Jump to content
Masatenisi.org Forum

Masatenisi Antrenör Lisansı Ve Eğitim


Guest Aydın Ungan

Recommended Posts

Hepimiz kendi yaşadıklarımızdan çıkardığımız doğruları yazıyoruz ben doğruları yazıyorum sizin yazdıklarınız yanlış olarak algılanmamalı, amacımızın bu sporun çıtasını nasıl yukarılara çıkarabilirizi bulmak, bunuda doğru bildiklerimizi otaya dökmek ile olur.

Hep söyleriz balık baştan kokar doğrudur ama taban olarak bir şeyler yapılmazsa zaten kokacaktır.. Bizler bu sporu kişisel bir oyun olarak görüp kendi zevkimizi fiziksel olarak tamin ediyorsak ve görsel olarak hiçbirşey yapmıyorsak....geriyede yapılacak pek bir şey kalmıyor..

-Salonlara gidip seyirci hınca hınç doldurduk mu.? Hayır..

-Salon kapılarında uzun kuyruklar oluşturup sıra bekledik mi.? Hayır..

-Kapılar kırılcasına kalabalık yarattık mı.? Hayır....

-Ve bunun gibi nice hayırlar....

Bizler bu sporun popüleritesini artıramaz isek geçmişimiz geleceğimizin aynısı olur. Yerimizde sayarız..

EEeee ne bekliyoruz devletten hareketi bereketi olmayan bu spora devlet elini uzatır mı.? Tabiki hayır..

Bizler önce bu spora kişisel olarak tamin olmayı bırakıp seyirci olarak sahip çıkalım ki

Sayın Lobianconun demek isteyipde diyemediği Devletimiz sınavla en iyi öğrencileri eğitmen olarak buralara alsın ..Eğitmenlerimiz güçlü olsun.

Sayın Ersun Hocamızda kimya öğretmenliğine dönüp, sevdiği bu spora endirek destek olsun .. (elde etiğiniz başarı çok büyük tebrik ederim)

Sayın A.Ungan'ında dilediği gibi temelden eğitim alan bilge hocalara teslim olalım..

Aslında hepimiz bu sporun bir yerlere gelmesini istiyoruz ..Doğal olarak farklı yönlerden olaylara bakıyoruz.

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ersun Hocam merhaba,

 

Yazdıklarınızı okuyunca, sizinle gurur duydum, sizi canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Bizim sporumuzda sizin gibi sadece bu sporu sevdikleri ve geliştirmek için hiç bir maddi manevi menfaat beklemeyen insanlar arttıkça çok daha iyi şeyler olacağına inanıyorum. Keşke bende lisede okurken benimde sizin gibi bir hocam olupta elimden tutsaydı, bu eksiliği hep hissetmişimdir. Sizin talebeleriniz bence çok şanslı.Hocam aynen devam, benimde katkıda olabileceğim bir şey olursa her zaman yardıma hazırım. Selamlar,

 

Aydın hocama da bir iki lafım olacak. Her zaman yazılarınızı dikkatle okuyorum. Çok farklı, değişik düşünceleriniz ve tarzınız var, saygı duyuyorum, Ülkemizde masa tenisinin daha iyi duruma gelmesini istediğinize de hiç şüphem yok ama beni sakın yanlış anlamayın bende sanki çok fazla ve sürekli eleştiri yapıyorsunuz hissi oluştu. Hayatta eleştirmek en kolay şeydir. Acaba eleştirdiğiniz insanlarla daha pozitif ilişkiler kurarak, iyi şeyler yapmaya biraz daha zaman ayrılsa nasıl olur?

 

Saygılar,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sn.Ungan,

 

İnsanların masa tenisi antrenörü olmaya can atmadığı, antrenörlüğün kişiye bireysel anlamda tek kazancının yorgunluk olduğu, ekonomik olarak getirisinin olmadığı, mevcut masa tenisi sporcularının çoğunlukla başka bir işten para kazandığı göz önüne alındığında, sizin bu konuda çözüm öneriniz nedir? Bu antrenörleri nasıl elde edeceksiniz? Sistemi beğenmiyorsanız, alternatifini üretmelisiniz. Biz de daha doğru bulduğumuz sisteme katkıda bulunmak için çabalarız.

 

Ayrıca düşüncelerimizin örtüşmüyor olması, bizi daha ileriye götürecektir. Herkes aynı düşüncede olursa ilerleyemeyiz. Biz düşüncelerimizi açıkça ifade ediyoruz. Siz geliyorsunuz iki cümle yazıp gidiyorsunuz. Açıklayın, yazın. Biz de anlayalım nedir gerekçeleri. Doğruysa yanlış diyecek halimiz yok ya.

 

Diyorsunuz ki bu böyle olmalı. Evet, kabul ediyorum. Öyle olmalı. Ama nasıl o hale gelecek? Daha açık yazarsanız bizi bilmece çözmeye çalışmak durumunda bırakmazsınız.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

Ben Bursa Gazi Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni ve şu 12 günlük!yardımcı Antrenör belgesi alan Öğretmenzedelerden biriyim!..Eski Milli takım oyuncularından teknik taktik dersi vs..Neyse..

Yaklaşık 10 yıldır bu sporun gönüllüsü olarak,zaten okulumuzda iyi niyet ile çalışmakta idik..Keşke Aydın Hocam ında dediği gibi,bu işi layıkı ile yapabilecek birileri olsaydı da,bu iş bizlere kalmasa idi..

Şimdi soruyorum;

Okul deposunda, idarenin koyacak yer yok bahaneleri ile çürümeye terkedilmiş masayı,güç bela küçük bir yer ayarlayıp,çocukların hizmetine açan..Suçlu ben miyim?

Egzersiz haftada 3 gün(3x2)olmasına rağmen hergün iyi niyetle çalışan..Suçlu ben miyim?

Şubat tatilinde,memleketi İzmir e dahi gitmeyip,Öğrencileri ile çalışan..Suçlu ben miyim?..Suçlu biz miyiz?

Sevgili Aydın Hocam;

Tüm iyi niyetiniz ile,doğrularınızı paylaşmak istediğinizi biliyorum,ama lütfen bizleri de günah keçisi ilan etmeyin..Saygılar..

 

 

Sayın Hocam

Kişisel çabalarınızdan ve başarılarınızdan dolayı sizi ve öğrencilerinizi tebrik ederim... Gerçekleştirmiş olduğunuz bu başarınızı kimse gölgeliyemez ve görmemezliktende gelemez. Tüm forum arkadaşlarımız (A.Ungan Bey de dahi) bu başarılardan sadece gurur duyarız.

Ben böyle hissediyorum ..

Başarılarınızın devamını dilerim..

 

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar burada Aydın Bey'in yazdıkları sanırım en fazla Ersun Hoca ile ben gibi öğretmen olarak antrenörlük sertifika alan arkadaşları etkilemiş olsa gerek. Kendi adıma söyleyim antrenörlük sertifikası olan öğretmenlere karşı alınan tavır ve olumsuz bakış açısı beni bir hayli üzdü. Kendimi günah keçisi gibi hissettim.

 

(Ben profesyonel bir sporcu değilim bu konudaki önceki mesajlarımda kısa başlangıç hikayemi de vermiştim) Birileri bizleri beğenmese de İL TEMSİLCİLERİ ve kulüp antrenörleri bizlerden nemalanıyor. Çünkü bu sporun başlangıç yeri İLKÖĞRETİM OKULLARI. Bizlerin yetiştirdiği sporculardan gözlerine kestirdiklerini kulüp alt yapısına alaraktan başarıya ortak oluyorlar. Tabii bu da ayrıca sevindirici ancak bu da ayrı bir polemik konusu olabilir ama üzgünüm gerçekler bizleriz bizlerin sunmuş olduğu sporcular.

 

Bizlerde az buçuk tecrübelerimizi öğrencilerimize vererek kendi çapımızda özel ve resmi turnuvalarda az biraz başarılar elde ettik. Ancak burada Aydın Bey'in yapmış olduğu vurgu başarı üzerine değil teknik,taktik, beslenme, anatomi, fizyoloji,psikoloji ... oji yeterliliklerimiz üzerine ? bu yeterliliklere dörtdörtlük sahip acaba Türkiye'de kaç tane masatenisi antrenörü vardır? Masatenisi Profesyonel anlamda ülkemizde ne kadar gelişti? Kaç tane uluslararası başarısı olan sporcumuz var? Çakma milli sporcu ile elde edilen başarıya güvenen bir federesyonun hiç mi şucu yok? Balığı baştan kokutanlar eleştirilmezken neden bu sporu sevdirmeye ve yaygınlaştırılmaya çalışan bizler günah keçisi olduk ! Çözüm nedir ?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba

Sn.Ersun ve Sn.Yavuz

Aklımın ucundan geçmedi sizlerin emeğinizi sorgulamak.Hele siz Sn.Yavuz.Muhtemelen lisans sorununda sizinle paylaştıklarımızı ben hatırlıyorum

Sevgili dostlar..lütfen aşağıda belirttiğim konuları inceleyiniz ve irdeleyiniz.Hangisi size ters geliyor.? Neye karşısınız ?.Bende bileyim

Eleştiri için alternatifinizin olması gerekir.Ya da özeleştiri yaparken neden yanlış yaptığınızı anlatırsınız.

Aşağı yukarı 4 yıla yakındır bu sitede sizlerle düşüncelerimi paylaştım.Bazen daha özel de İZMİR ile ilgili sorunları tartıştk.Ancak ben bu konuda tüm sorunların aslında büyük problemin bir parçası olduğunu hep açıklamaya çalıştım.

Ne gariptir ki statükoyu devam ettirmek isteyenlerin geçen bu dört yılda bana verdikleri yanıt genellikle kişisel olması da ayrı bir konu ..peki ne öneriyorsunuz ? sorusu idi

Şimdi yine aynı soru ile karşılaşıyorum

Artık başlıklar halinde yazmam gerekiyor

1. İlk Olarak Masatenisi federasyonunun oluşma şekli ve prosedürü yanlış.Seçim ile gelecek ve özerk olacak..GSİM ile de aynen futbol federasyonu ilişkisi sözkonusu ancak ondan farklı olacak.Nasıl mı ?.Bizim federasyon başkanımızı ve yönetim kurulunu lisanslı sporcularımız kendi ilçelerinden ,illerinde yapılacak seçimler ile belirlenecek.Kısacası tüm federasyonu delegeler değil direkt lisanslı sporcular belirleyecekler

2. Masatenisi il temsilcilerini direkt olarak Masatenisi federasyonu o bölgedeki adayların arasında geçecek demokratik seçim sistemi ile belirleyecek

3. Federasyon tüm okullara Milli eğitim bakanlığı ile koordineli olarak (sanırım atletizm ve masatenisi zorunlu) tüm beden eğitimi öğretmenleri ile bu konuda eğitim almak isteyen en az bir spor dalı ile lisans düzeyinde ilgilenmiş diğer branş öğretmenlerini de değerlendirerek “TARAYICI ANTRENÖR” yapılanması gerçekleştirmek

4. İlköğretim aşaması kısaca minikler ve yıldızlar aşamasında her okulun takım çalışmalarında o il veya ilçedeki kulüp veya kuruluşların bu sporculara burs veya yarışma sonucunda ödüllendirme konusunda destek vermelerini sağlamak

5. Masatenisi sporuna ait tüm görsel malzemelerin temini ile bunların alt yapı çalışmalarında zorunlı IMAGE antremanlarında izlenmesini gerçekleştirmek

6. İl temsilcilerinin her okulun temel ekipman ve gereksinimleri ile eğitim taleplerini bölgesel düzeyde yapılacak seminer ve katkı toplantılarında çözümlemesi konusunda yetkilendirmek.

7. Ekipman konusunda kesinlikle en uygun olanaklarla hiçbir ticari kaygı taşımaksızın mevcut sponsorleri de yönlendirerek malzeme teminin de çeşitliliği hayata geçirmelidirler.

8. Yaz okullarında GSİM ve TMTF olanakları ile “Tarayıcı Antrenör” seçeneği ile eğitime devam etmelerini sağlamak.Burada amaç oyun ile eğitimi birleştirmek

9. Halen 125 civarında var olan takım sayısını arttırmak.Masatenisi sporunun EKİPMAN,HAKEM,SPORCU üçgeninde performansını çoğaltmak.

10. Asla masatenisi salonları yazın kapanmayacak.

11. İl temsilciliğinin elektrik,su,personel giderleri bahane edilerek salonların hizmet verme saatleri kısıtlanmayacak.

12. İlköğretim düzeyinde asla sporculardan veya ailelerinden ücret alınmamalı.O nedenle belediyeler ve MEB zorunlu olarak kursla açacak.Bu kursların eğitmenleri ilk olarak masatenisi eğitimi almış beden eğitimi öğretmenleri olmalı.Yetersiz oldukları zaman bu sporu lisanslı olarak yapan ve eğitimini almış sporcular destek olarak planlanabilir.

Kısaca bunlar özetler..daha turnuvalar ve kategorileri açıklamadım.

O nedenle diğer dostlarımızda düşüncelerini açıklasınlar..Paylaşalım..

Sevgi ve selamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Gayretinize kimsenin diyecek bir lafı olamaz herhalde.

 

Ben de karşı görüşü savunuyor idim. Taa ki Boludaki kursa katılan ileri seviye oyuncu olan çalıştırıcımla, kurs dönüşü konuşuna kadar. Kursta bir köyde öğretmenlik yapan bir kursiyer ile tanışıyor. Öğretmen okuldaki sıraları kullanarak bir masa tenisi masası oluşturmuş. Başka ekipman neredeyse yok. Bunu duyunca diyecek lafım kalmadı. Bu şekilde hizmet eden arkadaşlar çok teşekkür ederim.

 

Bu arada okula masa almak için bir sponsor bulduk. Biraz da ekipman toparlarsak ne mutlu.

 

 

Sevgili Arkadaşlarım,uzun zamandır bu konuyu takip ediyor ve şahsen,bir şey yazmayı düşünmüyordum..Ama özelikle son 2 gündür yaşadıklarımı sizlerle paylaşma gereği duydum..

Ben Bursa Gazi Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni ve şu 12 günlük!yardımcı Antrenör belgesi alan Öğretmenzedelerden biriyim!..Şunu da belirtmeliyim ki kursa katılan 16 kişiden 3 kişi belge alabildi(Geçen seneden bütünlemeye kalanlar hariç)..Çoğu Uludağ Üniversitesinden olan değerli hocalarımız(doçentler vs..)işi bayağı sıkı tuttular..İnanın doğru bildiğimiz bir çok şeyin yanlış olduğunu öğrendik kursta..Bir çok önemli bilgi aldığımı söyleyebilirim kendi adıma..

Eski Milli takım oyuncularından teknik taktik dersi vs..Neyse..

Yaklaşık 10 yıldır bu sporun gönüllüsü olarak,zaten okulumuzda iyi niyet ile çalışmakta idik..Keşke Aydın Hocam ında dediği gibi,bu işi layıkı ile yapabilecek birileri olsaydı da,bu iş bizlere kalmasa idi..

Arkadaşlar,Ekim ayından bu yana 12 kişilik öğrenci grubu ile çalışmalarımıza başladık..Hiçbirinin altyapısıda yoktu..

Ama çok önemli bir artıları vardı..İyi niyet..Evet,belki birçoğu raket tutmayı bile bilmiyorlardı,ama hepsi de canla

başla tüm iyi niyetleri ile çalışıyorlardı..Öğrenmeye açtı,spor yapmaya açtı çocuklarım..Okul çıkışlarında hemen hemen hergün,hava kararmış,okul temizlik görevlileri işlerini bitirip,"Haydi okulu kapatıyoruz" diyene kadar aşkla çalışıyordu çocuklar..Onlardaki bu masa tenisi aşkı beni de kamçıladı..Önceleri hiç aklımda olmayan, İl Liseler arası müsabakalarına katılma fikri belirdi içimde..Hiçbir iddiamız olmasa da,katılıp çocukların o ortamları,bu sporun güzelliklerini görüp,o heyecanı yaşamalarını istedim..Aralarından seçtiğim öğrencilerim ile son 1 ay içerisinde sıkı bir çalışma programı yaptık..Şubat tatilinde her yer kar-buz olmasına rağmen çocuklarım büyük bir özveri ile çalışmalara devam ettiler..Vee..10-11 Şubat Bursa Liseler arası masa tenisi müsabakaları Bursa Gazi Anadolu Lisesi ;aralarında Tofaş gibi klüp oyuncularının da bulunduğu Atatürk Anadolu Lisesi,Demirtaş End.Mes.Lisesi ve Coşkunöz End.Mes.Lisesi gibi güçlü 3 rakibini de yenerek grup 1. si olarak çeyrek finale kaldı..Bu inancın,azmin zaferi idi..O an Sevgili büyüğümün şu sözü aklıma geldi;

"Kaybettiğinizde değil..vazgeçtiğinizde yenilirsiniz"

Ve bugün, Çeyrek finalde güçlü Polis Koleji ne 2-1 önde iken,çok trajik bir maç sonunda son seti 13-11 kaydederek 3-2 yenildi,Gazi Anadolu Lisesi..Bursa 5.liğini aldı,ilk kez katıldıkları böyle önemli bir şampiyonadan..Polis Kolejini yenseler,Bursa 3.sü olup,Türkiye Şampiyonasına gideceklerdi,Aslan yürekliler...İnanın,Çocuklarımın gözlerindeki o ışıltıyı görünce,bu işe inancım kat kat arttı arkadaşlar..

Arkadaşlar,işi bu kadar uzattığım için özür dilerim..Ama bu konuda kafası karışık olan arkadaşların sabit fikirleri ,belki değişir diye yazma gereği duydum..

Şimdi soruyorum;

Okul deposunda, idarenin koyacak yer yok bahaneleri ile çürümeye terkedilmiş masayı,güç bela küçük bir yer ayarlayıp,çocukların hizmetine açan..Suçlu ben miyim?

Egzersiz haftada 3 gün(3x2)olmasına rağmen hergün iyi niyetle çalışan..Suçlu ben miyim?

Şubat tatilinde,memleketi İzmir e dahi gitmeyip,Öğrencileri ile çalışan..Suçlu ben miyim?..Suçlu biz miyiz?

Sevgili Aydın Hocam;

Tüm iyi niyetiniz ile,doğrularınızı paylaşmak istediğinizi biliyorum,ama lütfen bizleri de günah keçisi ilan etmeyin..Saygılar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba

Sn.Ersun ve Sn.Yavuz

Aklımın ucundan geçmedi sizlerin emeğinizi sorgulamak.Hele siz Sn.Yavuz.Muhtemelen lisans sorununda sizinle paylaştıklarımızı ben hatırlıyorum

Sevgili dostlar..lütfen aşağıda belirttiğim konuları inceleyiniz ve irdeleyiniz.Hangisi size ters geliyor.? Neye karşısınız ?.Bende bileyim

Eleştiri için alternatifinizin olması gerekir.Ya da özeleştiri yaparken neden yanlış yaptığınızı anlatırsınız.

Aşağı yukarı 4 yıla yakındır bu sitede sizlerle düşüncelerimi paylaştım.Bazen daha özel de İZMİR ile ilgili sorunları tartıştk.Ancak ben bu konuda tüm sorunların aslında büyük problemin bir parçası olduğunu hep açıklamaya çalıştım.

Ne gariptir ki statükoyu devam ettirmek isteyenlerin geçen bu dört yılda bana verdikleri yanıt genellikle kişisel olması da ayrı bir konu ..peki ne öneriyorsunuz ? sorusu idi

Şimdi yine aynı soru ile karşılaşıyorum

Artık başlıklar halinde yazmam gerekiyor

1. İlk Olarak Masatenisi federasyonunun oluşma şekli ve prosedürü yanlış.Seçim ile gelecek ve özerk olacak..GSİM ile de aynen futbol federasyonu ilişkisi sözkonusu ancak ondan farklı olacak.Nasıl mı ?.Bizim federasyon başkanımızı ve yönetim kurulunu lisanslı sporcularımız kendi ilçelerinden ,illerinde yapılacak seçimler ile belirlenecek.Kısacası tüm federasyonu delegeler değil direkt lisanslı sporcular belirleyecekler

2. Masatenisi il temsilcilerini direkt olarak Masatenisi federasyonu o bölgedeki adayların arasında geçecek demokratik seçim sistemi ile belirleyecek

3. Federasyon tüm okullara Milli eğitim bakanlığı ile koordineli olarak (sanırım atletizm ve masatenisi zorunlu) tüm beden eğitimi öğretmenleri ile bu konuda eğitim almak isteyen en az bir spor dalı ile lisans düzeyinde ilgilenmiş diğer branş öğretmenlerini de değerlendirerek “TARAYICI ANTRENÖR” yapılanması gerçekleştirmek

4. İlköğretim aşaması kısaca minikler ve yıldızlar aşamasında her okulun takım çalışmalarında o il veya ilçedeki kulüp veya kuruluşların bu sporculara burs veya yarışma sonucunda ödüllendirme konusunda destek vermelerini sağlamak

5. Masatenisi sporuna ait tüm görsel malzemelerin temini ile bunların alt yapı çalışmalarında zorunlı IMAGE antremanlarında izlenmesini gerçekleştirmek

6. İl temsilcilerinin her okulun temel ekipman ve gereksinimleri ile eğitim taleplerini bölgesel düzeyde yapılacak seminer ve katkı toplantılarında çözümlemesi konusunda yetkilendirmek.

7. Ekipman konusunda kesinlikle en uygun olanaklarla hiçbir ticari kaygı taşımaksızın mevcut sponsorleri de yönlendirerek malzeme teminin de çeşitliliği hayata geçirmelidirler.

8. Yaz okullarında GSİM ve TMTF olanakları ile “Tarayıcı Antrenör” seçeneği ile eğitime devam etmelerini sağlamak.Burada amaç oyun ile eğitimi birleştirmek

9. Halen 125 civarında var olan takım sayısını arttırmak.Masatenisi sporunun EKİPMAN,HAKEM,SPORCU üçgeninde performansını çoğaltmak.

10. Asla masatenisi salonları yazın kapanmayacak.

11. İl temsilciliğinin elektrik,su,personel giderleri bahane edilerek salonların hizmet verme saatleri kısıtlanmayacak.

12. İlköğretim düzeyinde asla sporculardan veya ailelerinden ücret alınmamalı.O nedenle belediyeler ve MEB zorunlu olarak kursla açacak.Bu kursların eğitmenleri ilk olarak masatenisi eğitimi almış beden eğitimi öğretmenleri olmalı.Yetersiz oldukları zaman bu sporu lisanslı olarak yapan ve eğitimini almış sporcular destek olarak planlanabilir.

Kısaca bunlar özetler..daha turnuvalar ve kategorileri açıklamadım.

O nedenle diğer dostlarımızda düşüncelerini açıklasınlar..Paylaşalım..

Sevgi ve selamlar

 

Sn.Ungan,

 

Şimdi benim anladığım şu: Sizin federasyonla sorununuz var, beğenmiyorsunuz, eleştiriyorsunuz vs. Olabilir. Bu tamamen ayrı bir konu (ben beğendiğimi söylemiyorum). Konu başlığına tekrar bakmanızı rica etmiyorum, zaten açtığınız konunun farkındasınızdır.

 

Benim hala öğrenmek istediğim nokta şu: Anatomi, taksonomi, fizyoloji... vs bilen antrenörlerin sporcu yetiştirmeye başlamasını nasıl sağlayacaksınız? Sporculuk geçmişi parlak olan masa tenisçileri nasıl antrenör yapacaksınız? Bunları nasıl yetiştireceksiniz? Tarih öğretmenlerinin beden eğitimi öğretmeninden farkı nedir? Beden eğitimi öğretmenleri çok iyi spor fizyolojisi bilmekte midir? Her gün 3-4 saat masa tenisi sporcusu yetiştirme aşkı ile yanmakta mıdır?

 

Lütfen bunlara açıklık getiriniz. Zira tartışmakta olduğumuz konu, bilmem kimlerin atama/seçilme şekli değil. 10 günlük kurs ile sertifika verilmesi konusu.

 

Ben sebeplerini yukarıda uzunca yazdığım üzere 10 günlük kursun yardımcı antrenör sertifikası verilmesi için kafi olduğunu, bu belgenin isteyen herkese verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Federasyonun çalışma prensiplerini burada tartışmak istememekle beraber, özgün olarak antrenör kurslarının çok fazla açılmasını destekliyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sn.Ungan,

 

Şimdi benim anladığım şu: Sizin federasyonla sorununuz var, beğenmiyorsunuz, eleştiriyorsunuz vs. Olabilir. Bu tamamen ayrı bir konu (ben beğendiğimi söylemiyorum). Konu başlığına tekrar bakmanızı rica etmiyorum, zaten açtığınız konunun farkındasınızdır.

 

Benim hala öğrenmek istediğim nokta şu: Anatomi, taksonomi, fizyoloji... vs bilen antrenörlerin sporcu yetiştirmeye başlamasını nasıl sağlayacaksınız? Sporculuk geçmişi parlak olan masa tenisçileri nasıl antrenör yapacaksınız? Bunları nasıl yetiştireceksiniz? Tarih öğretmenlerinin beden eğitimi öğretmeninden farkı nedir? Beden eğitimi öğretmenleri çok iyi spor fizyolojisi bilmekte midir? Her gün 3-4 saat masa tenisi sporcusu yetiştirme aşkı ile yanmakta mıdır?

 

Lütfen bunlara açıklık getiriniz. Zira tartışmakta olduğumuz konu, bilmem kimlerin atama/seçilme şekli değil. 10 günlük kurs ile sertifika verilmesi konusu.

 

Ben sebeplerini yukarıda uzunca yazdığım üzere 10 günlük kursun yardımcı antrenör sertifikası verilmesi için kafi olduğunu, bu belgenin isteyen herkese verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Federasyonun çalışma prensiplerini burada tartışmak istememekle beraber, özgün olarak antrenör kurslarının çok fazla açılmasını destekliyorum.

merhaba

İşte sorunun kaynağı

"Şimdi benim anladığım şu: Sizin federasyonla sorununuz var""Federasyonun çalışma prensiplerini burada tartışmak istememekle beraber" O zaman sormak lazım sorunun kaynağında olan sizin federasyonla ne ilişkiniz var?

Gelelim diğer konulara bu size olan değil foruma olan saygımdan dolayı vereceğim yanıttır..Başka anlam yüklemeyin.Tarafınız olduğu yapılanma ve statüko belli

"Anatomi, taksonomi, fizyoloji... vs bilen antrenörlerin sporcu yetiştirmeye başlamasını nasıl sağlayacaksınız?"

Sanırım bunu Tarayıcı antrenörlerin yönlendireceği sporcuları eğitecek ve bu sporu her yönü ile meslek edinen diğer bir deyiş ile bilimsel çalışmayı hedeflemiş antrenörler ile yapacağız.Bunlar sadece TMTF nin açtığı kurslarda yetişmiyor.

"Ben sebeplerini yukarıda uzunca yazdığım üzere 10 günlük kursun yardımcı antrenör sertifikası verilmesi için kafi olduğunu, bu belgenin isteyen herkese verilmesi gerektiğini düşünüyorum"

lütfen devekuşu örneğinden vazgeçin

hoşçakalın.. gerçekten sıkıldım.bu kadar sığlık ve yılların beraberinde getirdiği başarısız sistemi hala savunmak..benim için artık yanıtlanmaya bile değer vermeyecek kadar basitleşti.Herkes kendi bildiğini yapsın.Birileride düzenini sürdürsün.

İyi akşamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Aydın abi merhaba;

 

Sanırım sizin sorununuz sistemle..Evet sistemi ve sistemin getirdiklerini beğenmeyebilirsiniz,bunları tartışmak,fikirlerinizi ortaya koymak da en doğal hakkınız..Fakat kantarın topuzunu biraz fazla kaçırdığınızı düşünüyorum..İş artık düşüncelerin paylaşımından ziyade,düşüncelerin çatışmasına döndü..Sizin düşüncelerinize paralel olanları alkışlarken,en ufak bir zıt görüşe bile tahammül gösteremiyorsunuz..Ben tamamiyle konunun dışında birisi olarak şu son mesajınıza gerçekten bir anlam veremedim..Mazur görün ama sizinkisi oyunu kaybedince bırakıp gitmeye benzedi..Eğer sıkılma sebebiniz bu forum ve üyeleri ise durmayın derim..Sizi sıkan sistem ise şimdilik tahammül etmekten başka şansınız yok..Birşeylerin düzelmesi öyle 2 güne sığacak iş değil..Bunu sizin daha iyi bilmeniz lazım..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

merhaba

İşte sorunun kaynağı

"Şimdi benim anladığım şu: Sizin federasyonla sorununuz var""Federasyonun çalışma prensiplerini burada tartışmak istememekle beraber" O zaman sormak lazım sorunun kaynağında olan sizin federasyonla ne ilişkiniz var?

Gelelim diğer konulara bu size olan değil foruma olan saygımdan dolayı vereceğim yanıttır..Başka anlam yüklemeyin.Tarafınız olduğu yapılanma ve statüko belli

"Anatomi, taksonomi, fizyoloji... vs bilen antrenörlerin sporcu yetiştirmeye başlamasını nasıl sağlayacaksınız?"

Sanırım bunu Tarayıcı antrenörlerin yönlendireceği sporcuları eğitecek ve bu sporu her yönü ile meslek edinen diğer bir deyiş ile bilimsel çalışmayı hedeflemiş antrenörler ile yapacağız.Bunlar sadece TMTF nin açtığı kurslarda yetişmiyor.

"Ben sebeplerini yukarıda uzunca yazdığım üzere 10 günlük kursun yardımcı antrenör sertifikası verilmesi için kafi olduğunu, bu belgenin isteyen herkese verilmesi gerektiğini düşünüyorum"

lütfen devekuşu örneğinden vazgeçin

hoşçakalın.. gerçekten sıkıldım.bu kadar sığlık ve yılların beraberinde getirdiği başarısız sistemi hala savunmak..benim için artık yanıtlanmaya bile değer vermeyecek kadar basitleşti.Herkes kendi bildiğini yapsın.Birileride düzenini sürdürsün.

İyi akşamlar

 

Konu amacından sapmış durumda.

 

Yapılan bir işi beğenmenin, sadece o işi yapanlarla bir çıkar ilişkisi içerisinde olmakla açıklanabileceğini düşünmek, bence basitliğin ta kendisidir. Ben yapılan işe bakarım, yapana değil. Devşirme oyuncu gibi başka bazı konularda benim federasyona yönelik eleştirilerimi forumda okuyabilirsiniz. Kaldı ki, ben taa Elazığ'da bir üniversite öğrencisiyim. Federasyonla nasıl bir ilişkim olabilir, federasyon benden ne bekeleyebilir, ben federasyondan ne bekleyebilirim? Gülünç şeyler bunlar.

 

Kimden yana olduğuma gelince, samimiyetiyle bu işe zaman ayıran, olağanüstü gayretler gösteren, harcayan ama kazanmayan, benim için en büyük antrenörden daha kıymetli olan hocalarımdan ve amatör sporcularından yanayım. Çünkü hangi şartlarda çalıştıklarını biliyorum, çünkü spor yapmanın ötesinde nelerle mücadele ettiklerini biliyorum, çünkü en ufak bir menfaat amacı gütmediklerini biliyorum.

 

Son söz olarak, tamamen gönüllülük esasıyla, kendisinden birşeyler harcayarak sporcu yetiştirmeye çalışan abilerime, hocalarıma yürekten teşekkür ediyorum. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Başarı elde etmiş veya etmemiş büyüklerimi ve sporcularını tebrik ediyorum. Öyle sanıyorum ki, Aydın Bey sizleri tebrik etmeyecektir. Çünkü taksonomi bilmiyorsunuz, çünkü sporcularınız uluslararası arenada başarı kazanmış değil, çünkü siz 10 günlük antrenörsünüz. O bekleyecek, birgün yukarıdan inecek olan taksonomi uzmanı antrenörleri bekleyecek, onlar iniş yaptıktan sonra uluslararası başarıya sahip sporcular yetiştirecekler. Yolu açık olsun.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bakın Federasyonun son e-maili..Daha önce de açıklamaya çalıştığım ve karşı çıktığım sorun

"2.KADEME ANTRENÖRLÜK KURSU ANKARA'DA AÇILIYOR....

 

Masa Tenisi 2.Kademe Antrenörlük Kursu 22-28 Şubat 2010 tarihleri arasında Ankara'da açılacaktır. 2.Kademe Antrenörlük Kurslarına, 1. Kademe Antrenör lisansına sahip ve en az 2 yıl üst kategori antrenörün yanında çalışmış olduğunu veya takım çalıştırdığını belgeleyen antrenörlerimizin katılabileceğini hatırlatmak isteriz."

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayın Ungan öfkeyle kalkan zarar ile oturur yada haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz...Bu konuyu açtınız ama kendi doğrularınızı ısrarla bizlere kabul ettirmeye çalışıyorsunuz, bırakın üyelerde kendi fikirlerini ortaya koysunlar. Yaşadıklarını kısa yada uzun hayat tecrübelerini anlatsınlar.

Çok ağır yazmışsınız ortam ne kadar sanal olsa bile kişiler bir birilerini tanıyorlar. Yazılan hiç bir yazıda eyyamcılık göremiyorum sadece yaşadıklarını gördüklerini iyi niyetle aktarıyorlar..

Bu yazınızda üyelerimize çok ağır ithamlarda bulunmuşsun hiç etik olmamış, talihsiz bir yazı olmuş..

Fikirlerini yazan arkadaşları bu üye büyüktür bilge kişidir fikirleri doğrudur, bu üye yaş olarak küçüktür bunun ne fikri ne tecrübesi olur diye önemsemessek hiç birimiz o zaman yazmıyalım.

 

Hiç utanmadan ... ...diye başladınız konunun amacından çıkan bu cümlenizi üyelerimizin kişilik onurlarına şuursuzca bir saldırıdır. Çok hassasiyetle üzerinde durduğum vede tahammül edemediğim kişiliğe yapılmış bir yazıyı hiç bir zaman hoş göremem vede gördürtmem ...Kendimize yapılmasını istemediğimizi lütfen başkalarına yapmayalım...

Lütfen gerekeni yapın forum arkadaşlarımızdan özür dileyin.

 

 

ktm

Ertan tarafından düzenlendi
Forumumuza yakışmayan alıntı silindi
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba

Sanırım benim 10 günlük antrenörlük eğitimi alan ve birşeyleri yapmaya çalışan kursiyerlere ait karşı çıkışım olduğunu savunarak bu konunun etrafında dönüp durmayı kendine iş edinen arkadaşlarımıza derdimizi anlatamadık.

Ben sistemin yanlışlığını savunuyorum."Senin federasyonla kavgan var" diyorsunuz.Ben federasyonun bile sistemin bir parçası olduğunu onlarında iyi niyetli olsalar bile dişlilerin arasında bir çıkıntı olmaktan öteye gidemeyeceklerini anlatmaya çalışıyorum.

Sanırım yazımın başlangıcından bu yana emeği geçenlere kaç kez teşekkür ettiğimi okumadınız. ya da anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Kaldı ki benim düşüncelerim doğrudur sizler yanlışssınız dayatmasını yapmadım.Kendi önerilerimi hep eleştiri

lerim ile birlikte verdim.Ama bunun karşılığını da hiç alamadım.

14 Madde de özetlediğim konlara giren hiç yok.

Bakın Federasyonun son e-maili..Daha önce de açıklamaya çalıştığım ve karşı çıktığım sorun

"2.KADEME ANTRENÖRLÜK KURSU ANKARA'DA AÇILIYOR....

 

Masa Tenisi 2.Kademe Antrenörlük Kursu 22-28 Şubat 2010 tarihleri arasında Ankara'da açılacaktır. 2.Kademe Antrenörlük Kurslarına, 1. Kademe Antrenör lisansına sahip ve en az 2 yıl üst kategori antrenörün yanında çalışmış olduğunu veya takım çalıştırdığını belgeleyen antrenörlerimizin katılabileceğini hatırlatmak isteriz."

 

Yine de sn.ktm nin dediği gibi kimin kalbini kırdı isem özür dilerim.

Burada devam etmenin yararı yok.

Hoşçakalın

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba

 

Yine de sn.ktm nin dediği gibi kimin kalbini kırdı isem özür dilerim.

Burada devam etmenin yararı yok.

Hoşçakalın

 

 

Sayın A.Ungan

Bende bir hata yaptımsa kendi adıma özür dilerim.

 

Burda devam etmenizin çok anlamı var. Bilgi ve tecrübeleriniz (doğru yada yanlış tartışmaya açık) ister istemez genç yaşlı üyelerimizi tetikliyor. Bu alanlar bilgi aktarımı için varlar. Bu tetiklemeler öyle yada böyle gereken yerlerin kulaklarına küpe oluyor. Yeterli bilgilerimiz ve tecrübelerimiz var ama evlerimizde hımbıl tımbıl oturuyoruz doğrusu bu mudur.? Tembel tembel oturalım mı...??....Sizin dediğiniz gibi vazgeçmenin zamanı değil....

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

Ersun Hocam merhaba,

 

Yazdıklarınızı okuyunca, sizinle gurur duydum, sizi canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Bizim sporumuzda sizin gibi sadece bu sporu sevdikleri ve geliştirmek için hiç bir maddi manevi menfaat beklemeyen insanlar arttıkça çok daha iyi şeyler olacağına inanıyorum. Keşke bende lisede okurken benimde sizin gibi bir hocam olupta elimden tutsaydı, bu eksiliği hep hissetmişimdir. Sizin talebeleriniz bence çok şanslı.Hocam aynen devam, benimde katkıda olabileceğim bir şey olursa her zaman yardıma hazırım. Selamlar,

Sevgili Mehmet Hocam,sizin gibi değerli üstad lardan böyle güzel sözler duymak,bu işe olan inancımızı kat kat arttırmıştır..Güzel sporumuza zerre kadar katkımız varsa,ne mutlu bize..Durmak yok,Hocam..Allah ömür verdiği sürece

güzelliklere devam..Sağolun varolun..Saygılar..

 

Bu arada,bu yolda bizlere destek veren değerli kardeşlerime buradan teşekkür ediyorum..Herkese Selamlar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ben kırşehir ilinde 1.kademe antrenörüm.ayrıca oyuncuyumda benim bulunduğum ilde 2.kademe antrenör yok hiç birinin yanında çalışma şansım yok ama ben kulüpte antrenörlük ve oyunculuk yapıyorum okul takımım il birincisi ancak ben 2.kademe antrenör kursuna katılamaycağım saçma değil mi biraz.ayrıca şunu asla unutmayın branşı ne olursa olsun öğretmenler olmasaydı masa tenisi bu kadar gelişmezdi bana bir tarih öğretmenim öğretti masa tenisini o yüzden bırakında 1.kademe antrenör olsun kimya öğretmeni de olsa ayda 150 ytl ( o kadar da değil de ) için kimse yapmaz onun amacı sadece masa tenisi sevgisi...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bu konuyu bir türlü algılamak istemiyoruz nedense.... Bu işi bilimsel yapalım devletimiz spor akedemilerinde bu işe uygun insanlar yetiştirsin , bu insanlar eğriyi doğruyu bizler öğretsin istedik nedense bu nu bir türlü anlatamadık.. Tuturduk alaylı eğitmenlerin elinde bu spor biryerlere gelsin bu yanlışın üzerinde neden bu kadar ısrarla durmaya çalışıyoruz.. Tarih, matematik, fizik, kimya, doktor, dişçi, eczacı ...uzayıp gider bu meslekler bırakın herkes kendi dalında uğraşı versin ki yararlı olsun.. Kimse alaylı takımının yaptıklarını inkar etmiyor ama artık bu sporun bir yerlere gelmesini istiyorsak okullu (akademisyen) takımının nasıl oluşturabiliriz.. Bu okullu takımını nasıl yaratabiliriz bunun çarelerini aramamızın gerektiğini düşünmenin zamanın geç bile kalındığının düşünmekteyim.. Bu sporun hali ortada milli takımımız yabancılardan oluşuyor. Bizler hala okullu takımını oluşturamazsak bu sporda daha çok yabancılaşırız...

Kişisel atakların başarılarından sıyrılıp toplumca bu spora azıcıkta olsa bilimselliği katıp yaygınlaştırmak için ne yapmamız gerek birazda bunu düşünelim..

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba

MASA TENİSİ MİLLİ TAKIMI KATAR’A GİTTİ

 

 

Masa Tenisi Milli Takımı Katar’da, 17-21 Şubat tarihleri arasında yapılacak, Pro Tour Katar Açık Turnuvası’na katılmak üzere Katar'a gitti.

 

Bayan ve erkeklerde mücadele edecek milli takım, burada alacağı dereceye göre 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için puan alacak.

 

Harun Karaca’nın başkanlığını yaptığı kafilede, Sabahattin Sabrioğlu ve Chao Jıang antrenör, :oop: Bora Vang, :oop: Ahmet Li, :oop: Melek Hu ve :oop: Şirin He sporcu olarak yer aldılar.

Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanı Oktay Çimen yaptığı açıklamada, bu tür turnuvalara milli takımının mutlaka katılarak yer alacağını söyledi. Çimen, milli takımın çalışmalarını yoğun şekilde Türkiye’de ve Çin’de sürdürerek, önemli müsabakalara hazırlanmakta olduklarını belirtti. Özellikle Çin’de yapılan hazırlıkların daha verimli olduğuna dikkati çeken Çimen, sporcuların burada daha iyi partnerler ve antrenörlerle çalışma fırsatı bulduklarını ifade etti.

 

Sadece yanlarında iki tane gerçekten :alkis: TÜRK genç milli götürseler..onlarında iyi partner veya antrenörlerle çalışma olanağı olurdu değil mi

Şimdi anlatmaya çalıştığım sistemin çöküşüne daha nasıl örnek bulalım..

Sevgi ve selamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba

MASA TENİSİ MİLLİ TAKIMI KATAR’A GİTTİ

 

 

 

Bora , Ahmet , Melek ve Şirin sporcu olarak yer aldılar.

 

 

Bu seçtiği sporcularla günü kurtardığı için Federasyonumuzu kutluyorum..Benim tek üzüldüğüm konu seyirci olarak beni yanlarına almamaları..!!!!!

 

Wang Nan KTM

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 23 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..