Jump to content
Masatenisi.org Forum

Turkiye-Bulgaristan


Recommended Posts

kendi soruma kendim cevap vereyim. alternatifler:

 

1- tufan arkadaşın belirttiği güzel bir sistem kurarsınız teşvik maaş falan filan, bizim sporcularda çinliler gibi

antreman yaparlar, devşirme sporcuya gerek kalmaz.... ama ...

ama.. bu sistemi kurabilmek için gerekli 1-zaman 2-para yı oluştururken, milli takımda çinli sporcunun oynamasının

kimseye zararı olmaz, hatta, bu çinli sporcular, alttan gelen türk sporcular için gerekli ortamı (seribaşılık, ülke puanı

vs hazırlar.) şu an dünyada 30-40 arası bir yerdeyiz, çinlileri kovarsak 70-80 lere falan düşeriz, e haliyle 70-80 den

ilk 10 a çıkmak daha zordur, 30-40 dan çıkmaktan.

 

2- türk vatandaşlığına geçişi yasaklarsınız kesin çözüm olur, ama yemez bu federasyonun yetkisini aşar, diğer

sporları etkiler vs vs

 

3- türkiye şamp. larnda derece yapan çinlileri milli takıma almazsınız, türkleri kayırırsınız, taki bir yerlerde şikayet olur

ayrımcılık yaptığınız ortaya çıkar ittf de zor duruma düşersiniz.

 

4- kulüplere rica edersiniz (bu sporcuların maaşını kirasını yol parasını primini sigortasını vs vs ödüyen kulüpler

sonuçta) dersiniz ki, çinli sporcu getirmeyin, yabancı sporcu olmasın ligimizde. bu yemez, rekabet ortamında,

avrupa kupalarında mücadele eden kulüplere bunu söyliyemezsiniz, söyleseniz bile tutmaz bu formül.

 

5- kendi sporcularınızı (minik yıldız seviyesinde) çine, avrupaya yollarsınız orda eğitim almalarını sağlarsınız,

(örnek, samsonovun almanya macerası), sonra o sporcuları milli takımda kullanırsınız. bu da bi alternatif.

 

6-hiçbiri oluyor mu, gelir forumlarda mili sporcuların adları soyadları ile dalga geçersiniz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

notsniw arkadaşım biz çinliler gelmesin demiyrz ama o katkıyı kulupler düzynde de verebilir vercekse..örnek futbol olcak ama fenerdeki bi recep niyaz ın alex ten bişeler kapması için alexin türk olmasına ihtiyacı yok kapan kapar...tam tersi kulüpler dahada iyi çinliler getirsede keşke türk oyuncular onlarla antrenman ve maç fırsatı yakalasa..ama sen hazır çinli adamı hemen türk yapar fedakarlık yaparak kendinden vererek zorluklarla bu sporu yapmaya çalışan bu ülkenin asıl vatandaşlarının önünü kaparsan senin sporun zaten ileri gitmz...bu spora değil başarı ve madalyaya dayalı bi sistem ama başarı ve madlayada gelmiyosa ne gerek var çinlilere..türkleri oynat 30. olcağına 50.ol bu arada da kulupler ve devlet düzeynde bu spora yatırımı teşvik et bi sorun kalmaz zaten..yada çin sistemi gibi yurtiçinde yetenekli 50-60 genç topla bunları küçüklükten itibaren destekle ve çalıştır zaten bişeler kazanılmaya başlanır..ayrıca insanların soyadlarıyla dalga geçilmiyo burada bi soruna parmak basılıyo..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

yasal olarak tckimlik numarası olan bir genç eğer başarılı oluyorsa sporda bunu milli takımda oynatmama

lüksünüz yok. bahaneniz olur ama, yaşlı dersiniz, taktiğe uymuyor dersiniz, gençlere şans tanıycam dersiniz

vs vs.. ama genç, tcklmlik nolu yurtdışında maç çekme olasılığı olan birini sırf çinli diye kovamazsınız kamptan.

 

şimdi gelelim şu konuya...

 

peki türk milli takımında oynayan maç çeken 1-2 çinli sporcunun bu spora verdiği zarar ne fayda ne?

 

bi teraziye koyalım tartalım, tarafsızca düşünelim. ilk 100 deki adamı buraya getirip oynatmak, burdaki ilk 500

deki sporcunuza ödüldür hediyedir bence.

 

1-2 çinliden ziyade bu spora en çok zarar veren konular şunlardır:

 

1- eğitim sistemi, (dersaneler, sınavlar)

2- mali imkansızlıklar, (3 kuruşun hesabını yapan kulüpler)

3- gelecek kaygısı (lise sonrası besyo-öğretmenlik hayalidir çoğu sporcunun aslında ne kadar düşük bir hedef düşünürsek)

4- sporu, futbol seyretmek olarak gören bir toplumda yaşamamız

5- bu sporu hala kahvedeki bilardo ile aynı seviyede gören halkımız (bunun içinde sporcunun velisi de var dedesi de var)

6- vs vs

 

yukardakilerin yanında 1-2 çinli gelmiş, dünya şamp. da maç çekmiş, olimpiyata katılmış oynamış,

falan filan bunlar hikayedir. biz kendimizi düzeltmeden bizi düzeltmeye çalışan(sportif anlamda)

3-5 gariban çinliye laf etmemiz değil saygı duymamız lazım.

 

...

tekrar söylüyorum, türk vatandaşlığına geçişi yasaklamadan bu devşirme muhabbetini engelliyemezsiniz.

e durum böyleykende bu çinli arkadaşlara köstek değilde destek olmalıyız diye düşünüyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

tekrar söylüyorum, türk vatandaşlığına geçişi yasaklamadan bu devşirme muhabbetini engelliyemezsiniz.

e durum böyleykende bu çinli arkadaşlara köstek değilde destek olmalıyız diye düşünüyorum.

 

 

Sayın notsniw

Bu yazılara Gencay'ın Milli Takımı hakedip etmediğinden, konu döndü dolaştı Türk vatandaşı olan Çinli sporcularımıza geldi.

Gencay'ı beğenmiyoruz demek işin kolay yönü varmı bir alternatifi varsa da bunu Fed. kasıtlı olarak mı görmüyor. Adam kayırmacılığı had safhada gibi yorumlar konuda dolanıp duruyor ama laf olmadan öteye gittiği yok.

 

Bu tür konulara (amatör, profesyönel, neden bu turnuva pahalı gibi konular) eski nickimle yazdığımda yemediğim laf kalmamıştı (turnuvaya katılacak paran yoksa ben vereyim diyenler yada senin profesyönel olamadığın için sıkıntın mı var gibi envayi türden beni bağlamayan vede yansıtmayan anlamsız yazılar) sonunda nickimden feragat etmiştim ortam biraz durulur diye. Forum yönetim bu yazılara karışmam konusunda beni uyarmaktan haklı olarak bıktı.

Ben bir amatörüm ve bu lafları yiyecek kadarda tabansız gösterilen biri de değilim.Konu bu değil.

 

Dönelim tekrar konumuza, Senelerdir forumu takip ederim, ortaya bir konu atılır ve atan genelde geri çekilir ve ortamın havasını koklar ve foruma yazı gönderir(yada göndermez).

Bu işi severek yapan arkadaşlar (notsniw gibi) bu konuda dilleri döndüğü kadar açıklama yaparlar ama bir türlü bizler nedense anlamak istemeyiz. Bu yorumlarıda Fed. temsilcisi olduğu ve olaylara bizlerden daha yakın olduğu vede bizlerden daha bilgili olduğu için açıklama gereğini hissediyor (açıklama yapma gereğide duymaya bilir).

 

Bizler ise hep ekonomik duruma değiniyoruz ve tıkanıyoruz. Bizim ülkemizde şu anki şartları bu durumda, hepimizin ekonomik sıkıntısı var ve yarınlarımızın ne olacağı kaygısını taşıyoruz. Bu ortama bizler bu ekonomik yönden devamlı bakarsak, Fed. haklıdır. Kendi şartlarını iyileştirmek için bu sporu iyi yapabilen (devşirme dediğimiz) insanlardan faydalanmak zorundadır.

 

İler ki zamanlar, bizlerin istediği şekilde ve iyi şartların oluştuğu, ortamlar inşallah oluşur.

Hayırlısı diyeyim

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar öncelikle bi şeyler yazarken,konuşurken seçtiğimiz kelimelerin ne anlama geldiğini bilerek hareket edelim.Türklük,kürtlük ve herhangi bir ırka mensup olmak kişinin kendi seçimi değildir.Türklük ayrı şeydir Türkiyeli olmak ayrı şeydir.Türk olarak doğmamış hiç bir kimse kendini Türk olarak hissedemez.Bu eşyanın tabiatine aykırıdır.Ancak bir insan bu ülkenin ekmeğini yiyorsa bu ülkeyi bu vatanı sevmelidir.Bunun dışındaki bir düşünce ne insanlığa ne de müslümanlığa yakışmaz.

Gelelim masa tenisi ile ilgili tartışılan meselelere.Aynı sorunlar neredeyse bütün spor dallarında mevcuttur.Hemen hemen bütün spor dallarında aldığı parayı hak etmeyen daha da önemlisi güzelim Türkiyemiz'i temsil etmeyi hiç hak etmeyen sporcular vardır.Bence meseleye bu işi hak edip etmeme açısından bakmalıyız.Eğer bir insan hak ediyorsa kim olursa olsun o iş ona verilmelidir.Hatta aldığı para imkan dahilinde arttırılmalıdır.Ancak aksi bir durum varsa mesela oynadığı herhangi bir müsabakada canını dişine takmıyorsa bize kattığı bizden götürdüğünden fazla oluyorsa ve adam olmaya niyeti yoksa hiç vakit kaybetmeden işine son verilmelidir.Bunu yaparken de kimseden çekinilmemelidir.

Adam gibi sporcu yetiştirmek için de bazı arkadaşların bahsettiği gibi bu iş küçüklükten sıkı tutulmalı eğitim buna göre ayarlanmalı ve sporcu olmak isteyenler hiç çekinmeden geleceklerinden endişe duymadan bu işi gönüllü olarak yapmalıdır...

Bu yazdıklarıma itiraz edenler mutlaka olacaktır.Ancak bu yazdıklarımı vatanını seven,islami hassasiyetleri olan ve buradaki durumdan mesuliyet sahibi olduğunu düşünen bir vatandaş olarak yazdım.Saygı sevgi ve hürmetlerimle.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, siyaseti ve dini karıştırmayalım şimdi konuya...

Masa tenisini en iyi oynayan ülke komünist ve budist iken hele...

 

Benim bir sorum var: Bir arkadaş yabancı oyuncu (veya devşirme) yasaklanamaz, büyük kulüpler buna izin vermez gibi bir yorumda bulunmuş.

Merak ettiğim; bu büyük kulüplere bu oyuncuların katkısı ne olduğudur? Olmasalar ne olacak ? Sonuçta parayı basar en iyi yerli oyuncuları alıp yine şampiyon olurlar. Avrupa'da alınan 1-2 galibiyete değiyor mu bu yabancı ve devşirme oyuncular ?

Aynı sorun futbolda da var, takımların nerdeyse yarısı yabancı oyuncu oldu ama elde var sıfır. Gerçi futbolda en azından stadyumlara seyirci çekiyorlar bu yol ile, ama masa tenisinde o da yok...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

NOTSNIW ARKADAŞIMIZ YİNE KENDİ AÇISINDAN BAKMIŞ..TC KİMLİK NOSU OLABİLİR AMA NASIL ALMIŞ O NOYU FEDERASYON DEMİŞKİ ADAMA TÜRK OL BİZDE SENİ OYNATALIM ..BEN O ÇİNLİLERE DEĞİL KENDİ İNSANINI YETİŞTRMEK YERİNE 3-5 SIRA İÇİN ELİN ÇİNLİSİNİ TÜRK YAPANA KIZIYORUM..3-5 SIRA ARKADA OLALIM 5-10 YIL AMA BU SPORDA SAĞLAM TEMELLER ATILSIN VE GELECEKTE İYİ OYUNCULAR YETİŞSİN..BU VATANIN EVLATLARI OYNASIN O BAYRAĞIN ALTINDA..HAMZA ARKADAŞIMZDA TÜRKLÜK KAVRAMINI AÇIKLAMIŞ AMA ATATÜRKÜN DEDİĞİ GİBİ BU ÜLKE İÇİN CANINI VE MALINI FEDA EDEBİLEN BU BAYRAĞI SEVEN HERKES TÜRKTÜR..KAFATASÇILARIN TÜRKLÜĞÜNÜ KASTEDMEDİM YANİ..YOKSA 70 MİLLETTEN ADAM VAR BU TOPRAKLARDA AMA ÇİNLİ YOK:))

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, siyaseti ve dini karıştırmayalım şimdi konuya...

Masa tenisini en iyi oynayan ülke komünist ve budist iken hele...

 

Benim bir sorum var: Bir arkadaş yabancı oyuncu (veya devşirme) yasaklanamaz, büyük kulüpler buna izin vermez gibi bir yorumda bulunmuş.

Merak ettiğim; bu büyük kulüplere bu oyuncuların katkısı ne olduğudur? Olmasalar ne olacak ? Sonuçta parayı basar en iyi yerli oyuncuları alıp yine şampiyon olurlar. Avrupa'da alınan 1-2 galibiyete değiyor mu bu yabancı ve devşirme oyuncular ?

Aynı sorun futbolda da var, takımların nerdeyse yarısı yabancı oyuncu oldu ama elde var sıfır. Gerçi futbolda en azından stadyumlara seyirci çekiyorlar bu yol ile, ama masa tenisinde o da yok...

 

Hakan bey, fenerbahçe devşirme+yabancı oyuncularla ettu cupda final oynuycaklar inş kazanırlar da..

kazansalar ne olur kaybetseler ne olur... ben olaya şu açıdan bakıyorum.

bir çocuk, 6-7 yaşında diyelim o tv kumandayla zaplarken, fbtv den canlı yayınlanan masatenisine denk gelir

sever, heves eder, gider çalışır antreman yapar gencay abisi gibi mi olur mu? benim bakış açım bu.

başarı her zaman kazanç getirir zararı olmaz.

 

gelelim diğer örneğinize, millitakıma, timo boll + samsonov + kreanga yı türk yaptınız aldınız koydunuz

gene dolmaz salonlar. seyircisi yok bu sporun. oynayıcısı var. world team champ. maçlarındaki tribünlerin

hali içler acısıydı hemde almanyada olmasına rağmen.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar öncelikle bi şeyler yazarken,konuşurken seçtiğimiz kelimelerin ne anlama geldiğini bilerek hareket edelim.Türklük,kürtlük ve herhangi bir ırka mensup olmak kişinin kendi seçimi değildir.

 

zaten konu şurdan başlıyor. bir insan ırkını seçebilirmi, seçmişmidir? yooo.... tesadüfen türküm ben, öbürü tesadüfen kürt, öbürü tesadüfen çinli, öbürü tesadüfen katalan.

 

e bunlar tesadüf se, niye kendimizi üstün görürüz ki diğer milletlerden ırklardan vs vs ?

 

bence herkez eşittir, insandır sonuçta. gözünün çekikliği, derisinin rengi, saçının buklesi yaşadığı coğrafyadan ve geldiği genetik havuzdan kaynaklanır.

tckimlik nosu olan çinli ne kadar insansa, almanyadaki gurbetçi ne kadar insansa, doğu türkistandaki türk o kadar insandır. hepimiz insanız sonuçta

60-70 yıl ömrümüz var ortalama, kendi seçmediğimiz, çaba göstermediğimiz, tesadüfen oluşan genlerimizle övünsek nee yerinsek ne, insan olalım yeterki.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

NOTSNIW ARKADAŞIMIZ YİNE KENDİ AÇISINDAN BAKMIŞ..TC KİMLİK NOSU OLABİLİR AMA NASIL ALMIŞ O NOYU FEDERASYON DEMİŞKİ ADAMA TÜRK OL BİZDE SENİ OYNATALIM .

 

o sporcuların milli takımda oynamaya ihtiyacları mı var? olimpiyat-avrupa-dünya şamp. da ilk 3 e giremedikten sonra milli takımın getirisi nedir çok merak ediyorum örneğin bo wang a melek hu ya?

 

Bu sporcular esas kazançlarını kulüplerden elde ediyorlar. maaşları kiraları sigortaları vs vs

 

durum böyle olunca da bu 3-5 çinli sporcunun federasyona, devlete maliyeti ne ki attan gelen neslin önünü kesiyor olsunlar?

 

görende bu sporcular sayesinde ilerliyemiyen önü kesilen bir ton genç var sanır.

 

bu çinliler gelmeden önce bizim dünyadaki sıramamız kaçtı bilen varmı acaba?

 

--

naim süleymanov öncesi türkiyedeki halteri düşünün... ve şimdiki.... bazı sporcular yol açarlar, öncülük yaparlar,

-

peygamberimizin hadisi diil mi, "ilim çinde bile olsa gidin alın" ... ?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu işi severek yapan arkadaşlar (notsniw gibi) bu konuda dilleri döndüğü kadar açıklama yaparlar ama bir türlü bizler nedense anlamak istemeyiz. Bu yorumlarıda Fed. temsilcisi olduğu ve olaylara bizlerden daha yakın olduğu vede bizlerden daha bilgili olduğu için açıklama gereğini hissediyor (açıklama yapma gereğide duymaya bilir)

 

il. tems. olmamın bu konularla hiç alakası yok, ki zaten yeniyim 5-6 ay anca oldu, onda da ilimdeki sorunlarla ilgiliyim,

uluslararası böyle ciddi konularla benim ilgim bilgim, senden fazla değil, amatörce, yani yetkili birisi diilim bu konularda.

şahsi, kişisel fikrimi belirtiyorum. öncedende savunurdum devşirme sporcuları şimdide.

cidden yanlış anlaşılmasın ben bunlar sadece benim şahsi amatörce forumvari fikirlerim. ne bi kurumu nedebirini temsil ederim

burda.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

bir çocuk, 6-7 yaşında diyelim o tv kumandayla zaplarken, fbtv den canlı yayınlanan masatenisine denk gelir

sever, heves eder, gider çalışır antreman yapar gencay abisi gibi mi olur mu? benim bakış açım bu.

başarı her zaman kazanç getirir zararı olmaz.

 

Evet, kağıt üzerinde haklısınız da ben bile Fb'nin maçlarını takip etmedim.

Bahsettiğiniz senaryo çok fazla iyimser geldi bana.

Hatta unutmuşum bile finalde olduğunu, şimdi hatırladım.

Zaten masa tenisi takım oyunu olarak ilgimi hiç çekmemiştir nedense.

Tenis de öyle mesela, tamamen bireysel bir spordur. Kaçımız takım maçlarını takip ederiz? Ama oyuncuların maçlarını tv de görünce mutlaka takip ederiz...

Seyirci konusunda tamamen haklısınız, kim ta uzaklardan ufacık topu izlemekten zevk alsınki? Ancak üst düzey oyuncular olacak ta, seyircinin de az çok oynamışlığı olacak ta ancak o zaman seyir zevki olur.

Uzatmayayım, kısaca: Salon sayısı, personel ve ödenekler artmadıktan sonra isterseniz 10 Timo Boll getirin, ancak 5-10 yılı kurtarırsın , sonra yine eskisi gibi.... Selamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

naim süleymanoğlu zaten türktü notsniw arkadaşım kendi isteğiyle kaçarak geldi..ayrıca geldiğinde zaten belli bi başarı kazanmış sporcuydu ben bora vang yada ahmet li nin çin vatandaşıyken bi başarısını duymadım..elvan abeylegesse gibi 15-16 yaşında alınıp bizim sistemimizlede eğitilmediler..peygamber efendimizin(S.A.V) hadisi çok doğru ama biz antrenör yada sistem değil hazır adam alıyoruz balık tutmayı öğrenceğimize bedava balık alıyoruz...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

naim örneğini kasten verdim. naimi bulgar veya türk veya göçmen veya çinli diye değil, insan diye sporcu diye örnekledim.

 

bir başarılı sporcunun, bir başarılı derecenin, bir branşı, bir ülkede nerden alıp nereye getirdiğini örneklemesi açısından.

 

naimden önce halter varmıydı bu ülkede?

 

gencayın geçmişini bilmiyorum ama, şu an milli takımdaki safanın miniklerdeki antrenörü bir çinli idi.

demekki antrenör de alıyoruz, sistemde alıyoruz, hazır adam da alıyoruz.

 

bora wang veya ahmet li nin, başarısını duymanız imkansız çünkü onların tayfası ma long zhang chen qi falan yani

komik olurdu duymak, veya duyup da almak.

 

bakın, yerli otomobil yapılacak bu ülkede, motor için kore ye gidiliyor :) bu sporcuları da böyle görmek lazım.

 

veya televizyon(masatenisi) ürettiğinizi varsayın. içindeki kabloyu(çinli sporcu) siz üretmezsiniz, gider kablocudan(çin)

parası neyse satın alırsınız. ama o televizyonun(masatenisi) üstünde sizin markanız(milli formadaki ay yıldız) yazar, kablocunun(çin) değil.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

gelelim diğer örneğinize, millitakıma, timo boll + samsonov + kreanga yı türk yaptınız aldınız koydunuz

gene dolmaz salonlar. seyircisi yok bu sporun. oynayıcısı var. world team champ. maçlarındaki tribünlerin

hali içler acısıydı hemde almanyada olmasına rağmen.

 

 

 

 

Seyirci konusunda tamamen haklısınız, kim ta uzaklardan ufacık topu izlemekten zevk alsınki? Ancak üst düzey oyuncular olacak ta, seyircinin de az çok oynamışlığı olacak ta ancak o zaman seyir zevki olur.

 

 

 

Döndük dolaştık seyircisi dünyada olmayan (ülkemizde hiç yok) bir spordan başarı niye beklenir .? yada yatırım yapılır mı..?

 

Geleyim ülkemize seyirci yok ama başarı bekliyoruz. Fed. seyircisi olmayan bu sporda ne yapıyor, Çinli sporcu getiriyor. Neden Fed. bu Çinli sporcuları getirme isteği duyuyor. Ben söyliyeyim o zaman, sadece kendini ve günü kurtarmak için. Gelen bu sporcular günümüzü kurtarıyorlar mı.? Kurtarıyorsada, seyredeni olmadığı için kimin umrunda.

Devletimizde bu günü kurtarma çalışmalarını görmüyor mu.? Tabiki diğer sporlarda olduğu gibi görüyor.

Sistem baştan yanlış kurulduğu için bizlerde kendi sıkıntılarımızı yazılara döküyoruz.

 

Devletimiz, her dalda bu gereksiz başarıyı yakalamak için masraf yapacağına, bence yapmasın. Bu kadar genç nüfusun başı boş dolaştığı bu ülkede salt başarı için gereksiz masraftan kaçınsın..Bu gençlere bir şeyler kazandıracak (spordu-resimdi-müzikti-bir sürü eğitici etkinlik) yatırımlar yapsın.

Bu ülkede yaşıyan insanımız (dil ,din, ırk ayrımı olmadan) mutlu olsun.

Konumuza bu gözlede bakabiliriz. Ben böyle bakıyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

gene dolmaz salonlar. seyircisi yok bu sporun. oynayıcısı var. world team champ. maçlarındaki tribünlerin

hali içler acısıydı hemde almanyada olmasına rağmen.

 

Yazilmis,

 

Maclarda stad tika basa doluydu hatta millet aralardaki merdivenlere bile oturdu ve son gun bilet tukenmisti.

Bu sporun sevircisi var hemde inanilmaz cok sevircisi var.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

"Maclarda stad tika basa doluydu hatta millet aralardaki merdivenlere bile oturdu ve son gun bilet tukenmisti.

Bu sporun sevircisi var hemde inanilmaz cok sevircisi var"

 

sadece almanlar oynadigi zaman, yada almanlarin macindan hemen önce (singapurlu bayanlarin yari final maci gibi) onun haricinde seyirciler yok denilecek kadar azdi.

cumartesi pazar icin bütün biletler satilmisti ama izleyen olmadiktan sonra....

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Döndük dolaştık seyircisi dünyada olmayan (ülkemizde hiç yok) bir spordan başarı niye beklenir .? yada yatırım yapılır mı..?

 

Geleyim ülkemize seyirci yok ama başarı bekliyoruz. Fed. seyircisi olmayan bu sporda ne yapıyor, Çinli sporcu getiriyor. Neden Fed. bu Çinli sporcuları getirme isteği duyuyor. Ben söyliyeyim o zaman, sadece kendini ve günü kurtarmak için. Gelen bu sporcular günümüzü kurtarıyorlar mı.? Kurtarıyorsada, seyredeni olmadığı için kimin umrunda.

Devletimizde bu günü kurtarma çalışmalarını görmüyor mu.? Tabiki diğer sporlarda olduğu gibi görüyor.

Sistem baştan yanlış kurulduğu için bizlerde kendi sıkıntılarımızı yazılara döküyoruz.

 

Devletimiz, her dalda bu gereksiz başarıyı yakalamak için masraf yapacağına, bence yapmasın. Bu kadar genç nüfusun başı boş dolaştığı bu ülkede salt başarı için gereksiz masraftan kaçınsın..Bu gençlere bir şeyler kazandıracak (spordu-resimdi-müzikti-bir sürü eğitici etkinlik) yatırımlar yapsın.

Bu ülkede yaşıyan insanımız (dil ,din, ırk ayrımı olmadan) mutlu olsun.

Konumuza bu gözlede bakabiliriz. Ben böyle bakıyorum.

kesinlikle katılıyorum madem seyircisi yok tesisi yok bu sporun ülkemzde o zaman dünya sıralamasında çinliler sayesinde ortalarda olmuşuz ne fayda..burada sorun federasyonun yani devletin bakış açısı..devlet altyapı ve tesise yatırım yaparken bi yandanda çinlilerle sportif başarı kazanmak istese anlarım..ama bizimkiler hiçbişe yapmayıp sadece çinlilerle başarılı olalım federasyon iş yapıyo desinler politikasını yürütüyo..bu ülkenin federasyonuysan önce bu millete hizmet et..ayrıca notsniw arkadaşımın makine örneğine katılmıyorum..biz içindeki kablloyu değil komple televizyonu alıp sadece kendi markamızı vuruyoruz yani üretici değil tüketici bi politika izliyoruz...o makinada senin markan olduğun için insanlar beğenebilir yada övebilir ama sen kendi içinde aslında senin eserin olmadığını bildikten sonra herşey boş..
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Olaya şöyle bakmak lazım bence. Şampiyonanın yapıldığı salonun (Westfalenhallen) seyirci kapasitesi 16.500 civarında. Yeri geliyor bir futbol maçına bile bu kadar seyirci gelmiyor. En önemli tenis turnuvalarında bile ilk tur maçları 1.000-2.000 seyirciye karşı oynanıyor. Büyük isimlerin maçları, yarı final ve final maçları salonu gerçek anlamda dolduran maçlar oluyor. Böyle bir ortamda ne salon boştu demek ne de bu sporun seyircisi çok demek pek gerçekçi değil. En basitinden ülkemizde yapılan All Star maçlarında salon ağzına kadar doluydu, ama salonun seyirci kapasitesi 500-600 kişiydi :) Gelen kişiler de zaten camianın bilinen insanlarıydı. Bu tabloya göre ilgi çok. Ama aynı sayıdaki kişiyi koca bir salona koyun, e bu seferde ilgi yok :(

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ayrıca notsniw arkadaşımın makine örneğine katılmıyorum..biz içindeki kablloyu değil komple televizyonu alıp sadece kendi markamızı vuruyoruz yani üretici değil tüketici bi politika izliyoruz...o makinada senin markan olduğun için insanlar beğenebilir yada övebilir ama sen kendi içinde aslında senin eserin olmadığını bildikten sonra herşey boş..

 

okan bey yanlış yorumluyorsunuz verdiğim örnekleri. televizyondan kastım masatenisidir, spordur. içindeki kablo da çinli sporcudur. daha başka örnekler de verebilirim,

 

örnek opel dizel motoru fiattan alır, kendi arabasına takar adına cdti der, fiat aynı motora multijet der. ama arabanın üstündeki logo opeldir, almandır, motor italyan olsada.

 

yuh konu nerden nerelere geldi, inş sıkılmıyorsunuzdur okurken bırakabilirim yazmayı,

sonuçta görüldüğü gibi bu tip tartışmalar hiçbir fayda sağlamaz, herkez kendi savunduğu fikire daha sıkı sarılır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

"Maclarda stad tika basa doluydu hatta millet aralardaki merdivenlere bile oturdu ve son gun bilet tukenmisti.

Bu sporun sevircisi var hemde inanilmaz cok sevircisi var"

 

sadece almanlar oynadigi zaman, yada almanlarin macindan hemen önce (singapurlu bayanlarin yari final maci gibi) onun haricinde seyirciler yok denilecek kadar azdi.

cumartesi pazar icin bütün biletler satilmisti ama izleyen olmadiktan sonra....

 

Maclari izleyen binlerce kisi vardi, sadece ana stadda degil arka salonlarinda dolu seyircisi vardi. Cocuklar icin 'play hall' yerinde oglumla 2 topa vurabilmek icin 20dk kuyruk bekledik.

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Maclari izleyen binlerce kisi vardi, sadece ana stadda degil arka salonlarinda dolu seyircisi vardi. Cocuklar icin 'play hall' yerinde oglumla 2 topa vurabilmek icin 20dk kuyruk bekledik.

 

Sayın Nyhat, orası Almanya, dünyanın bana göre kalbi. Aklımıza gelen her konuda üstünler. Ne satsalar alınır,ne yapsalar seyredilir, kuyrukların olması haliyle doğal bir durum.

Bizim ülkemiz dünyanın neresinde, bizler buna bakalım, ne üretir ne satarız. Şu anki görüntümüz al - sat yada al - sergile durumunda, yani hep günü kurtarmak, üretimekten çok alıp satma derdindeyiz..

Her konuda KOMİSYONCU olmaktan öteye gidemiyoruz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

 

Sayın Nyhat, orası Almanya, dünyanın bana göre kalbi. Aklımıza gelen her konuda üstünler. Ne satsalar alınır,ne yapsalar seyredilir, kuyrukların olması haliyle doğal bir durum.

Bizim ülkemiz dünyanın neresinde, bizler buna bakalım, ne üretir ne satarız. Şu anki görüntümüz al - sat yada al - sergile durumunda, yani hep günü kurtarmak, üretimekten çok alıp satma derdindeyiz..

Her konuda KOMİSYONCU olmaktan öteye gidemiyoruz.

 

Size katiliyorum fakat ülkemiz hakkinda komisyoncu yorumunu yapmak biraz yanlis Bellek bey.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Size katiliyorum fakat ülkemiz hakkinda komisyoncu yorumunu yapmak biraz yanlis Bellek bey.

 

Diğer yazdıklarıma karşı yazılar yazalabilir, farklı düncelerimiz olabilir.

Ama bu KOMİSYON işi tek doğrudur.

Bizler zahmetli işlere girmeyi uzun vadeli yatırımlar yapmayı pek düşünmeyiz, günü çevirelim yeter.

Sizin yaptığınız iş benim yaptığım iş yada diğerlerinin yaptığı iş gibi.

 

ALCEN vede SATCEN = Türçesi KOMİSYON

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 12 Misafir (Tam liste)


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..