Jump to content
Masatenisi.org Forum

öten Lastikler


Recommended Posts

(bu konu daha önce de tartişildi fakat ortaya bir sonuç çıkmamıştı)

 

öten lastiklere bir yenisi daha eklendi samba, mambo, gallardo sound,neos sound falan derken andro zenith G'nin bir hayli öttüğü anlaşıldı. :lol:

öten lastiklerin en temel özellikleri kontrollerinin iyi olmasi ve dolayisiyle spini rahat çekebilmen fakat spinlerinin biraz az olduğunu kabul etmemiz gerekir, benim zenith G'de gördüğüm gibi..

lastik eğer doğuştan ötmüyorsa :D: lastik nasil öttürülür? bu da ayrica öğrenmek istediğim birşey.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Lastiğin daha iyi ötmesi için kurutmadan yapıştırmak gerekir. Eğer solüsyonu lastik ve tahtaya sürdükten sonra hemen yapıştırırsanız hem daha çok atıyor hem de çok iyi ötüyor. Eğer solüsyonu kurutursanız az ötüyor. Yalnız bu arada hemen belirteyim, bu söylediklerim bryc fx için söz konusu değil, bu lastiği nasıl yapıştırırsanız, yapıştırın muhteşem ötüyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Zannedersem asil önemli olan zamki fazla fazla surmek değil doğru şekilde sürmek, ama bunun nasil olduğunu tam bilmiyorum, aslinda profesyonellerin nasil yapiştirdiğini öğrenebilsek baya işimize yarar, ciddi öttürüyorlar yani

Ben öyle demek istemedim lastiği daha kısa aralıklarla zamklansın dedim.Hem Myilikin de dediği gibi kurutmadan zamklarsanız lastiğiniz bir rokete dönüşüyor ve hem de bfeci şekilde tahtanın sesi geliyor :bonus:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Toranamon der ki:

"H3 Prolar da öter merak etmeyin. Bunun için Çin'de veya Laçin'de özel yapıştırıcı aramaya ve 3-4 kat zamklamaya gerek yok.

İşte benim ıslak yapıştırma yöntemim:

1. Fırçanızı hızlandırıcı kutusuna iyice daldırıp bol zamkla yükleyin.

2. Süngerin ortasından başlayarak ve fırçaya hafif bastırarak zamkı tüm satha eşit bir şekilde yedirin.

3. Hiç zaman yitirmeden lastiği "zamk sürülmemiş tahtaya" serin ve lastiği fazla germeyecek şekilde avuç içiyle veya ruloyla tatlı bir kuvvet uygulayarak yapıştırın.

4. Aynı işlemi diğer lastiğiniz için de yapın.

5. Beş-altı dakika sonra her iki lastiği de sökün.

6. Bu kez hem lastiklere hem de tahtanın iki tarafına ince zamk sürün ve vakit yitirmeden yapıştırın.

7. Öttürün"

 

yani tsubasanin dediğine çok benziyor

valla ben bunu da denedim ama herhalde benim tahta(Stiga carbo) müsait değil. yoksa katalogda lastikler andro'nun en çok öten lastiklerinden

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

... öten lastiklerin en temel özellikleri kontrollerinin iyi olmasi ve dolayisiyle spini rahat çekebilmen fakat spinlerinin biraz az olduğunu kabul etmemiz gerekir, benim zenith G'de gördüğüm gibi..

...

Bu noktaya pek katilmiyorum, oten lastiklerin spin degerleri de bence gayet yuksekler. Hatta yapistiricinin adi speed glue olmasina ragmen, kullanildigi zaman hizdan cok spinin arttigini dusunuyorum, cunku lastigin sungeri yumusuyor bir miktar daha. Hiz kismi bana daha psikolojik gibi geliyor, ses cikinca aldigimiz zevk artiyor, daha cok hissedildigi icin top (sungerin yumusamasiyla alakali bu da bence), bilincalti seviyesinde bile olsa vurus hizimizi biz kendimiz arttiriyoruz sanki. Hiz o yuzden artiyor gibi geliyor bana. Bilmem siz ne dersiniz?

 

Bu arada hangi lastiklere gore spinleri daha az diyorsun?

 

Stiga carbo 7.6 carbo oversize'a benzeyen bir tahta yapi itibari ile, ben carbo oversize kullandim, bence cok gereksiz sert bir tahta, o yuzden de topu rakette tutmak cok zor, bu bekledigin otme sesinin az olmasi icin bir sebep olabilir. Kontakt suresi cok cok kisa cunku.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu noktaya pek katilmiyorum, oten lastiklerin spin degerleri de bence gayet yuksekler.

Çok doğru söylüyorsun spin değerlerine baktiğin zaman gerçekten iyi spinli lastikler ancak deneyen herkes bilir ki bu lastikler fx kadar bile spinli değiller. yani değerler açık açık yanlış.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Stiga carbo 7.6 bence cok gereksiz sert bir tahta, o yuzden de topu rakette tutmak cok zor, bu bekledigin otme sesinin az olmasi icin bir sebep olabilir. Kontakt suresi cok cok kisa cunku.

abi bunu ben de farketmiştim de birinin daha teyit etmesi çok iyi oldu valla, senin carbo oversize da pek ötmüyordu heralde

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

abi bunu ben de farketmiştim de birinin daha teyit etmesi çok iyi oldu valla, senin carbo oversize da pek ötmüyordu heralde

Carbo oversize su ana kadar kullandigim en kotu tahtaydi, bu konuda daha once yorumlarimi yazdim, bulman mumkun forumda... Tahtanin ust katindan da deli gibi parca cikiyordu her yapistirmada...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Çok doğru söylüyorsun spin değerlerine baktiğin zaman gerçekten iyi spinli lastikler ancak deneyen herkes bilir ki bu lastikler fx kadar bile spinli değiller. yani değerler açık açık yanlış.

Denedim, fx derken eger Sriver fx diyorsan orda beni cok uzdun iste :D: , zira bir Neos Sound'u Sriver Fx ile karsilastirmak cok ayip. Sriver L zaten bence Fx'i cesmeye goturur, su icirmeden getirir, kaldi ki Neos Sound hem daha hizli hem daha spinli, kusura bakma valla... Denedik de konusuyoruz... :bonus:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Denedim, fx derken eger Sriver fx diyorsan orda beni cok uzdun iste  , zira bir Neos Sound'u Sriver Fx ile karsilastirmak cok ayip. Sriver L zaten bence Fx'i cesmeye goturur, su icirmeden getirir, kaldi ki Neos Sound hem daha hizli hem daha spinli, kusura bakma valla... Denedik de konusuyoruz...

 

Arsun bence Sriver FX i bu kadar aşağılama. :protesto: Dünyanın en çok satan lastiği ve aslında kötü de değil. Sen sevmiyor olabilirsin ama çevremizdeki oyunculara baktığımızda çok daha fazla oyuncunun Sriver FX i Sriver L ye tercih ettiği görülüyor. Bence bu kadar kesin hüküm vererek tecrübesiz üyelerimizi yanıltmayalım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Cevap hakki dogdu :P: , 1-2 sey daha ekleyim: Zaten yaptigim yorumlar kesinlikle subjektif, bence kelimesini eklemeden pek yorum yapmam, burda da eklemisim zaten. Cevremizdeki oyuncular diye bir noktaya parmak basmissiniz, ben de soyle diyeyim o zaman, dunya capindaki Sriver kullanan hemen hemen hicbir oyuncu Fx kullanmiyor, herkes L'yi tercih ediyor. Sriver, seri olarak en cok satan lastik, Fx mi daha cok satiyor, L mi, eger bu konuda bir referans yoksa bu husus bir muamma olarak kalmaya mahkum. Fx daha cok satiyorsa da eger bu Turkiye satislari yuzunden oluyordur. :D: Fx, 38mm top zamaninin favori lastigi idi, cunku o zamanlar hizi yeterli geliyordu, zamklama yaygin olmadigi kadar eski zamanlarda da spini iyi idi zamksiz olarak, benim de Sriver Fx'i kullandigim zaman o doneme rastlar. Zamklama cikinca, hala 38mm top donemleri, baktilar Fx fena tepki vermiyor, daha da favori oldu lastik, ama kimse dur ya, su isi L ile de deneyim demedi (demistir tabii de nadirdir :)), bildiklerinden, sevdiklerinden sasmak istemedi kimse). 40mm top cikinca, bircok oyuncu Fx yerine L kullanmaya basladi. (Ben de L'yi ilk o zaman denedim, sonra da hayiflandim, niye daha once kullanmadim diye.) Zira L'nin hiz ozelligi 40mm topa daha uygundu. Hizli yapistirici da lastigi biraz daha yumusatip daha spinli olmasini sagladigindan L daha mantikli bir secim oldu. Kanimca, her ne kadar kontrol degeri olarak Fx daha yuksek gozukse de, L versiyonu daha kontrollu, daha fazla hata affeden bir yapiya sahip(Bu yorum, L ve Fx ayni zamanda ve 40mm topla denenerek yapilmistir, ayni zamanda subjektiftir, tekrar belirteyim). Turkiye'de niye hala Fx boyle populer, cunku koclar bence cok eski kafada hareket ediyorlar. Mecburen populer oluyor lastik, oyuncular koclari ne derse onu aliyor cunku.

 

Simdi gelelim diger yazdiklarima: Neos Sound'u Sriver Fx ile karsilastirmak ayip olur demisim, o zaman soyle duzelteyim, Sriver Fx'e buyuk haksizlik olur, yine ayni seyi dedim, ama lisan-i munasip ile soylemis oldum :fildir: . Neos Sound'u kullandim, kesinlikle Sriver Fx'den daha hizli, daha spinli, bunun bence tartisma goturur tarafi yok. Ha Sriver Fx yapistiriciya guzel tepki veriyor yorumu gelirse, Neos Sound da guzel tepki veriyor derim ve noktayi koyarim. Bilmem bu sefer yeterince acik oldum mu?...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sana cevap hakkına gerek yok Arsun, zaten hep sen yazıyorsun. Cevap hakkı asıl bana lazım. :D:

 

Çok merak ettim ya subjektif olmayıp da taraflı yazsaydın ne yazacaktın ? :down::spam:

 

Her zaman L daha iyidir 40 mm de de daha iyidir demek tamamen yanlıştır. Aslında her lastik belirli oyun stilleri için en iyisi olabilir. Peş peşe spin yaparak oynayan bir oyuncuya sert süngerli hangi lastiği verirseniz verin beğenmeyecektir. Lastikler oyuncunun oyun stiline göre seçilmelidir.

 

Sriver varyasyonları içinde L en eski lastik. Genel (alround) oyun için çok iyi bir lastikti. Zamklı oynamak icat edilince Sriver FX piyasaya çıktı. Kaç mm topla oynarsanız oynayın zamklı oyunda Sriver FX her zaman daha iyidir. Daha sonra da oyuncuların ve piyasanın genel isteği üzerine L ve FX arasında özelliğe sahip olan EL piyasaya çıktı. Aslında bunların hepsinin lastiği aynı farkları süngerlerinin sertliğinde.

 

Zira L'nin hiz ozelligi 40mm topa daha uygundu.

 

İfadesi eğer zamklı oynamıyorsan geçerli. Ayrıca buna karşılık ben de diyebilirim ki :

 

"40mm top cikinca, bircok oyuncu L yerine FX kullanmaya basladi. Zira FX'nin spin özelligi 40mm topa daha uygundu."

 

Sriver FX (diğer FX ve diğer markaların benzeri lastikleri) "Avrupa stili" olarak adlandırılan oyun stiline daha uygun olan lastiklerdir. Bu oyun stili spin ağırlıklı modern atak olarak da adlandırılan, oyun gidişatına göre farklı spin varyasyonlarının uygulandığı, kısa ve orta mesafeden karşı spin vuruşlarını içeren teknik özellikleri daha ağır basan bir oyun stilidir. Sriver FX zamk ile kullanıldığında da süngerinin yumuşaklığından dolayı zamka çok iyi tepki vererek çok hızlı bir lastik olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Ayrıca 40 mm top ile hızlı vuruş yapmak için tahtayı hızlandırmak da bir çözümdür.

 

Ben bu yazıyı Sriver L ve FX için yazdım. Neos ile bir ilgim hiç olmadı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Valla Sriver L ve Fx'den bahsetmişsiniz ama profesyoneller Sriver'in sadece EL versiyonunu kullaniyor, bir bildikleri olsa gerektir. :huh: ayrica FX Türkiye'de tartışmasız en çok kullanılan lastiktir fakat dünyada hiç de böyle olduğunun düşünmüyorum.

bir de bu neos sound gerçekten adı üzerinde gerçekten öten bir lastik midir? eğer öyleyse çok gözde bir lastik olması gerekmezmiydi. madem fxden hizli,spinli ve ötüyo bir lastikten başka ne istenebilir ki? :acaba:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sriver EL sriver L nin hızı ve FX in zamklanabilme özelliklerini biraraya getirdiği için tercih ediliyor. En üst seviye oyuncular peş peşe yumuşak spin yapma devrini çoktan aşmış oluyorlar ve bu yüzden hızı yüksek olan ve zamklanabilen lastikleri daha çok kullanıyorlar. Ama en iyi 100 oyuncunun belirli tür lastikleri kullanması dünyadaki diğer on binlerce oyuncu için bir gösterge olmaz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

...

bir de bu neos sound gerçekten adı üzerinde gerçekten öten bir lastik midir? eğer öyleyse çok gözde bir lastik olması gerekmezmiydi. madem fxden hizli,spinli ve ötüyo bir lastikten başka ne istenebilir ki? :acaba:

Ee, sey, ben daha kontrolludur demedim ama... :lol: Neos Sound suratli ve spinli olmasi sebebi ile daha az hata affediyor. Yani bir lastikten baska "kontrol" istenebilir, hehe...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

...

 

Çok merak ettim ya subjektif olmayıp da taraflı yazsaydın ne yazacaktın ? :down::spam:

 

...

Ya, anlamadim simdi, tabii ki tarafli yazdim, objektif demedim ki, subjektif dedim... Dediklerim niye spam olsun ki, sadece sahsi dusuncelerim. Butun ettigim laflarda "bence" sozu vardi zaten, benim fikrimdir, Fx'i deneyin arkadaslar, yoksa Ertan abi kiziyor :lol:, ama benim demek istedigim, Fx diye kendinizi sartlandirmayin, eski L'ye de sans verin, ben daha cok sevdim, bence yeni oyuna daha uygun, belki siz de seversiniz... Dedigim gibi butun yorumlarimda "bence" lafi var. Ben herkes benim gibi dusunuyor demedim, sadece dunya capindaki hemen hemen butun oyuncular benim fikrimde dedim... :wee:

 

Aslında her lastik belirli oyun stilleri için en iyisi olabilir. Peş peşe spin yaparak oynayan bir oyuncuya sert süngerli hangi lastiği verirseniz verin beğenmeyecektir. Lastikler oyuncunun oyun stiline göre seçilmelidir.
Dogru, ama Turkiye sartlarinda koclar oyunculara bu esnekligi taniyor mu? Sriver Fx diye tutturuyorlar...

 

Zamklı oynamak icat edilince Sriver FX piyasaya çıktı.

 

Bundan emin miyiz, bendeki eski butterfly katologunda speed glue satilmazken sriver fx'in satildigini gormustum, piyasada speed glue yokken bende sriver fx vardi. Hatirladigim kadari ile fx'in zamkli oyundan once piyasaya cikmis olmasi lazim. Ama yaniliyor da olabilirim tabii, Ertan abi, ne de olsa abimizdir, yasa hurmetimiz var :salak: , o daha dogru hatirliyor olabilir...

 

Ama en iyi 100 oyuncunun belirli tür lastikleri kullanması dünyadaki diğer on binlerce oyuncu için bir gösterge olmaz. 
Cok dogru, ama dedigim gibi, Fx diye tutturmayin, bir deneyin L'yi, zaten tahta alirken etkileniyorsunuzdur bu dunya capindaki oyuncularin kullandiklari materyallerden, lastiklerde de etkilenin. Ikisini de deneyenlerin icinde bir kisminin bana hak verecegini dusunuyorum en azindan.

 

Ayrıca 40 mm top ile hızlı vuruş yapmak için tahtayı hızlandırmak da bir çözümdür.

 

Bence tahta oyunun 70-80%ini belirliyor, tahtayi degistirmek bana lastik kalinligi arttirmak, veya ayni markanin sungeri daha sert versiyonuna gecmekten daha radikal bir cozum gibi geliyor. Bu da "bence" ama. Ha diyeceksiniz ki, sen niye tek bir tahtada takilip kalmiyorsun, zirt pirt farkli seyleri deniyorsun, iki cevabi var, ben benzer hizda tahtalari deniyorum, hisli olanlar bende kaliyor digerleri gidiyor. Ikincisi ise beni kucukken bir EJ bocegi isirdi, kurtalamiyorum bu dertten... :))

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sana cevap hakkına gerek yok Arsun, zaten hep sen yazıyorsun. Cevap hakkı asıl bana lazım. :D:

 

Çok merak ettim ya subjektif olmayıp da taraflı yazsaydın ne yazacaktın ? :down::spam:

 

Her zaman L daha iyidir 40 mm de de daha iyidir demek tamamen yanlıştır. Aslında her lastik belirli oyun stilleri için en iyisi olabilir. Peş peşe spin yaparak oynayan bir oyuncuya sert süngerli hangi lastiği verirseniz verin beğenmeyecektir. Lastikler oyuncunun oyun stiline göre seçilmelidir.

 

Sriver varyasyonları içinde L en eski lastik. Genel (alround) oyun için çok iyi bir lastikti. Zamklı oynamak icat edilince Sriver FX piyasaya çıktı. Kaç mm topla oynarsanız oynayın zamklı oyunda Sriver FX her zaman daha iyidir. Daha sonra da oyuncuların ve piyasanın genel isteği üzerine L ve FX arasında özelliğe sahip olan EL piyasaya çıktı. Aslında bunların hepsinin lastiği aynı farkları süngerlerinin sertliğinde.

 

 

 

İfadesi eğer zamklı oynamıyorsan geçerli. Ayrıca buna karşılık ben de diyebilirim ki :

 

"40mm top cikinca, bircok oyuncu L yerine FX kullanmaya basladi. Zira FX'nin spin özelligi 40mm topa daha uygundu."

 

Sriver FX (diğer FX ve diğer markaların benzeri lastikleri) "Avrupa stili" olarak adlandırılan oyun stiline daha uygun olan lastiklerdir. Bu oyun stili spin ağırlıklı modern atak olarak da adlandırılan, oyun gidişatına göre farklı spin varyasyonlarının uygulandığı, kısa ve orta mesafeden karşı spin vuruşlarını içeren teknik özellikleri daha ağır basan bir oyun stilidir. Sriver FX zamk ile kullanıldığında da süngerinin yumuşaklığından dolayı zamka çok iyi tepki vererek çok hızlı bir lastik olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Ayrıca 40 mm top ile hızlı vuruş yapmak için tahtayı hızlandırmak da bir çözümdür.

 

Ben bu yazıyı Sriver L ve FX için yazdım. Neos ile bir ilgim hiç olmadı.

Çok doğru ertan abi ben lastiğimden gayet memnunum :thup:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ee, sey, ben daha kontrolludur demedim ama... :lol: Neos Sound suratli ve spinli olmasi sebebi ile daha az hata affediyor. Yani bir lastikten baska "kontrol" istenebilir, hehe...

hani öten lastiklerle tahtayi daha iyi hissediyoruz demiştik ya, o bakımdan aynı zamanda daha da kontrollü olmasını bekledim ama sen hala eminmisin daha az kontrollü olduğundan :lol:

 

ayrica bu sriver EL'ler falan yine yumuşak süngerli kabul edilebileceğinden zamklayinca hem daha da yumuşuyor, hem de spinleri artiyor. 40 mm top için de daha hizli modeller tercih edileceği için dünya çapındaki oyuncularin L veya EL tercihleri mantıklı olabilir zannedersem bunu demek istiyoruz. hatta kontrol konusunda da sen EL daha kontrollü diyorsun ama bu da tabii subjektif :lol:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

hani öten lastiklerle tahtayi daha iyi hissediyoruz demiştik ya, o bakımdan aynı zamanda daha da kontrollü olmasını bekledim ama sen hala eminmisin daha az kontrollü olduğundan :lol:

 

ayrica bu sriver EL'ler falan yine yumuşak süngerli kabul edilebileceğinden zamklayinca hem daha da yumuşuyor, hem de spinleri artiyor. 40 mm top için de daha hizli modeller tercih edileceği için dünya çapındaki oyuncularin L veya EL tercihleri mantıklı olabilir zannedersem bunu demek istiyoruz. hatta kontrol konusunda da sen EL daha kontrollü diyorsun ama bu da tabii subjektif :lol:

Yok, simdi Sriver serisinin kontrolu Neos Sound'dan fazladir, zira Neos Sound gelen toplara duzgun acilarla yaklasmani gerektirir, Sriver serisinde bu hata payi daha buyuktur, hatalarinizi daha cok affeder yani... Bunun Fx, El veya L olmasi ile ilgisi yok, hepsi de Neos'a gore daha affedici yapiya sahiptir, o yuzden yeni baslayanlara Sriver gibi lastikler tavsiye edilir. Bu lastikler hicbir seyi mukemmel yapmaz ama her seyi yapar, sizi cok uzmezler. Benim Sriver Fx konusunda dedigim ve begenmedigim noktalar L ile karsilastirilinca idi. Ben Sriver alacaksam L alirim, o kadar...

 

Acikliga kavusturayim bir de, benim kontrolden kastim, ki ureticiler de muhtemelen bu mantikla degerleri yaziyorlar, zira hizli lastiklerde kontrol degerleri daha az oluyor, lastigin hata affetmesi ile alakali, yani bu konuda sahsi kontrol hissimden bahsetmiyorum, sesini daha cok duydugumdan, veya benim oyunuma daha cok uydugundan bana daha kontrollu gelmesinden bahsetmiyorum... Haliyle kontrol diye yazdiklarimi bu cercevede degerlendirmek lazim. Ha, niye L serisi Fxden daha kontrollu dedim, ureticinin degerleri tersini soylemesine ragmen: Zaten uretici degerleri arasinda cok az fark var. Ben bu lastikleri 1 kat ince yapistirici ile denedim, ayni acilarda yaklastigim benzer toplarda L'nin daha duzgun geri gonderdigini gordum. Bunun bir sebebi sungeri yumusak diye topla temas suresi fazla oldugundan bir ihtimal karsi tarafin falsosundan Lye gore daha cok etkileniyor olabilir, ust yuzeyleri ayni cunku. Bu da baska bir bakis acisi. Belki Fx'in potansiyelini ortaya cikarmak icin daha cok zamklamak gerekiyordur, belki o zaman Fx de L gibi daha duzgun geri gonderir toplari iceri, ama ben cok zamk kullanan bir insan degilim, bunu da belirtmek lazim. Yaptigim yorumlar esit sartlarda denedigim iki lastik ile alakali idi, size de yazdigim bu sartlar altinda bence L daha kontrollu ve hiz olarak 40mm top icin daha uygun.

 

Ben El versiyonu ile ilgili yorum yapmadim, o en son cikan versiyon ve onu denemedim, bir karsilastirma yapamam ailenin diger fertleri ile.

 

Son olarak, Ertan abiden ekstra yorum gelmedi, kizdirdik mi acaba kendisini? :lol::fildir::whistle:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Son olarak, Ertan abiden ekstra yorum gelmedi, kizdirdik mi acaba kendisini?
Beni bu şekilde kızdıramazsın ama seninle çene yarıştırmak da zor. Makinalı tüfek gibi yazıyorsun.

 

Bu konuda son olarak bir şey daha yazacağım.

 

Ben bu lastikleri 1 kat ince yapistirici ile denedim, ayni acilarda yaklastigim benzer toplarda L'nin daha duzgun geri gonderdigini gordum.

 

Bunun sebebi FX in yumuşak süngerli olduğu için süngerinin daha fazla şişmesi ve yumuşamasından dolayı L ye göre daha hızlı olmasıdır. Sünger yumuşayınca top içine daha fazla gömülerek tahtaya kadar gider ve daha hızlı atar. Daha fazla da spin üretir. Hızlı olan lastiğin kontrolünün de daha az olduğu malumunuzdur.

 

FX i sevmiyorsan da bence L yerine en azından EL tavsiye et. Hiç olmazsa üyelerimiz babaanne zamanından kalma lastiği kullanmasınlar, daha modern bir şeyler kullansınlar. :whistle:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 68 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..