Misafir Oluşturma zamanı: 19 Aralık, 2004 Oluşturma zamanı: 19 Aralık, 2004 Ya Acaba unix işletim sistemi hakkında bilgi veren açıklama yapan siteler aklınızda varmı ???
BurakYalin Gönderim Zamanı: 19 Aralık, 2004 Gönderim Zamanı: 19 Aralık, 2004 microsoftun sitesine gireseniz belki birşeyler bulabilirsiniz yada download.com da bu işletim sistemi hakkında bilgi indirebilirsiniz
Ertan Gönderim Zamanı: 20 Aralık, 2004 Gönderim Zamanı: 20 Aralık, 2004 Berkay ben IBM in UNIX i olan AIX işletim sisteminin eğitimini veriyorum. Diğer UNIX leri pek bilmem (temel olarak hepsi aynı fakat detayda farkları var). Sormak istediğin bir şeyler varsa yardımcı olabilirim.
Misafir Gönderim Zamanı: 20 Aralık, 2004 Gönderim Zamanı: 20 Aralık, 2004 Valla Ertan abi ben baya bir şey buldum ama hala unix hakkında şöle temel bilgiler bulamadım hep komutlarla ilgili şeyler var.sen şöle temel mantığı hakkında bir kaç bir şey yazarsan sevinirim :gulumse:
Ertan Gönderim Zamanı: 20 Aralık, 2004 Gönderim Zamanı: 20 Aralık, 2004 Unix hakkında "bir kaç bir şey" yazmak çok kolay değil. Unix ve türevleri bilgisayar dünyasının en kapsamlı, güvenilir ve esnek işletim sistemi olarak biliniyor. Aynı anda birden fazla kullanıcı çalışabiliyor (multiuser) ve her kullanıcı aynı anda birden fazla iş çalıştırabiliyor (multitasking). Sağlam ve güvenilir bir yapısı var. Kolay kolay bozulmuyor ve kilitlenmiyor. Unix dünyasında 1 yıl boyunca sistemi hiç kapatmayan firmalar görmek mümkün. Çok kapsamlı haberleşme özellikleri var. Açık sistem yapısında olduğu için tek bir firmaya bağımlı değilsin. Dünyadaki tüm büyük uygulamalar genelde unix tabanlı sistemlerde çalışıyor. Aslında daha çok şey söylenebilir. Sana bazı linkler vereyim (ingilizce). Birincisi tarihçesini anlatıyor. Diğeri de bilmeyenler için temel unix i öğretiyor. History of Unix Unix tutorial for beginners Bu arada durup dururken unix de nereden çıktı, rüyanda mı gördün?
Misafir Gönderim Zamanı: 21 Aralık, 2004 Gönderim Zamanı: 21 Aralık, 2004 Valla abi sorma yaa işletim sistemleri diye bir dersimiz varda o dersten ödev aldım bana da Linux ve unix işletim sistemi çıktı
Ertan Gönderim Zamanı: 22 Aralık, 2004 Gönderim Zamanı: 22 Aralık, 2004 Tam nesini arıyorsun bilmiyorum ama kaynağı bundan bol bir konu bulamazsın. Internette ararsan 1 milyondan fazla kaynak bulabilirsin.
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap