Jump to content
Masatenisi.org Forum

Uzun Tırtıl-defans Lastiği


Guest IlkerKesen

Recommended Posts

Neyse gelelim konuya bizim turgay hoca yeni başlayan birini defansçı yapmayı düşünüyo.Sizce ne almalı?Uzun tırtıl mı düz mü?Bacakları çok çalışıyo.Uzun tırtıllarla ilgili konuları okudum.Hiç bi falso vermiyolar sadece falsoyu geri iade ediyorlar n'apmalı? ;): Kafam karıştı :sasi: Düz mü alıcaz uzun tırtıl mı? :esne:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

hoca bilmiyomu? o nasıl hoca o zaman?

uzun tırtıl herzaman tek tarafa takılır diğer tarafa da çok çeken bir defans lastiği akılır ve defansçı raketi çevirerek çok farklı toplar yollar rakibine.

bir tarafa feint long 3 diğer tarafa tackiness c uygundur derim ben... ama eğer aradasırada atak da yapacaksa tackiness d veya tacifire d olabilir.

Bizim hoca defanstan çakmıyo dediğini hocaya söylerim

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Türkiye'de hocalık yapmakta zor tabii. Hocalarımız bile yeni başlayan birine direkt sen defansçı olacaksın ve pütür lastik kullanacaksın diyorlar demek...

Yeni başlayan kimseye tırtık lastik önermem çünkü öncelikle işin kimyasını bilmesi lazım. Öncelikle düz lastikle her türlü antrenmanı yapıp topları ve vuruşları tanımasını bilmeli daha sonra -uygunsa- pütür lastiğe geçilmeli. Çünkü normal bir lastiğe göre komple farklı bir tarz yaratmanız gerekecek. Belki hocanız bu konuyu atladığı için yada tam olarak ne yapması gerek kestiremediği için yada oyuncunun belirli bir stili olmadığından rakibi bozarak maç kazanma yolunu onda daha uygun bulduğu için böyle bir yöntem seçmiş olabilir. Ama sonuçta hocalık yapıyorsa bu lastiklerin özelliği konusunda daha çok bilgisi olması gerekir. Yani Tsu'nun söylediği cümleler ve seçtiği lastikler doğru. Kendiside az çok bunları tanıması lazım...

 

Ben neden yazıyorum.... Sağolsunlar benim oynadığım takımda iki tane oyuncu pütür lastik kullandığı için diğer lastiklere göre farkını ve kullanım şeklini çok rahat görebiliyorum. En basiti oyuncu olarak bu lastiklere karşı oynamaya alışınca çok rahat oynuyorsunuz ama eğer tecrübeniz yoksa yenilgi kaçınılmaz oluyor. Bizdeki bir oyuncu stilsiz oynadığı ve vuruşları tam olarak beceremediği için en sonunda bizim hoca da ona iki taraflı pütür lastik takmıştı ve yaklaşık 4 senedir aynı lastiklere devam ediyor. Sonuç mu? Tecrübeli isimler zorlanmadan kazanıyorlardı ama profesyonel oyuncularında karşısında ne hale geldiklerini gördüm. Bizim kendi antrenmanlarımızda en rahat yendiğimiz oyuncu olmasına rağmen yaptığımız önemli maçlarda bizi rahatlıkla yenebilecek kapasitedeki oyuncuların bu lastikler karşısında diz çöktüğünüde gördüm.

 

Bu oyuncuya bu lastikler tuttu ama onun başka şansı olmadığı için onun şansına oldu. (Tabii bizim hocanın tecrübesi yetti. Yani sallamasına göle yoğurt çalmadı.)Her oyuncu böyle olacak diye bir seçenek yok. Sizin arkadaşta nasıl olur bilemem. Çünkü çok sabırlı olması ve tahtayı devamlı çevirerek kullanması gerekiyor. Bu arada normalde de sadece tek tarafa pütür kullanılır. Yukarıda yazdığım gibi arkadaşımızın bir stili olmayınca iki tarafına birden rakibi bozucu bir tarafı süngersiz diğer tarafıda antiye yakın pütür takmıştık ve uyum sağladı. Uyumuda birkaç günde değil birkaç ayda yakaladı.

 

Benim tavsiyem bir tarafına süngeri ince bir tackiness-c yada müadili bir lastik takması diğer tarafına da -eğer sabırlı oynuyorsa- rakibi bozan bir pütür takması.

Lastik ismi vermeyeceğim ama oyuncuyla yada hocanızla çözüm bulamayıpta benimle konuşmak isterseniz belki tarzına yada oynamak istediği şekle yönelik lastik isimleri veririm. Çünkü sanırım 7-8 farklı pütür lastiğe karşı oynadım ve tanıma şansım oldu.

 

Bunun dışında Ertan Bey'de uzun süre pütür kullanmıştı hatta takım arkadaşlarıma alırken onunda tavsiyesini aldığımız lastikler oldu. Ama o genelde atak oynamayı sevdiğinden defans tarzı pütürlere yönelik ne kadar bilgi verebilir bilemiyorum. Kendisi sanırım bir şekilde konuya iştirak eder. En azından pütür konusunda deneyimlidir.

 

Yeter bu kadar... Yine uzun yazdım... Umarım yardımcı olmuştur.

 

Sevgiler,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

uzun tırtıl özellikleri

 

uzun tırtıl özellikleri için başvurabilecegin bir sayfa. okumanı tavsiye ederim.

 

ben şimdiye kadar feint soft,feint long 2,grass,grass 2000 i bizzat defans yaparken kullandım.

ayrıca takımda çalıştırdığım çocuklarda joola fakir, friendship 755 gibi lastikler oldugu için bu lastikler hakkında da epey bir tecrübem var.

 

ama bu lastikleri secerken oyun stili çok önemli bir rol oynuyor.hocanız eger arkadaşının oyun stilini belirlememişse bu secimi yapması çok zor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bu dediklerinizi bugünkü antremanda hocaya söyledim.Hoca <_< bir baktı ;): baktı en iyisi ben onu defansçı yapmayayım dedi gel ben sana çin lastikleri vereyim onla herşeyi yaparsın dedi çünkü hareketlerin hızlı dedi :) ayrıca bu hocaya "Nasıl bi hocasınız?" diye sorarsanız çok iyi bi hoca demem defanstan çakmıyodur ama çok kötü bi hoca da dedirtmem.Sadece disiplin eksikliği ve ilgisizlik var hocada biraz.Ama gelip sizinle oynarsa performansınız genellikle artar.

Mesela Çağdaş abi.Geldiğinde bana sanki "Yeni başlamış" gibi geliyodu.Fakat son durumunu görünki eskisinden daha iyi çok daha iyi.

 

Ayrıca Bu hoca ile ilgili önemli bi husus.Kendisi 29 kez milli omuş,Gürhan Yaldızla Avrupa şampiyonu olmuş(çift) Erik Lindh e çiftler setler 2-2 iken ve Gürhanla 20-19 öndeyken 22-20 seti vermişler :uzgun: Yani "Hocaya bişey bilmiyo demeyin" lütfen kendisinin ne defansçı takım arkadaşı olmuş ne bu raketlerle oynamış ne de defansçı ile maç yapmıştır(1-2 defa ancak) :bye:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Dediklerin doğru fakat şuraya dikkat et

 

ayrıca bu hocaya "Nasıl bi hocasınız?" diye sorarsanız çok iyi bi hoca demem defanstan çakmıyodur ama çok kötü bi hoca da dedirtmem.Sadece disiplin eksikliği ve ilgisizlik var hocada biraz.Ama gelip sizinle oynarsa performansınız genellikle artar.

Mesela Çağdaş abi.Geldiğinde bana sanki "Yeni başlamış" gibi geliyodu.Fakat son durumunu görünki eskisinden daha iyi çok daha iyi.

 

Yani anlayacağın bizim hoca sadece defanstan anlamıyo fakat yukarıdaki notta çok iyi bi antrenör olmadığını söylemişimdir fakat ilgilendiğinde atak stillere hükmediyor yani oynarsa kapasitemiz artıyo

 

Chan Jiang çok iyi bi antrenör fakat belli bi oyuncu kapasitesi var oysaki burda 4 masa var ve bütün masalar doluyo ayrıca sıra bile oluyo(benim için değil) ayrıca burda imkan da yok topumuzu antrenörler veya biz alıyoruz kulüp sadece t-shirt veriyo :down:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaslar bu konu acilmisken sormak istiyorum,bu pütürlü lastiklere karsi nasil oynamak gerekiyor?hiç oynamadim ama her türlü spinli ve kesik toplari size geri yolladigini duymustum.Backhand spin cekmeyenlerin bu lastikle backhande gelen yan falsolu ve kesik toplari çok rahat bir sekilde acarak karsiya abuk subuk top atabiliyorlar mi?Özellikle Saadettin beyin tecrübelerine dayanarak bir kaç taktik vermesini rica edebilirmiyim? tesekkürler

 

Levent

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben bi konu açmıştım Defansçılara Karşı Ne Yapmalı diye.Bu konuda aradığını bulabilirsin Levent abi.Pütür karşı çektiğin spinleri sana geri döndürüyo ayrıca Uzun tırtılın etkisi nedir?, Kesici müdafacılara karşı oynama taktikleri,Kesmecilere karşı nasıl oynamalı? veee Uzun tırtıla karşı nasıl oynamalı

 

Bu yazılarda yeteri kadar bilgi mevcut. :bye:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben bi konu açmıştım Defansçılara Karşı Ne Yapmalı diye.Bu konuda aradığını bulabilirsin Levent abi.Pütür karşı çektiğin spinleri sana geri döndürüyo ayrıca Uzun tırtılın etkisi nedir?, Kesici müdafacılara karşı oynama taktikleri,Kesmecilere karşı nasıl oynamalı? veee Uzun tırtıla karşı nasıl oynamalı

 

Bu yazılarda yeteri kadar bilgi mevcut. :bye:

Ilker'cim dedigin kisimlarin hepsini okudum(hatta birkac kere bakmisimdir) ama yasayarak tecrübe etmek sansim olmadi, o yüzden burada bu lastikle daha yakindan hasir nesir olmus tecrübeleri dinlemek daha faydali olabilir diye düsündüm,,, :thup:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Benim de bi tecrübem oldu :gulumse: Biz ıspartadaydık Malatyalılarla kaldığımız yerde öylesine maçlar yapıyoduk ama yenmek için ne ise şimdi çift maçlar yapalım dedik Malatyalı ile bizim 3. adam oldu biz de 2. adamla olduk neyse 3. adamla malatyalı raketleri değiştirdiler (raket Joola Defence+Feint LongII+tacknikess C)Evet çok spin çeken biri olduğum için bizim arkadaş uzun tırtılın gazabına uğradı özellikle düz vuruş yaptığında zorlanıyoduk :frust::bye:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İlker sağolsun birkaç adres vermiş Levent.

Tecrübelerimden çıkardığım tek sonuç, seninde sabırlı oynaman ve böyle oyunculara karşı hiç acele etmemen. Her sayıyı normal periyodundan daha uzun sürede alıyorsun çünkü. En bilinen yöntemi boş bir servis yada yan falsolu bir servis, gelene yüksek bir spin geri döndüyse topu boş olarak içeri taşıyıp tekrar yüksek bir spin. Uygun topu yakaladığında da şut. (Normalde topu tam üstten alman lazım) Eğer karşındaki oyuncunun lastiği süngersiz ve abuk sabuk atan bir lastikse sakın olaki çektiğin spini masana yüksek bıraksa bile şut atma. Çünkü direkt fileye gider. Çok çok üst seviye bir oyuncu olursan şutla içeri bırakabilirsin ama ben kendime bile şutu tavsiye etmiyorum. Genelde pütür lastikler çok boş olduğu için senin lastiğinle verdiğin kombinasyona göre topu hareket ettirirler. Belirli bir çizgisi olmamakla birlikte en kolay anlaşılırlığı vurduğun topu havaya yada fileye bırakmalarıdır. Pütür lastikler atış açısı olarak hızla masana doğru gelirken bir anda hız kaybedip (top masaya çarptıktan sonra) senin vuruş açını bozarlar. Bu sebeple olabildiğince yumuşak ve dikkatli oynaman lazım. Sanki yavaş bir antrenman yapıyormuşçasına oyanıyp sakin ve sabırlı olman ve vuruş sırasında kolunu ileri doğru taşıman lazım.

Benim fikirlerim böyle. Zaten temel bilgiler İlker sayesinde tekrar siteye taşınmış oldu. Onlardan da yararlanabilirsin.

Sevgiler

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İlker sağolsun birkaç adres vermiş Levent.

Tecrübelerimden çıkardığım tek sonuç, seninde sabırlı oynaman ve böyle oyunculara karşı hiç acele etmemen. Her sayıyı normal periyodundan daha uzun sürede alıyorsun çünkü. En bilinen yöntemi boş bir servis yada yan falsolu bir servis, gelene yüksek bir spin geri döndüyse topu boş olarak içeri taşıyıp tekrar yüksek bir spin. Uygun topu yakaladığında da şut. (Normalde topu tam üstten alman lazım) Eğer karşındaki oyuncunun lastiği süngersiz ve abuk sabuk atan bir lastikse sakın olaki çektiğin spini masana yüksek bıraksa bile şut atma. Çünkü direkt fileye gider. Çok çok üst seviye bir oyuncu olursan şutla içeri bırakabilirsin ama ben kendime bile şutu tavsiye etmiyorum. Genelde pütür lastikler çok boş olduğu için senin lastiğinle verdiğin kombinasyona göre topu hareket ettirirler. Belirli bir çizgisi olmamakla birlikte en kolay anlaşılırlığı vurduğun topu havaya yada fileye bırakmalarıdır. Pütür lastikler atış açısı olarak hızla masana doğru gelirken bir anda hız kaybedip (top masaya çarptıktan sonra) senin vuruş açını bozarlar. Bu sebeple olabildiğince yumuşak ve dikkatli oynaman lazım. Sanki yavaş bir antrenman yapıyormuşçasına oyanıyp sakin ve sabırlı olman ve vuruş sırasında kolunu ileri doğru taşıman lazım.

Benim fikirlerim böyle. Zaten temel bilgiler İlker sayesinde tekrar siteye taşınmış oldu. Onlardan da yararlanabilirsin.

Sevgiler

Çok doğru :thup: Bizim arkadaş zaten tekçi idi.Yalnız şunu unutmayın kesinlikle çok falsolu toplar atmayın aynı toplar size geri döneccektir.Bende bi görüntü var Ding Song-TimoBoll 49 topluk ralli.Buradan çıkarılacak tek sonuç sabırlı olmak.Zaten masa tenisi sabır işi.Birden sayıyı alamazsın da birden şampiyon olamazsın da...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bi de şimdi Dr. Neubauer tırtılları var, tam başa bela.

Bütün toplar sarhoş geliyor. Örneğin bir spin yaptın, hafif side mı yaptın ?

sana side kesik geliyor, sen de bunu hesaba katmazsan gelen topu içeri atmaya çalıştığında (hani yavaşça kesik bırakayım desen bile) bu kez top yandan dışarı çıkıyor. Berbat bişii :oogh:

Değişik bi tırtıl, çok pis, çok etkili ... Anlatılmaz, yaşanır :lol:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bi de şimdi Dr. Neubauer tırtılları var, tam başa bela.

Bütün toplar sarhoş geliyor. Örneğin bir spin yaptın, hafif side mı yaptın ?

sana side kesik geliyor, sen de bunu hesaba katmazsan gelen topu içeri atmaya çalıştığında (hani yavaşça kesik bırakayım desen bile) bu kez top yandan dışarı çıkıyor. Berbat bişii :oogh:

Değişik bi tırtıl, çok pis, çok etkili ... Anlatılmaz, yaşanır :lol:

Aslında uzun tırtılların kötü top atması biraz da oynayanın becerisine ve ne kadar etkili kullandığına bağlı. Benzer şekilde az etkilenmek de tırtıla karşı oynayana bağlı.

 

Ne kadar bol falsolu spin >>>>> o kadar bol falsolu kesik.

Ne kadar bol falsolu kesik >>>>> o kadar bol falsolu spin.

 

Bundan anlaşılacağı üzere uzun tırtıla karşı ne bol falsolu spin ne de kesik yapmak iyi değil. Bir de uzun tırtıl sizden gelen topun enerjisini kullanarak topu içeri atar bu yüzden daima az enerjili top atmak lazım. Mesela uzun tırtıla düz ve yavaş servis atmak gibi.

 

Uzun tırtıla karşı forehand şutop yaparken benim kullandığım yöntem vuruşları tüm kolu kullanarak yapmak. Normal şutop vuruşu yaparsanız top fileye gidecektir. Tüm kolu kullanarak taşır gibi vurursanız topları içeri atabilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Nazım Spor'dan Nazım Arpacı Bey'de birkaç modeli vardı. (Telefonu:05324168419) Arayıp kendisiyle görüşebilir hatta pütür lastikler hakkında bilgi alabilirsiniz. (Birçok marka malzeme de satıyor. Yani her tür malzemeyi alabilirsiniz.) Ayrıca Spin Spor'da da bu lastikten satılıyor olabilir ama benim gözüme çarpmadı.

Bu arada Dr.Neubauer'in lastikleri çok pahalıdır. 40 Euro gibi fiyatları var ama açıkçası gerçekten çok ilginç top atıyor. (Özellikle süngersiz almanız lazım)

Bir ara arkadaşım deneyeyim dedi o kadar çok ilginç toplar atmaya başladı ki, şaşırmaktan ve gülmekten topa vuramıyorduk. (Ama sayıyı alan o oluyordu tabii. Gülmemiz aciz kalmamızdan...)

Bu arada şunu unutmayın ki, eğer pütür lastik kullanmadıysanız öğrenmek için bayağı bir süre gidiyor. Ve bildiğiniz birçok vuruşu değiştirmek zorunda kalıyorsunuz...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 12 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..