Jump to content
Masatenisi.org Forum

Ankara'da Süperlig Maçları


Recommended Posts

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla bu hafta sonu yani 3-4 Aralık tarihlerinde Ankara Altındağ Belediyesi Spor Salonunda Süperlig maçları yapılacaktı. Forumda bu konuda bir haber çıkmadı. Acaba diyorum maçlar bir başka tarihe ertelendi de bizim mi haberimiz yok?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tsu, oldukça detaylı anlatmışsın önemli maçları. İyi de yapmışsın merakımı sayende gidermiş oldum biraz. Anladığım kadarıyla ilk Adana maçı İstanbul BŞB oyuncularında ters etki yapmış. O maçlarda çok iyi oynayan (özellikle Ahmet Saleh'i yenmesi büyük bir başarı) Safa aynı performansı Fenerbahçe'ye karşı gösterememiş. Ama tabi sonuç olarak İrfan ve Gürhan'da çok iyi oyuncular, onları yenecek diye birşey de yok. Adana oyuncularından tek maç dahi alamayan Ponfi ile Gencay ise tersine hırslanmışlar galiba. Ben özellikle Gencay'ın Gürhan Yaldız'ı yenmesine çok şaşırdım. Gencay'ı Akdeniz oyunlarında izlediğimde dağınık bulmuştum. Çok güzel bir sayı alıyor, hemen arkasından çok basit bir hata yapıyordu ve umursamaz bir tavrı vardı. Demek isteyince oynuyor, Gürhan'ı bile yenebiliyor. Fenerbahçe'li olsam da genç bir takım olduğu için İstanbul BŞB'ni destekliyorum. 3 takımın çekişmesi süper ligi çok daha zevkli bir hale getirecektir, ki görünüşe göre getirmiş bile.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

gürhan abiyle gencayınn maçını izledim.gürhan maça çıktıgında gencayı umursamaz bır tavrı vardı... ılk set gurhan abı hep blokta kaldı ...gencay da gurhan abıyı yenecegın ınanmıyorud ama gencay arka arkaya guzel spınler cektıkce.kendıne guvemn geldı...ve gurhan abı macı toparlamakta zorlandı ve maçı verdi gurhan abı ılk set bıraz cıdddı cıksaydı ...maçı 3_0 alırdı bence.

Ahmed Salıhe gelelım ___parmagının catlak oldugunu herkes bılıyordu heralde ben ahmedle tanisma frsatı buldum ve bana dedıgı parmagım catladı ve raketı tutamıyorum dedı...bana dedıgı bu...parmagı cok mordu zaten dıkkatle bakanlar gormuşlerdır zaten yorumum devam edecek aklıma geldıkce....

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Selamlar,

Birbirinden güzel ve çekişmeli maçların sergilendiği süper lig maçları, masa tenisi severlere oldukça güzel bir hafta sonu yaşattı. Özellikle ilk gün Adana MTİ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ikinci gün Fenerbahçe ile yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan maçlar gerçekten çok doyurucuydu. Bence hafta sonuna damgasını vuran takım ilk gün Adana MTİ'ye yenilmesine rağmen çok direnen ve ikinci gün ligin favorisi Fenerbahçe'yi yenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi idi. Deneyimli ve bir o kadar da güçlü oyunculardan kurulu iki takıma da genç kadrosuyla resmen kök söktürdü. Safa Avcı Büyükşehir Belediye'nin ilk gün Adana MTİ ile yaptığı maçlarda muhteşem oyunlar sergiledi kendisini gönülden kutluyorum takım arkadaşları Gencay ve Ponfi'de çok başarılı maçlar çıkardılar, özetle hafta sonu Ankara'ya damgasını vuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi alkışı hak etti :alkis:

 

Beni etkileyen bir başka konu da ilk gün Adana MTİ-İBB maçında Sunay Atakan- Safa Avcı karşılaşmasında Sunay Atakan'ın centilmenlik dışı davranışları oldu, maçın kritik bir anında kendi yaptığı basit hata sonrasında verdiği tepki sonrası haklı olarak gördüğü (haksız da olabilirdi) ikinci sarı kart akabinde verilen kırmızı karttan sonra yaptıklarını benim burdan yazmam pek doğru olmaz. Başka sporlarda görmeye alışkın oılduğumuz ama Masa Tenisinde görmeye alışkın olmadığımız bü tür hareketlerinden dolayı Sunay Atakan'ın, başta hakem camiasına, sonra rakibi Safa Avcı'ya sonrasında da kendisini seyredip örnek alan genç sporcu kardeşlerine, kısaca camiaya bir özür borcu olduğunu düşünüyorum.

 

Son olarak Ankara'da Masa Tenisine kısmen tahsis edilmiş tek salon olan Altındağ spor salonunun tek taraflı tribünlerinin (seyretmek istediğiniz maç eğer karşı taraftaysa konsantre olamıyorsunuz, çünkü önünüzde bir çok çeldirici var) ve kullanılan masalar ve özellikle seperatörlerin durumunun iyi olmaması. Umarım Başkent'e yakışır bir salon ve malzemeler kullanılır ilerleyen dönemlerde.

 

Selamlar Sevgiler

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Champ, Gürhan Yaldız'ın gençlerin önünü açmak adına milli takımı bırakması gerektiğini yazsaydın (ki zaten milli takımda yer almıyor son dönemde) sana katılabilirdim. Ama masa tenisini tamamen bırakması gerektiği fikrine katılmıyorum. Takımlarda gençlere yer açmak adına yazdıysan, bence yetenekli ve istekli gençlere yer var takımlarda, Gürhan Yaldız'ın oynaması engel değil bu anlamda. Ayrıca Gürhan Yaldız'ın yeteneği ve tecrübesi bence tartışılmaz ki, genç yeteneklerimizin Gürhan ve benzeri rakiplerle mücadele etmesi, oyunlarının gelişmesine katkıda bulunacaktır diye düşünüyorum.

Togay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Gürhan aktif sporculuğu neden bıraksın anlayamadım. Şu anda Sarkuysanda oynayan Cevat 46 yaşında ve halen aslanlar gibi oynuyor. Bana göre Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük masa tenisçilerinden olan bir sporcuya bir kaç maç kaybetti diye bıraksın demenin ne anlamı var? Dünyada hep böylemi oluyor? Yıllarca bir istikrar abidesi olan Gürhan'ın oyanayarak gençlere her zaman örnek olmasında fayda var diye düşünüyorum. Zaten milli takımı bıraktı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle Ozan ayrıntıları güzel bir şekilde anlattığın için teşekkür ediyorum.Ankaraya gelmek istedim maçları izlemek için ama bir türlü nasip olmadı. Ahmet Saleh zaten bir gün yenilcekti o da bu haftaymış.Ligde oyuncular sürekli birbirleriyle maç yaptıkları için bir süre sonra birbirlerini çözüyorlar.Bu arada Gürhan Yaldızın Gencaya yenilmesi maçı izlemedim ama tamamen Gürhan abinin maçı ciddiye almamasındandır.Bunu Gürhan Yaldızın bir çok maçını izlediğim için söylüyorum.Diğer bir konu ise Gürhan Yaldız'ın masa tenisini bırakması bana saçma geliyor.Gürhan Yaldız ismi Türkiyede masa tenisinde ekol olmuş bir isimdir.Gençler aksine onu ve onun gibi oyuncuları izleyerek birşeyler öğreneceklerdir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ozan'ın anlattıklarına bakılırsa maçlar çok keyifli geçmiş...sanıyorum derbi maçların haftası oldu bu...bizler tabi uzaklarda olduğumuzdan yine seyredemedik...bu maçları kameraya alan arkadaşlar var mı forumdan...varsa bunları çoğaltıp bizlerle de paylaşsınlar...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Merhaba

Haftasonu Süperlig maçlarını izleme fırsatım oldu. Maçlar çok çekişmeli geçti ancak göz önüne alınması gereken bazı gerçekler var ve ben bunlara değinmek istiyorum.

 

Olumlu Olarak söyleyebileceğim çekişmeli ve kaliteli maçların olduğu. SAFA, GENCAY ve DENİZ'in performansları ayrıca FAHRETTİN'İN backhand'i ni burda belirtmezsem yanlış olur heralde.

 

Olumsuzluklar:

1- uzun yıllardır masa tenisi oynuyorum ve bir çok turnuvaya katıldım. Bu güne kadar masa tenisi maçlarında centinmenliğin ve tabiri yerindeyse adam gibi sporculuğun bu kadar ayaklar altına alındığı bir turnuva görmedim. Her maçta sarı-kırmızı kartlar havalarda uçuştu. Bu oyuncular bu hareketlerinin dışarıdan ne kadar çirkin göründğünün farkında değil heralde. (Bunlar hekesin bildiği şeyler ama kimse maçların bu yönüne değinmediği için yazmak istedim)

2- Hepimimizn bildiği üzere maçlarda masaların yanında ayaklarımızın kaymaması için ıslatılmış paspaslar var. Özellikle Bulgaristandan gelen oyuncular bunları kullanmaya pek alışık olmadıkları için sanırım tükürmeyi tercih ediyorlar. Birilerinin onlara dışarıdan kötü göründüğünü ve paspasları kullanmaları gerektiği konusunda uyarmalı. Bu işi hakemlerimizin yapması en uygun olan tabi. Ancak soyunma odasına gitmeye gerek duymadan donuna kadar çıkartıp saha içinde giyinen bulgar oyuncuların bunları ne kadar uygulayabileceğini merak ediyorum.

3- Birçok hakem görevini uygulamakta yetersiz. Netleri ve masa uçlarına değen topları göremiyor. Masa ucuna değen sayıyı göremediğini bırakın rakip oyuncu masanın ucuna değdiğini itiraf ettiği halde sayıyı geri alıp sayıyı asıl kazanan oyuncuya vermekten aciz. Yapılması gereken deneyimli hakemlerimizin gözlemleriyle yetersiz olan hakelere seminerler verilmesi, belli aralıklarla göz raporu istenmesi olabilir.

4- En çok şaşırdığım olumsuzluk Sayın federasyon başkanımızla ilgili. Ben başkanın tirübünün sol üst köşesindeki camekanlı yerde sigara içerek oturmasını ve ordan maçları seyretmesini çok yanlış buldum. Yapılan yanlış sadece bu değil. Maçlar sırasında oluşan bir aksilikte yerinden fırlayarak duruma müdahale etmesi ve hakemleri azarlarmışçasına bağırması beni inanılmaz üzdü. Şahit oldugum olaylardan birinde Sunay ATAKAN sinirlendi ve su şişesindeki su sahaya döküldü. Normal şartlarda o anda görevlinin gelip paspas ile temizlemesi gerekiyordu ancak maçın hakemi kalktı ve paspası alarak yeri silmeye başladı. Hakemin bu işi yapması ne kadar doğru. O sırada Oktay ÇİMEN oturduğu yerden kalkarak hakeme "Bak orayı doğru dürüst sil, ıslak kaldı" diye bağırdığı an resmen şok oldum. Daha sonra da hakemlere bu şekilde birkaç kez daha bağırdı. Yorum sizin...

4- MAsa Tenisi Camiası artık Altındağ'dan kurtulmalı. BAşkente böyle bir salon yakışmıyor artık. Federasyon uygun bir yere sadece masa tenisi amaçlı güzel bir salon için girişimlere başlamalı. Sponsorlar bulunup, müesseselerden yarddım istenebilir. 12- 16 masanın sığacağı güzel bir salon Ankaraya yakışır.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Altındağ salonuyla ilgili yorumlarınıza canı gönülden katılıyorum. Biz Ekim ayı sonunda 1. Lig maçlarını bu salonda yaptığımız sırada bir çok kez elektrikler kesildi. Bu yüzden kaloriferler çalışmadığından salon çok soğuk oldu. Topları göremedik. Pazar gününün akşam oynanan son maçında yine elektrikler kesildi ve maçımız yarım kaldı oynayamadık. Şimdi bu maçı İstanbul'da oynayacağız.

Geçen hafta sonu aynı salonda Süper Lig maçları vardı. Yine elektrikler kesilmiş. Böyle bir rezalet olabilir mi? Salonlara bir jeneratör koymak acaba çok mu pahalı? Yorum sizlerin arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Haftasonu ben de süperlig maçlarını izledim. Öncelikle şunun söylemem gerekir. Masatenisi sporu adına güzel bir şölen sunuldu Altındağ da. 2 gün boyunca sanırım bu sporu sevenler güzel anlar yaşadılar. Dikkatimi çeken maçlar bayanlarda Bursa nilüferspor-Çukurova Ünv. maçları ile Anadolu Ünv.-Çukurova Ünv. maçlarıydı. Çukurova üniversitesi her iki maçıda çok fazla zorlanmadan kazandı ama Nilüfersporun genç oyuncuları gelecek için ümit vaad eden oyuncular olduklarını gösterdiler bu maçta. Zaten nilüferspor süperligde oynayan bir çok bayan oyuncunun yetiştiği kulüp. Kısaca altyapıdan oyuncu yetiştirmede (özellikle kız oyuncular için) şu an bir numara.

Erkeklere gelince; esasen çok kaliteli maçlar oldu ama seyircilerin büyük kısmı ilk gün oynanan İstanbul .B.Ş.B.-Adana MTİ maçı ile 2. gün oynanan Fenerbahçe-İstanbul .B.Ş.B. maçlarına odaklandılar. Bu maçlardan yeteri kadar bahsedildiği için ben Beşiktaş-Çankaya Ünv. ve Adana MTİ-Kolej maçlarına değinmek istiyorum. Beşiktaş çok çekişmeli geçen maçtan sonra Çankaya üniversitesine maçı 5-4 kaybetti. Beşiktaşlı oyuncuların pek formda olmadıkları görüldü, buna karşın ligdeki kesmeci 2 oyuncudan biri olan Deniz, Çankaya Ünv.de muhteşem oynadı ve üç maçınıda kazandı. Diğer kesmeci sarkuysandaki bulgar oyuncu idi.

Ankara TED Koleji -Adana MTİ maçıda 2.günün iyi maçlarından biriydi. Kolej deki bulgar Parapanov ile Adana dan Todor Kesov maçı bulgarların düellosu şeklinde geçti. Todor Kesov ilk gün İstanbul .B.Ş.B. maçındaki performansının biraz daha üzerindeydi 2. gün ve takımın da en iyisi olarak gözüktüğü maçta Parapanovu yendi. Halil Kolejin en iyi mücadele eden oyuncusuydu bence ama bu onları mağlubiyetten kurtaramadı. Adana maçı kazandı.

Bu arada Ahmet Saleh performansının altında maçlar çıkardı. Sefa'ya yenildikten sonrada çok üzüldü. Ama Adana MTİ yöneticileri ile bu konuyu konuştıuğumda, Ahmet Saleh'in Fas'ta katıldığı bir turnuvada elini masaya çarptığını ve 2 parmağını kırdığını öğrendim. Üç gündür antreman yapabildiğini ve elinin henüz tam iyileşmediğini söylediler.

Ben ce maçlardaki en iyi oyuncu İrfan Tavukçuoğlu idi. Hemen bütün maçlarını zorlanmadan Kazandı. Sefa, Gencay,Todor Kesov,Feng ve Deniz de izleyebildiğim maçlardaki göze batan oyunculardı.

Hakemlere gelirsek nedendir bilemiyorum ama silik veya sindirilmiş bir görüntü sergilediler. Hakemlik havasını nosyonunu yansıtamadılar diye düşünüyorum. Bir iki hakem dışında ben burada hakemim görüntüsünü sergileyen hakem göremedim açıkçası.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 17 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..