Jump to content
Masatenisi.org Forum

Ekipman Ve Yol Gösterici Bi Tavsiyeye Ihtiyacım Var..


RosieSmith

Recommended Posts

Herkese selam öncelikle.. Konu biraz ekipman tavsiyesinin dışına çıkabilir sanırım ama ekipman konusunda tavsiye istemem ağırlıklı olduğu için buraya açmayı uygun gördüm konuyu.. Öncelikle orta seviye bir oyuncuyum yani teknikleri biliyorum ve 1 senedir düzenli antreman yapıyorum ve ilk başda çok büyük bir hata yaparak yanlış kombinasyonla masa tenisine ciddi olarak başladım.. DHS CW-C Carbon tahta üstüne FH : Tg Skyline III 2.0mm ve BH : Dipper II 2.1mm ile ilk kombinasyon raketimi aldım.. İmzamda da mevcut bu.. İlk başlarda hız bi heves olarak geliyordu alışmam zaten biraz zaman aldı rakete tahtanında carbon olmasından dolayı.. Fakat şuan acayip pişmanım ve oyunum belli bi seviye ilerlemiş olsada şimdi masa tenisinden zevk aldığımı düşünmüyorum ekipmanımdan dolayı.. Tahtam şuan carbon ama yinede kontrolu güzel bir tahta M.Maze Arylate Carbon off sınıfında.. Üstünde aynı lastikler var.. Özellikle şunu anladım çin lastikleri asla ama asla bana göre değil.. İhtiyacım olan ve tavsiye istediğim konu şu.. Avrupa / Japon tarzında Soft yani yumuşak süngerli kontrolu güzel bi o kadarda hızı çok iyi olan spinlerimi daha da geliştirebileceğim 2 çift lastik istiyorum.. Aynı zamanda dayanıklı.. FH'de atak ağırlıklı BH'de ise dediğim özelliklerin yanında blok olarak da iyi bir lastik arıyorum.. Tahtam yine aynı M.Maze bunların üstüne FH : Stiga Boost TC ve BH : Stiga Neos Sound Tynergy Tech. düşündüm.. Başka bir aldığım tavsiye ye göre tahtamıda değiştirebileceğim altarnatifini aldım.. Tahta "Nitakku Septear" bu tahta bu lastiklerle olur mu? Daha doğrusu bu tahta nasıl olur bana.. Lastik olarak sanırım bu iki lastik kafama iyice yattı.. İkiside soft ve hızları iyi.. Genelde iyi yorumlar yapılmış bu lastikler hakkında.. Şunuda belirteyim iyice araştırıyorum ekipmanları yani yabancı sitelerde de yazılan yorumları okuyorum.. Genelde de bu iki lastik hakkında kötü yorumlar fazla yok.. Ki bu kişiye bağlıdır ekipmanın ona uyup uymaması ama..

 

2. bir konu ise bu senem son senem lisede.. Balıkesir merkez anadolu öğretmen lisesindeyim ve iyi bir yer kazanıcağıma inanıyorum.. Ayrıca dil bölümündeyim yani ingilizcem iyi ve ingilizce öğretmenliği düşünüyorum.. Masa tenisine olan sevgim çok fazla.. Gittiğim üniversite yani şehirde 7 gün sürekli oynuyabileceğim , düzenli antreman yapabilceğim bir olanak istiyorum.. Akla gelen ilk şehirler büyük yerler oluyor tabi kide.. Zaten ülkemizde masa tenisine verilen önem belli.. Bunun yanında gittiğim yerde bir çok masa tenisi oyuncusu tanımak bu konuda çevremi geliştirmekte istiyorum.. Sizce bana önerebileceğiniz bir üniversite neresi olabilir ? Yada şehir diyeyim..

 

Gerçekten çok teşekkür ederim yazımı okuyup , vereceğiniz tavsiyeler için.. Konu biraz ekipman tavsiyesi dışına çıktı bunun içinde herkesten çok özür dilerim fakat artık çok kötü duruma geldim bu konuda..

 

Herkese iyi forumlar ve iyi günler..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hazerspor'da iki adet big slam var.. Vario Big Slam ve Desto F3 Big Slam.. Bu ikisinden birisi olur mu yoksa hangisi olmalı ?

 

Fast-Spin'de ise Nimbus'un softundan kastettiğiniz sanırım Nimbus Sound. Bunun sadece Max'ı var.. Normal Nimbus'un ise sadece 2.0mm'si var.. Sanırım bu ikiside olmaz.. Nimbus'un 1.8'i yok..

 

Nimbus 2.0mm olmaz çok fazla gelir diyorsanız hazerspor'dan almak tek seçenek.. Ne yapmalıyım bu durumda sizce ?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Nimbus'un sound versiyonu en yumuşak olanıdır. 2.0 mm belki hızlı gelebilir. Donic desto BS F3 yumuşacık bir lastik ama ömür açısından nasıldır onu kullanan erenarik arkadaşımız belirtirse güzel olur :D:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

valla yarım seneye yakın idare etti beni diyebilirim .Şu anda ölü mezara koydum ..yenisi gelicek.. Tabi ben çok çok oynayan düzenli antreman yapan...raketine güzel bakan bi adam değilim.bunu gözönünde bulundurun..aslında koruyucu folyoyla beraber geliyo lastik..onunla devamlı korunursa uzun süre dayanıyormuş..ben donic firmasının yalancısıyım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Şuan ki kombinasyonumda M.Maze üstüne en az 2.1mm Dipper II kadar atan bi lastik olsa güzel olur.. Nimbus 2.0mm yada Desto F3 Big Slam 2.0mm nasıl olur ? Çokta yavaş olmasını istemiyorum çünkü zaten hızlı bir kombinasyonla oynadım sayılır şimdi çok yavaş bir kombinasyona alışmam garip gelebilir gibime geliyor.. Sizin yorumlarınız daha önemli tabi bu konuda..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Nimbus soft 2.0 mm ile bayağı oynadım tabi dipper da kullandım. Nimbus tensor bir lastik ve canlı diri bir lastik , reaksiyon süresi daha kısa. Yani dipper ona göre çok yavaş kalıyor hele ki siz dipper II yani daha yumuşak ve yavaş olanını kullanmışsınız. Bunlara göre düşünün derim. 1.8 kesinlikle korkunç yavaş gelmez zaten tahtanız da kompozit

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yani Nimbus Soft 1.8mm yada 2.0mm olsa tam güzel olucak.. Ama Nimbus'un 2.0mm'si var.. Yani biraz hızlı hepsine göre.. 2 Seçenek var önümde.. Ya Desto F3 Big Slam 1.8mm yada Nimbus 2.0mm.. Son olarak bu konuda bi tavsiye verirseniz sevinirim.. Yeni başlayan demiyelimde teknikleri bilen ve kendini geliştirmek isteyen birisi olsanız hangisini tercih ederdiniz ? M.Maze Arylate Carbon tahta üstünde tabi.. Tahtanın hızıda var işin içinde çünkü..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Lastik, tabi ki de butterfly tenergy 05 bir dokuz (...ben oynamadım, oynayanlar yorum yapar) (...ben imzamdaki ile mutluyum bu arada)

University, bosphorus (...ben kazanamadım, kazananlar yorum yapar) (...oxford da fena değil diyorlar)

Araba, audi (...ben alıp kullanamadım, kullananlar yorum yapar) (...ferrari de iyidir ama hızlı gelebilir)

Ev, Toki (...kurada bana çıkmadı, daha şanslı olanlar yorum yapar)

 

Bu tavsiye biraz konunuzun dışına taşmış olabilir. Hatta bu tavsiye, tavsiye bile olmayabilir.

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Lastik, tabi ki de butterfly tenergy 05 bir dokuz (...ben oynamadım, oynayanlar yorum yapar) (...ben imzamdaki ile mutluyum bu arada)

University, bosphorus (...ben kazanamadım, kazananlar yorum yapar) (...oxford da fena değil diyorlar)

Araba, audi (...ben alıp kullanamadım, kullananlar yorum yapar) (...ferrari de iyidir ama hızlı gelebilir)

Ev, Toki (...kurada bana çıkmadı, daha şanslı olanlar yorum yapar)

 

Bu tavsiye biraz konunuzun dışına taşmış olabilir. Hatta bu tavsiye, tavsiye bile olmayabilir.

 

Eleştri konusunda haklısınız.. Tekrar özür dilerim.. Ama konu fazlalığı yapmamak için tek konu altında 2 şey toplamak istedim.. Bu arada M.Maze + Sriver EL ( Mutlu Kombinasyon ) linkinizi okudum.. Sriver EL bu konuda geçen lastiklere benziyor mu yoksa farklı mı ? ( Tabi ki her lastik farklıdır ama benzer olabilirler birbirine.. ) Yani Nimbus ve Desto F3 Big Slam lastiklerine yakın tarzda lastikler mi ? Bir altarnatif olabilir mi bana ? Ki tahtam benimde M.Maze..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Eleştiri?

Benimki daha çok delinin attığı taş.

Bana hergün bayram olduğu için...

 

Ben manyağım; kah vururum, kah keserim, spine blok basar, canım çekti mi kontra yaparım, kah uzak, kah yakın oynarım, arada esti mi spin de çekerim tarzı bir oyununuz varsa (bu bir tarz mıdır tam emin değilim), lastiğimden birşey beklemiyorum bana gölge etmesin yeter diyorsanız, tek lastik fiyatına iki lastik almak istiyorsanız, yeni taktığınız lastiğinizle ilişkiniz bir yıldan uzun sürsün istiyorsanız... o zaman Sriver EL tam size göre bir lastik.

 

Ben spin canavarı olcam, yumuşacık lastiklerle her topa spin atcam, bana spin lazım, hız lazım, para mühim değil, fezaya yolladığım toplar hiç sorun değil, yeter ki spinler dolu olsun, gönüller hoş olsun diyenlerdenseniz, işte o zaman Sriver EL filan sizi kesmez.

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yabancı bir sitede ve ekipmanları kullanan kişilerin yaptıkları yorumların bulunduğu bir sitede iki lastiği karşılaştırdım.. Sriver EL ve Desto F3 Big Slam.. Şöyle bir durum var.. Lastik çok sık değiştirmek istemiyorum bu yüzden dayanıklılığıda önemli benim için yani tabi ne kadar iyi kullanırsan ekipmanını o kadar çok dayanır ama.. Bu ayın 18'inde sipariş vereceğim bir çift lastik ve bu iki lastik arasında kaldım.. Her iki lastikle oynuyanlarda memnuna benziyor.. Fakat orta seviye bi oyuncu olmama verin kararsız kaldım.. Yani konu biraz uzamış olabilir sanırım.. Bildiğim tek şey bu iki lastikten birisini sipariş vereceğim.. F3 1.8mm var piyasada EL ise 1.9mm olarak en ince sanırım.. Bu ikisinden hangisini alırsan al fark yapmaz diyorsanız birisini alıcam ama yorumlarınız benim için önemli bu konuda.. Linkler aşağıda isterseniz bakıp okuyabilirsiniz sizde yorumları.. Şimdiden sağolun.. Çok teşekkür ederim..

http://www.tabletennisdb.com/table-tennis-rubber.php?id=donic-desto-f3-big-slam

 

http://www.tabletennisdb.com/table-tennis-rubber.php?id=butterfly-sriver-el

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ozanın dedikleri doğru artık sriver gibi lastiklerin devri bitti..(tabi su bazlı halleri çıkmazsa)..Ayrıca f3 big slamin 1.8 i pek piyasada yok.. hazerde kalmamış türkiyede başka satan yer varmı bilmiyorum... Vario big slam var onu sipariş ettim yarın gelir..İzlenimlerimi yazarım..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşım bak sana kaç defa yazıldı. sriver el eski tip bir lastik. Ancak hızlandırıcı zamk ile performans verir. Hızlandırıcı zamk ise zararlı ve yasaklanmış durumda. O yüzden yeni nesil lastiklerle oynaman lazım. O yüzden sana f3 big slam önerdik. Araştırmayı bırak bir lastik seç ve bir daha arkana dönüp bakma bile...

 

Su bazlı solüsyon olayını biliyorum ama Sriver EL'in zamkla kullanıldığını bilmiyordum.. Tamam o zaman F3 Big Slam alıyorum.. Tekrar çok teşekkür ederim yorumlarınız ve yardımlarınız için..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

En iyisini yaptınız hayırlı olsun. Yanında bir çift de kulak tıkacı isteyin. Cakkada cakkada öter şimdi o lastikler. Alışık olmayan bünyede baş ağrısı yapabilir.

 

Sağolun.. :) Alışkınım ben merak etmeyin.. :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Su bazlı solüsyon olayını biliyorum ama Sriver EL'in zamkla kullanıldığını bilmiyordum.. Tamam o zaman F3 Big Slam alıyorum.. Tekrar çok teşekkür ederim yorumlarınız ve yardımlarınız için..

Rosie Kardeşim,bende F3 big Slam düşünürken,yeni çıkan, hemen hemen aynı özelliklere sahip,hatta daha kontrollü olan Vario Big Slam ı Semih bey e(Hazerspor) sordum ve denemeye değer olduğuna karar verdim.Bugün lastiğimi yapıştırdım ve en kısa sürede deneyerek,burda lastik hakkında görüşlerimi sizlerle paylaşacağım..Selamlar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,bugün 2-2,5 saat süren sıkı bir idman sonucu yeni lastiğim vario big slam ı deneme fırsatı buldum..

Daha önce Desto F3 big slam ı da denediğim için, şahsen aralarında çok fark göremedim..Şunu belirtmeliyim ki kontrolü seven allround , off (-)oyuncular için ideal bir seçim diyebilirim..Spinleride fena değil..İnanıyorum önümüzdeki süper lig maçlarında bana katkısı büyük olacak..Selamlar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 15 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..