Mustafa Altunok Oluşturma zamanı: 25 Eylül, 2008 Oluşturma zamanı: 25 Eylül, 2008 Avustralya’da bir karaciğer nakli ameliyatı sırasında hızlı düşünen cerrah, siroz hastası küçük kızın hayatını bir pinpon topuyla kurtardı. Ameliyatı yapan doktor Albert Shun, 2 YTL değerindeki pinpon topunu kullanarak 2 yaşındaki Mackenzie Argaet’e nakledilen bir yetişkinin karaciğerinin, büyüklüğünden dolayı hayati önem taşıyan damarlara baskı yapmasını önledi. Doktorun eşini telefonla hastaneden arayıp derhal marketten satın almasını istediği pinpon topunun artık küçük kızın içinde ömrü boyunca kalacağı belirtildi. Küçük kızın ailesi doktorun bu çözümüne şaşırsa da, siroz hastası olarak dünyaya gelen kızlarının iyileşmesi karşısında heyecanlandı. Sydney Westmead Çocuk Hastanesi’nde çalışan doktor Shun, küçük hastasının yeni karaciğerinin zamanla pinpon topunun etrafında enfeksiyon yaratmadan büyüyeceğini, topun bozulmayacağını ve çok ucuza mal olduğunu bildirdi. Doktor, ameliyat sırasında baskıyı kaldırmak için önce sünger kullandığını, ancak bu süngerle ameliyat yerini kapatma yolunu bir türlü bulamaması üzerine aklına bu küçük plastik topun geldiğini anlattı. Doktor, bu ameliyatı yapmasaydı küçük kızın şimdi hayatta olmayacağını söyledi milliyet haber den alıntıdır.
Melekber Gönderim Zamanı: 25 Eylül, 2008 Gönderim Zamanı: 25 Eylül, 2008 Organ nakillerinde en uyumlu organlardan biri karaciğer olsa da birebir marketten alınan topun insan vücudunda ömür boyu kalacağı haberi pek inandırıcılığı olmayan türden...Tabi Mustafa Bey şahsına alınmasın lütfen...Bir topun açıkta bile nasıl deforme olduğu düşünülürse...Organizmadaki tahrifatı, enfeksiyon riski... Çok ilginç bir haber gerçekten ama;ben hala bu haberde birşeylerin atlandığını düşünüyorum. 1-2 Saatlik süreden sonraki değerlendirmemde de...Platin,altın,kurşun gibi metaller aklıma takılıyor...Sonrasında topun nemli ortamdaki değişikliği aklıma takılıyor...
ararat1973 Gönderim Zamanı: 26 Eylül, 2008 Gönderim Zamanı: 26 Eylül, 2008 Haber şehir efsanelerini andırıyor. Ama, hayat kurtarmasada biz pinpon oynamaya devam edeceğiz.
Alper Yıldırım Gönderim Zamanı: 26 Eylül, 2008 Gönderim Zamanı: 26 Eylül, 2008 Bu haberi bugün 20 Dk adlı gazetede ben de okudum. Acaba top kaç yıldız : ???
Bora Gönderim Zamanı: 26 Eylül, 2008 Gönderim Zamanı: 26 Eylül, 2008 ben de haberi sabahta okudum. inanılmaz bişi.
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap