Jump to content
Masatenisi.org Forum

Antrenörlük Kursları


Recommended Posts

Arkadaşlar federasyondaki kurslar ile açıklamayı kopyalayacağım , sonra aklıma takılan birkaç soru soracağım sizlere.....

 

"

 

2011 - 2012 ANTRENÖR EĞİTİM KURS VE SEMİNERLERİ,

MASA TENİSİ ANTRENÖR YETİŞTİRME KURSUNA KATILACAK KURSİYERLERDEN ARANILACAK ŞARTLAR AŞAĞIDADIR,

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Bütün kademeler için geçerli olup, Milli sporcularda tahsil sartı aranmaz.)

B) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile malül, engelli spor branslarında ise yalnızca görme ve zihinsel engelli olmamak,

c) Taksirli suçlar hariç olmak üzere agır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla; zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılıgı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmak, devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı tecil edilmiş olsa dahi ceza almamış olmak,

d) En az 18 yaşını doldurmuş olmak,

e) 07/ 01 /1993 tarihli ve 21458 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine göre son üç yıl içinde bir defada 6 aydan fazla ve/veya toplam 1 yıldan fazla ceza almamış olmak.

f) 2.Kademe Antrenörlük kursuna katılacak 1.kademe Yardımcı Antrenörler, en az 2 yıl üst kademedeki Antrenörün yanında çalışmış olduğunu veya takım çalıştırdığını dair, Kulüpten veya Antrenörden referans mektubu almak.

YARDIMCI ANTRENÖR YETİŞTIRME KURSLARINA KATILACAKLARDAN İSTENEN BELGELER

a) 4 adet vesikalık fotograf (orijinal fotograf)

B) Diploma veya mezuniyet belgesinin tasdikli sureti - ( Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ilgili birimler -Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, çalıştığı resmi kurumlar veya noterce tasdik edilecektir.) Üniversitede okuyon öğrenciler ise lise Öğrenci belgelerinin yanı sıra Lise diplamalarının onaylı süretlerini getirmek zorundadırlar.

c) Savcılık iyi hal kâgıdı (aslı)

d) Sağlık raporu (hükümet tabipliğinden veya sağlık ocaklarından) (aslı)

e) Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden cezaları olmadığına dair yazı (aslı)

f) Nüfus cüzdanı fotokopisi

g)1.Kademe kursuna katılacak adaylar Garanti Bankası Ankara Anafartalar Caddesi Şubesi nezdinde bulunan 711/6299511 nolu federasyonumuzun banka hesabına 300,00-TL, 2., 3. ve 4. Kademe Antrenörlük kurslarına katılacak adalar ise 200,00-TL yatıracaklardır.

Önemli Notlar:

1-Kurs ücreti kursa katılma hakkı kazanan kursiyerler tarafından ilgili hesaba yatırılacaktır ve Dekonta "Masa Tenisi Federasyonu 1.Kademe Antrenörlük kurs ücreti " açıklaması yazılacaktır.

2-Eğitim kurulumuzun almış olduğu kararlar neticesinde 2010-2011 sezonunda ligde görev alacak veya antrenörlük yapacak Antrenörlerin en az 2.kademe ve süperlig de görev alacak antrenörlerin ise 3.kademe olmaları gerektiğinden Antrenörlerimizin açılacak seminer ve üst kademe antrenör kurslarını takip etmeleri gerekmektedir.

3-Antrenörlük kursuna katılmak için kursiyerler tarafından yatırılan katılım ücretleri kurs Federasyon tarafından iptal edilmediği sürece iade edilmez."

 

1. sorum şu

"f) 2.Kademe Antrenörlük kursuna katılacak 1.kademe Yardımcı Antrenörler, en az 2 yıl üst kademedeki Antrenörün yanında çalışmış olduğunu veya takım çalıştırdığını dair, Kulüpten veya Antrenörden referans mektubu almak."

 

Bu maddeyi dikkate alırsak , Türkiye'de masa tenisi çalışmalarındaki sıkıntıları biliyoruz , hangi kulübün 2 antrenör çalıştırma gibi bir lüksü var ? Ayrıca bu referanslar ne kadar kaliteli kontrol ediliyor ve 2 yıl sizce de fazla değil mi , ben Ankara'daki kursumu hatırlıyorum , çok ana teknikler üzerinde duruluyordu...Eğer kurs verimli geçtiyse ve kişi 1 yıl çalıştıysa bu süre yeterli bence....Ayrıca yükselmek isteyen ve teknik bilgisi de gerçekten daha üst kademelere verimli olan GENÇ ANTRENÖRLERE sıkıntı yaratabilir , adam daha ileri bir noktada ancak seviyesinin altında ÜCRET ve belgeye sahip...

 

2. sorum

"2-Eğitim kurulumuzun almış olduğu kararlar neticesinde 2010-2011 sezonunda ligde görev alacak veya antrenörlük yapacak Antrenörlerin en az 2.kademe ve süperlig de görev alacak antrenörlerin ise 3.kademe olmaları gerektiğinden Antrenörlerimizin açılacak seminer ve üst kademe antrenör kurslarını takip etmeleri gerekmektedir."

 

Bu madde göz önüne alınırsa , sizce Süper Lig'de kaç takım maçlara çıkabilir? Bildiğim kadarıyla Türkiye'de 3. kademe antrenör sayısı sadece 28. Ve şu ifadeye çok dikkat çekmek istiyorum "Antrenörlerimizin açılacak seminer ve üst kademe antrenör kurslarını takip etmeleri gerekmektedir" , ben kendimi bildim bileli dünya gözüyle Türkiye'de bir 3. kademe antrenör kursu açıldığını görmedim , hem de hemen hemen her turnuva Türkiye Şampiyonaları'nda en az 20-25 hocanın imzalı dilekçesine rağmen....Ve bu kursların açılacağına dair inancım az , niye derseniz, 3. kademe antrenör sayısını gördüğünz , e 4. kademe kaç hocamız var ? Bu kurs açılsa bile kim ders verecek? Yani,Antalya Eurokids'te Rumen hoca saadece 3 saat seminer verdi ve kişi başı 50 TL idi sanırım , civarında bir ödeme yapıldı , dışardan hoca getirilmeye kalksa siz hesaplayın maliyeti....

 

ve beni çok şaşırtan şey

3. sorum

 

"g)1.Kademe kursuna katılacak adaylar Garanti Bankası Ankara Anafartalar Caddesi Şubesi nezdinde bulunan 711/6299511 nolu federasyonumuzun banka hesabına 300,00-TL, 2., 3. ve 4. Kademe Antrenörlük kurslarına katılacak adalar ise 200,00-TL yatıracaklardır."

 

Sporumuzun yaygın ve itibar gören bir spor olmadığından şikayet ediyoruz değil mi ? 1. kademe işin en temel basamağı , bu işe yeni başlayan ya da genç bir isim muhtemelen....Onu heveslendirmek varken 300 TL gibi uçuk bir rakam sizce de fazla değil mi , kaldı ki bu işin kazancını da hepimiz biliyoruz. Birçok antrenör yok pahasına çalışıyor nerdeyse...300 TL bence gerçekten çok çok fazla....Hayretler içinde kaldım

 

 

SÖZLERİM ÇOK UZUN OLDU AMA UMARIM SİZİ YORMAMIŞTIR :)) Bir nevi düşünce paylaşımı olsun istiyorum arkadaşlar , bana ilginç geldi birkaç şey çünkü...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben olsam fiyatı 3-5 bin lira yapardım... ki...miller antrenörlük işine gözün ucuyla bile bakmasın diye...

Devletimiz her işte olduğu gibi bu iştede özel sektörü aratmıyacak fiyat çekmiş..

Devletimiz ne yapsın para çıktı mertlik bozuldu..

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu konuda daha fazla mesaj bekliyorum aslında :) Yazan arkadaşlara teşekkürler.

 

Daha deneyimli ve bilgisi olanların bende ilgilerini beklerdim...Beklemekte yarar var belki konu gözlerinden kaçmıştır..

 

Bizim gibi veteran yaşındakilerin beklemeye zamanı çok...Bizi senelerdir her şey için bekletiler alışmışız beklemeye....Zamanında sallıya sallıya UYUTMUŞLAR bizleri..

 

Genç olmak farklı bir şey 3 pasta gol olsun diyorlar.....DOĞRU bir beklenti...Dünyada paranı bile üzerindeki tek değer ZAMAN..

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

uzun zaman istanbulda kurs açılmayınca biz de birkaç arkadaşla beraber geçen sene denizlide açılan 1. kademe kursa gitmiştik. kemal balım arkadaşımız kalacak yer ve kahvaltı desteği vermeseydi halimiz dumandı. herkesin huzurunda kendisine bir kez daha teşekkür ederim. kendisine minnet borçluyuz :) otobüs paraları, hergün dışardan yemek, kaldığımız evin ihtiyaçları, akşam gez toz derken 10 küsür günde bir hayli masraf yaptık. e buna kurs parasını da dahil edince dağ kadar oluyor. bence de bu ücrete bir ayar gerekli.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

heralde bu yüksek fiyat sadece masatenisine has birşey, diğer branşlarda bu kadar yüksek olduğunu sanmıyorum, 300 lira gerçekten bütçe sarsan bir tutar, ben açılması düşünülen rize kursu için birçok arkadaşı kaydettirdim fakat bu tutarı duyunca çoğu kurstan vazgeçecektir

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Herkes değeri kadar eder..demek isterdim ama bizim sporla bu sözün uyuşan hiç bir tarafı yok..

Malzeme fiyatları (pahalı değil abuk pahalı)...Kullanım şartları (yer-oyun alanı)..Seyirci özelliği (müsabakayı yerinde izleme).....o yok..bu yok..şu yok hertaraftan yok..... sayılacak buna benzer bir sürü eksi değerleri taşıyan bir branş ama FED.bu eksileri görmeyip aklından geçen fiyatı yazmış..

Artık durumlarımız bu...yaptım oldu zihniyeti ortalıkta cirit atıyor..itiraz hakkımız bile (var ama) yok...

Boşuna zile basmayın ''Kapı duvar durumu''..

 

ktm

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

işe bir de şu yönden bakalım, bu 1. kademeyi alan insanların % kaçı bu antrenörlük belgesini sadece

ve sadece okulundaki egzersiz çalışması amacı ile alıyor ve bu 300 tl yi 1 yada 2 ayda amorti ediyor.

Üstüne üstlük daha çocuğa shakehand raket tutmayı bile öğretemiyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

işe bir de şu yönden bakalım, bu 1. kademeyi alan insanların % kaçı bu antrenörlük belgesini sadece

ve sadece okulundaki egzersiz çalışması amacı ile alıyor ve bu 300 tl yi 1 yada 2 ayda amorti ediyor.

Üstüne üstlük daha çocuğa shakehand raket tutmayı bile öğretemiyor.

 

Bu bahsettiğiniz Devlet okulundaki Beden Eğitimi Öğretmenleri değil mi.?

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Halk Eğitim Merkezi;yada okulda egzersiz veya kurs açmaları için antrenörlük belgesine ihtiyaçları yoktur.

Diğer branş öğretmenlerinin ihtiyacı vardır.Beden Eğitimi Öğretmenleri değil.

 

Sayın Hocam yanlış algılamışım, bilgimi düzeltiğiniz için teşekkür ederim..

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

işe bir de şu yönden bakalım, bu 1. kademeyi alan insanların % kaçı bu antrenörlük belgesini sadece

ve sadece okulundaki egzersiz çalışması amacı ile alıyor ve bu 300 tl yi 1 yada 2 ayda amorti ediyor.

Üstüne üstlük daha çocuğa shakehand raket tutmayı bile öğretemiyor.

Daha detaylı birşey yazar mısınız , anlam karışıklığı oldu bende :) Ama tahmin ettiğim kadarıyla söyleyim , bu dediğiniz tarzda öğretim için gelenler kursların % 80-85 ini oluşturuyor nerdeyse....

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

1.Kademe Antrenörlük kursunu alacak kursiyerlerin,kurstan önce bir ön elemeye alınıp ön elemeyi geçmeleri halinde kurslara alınmaları gerekir.

Bu olmassa Notsinow arkadaşımızın dediği gibi shakehand tutuşu dahi öğretemeyen antrenörler her zaman var olacaktır.

Örnek verecek olursam 1.kademe yüzme antrenörü olmak istiyorsan 4 tekniği(serbest,sırtüstü,kurbağalama,kelebek)dönüşleride uygun şekilde göstererek kurslara kabul ediliyorsunuz.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bundan çıkarılacak sonuç yardımcı antrenör belgesi alacak kişilerin masa tenisi sporu hakkında gerçekten bilgi sahibi olması gerekiyor. Daha raket tutmasını bile bilmiyorsa bu kişilere antrenör belgesi bu kadar kolay verilmemeli. Ne bileyim, bir belge verilecekse ki verilmeli ama bu monitörlük belgesi olabilir mesela. Masa tenisi sporunu tanıtacak, yayacak ve sevdirecek düzeyde kişilere verilmeli.

Antrenörlük belgesini ise hak etmeli ve o zaman bir antrenörün yanında çalışıp, iyice hazırlandıktan sonra sınava tekrar girip almalı...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bundan çıkarılacak sonuç yardımcı antrenör belgesi alacak kişilerin masa tenisi sporu hakkında gerçekten bilgi sahibi olması gerekiyor. Daha raket tutmasını bile bilmiyorsa bu kişilere antrenör belgesi bu kadar kolay verilmemeli. Ne bileyim, bir belge verilecekse ki verilmeli ama bu monitörlük belgesi olabilir mesela. Masa tenisi sporunu tanıtacak, yayacak ve sevdirecek düzeyde kişilere verilmeli.

Antrenörlük belgesini ise hak etmeli ve o zaman bir antrenörün yanında çalışıp, iyice hazırlandıktan sonra sınava tekrar girip almalı...

 

Merhaba

Sn.Tufan hocanında belirttiği gibi monitörlük belgesi bile belirli bir teknik ve sporcu tanıma anlama eğitimi gerektirir.Bundan 3 yıl önce bu konuyu dile getirdiğimde açıklamalarda bulunmuştum.O zamanlar çok da acımasız eleştiriler aldım.Yazdıklarımın aynısı bugün kabul görmekte.Aslanda sevindirici bir olay.

Bakın o zamanda yazmıştım.Özetleyeyim.

1-) 1.Kademe antrenörlük eğitimi ancak bu spor ile lisans düzeyinde uğraşan kişiler taban alınarak verilebilmeli.

2-) 1.Kademe antrenörlük belgesi için Beden eğitimi öğretmenleri hariç ( Bu kadro da öğretmen yok ise geçici görevlendirilen öğretmen olabilir) diğer öğretmenlerde de yukarıda ki şart aranmalı.

3-) 1.Kadem antrenör seminerinde mutlaka konaklama ve ulaşım sorunun çözümlenmesi (yemek de dahil) kolay iller seçilmeli.

4-) Federasyon 1.Kademe Antrenörlük belgesini ulufe gibi (ek ders ücreti ) dağıtma anlayışından vazgeçmeli,

5-) 1.Kademe Antrenörlük semineri için asla ücret talep edilmemeli.(zaten ulaşım ve konaklama büyük sayılır bir harcama 10 gün)

6-) Federasyonun diğer kademeler için aradığı şartlarda referans seçenekleri değiştirilmeli (Antrenör vesayeti kaldırılmalı)

Bunları o zamanda dile getirmiştim.Aslında daha çok konu var ama şimdilik kısa tutmakta fayda var

Sevgi ve selamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba

Aslında sorularınızın yanıtın verdim sanırım.Bakın Her il de federasyon temsilcisi var .Teknik komiteleri de mevcut.Bu teknik komitede en az o ildeki iki kulübün temsilcileri (genellikle antrenörleri) bulunur.

Şimdi Federasyon Antrenörlük semineri tarihini açıkladığı güne bir hafta kala her İl Federasyon temsilciliği adaylarına ön sınav yapmalıdır.Böylelikle Federasyon temsilcileri de ellerini taşın altına koyacak ve her önüne gelenin bu seminerlere katılmasının önünü kapatacaktır.

Para alınması,2.Kademe antrenör konulara açıklık getirmiştim zaten

Sevgi ve selamlar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 months later...

uzun zaman istanbulda kurs açılmayınca biz de birkaç arkadaşla beraber geçen sene denizlide açılan 1. kademe kursa gitmiştik. kemal balım arkadaşımız kalacak yer ve kahvaltı desteği vermeseydi halimiz dumandı. herkesin huzurunda kendisine bir kez daha teşekkür ederim. kendisine minnet borçluyuz :) otobüs paraları, hergün dışardan yemek, kaldığımız evin ihtiyaçları, akşam gez toz derken 10 küsür günde bir hayli masraf yaptık. e buna kurs parasını da dahil edince dağ kadar oluyor. bence de bu ücrete bir ayar gerekli.

uzun zaman istanbulda kurs açılmayınca biz de birkaç arkadaşla beraber geçen sene denizlide açılan 1. kademe kursa gitmiştik. kemal balım arkadaşımız kalacak yer ve kahvaltı desteği vermeseydi halimiz dumandı. herkesin huzurunda kendisine bir kez daha teşekkür ederim. kendisine minnet borçluyuz :) otobüs paraları, hergün dışardan yemek, kaldığımız evin ihtiyaçları, akşam gez toz derken 10 küsür günde bir hayli masraf yaptık. e buna kurs parasını da dahil edince dağ kadar oluyor. bence de bu ücrete bir ayar gerekli.

boracım ne demek len lafımı olur asıl geldiğiniz için ben teşekkür ederim çok güzel günler geçirdik. :) burdan diğer arkadaşlarada söyleyeyim arayın federasyonu yine denizlide açılsın deyin bu yüksek harç bedelini ev ve kahvaltı olarak size bir nebzede olsa rahatlatmaya çalışalım :)) her türlü yardımcı olurum yeterki gelin :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

boracım ne demek len lafımı olur asıl geldiğiniz için ben teşekkür ederim çok güzel günler geçirdik. :) burdan diğer arkadaşlarada söyleyeyim arayın federasyonu yine denizlide açılsın deyin bu yüksek harç bedelini ev ve kahvaltı olarak size bir nebzede olsa rahatlatmaya çalışalım :)) her türlü yardımcı olurum yeterki gelin :)

adamsın kemal (o:

valla kurs açılsın ben bile gelirim muhabbete,

hatta Melih'e filan da aldırırz belgeyi,egzersiz yapar sizin kolejde (o:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 6 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..