Mertcan ÜREK Oluşturma zamanı: 12 Haziran, 2008 Oluşturma zamanı: 12 Haziran, 2008 Bugün saat 15.40 itibarıyla elimdeki 4 lastiğe paraafin oil sürdüm. Size gelişmeleri aktaracağım. TIBHAR Rapid D.TecS 1.8 siyah küçük kesilmiş TIBHAR Rookie D.TecS 2.0 kırmızı küçük kesilmiş Magna Max siyah küçük kesilmiş DHS 651 2.0 siyah normal boyutta
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 paroil lastiklerin parafinle tanışması
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 tanışalı 1 saat oldu tanışalı 1 saat oldu 2 üstteki lastikler; dtecs ler içe doğru yuvarlanmış bir haldeydi gittikçe düzleşiyorlar alttaki lastikler; 651 ve magna hafif bombelendiler
AliGuller Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 Bol bol sürme. ilk kat tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra 2. katı sür ama o da az olsun. Önce anlamıyorsun aradan 1-2 gün geçince lastik bayağı kıvrılıyor
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 3-4 çay kaşıgı parafin sürdüm Ali abi, tek kat yapmayı düşünüyorum.
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 12 Haziran, 2008 Evet 3 saat oldu ama lastiklerde fazla bir değişme olmadığı için 3. saatin fotolarını koymuyorum.
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 bugün saat 12.30 itibarı ile ikinci kat parafini atıyorum lastikler ilk saatteki hallerindeler ama galiba rookie yi bi daha kullanamayacağım çünkü üst yüzeyime parafin gelmiş üst yüzey bi değişik oldu :
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Bu arada bi çılğınlık yapıp elimde kalan az miktar solüsyona parafin kattım rengi turkuazımsı bi renk oldu. ikinci kat parfiine gerek olmadı kanaatiyle ikinci katı solusyon kalıntısı sökmekte kullandım :gulumse:
Muhammet Donatbayan Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 bugün saat 12.30 itibarı ile ikinci kat parafini atıyorum lastikler ilk saatteki hallerindeler ama galiba rookie yi bi daha kullanamayacağım çünkü üst yüzeyime parafin gelmiş üst yüzey bi değişik oldu : Parafini lastiğin üst yüzeyinede uygulayabilrsin sorun olmaz iyice yedir tamamdır.Ama sen farkında olmadan parafin üst yüzeye yapışıp bir kalıntı oluşturduysa ki sanırım onu kastediyorsun.Öyle bir durum sözkonusu olabilir.
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 süngerle lastik arasına girimiş galiba çok kötü oldu :
Alper Yıldırım Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 parafin üst lastikte beklerse parafinin temas ettiği noktalar biraz şişiyor lastik izohips haritasına benziyor ama şimdi benim öyle bir lastik vardı ona baktım da düzelmiş
Muhammet Donatbayan Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 süngerle lastik arasına girimiş galiba çok kötü oldu : Birde onun resimlerini koy bakalım ne durumda lastikler görelim..
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Lastik resimlerini koyacağım biraz sonra o zaman anlayacaksınız sabah ki kadar kötü değil ama. Bana bi kaç kat daha parafin at geçer dediler bi kat daha attım biraz azaldı. :gulumse:
Muhammet Donatbayan Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 iyi yapmışsın.Yarına kadar etkisini tamamen görürsün..
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 foto 1 foto 2 foto 3 foto 4
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 iyi yapmışsın.Yarına kadar etkisini tamamen görürsün.. İnşallah yoksa bana bi rookie dtecs e mal olur.
Guest josephsteel Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 hocam benim lastiklerde öyle olmuştu.sonra düzeldi.(.1 kaç gün)..ama en son hurricane 3 e uyguladım lastik lastiklikten çıktı ve hala düzelmedi:(
Muhammet Donatbayan Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 fotoları gördüm ama daha önce parafin yemiş böyle lastik görmedim. : offf fena olmuş ya o lastik, ortada sanki tabiri caise yumruk yemişte şişmiş gibi duruyor..
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 fotoları gördüm ama daha önce parafin yemiş böyle lastik görmedim. : offf fena olmuş ya o lastik, ortada sanki tabiri caise yumruk yemişte şişmiş gibi duruyor.. Birde benim halimi düşünün ben o lastiğe çıplak gözle bakıyorum. :
Guest dionemimas Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 şişen kısmın altındaki süngerde yırtık falan olabilir sanırım çünkü yağlanan lastiklerde genelde lastiğin kenar kısımlarında yumru olur ortalara doğru değil. birde muhtemelen üst lastiğin pütürlerinin haricindeki kısımlar süngere yapışmış. galiba bu sorunlar süngerin çok yıpranmış olmasından kaynaklanıyor. bu tip süngeri yumuşatan yağların solüsyon kalıntısından temizlenmiş süngerlere uygulanması halinde daha hızlı sonuç alabilirsiniz. hem lastik daha hızlı kıvrılmaya başlar hemde çok daha hızlı kurur. süngeri solüsyon kalıntısından temizlemek içinde ince bir kat yağ kullanabilirsiniz. yanlız yumuşak süngerli lastikleri temizlemek hem çok zor olur hemde süngere kolaylıkla zarar verebilirsiniz.
Guest dionemimas Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Birde benim halimi düşünün ben o lastiğe çıplak gözle bakıyorum. : merak etmeyin lastiği kendi haline bırakırsanız 1-2 hafta içinde kendine gelir :
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 13 Haziran, 2008 şişen kısmın altındaki süngerde yırtık falan olabilir sanırım çünkü yağlanan lastiklerde genelde lastiğin kenar kısımlarında yumru olur ortalara doğru değil. birde muhtemelen üst lastiğin pütürlerinin haricindeki kısımlar süngere yapışmış. galiba bu sorunlar süngerin çok yıpranmış olmasından kaynaklanıyor. bu tip süngeri yumuşatan yağların solüsyon kalıntısından temizlenmiş süngerlere uygulanması halinde daha hızlı sonuç alabilirsiniz. hem lastik daha hızlı kıvrılmaya başlar hemde çok daha hızlı kurur. süngeri solüsyon kalıntısından temizlemek içinde ince bir kat yağ kullanabilirsiniz. yanlız yumuşak süngerli lastikleri temizlemek hem çok zor olur hemde süngere kolaylıkla zarar verebilirsiniz. Teşekkür ederim :
Guest mogan_dam Gönderim Zamanı: 15 Haziran, 2008 Gönderim Zamanı: 15 Haziran, 2008 bu olayı en başından itibaren nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz?? neden böyle bir işleme gerek duyuyoruz?? solüsyon tabakasını süngerden nasıl temizleyebiliriz?? teşekkürler
Mertcan ÜREK Gönderim Zamanı: 15 Haziran, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 15 Haziran, 2008 Bunu daha uzun bi solüsyon etkisi için yapıyoruz. Süngere 3-4 çay kaşığı parafin sürüyoruz 24 saat bekliyoruz tamamen kurumuşsa ister yapıştırıyoruz ister yeniden parafin sürüyoruz isteğe bağlı tekrar edebiliyoruz. Solüsyon tabakası herhangi bir çözücüyü (benzin, selülozik tiner, parafin vb.) süngere döküp solüsyonu parmak ucuyla ufalayarak çıkartılabiliyor. Tabii ki çok farklı yolları da var forumda aratırsan.
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap