnuva için cezalandırır almazdım. İkinci gün mustafa akar olayını gereksiz yere büyütülmesi turnuvanın önüne geçti maçları dahada sarkmasına hatta organizasyon diye bir şeyin kalmamasına sebep oldu. Ozan kardeşimin olayı sürdürmesi kendisine yakışmayan bir hareketti. ikinci gün benim yaptığım maç sayısı sınırlıydı turnuvayı düzenlemeye çalıştığımız için. ( Orhan kardeşimle birlikte )

Kısacası maçlar , yemek , gezi v.s güzel şeyler yaşadık ama bunları mutlaka planlı bir şekilde yapacak oyuncu dışında bir kişinin mutlaka olması gerekirdi. Özellikle hakem masasına bu işi hızlı ve seri yapacak birkaç kişinin gerekli olduğunu burada gördük. Burada Melih Bey veya Tufan abiyi eleştirmek amacım değil bundan sonra organizasyonu üstlenecek kişilerin mutlaka plan program dahilinde hareket etmesi gerekir.

Bundan sonraki turnuvada birde forum üyesi olmayan kişiler turnuvaya alınmamalı çünkü bu keyif adamlarının zararını ikinci gün gördük. Sırf zevk amaçlı oraya gelip insanları ne kadar zor durumda bıraktılar. Bu da turnuvanın ahengini bozdu. İnşallah bundan sonraki buluşmalarda böyle sıkıntılar yaşanmaz.

Bundan sonraki buluşmalarda görüşmek dileğiyle...

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Turnuvaya emeği geçen herkese çok teşekkürler,

 

Bende Osman kardeşimin söylediklerine aynen katılıyorum. Organizasyon gerçekten zor bir iştir. Fakat hayatta her şey de bir tecrübedir. Bu organizasyondaki olumlu yada olumsuz şeyler bundan sonrası için fikir verdiği kanaatindeyim. Buna istinaden, bundan sonraki organizasyonlarda aynı sıkıntıların yaşanmayacağını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ilk defa katıldım. gelirken acabalarım vardı. ama yine de hersey guzeldi. simdiden bir daha ki seneyi bekliyorum. cok iyi sporcuları gormek iyi oldu.

pazar gunu cok guzel maclar izleyecegimizi dusunurken ozellikle istanbul yakın olduğu için gitmeleri bulusma adına tam bir hayal kırıklığı oldu.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Osman Hoca ma katılmamak mümkün değil.

Organizasyonu yapan arkadaşlar da oyuncu oldukları için herkes kadar onlarda maç yapmak istedikleriden masa başında oturmak sıkıcı geliyor tabiki.

Önerim katılımcılardan küçük bir rakam 5 tl gibi bir ücret alınırsa o bölgeden birkaç hakem ayarlanabilir. (3-5 kişi gibi)

arkadaşlarda kendi aralarında tartışmak durumunda kalmazlar.

2.gün gelmeyenlerin arasında Kocaeliden katılan genç arkadaşlar vardı. Melih bey in dediğine göre başında hocaları olan bir grup tu bunlar, Kocaelide olmalarına rağmen maçlara gelmediler, biride benim gruptaydı son maçı 2 kişi oynadık. Özellikle başlarında hocaları olduğu için O çocukları getirmediği veya getiremediği için hoca yı kınıyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Mustafa hocam,bence de çok güzel fikir.. :alkis: Gerçekten en azından bundan sonraki buluşmalarda hiç olmazsa masa başında oturup organize işleri ile ilgilenecek bir kaç hakem ayarlanabilir..Böylece o arkadaşların da sırtından büyük bir yük kalkar ve onlarda rahat rahat buluşmanın tadını çıkarırlar ve birçok itiraz ,tartışma vs. gibi olumsuz işlerin de önüne geçilir diye düşünüyorum..Selamlar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bence organizasyon eski senelere göre büyük hatalar yaptı. Öncelikle ilk gün takım maçlarının yapılması tam anlamıyla yanlış bir hareketti. İlk gün ferdi olmalı ikinci gün takım maçları yapılmalıydı. Böylece ikinci gün giden kişiler organizasyonu etkilememiş olacaktı. Ayrıca takım maçlarındaki sistemde tam anlamıyla kırmızı oyunculara aşırı yüklenmekten başka bişey değildi.

 

Salonun havalandırması yetersiz miydi ilk gün çalışmadı mı bilemiyorum ama salon aşırı sıcaktı. Benim tshirtlerimde kuru yer kalmadı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İlk gün ferdi olmalı ikinci gün takım maçları yapılmalıydı. Böylece ikinci gün giden kişiler organizasyonu etkilememiş olacaktı. Ayrıca takım maçlarındaki sistemde tam anlamıyla kırmızı oyunculara aşırı yüklenmekten başka bişey değildi. Salonun havalandırması yetersiz miydi ilk gün çalışmadı mı bilemiyorum ama salon aşırı sıcaktı.

 

program ve havalandırma konusundaki düşüncelerine %100 katılıyorum. takım maçlarındaki sistem nasıl olabilirdi ki? rastgele kura çekilse, 2 (belki de 3) kırmızı aynı takımda olsa ya da herkes kendi eşini seçse turnuvanın bir anlamı olmazdı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bence yeni bir sistemi oluşturup takımlardaki oyuncular kendi renklerindeki oyuncularla oynatılabilirdi. Bu sistemde 2 maçı alan takım galip olacak. Tabi bunun artı ve eksi yönleri var.

 

Eksi olarak herkes farklı seviyedekilerle maç yapamamış olacak. Maçlar 2-0 olursa 3. adamların maçları önemini kaybedecek.

Artı olarak her takım oyuncusu 1 kez maç yapmış olacak. Maçlar daha kısa sürecek ve herkes kendi seviyesindeki kişilerle maç yapmış olacak. Zaten bazı takımlar mavi oyuncularını 3. adam olarak yazarak bu dengeyi bozmuş oluyordu. Böylece bunun da önüne geçilmiş olunacak.

 

Benimki sadece bir fikir :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Takım maçları kuraları olabileceğinin en iyisiydi. Takımları oluşturmada başka bir alternatif yoktu bence. Organizasyon açısından çoğu şey mükemmeldi. Salon ve kalacak yer açısından çok şanslıydık. Tufan abi, Osman Yılmaz, Orhan Altay, Melih Buğur ve baş hakem masasında oturan ve maçları düzenleyen kişiler çok emek sarf ettiler. Fakat onlarda oynamak için gelmişlerdi. . Hakem konusunda biz kendi yaptığımız maçlara baktığımda bir karışıklık çıkmadı genel olarak bir sorun çıktığını da zannetmiyorum. Sadece hızlı bir şekilde biten maçların yerine hemen maç verilip takımların sahada olması sağlanabilseydi, daha hızlı olabilirdik... Diğer buluşmada hakem ayarlama iyi bir fikir olabilir. Fakat hakemler bizim yaptığımız maç temposuna dayanabilirler mi bilmiyorum : ) ?

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hakem fikri pek iyi değil bana göre, forum buluşmasına ters. Kendi aramızda gayet güzel hallediyoruz. Aslında maçları takip edip biten maçlar yerine yeni maç verme işini takip eden 1-2 kişi olsa turnuva çok akıcı giderdi. Bunun dışında bazı aksaklıklar vardı ama herşeyi organizasyonla uğaraşan kişilerin çözmesi mümkün değil zaten. Bazı aksaklıklar olması gayet doğal bu kadar bol katılımlı turnuva için. Bazı mantık hataları olsada genel olarak güzel bir filmdi :alkis:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Kuru kalabalık yoktu, sağlam masa tenisi aşıkları buluşması vardı dersek daha doğru olurdu sanırım. .

 

Bildigim kadariyla Ankara bulusmasinda hakemler gorev almisti. Bence bulusmanin ruhuna ters bir durum hakem olmasi. Kuru kalabaligin onune gecilecek onlemler alinirsa pek bir sorun kalacagini sanmiyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Kuru kalabalık yoktu, sağlam masa tenisi aşıkları buluşması vardı dersek daha doğru olurdu sanırım. .

 

Hem de ne ıslaktık, avuç içi kadar kuruluk yoktu, günde 10'ar t-shirt yetmedi... :whistle:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bildigim kadariyla Ankara bulusmasinda hakemler gorev almisti. Bence bulusmanin ruhuna ters bir durum hakem olmasi. Kuru kalabaligin onune gecilecek onlemler alinirsa pek bir sorun kalacagini sanmiyorum.

Çağan cım,hakem derken, sadece hangi masa da hangi maçların oynanacağını takip edip, olayları hızlandırıp, aksaklıkların önüne geçecek 2 tecrübeli şahıs iyi olur diye düşünüyorum..Bu işlerle uğraşan arkadaşlarda zor durumda kalıyor zira..Sen de biliyorsun ki maça çıkınca buluşma ruhunu falan dinleyen pek olmuyor..Kıran kırana maçlara şahit oluyoruz..Eh Buluşma ruhunu da maçlardan arta kalan zamanlarda;tribünde,akşam yurtta falan yakalıyoruz zannediyorum..Selamlar..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bunu şu bakımdan sordum. Benim 3. buluşmam. Ankaradakine katılmasam zaten ayıp olurdu. Onda ilk gün takım maçları yapıldı. İkinci gün ferdiler yapıldı ve onda da belli nedenlerden dolayı gidenler olmuştu ama buluşmadan sonra senin gibi kuru kalabalık lafını kullanan olmamıştı. Sivas'ta zaten az kişiydik ve ilk gün ferdi maçları yapılmıştı. İkinci günde yaklaşık aynı kişiler katılmıştı birkaç fire ile devam edilmişti.

 

Gelelim Kocaelideki buluşmaya. Herhalde en kalabalık buluşmaydı. Bende gidenlerden ikinci gün gidenlerden biriyim ama kuru kalabalık dediğin kişiler arasında kendimi saymıyorum. Özellik verdiğin cevaptan ilk buluşman anlıyorum. Burada ikinci gün gidenlere laf edenlerden Ankara buluşmasında ferdilere katılmayarak giden kişiler bulunduğunu da belirteyim. Artık bu ikinci gün gidenler konusu canımı sıkmaya başladı.

 

Osman ceza verilsin bir daha ki buluşmaya katılmasın bu kişiler demiş. Madem böyle bir durum var ben bir dahaki forum buluşmasına cezalı olarak katılmamayı kabul ediyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Emin ol ikinci gun gidenlerde seni aklima bile getirmedim Burak. Sana laf sokmak amaciyla da yazmadim o yazimi. Forumla cok alakasi olmadan gelip gidenleri kastettim. Zaten burada bir paylasimi olan insanlara kuru kalabalik diyecek kadar haddimi asmam. Kalabalik olmasinin organizasyonda aksamalara yol acabilecegi konusulmustu. Gonul isterdi ki bulusmadan once onlem alinabilsin ama boylesi daha iyi sanirim. En azindan bundan sonrasi icin ders olur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Madem merak ettin soyleyeyim, 2. bulusmamdi. Ilki Malatya bulusmasiydi. Orada 60 kisi falan vardi. Sonraki 2 bulusmaya gitmesemde sayi acisindan Malatya ile ayni oldugunu soylemek mumkun. Seneye Artvin'de yapilirsa yine benzer bir katilim okur aksilik yasanmaz. Buyuk sehirlerde yapilirsa daha iyi organize olmak lazim tabii ki.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Emin ol ikinci gun gidenlerde seni aklima bile getirmedim Burak. Sana laf sokmak amaciyla da yazmadim o yazimi. Forumla cok alakasi olmadan gelip gidenleri kastettim. Zaten burada bir paylasimi olan insanlara kuru kalabalik diyecek kadar haddimi asmam. Kalabalik olmasinin organizasyonda aksamalara yol acabilecegi konusulmustu. Gonul isterdi ki bulusmadan once onlem alinabilsin ama boylesi daha iyi sanirim. En azindan bundan sonrasi icin ders olur.

Yok bende kendi üzerime alınarak söylemedim. Tabi keyfe keder gelmeyenler konusunda sende haklısın. Ancak mecburiyetten dolayı dönen kişilere de kuru kalabalık lafı pek yakışmıyor. Bence genelleme yapılmasın hatta bu konu hiç konuşulmasın çünkü bence bu olay Kocaeli buluşmasına ait bir olay olarak kalacak. Çünkü bu kadar kalabalık bir forum buluşması anca İstanbulda olduğu zaman gerçekleşir. Ne kadar kalabalık olunursa sorunlar ve kopukluklar olacağı bariz .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 17 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..