umur Oluşturma zamanı: 30 Kasım, 2011 Oluşturma zamanı: 30 Kasım, 2011 küçük çocukların özellikler kızların çoğunda görüyorum topun falsosunu okuyamıyorlar.falsolu servislerde side spinlerde ve kısa düşen topu masanın altından çekerken topun yana kaçacağını göremiyorlar.acaba bunun için özel bir antrenman var mı yoksa oynaya oynaya mı gelişecekler?
bsg18 Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Refleksleri ile ilgili bir problem var mı?
myrulezmyway Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 topun ivmelenmesi yere düşüşü masayla temasında çıkardığı ses rakibin servis atarken topun raketle temas ettiği bölge oynaya oynaya bunlar kavranmaya başlanılıyor. fakat ne kadar iyi top okursanız okuyun servis yedirme mevzusu mevcut
myrulezmyway Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Ayrıca ai fukuhara nın youtube da bu konu ile ilgili videoları mevcuttu. bakabilirsiniz
umur Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Yazar Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 refleksler çok iyi.ayrıca fukuhara nın hangi videosu?
myrulezmyway Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 bulamadım fakat bu da yardımcı olabilir bahsettiğim video baya kapsamlıydı
cagan Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Servis karşılamanın üç şartı var bence. İlki ve en önemlisi servisi nasıl karşılayacağını bilmek, ikincisi servisi okuyabilmek, üçüncüsü de bunları birbirine bağlamak, daha doğrusu aradaki reaksiyon süresini en aza indirmek. Birçoğumuz hangi falsoya nasıl bir tepki vermemiz gerektiğini kısa zamanda çözeriz. Daha sonra servis okumaya da başlarız yavaştan. Ama hep şunu deriz kendi kendimize: ''Oğlum top boş işte görüyosun ama hala altına giriyorsun'' vb..İşte sıkıntı bu, görüyoruz, nasıl karşılayacağımızı da biliyoruz ama yavaş kalıyoruz. Çok klişe olacak ama ilacı bol bol antrenman ve maç. Bayan sporcuların servis karşılama probleminin en temel sebebi spin ağırlıklı bir oyun yerine şutop ağırlıklı oyuna yönlendirilmeleri. Türkiye'de Milli Takım düzeyini saymazsak bayan oyuncuların çoğunun bakchand tarafında pütür var ve forehand tarafından da çok zorda kalmadıkça spin çekmiyorlar, şut atarak sayı almaya yöneliyorlar. Ben bunu biraz da hocaların kolaya kaçması olarak nitelendiriyorum. Zaten onları düz topa yönlendirerek masa tenisinin en temel taşı olan spinden uzaklaştırıyorlar, spinden korkar hale getiriyorlar. Ondan sonra ne servis atabiliyorlar, ne de servis karşılayabiliyorlar. Başka bir izahı olduğunu sanmıyorum, işin fizyolojik bir boyutu yok yani 1
smetmusti91 Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Kasım, 2011 Kızlardaki en büyük sorun , korkuyolar abi kesiğe ya da dolu topa spine en büyük sebep bu bence.
Burak86 Gönderim Zamanı: 1 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 1 Aralık, 2011 Bol bol değişik servisler atılarak alışkanlık sağlanabilir.
deva sarjan Gönderim Zamanı: 2 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 2 Aralık, 2011 üzerine yarım santim çapında benekler yapılmış top, spini kolayca görünür kılıyor ...
umur Gönderim Zamanı: 3 Aralık, 2011 Yazar Gönderim Zamanı: 3 Aralık, 2011 benim demek istediğim topun spinli olduğunu biliyorlar ama ne kadar falsoyla geldiğini okuyamıyorlar.örneğin çok falsolu ama yavaş bir topspin için blok yaparken dik e yakın bir biçimde bırakıyorlar haliyle topta uçuyor.acaba ne yaparak düzeltebilirim bu durumu
ekrem Gönderim Zamanı: 3 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 3 Aralık, 2011 karşıdan gelen top spini kim yapıyor. küçük çocuk mu yapıyor. yoksa sizmi yapıyorsunuz.?
umur Gönderim Zamanı: 7 Aralık, 2011 Yazar Gönderim Zamanı: 7 Aralık, 2011 ben yapıyorum ama iyi bir oyuncu olduğum söylenemez hatta beni yeniyorlar bazıları ama bu kısımda problemleri var
ekrem Gönderim Zamanı: 7 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 7 Aralık, 2011 Anladığım kadarı ile Siz top spin yapıyorsunuz çocuklar da blok yapıyorlar ama topu hep dışarı atıyorlar. Bu çalışmanın tam tersini düşünürseniz çocuklar spin yapsa da siz blok yapsanız bence daha verimli olur, hem bu arada raketlerini biraz daha kapatırlar diye düşünüyorum. Ayrıca iyi bir blok için iyi bir duruş ve iyi bir tutuşun mutlaka olması gerekir diye düşünüyorum. 2
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap