Jump to content
Masatenisi.org Forum

Forum Neden Bu Kadar Durgun?


AliGuller

Recommended Posts

Arkadaşlar,

 

Son zamanlarda foruma sürekli takılıyorum. Farkettim ki olması gereken hareketlilikte değil. Canlandırmak için ne yapabiliriz? Önerilerinizi bekliyorum. Korkarım bu konu başlığına da pek rağbet olmayacak.

 

Ben de aynı kanaatteyim. Aktif, düzenli yazan üye sayısı herhalde 10'u zor geçer. Ekipman alıp satmak, bir de ilk raketimiz için tavsiye istemek dışında sanırım pek kullanmıyoruz. Eski zengin içerikli mesajları okudukça üzüküyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben de aynı kanaatteyim. Aktif, düzenli yazan üye sayısı herhalde 10'u zor geçer. Ekipman alıp satmak, bir de ilk raketimiz için tavsiye istemek dışında sanırım pek kullanmıyoruz. Eski zengin içerikli mesajları okudukça üzüküyorum.

 

Saol Emre sen de olmasan buraya da cevap yazan olmayacak. Ekipman alım satım bölümü de durgun. Euro yükseldi diye kimse malzeme almak istemiyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Tanju Cansever

İyi bir saptama olmuş. Bunun nedeni bence bir çok forum üyesinin artık konulara katılmaya ve yeni konular açmaya tenezzül etmemesidir. Ama Emre'nin dediği gibi ekipman satmaya ve almaya gelince tenezzül ediyorlar. Hatta satılık veya alınık bir mesaj gördüklerinde foruma yazmayıp işlerini özel mesajla hallediyorlar. Eee, herkesin tercihi tabii. Konular herkes tarafından okunuyor ama iki satır bir şey yazmaktan kaçınılıyor. Atalarımız ne demişler: "Biliyorsan konuş feyz alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar". Bu söz hem doğru hem yanlış bana göre. Çünkü forumda bilgili olduğu halde susanlara ne demeli? Onlar ulaşılmaz olmak istiyorlar herhalde:))

 

Saygılar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Güzel bir saptama olmuş tebrikler Ali Bey..

Uzun zamandır en az paylaşımın ''Çalışma / Çalıştırıcılık / Teknik / Taktik'' alanında olduğunu gözlemliyorum.. Burada Tanju Abininde belirttiği gibi deneyimli arkadaşlarımızın ve bu işi uzun zamandır yapan Antrenör arkadaşlarımızın ve abilerimizin çalışma ve teknik ve taktik konularında yazacakları ve bizimle paylaşacakları konuların forumu dahada hareketendireceği kanısındayım..

 

Selamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

bu spora 4 sene önce başladım ve o zamandan beri forumu takip ederim. eski account um ile sadece forumdaki yazıları okumak için girerdim. açıkçası başlarda çok da enterese etmiyordu beni. farklı tür forumlara takılıyordum. spor hakkında bilgim artınca, ekipman alıp-satma işlerine girince ve daha bir çok nedenden ötürü yazmaya da başladım. forumdaki kullanıcı azlığı benim de hoşuma gitmiyor. eski yüzleri de göremiyoruz. herkes nereye gitti yahu ?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ali merhaba,

 

Doğru haklısın fakat forumda benim gözlemlediğim ve tanıdığım kadarıyla bilgi, tecrübe, teknik ve taktik konularda yardımcı olabilecek kişi sayısı çok fazla değil, olanlarda ilgilenmiyor olabilir. Bunların yanında kendine göre bir takım araştırmalar yaparak(özellikle Tanju bey) bizleri yeni şeyler öğrenme konusunda bilgilerini aktarmaya çalışan kişilere gıpta ediyorum. Ben bilgim doğrultusunda da yardımcı olabileceğim konularda kendi tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum. Gördüğüm kadarıyla forumda en çok malzeme satma ve alma konusunda yazışmalar oluyor. Bunlara gösterilen dikkat ve özen diğer konularada gösterilirse daha iyi olur kanaatindeyim.

 

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Forumun durgunluğuna katılıyorum. Yeni üye olarak bir kaç soru sordum, cevap ya çok geç geliyor ya da gelmiyor, cevap gelmeyince "herhalde fazla kolay, önemsiz sorular sormuşum" diye utandım açıkcası, hemde sanal ortamda.

 

Forum hareketlense fena olmaz. Şu anda kendi adıma sadece soru sorma aşamasındayım, umarım cevap verme aşamasına da gelirim. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

 

Öncelikle ben bu foruma üye olduğumda, yıllardır masa tenisi oynamama rağmen, hiçbirşey bilmediğimi hayretle farkettim. Zamanla burda o kadar faydalı bir içerik oluşmuş ki, çok kısa zamanda literatürü kabaca kaptım. :fildir:

 

Ve öyle sanıyorum ki, benim durumumda olan çok fazla üye var. Yazılanları her mesajda bir yaşıma daha girerek takip etmeye devam ediyorum. Katılımcı olmak da istiyorum, ama gerçekten yazılmadığından şikayet ettiğiniz şeyler çok bilinen şeyler değil.

 

Forumun "aktif değil" dediğiniz şu durumunda, bir konuda yeni mesaj uyarısı olduğu zaman, biliyorum ki, oraya yazılan mesajdan birşeyler öğreneceğim. Ancak öyle forumlar var ki, günlük mesaj sayısı çok fazla, ve bilen-bilmeyen, faydalı-faydasız her türlü şey yazılıyor. Oturup da tüm başlıkları teker teker gezecek kadar vaktiniz ve sabrınız da yoksa, mecburen "tüm mesajları okunmuş say" deyip çıkıyorsunuz. Yazılan güzel mesajları da kaçırmış oluyorsunuz.

 

Bir de masa tenisinin şöyle bir yönü var, örneğin futbol gibi sürekli takip edilebilen, tartışılabilen bir yapıya sahip değil. Biraz daha kişisel ve statik denilebilir. Yani profesyonel anlamda takip edilip tartışılmaktan ziyade, bizzat yapılan bir spor. Genel anlamda sporun yapılmasıyla ilgili somut bilgiler paylaşılmış, ve forum bu konularda doygunluğa ulaşma noktasına yaklaşmış. Yeni denemeler gibi ilgi çekici şeyler de sürekli yapılmadığından, tavsiye isteme olayı biraz daha ön planda kalıyor.

 

Ben de bu dolgun içerikli foruma mesaj yazabilecek düzeyde bir üye değilim, açıkçası bu durumdan çok da hoşnut değilim. Forumda online üyeler listesine bakanlar varsa, benim sürekli takip ettiğimi farketmişlerdir. Ancak olur olmaz mesajlar yazarak kimsenin zamanını çalmak da hakkım değil. -_-

 

İlk kombi raketimi size danışarak aldım, gayet memnunum, bunun için bizzat benim soruma cevap vererek, ya da daha önceden başka üyelere tavisyede bulunarak seçimimde yardımcı olan herkese teşekkürler. :B:

 

Bu konuya yazılan mesajlarda, üyelerin sadece tavsiye istedikleri, sonradan katkı yapmadıkları yazılmış. Ben de benzeri bir konumda olduğumdan dolayı bir özür dileme ve kendime göre forumun bir analizini yapma gereksinimi gördüm. Bunun yanında çok yazılan bir forumda olmaktansa, faydalı yazıların olduğu bir forumda olmayı tercih ederim. Elbette ki, bilgi sahibi olup da katılmamak güzel bir davranış sayılmaz, ancak herkesin kendini mesaj yazmak zorunda hissetmesi de daha farklı sorunlara neden olacaktır. Forum takip edilemez duruma bile gelebilir.

 

Tüm herşeye karşın, forum gerçekten durgun sayılmaz. Akşam oturup bir saat bakabilen birinin okuyabileceği düzeyin bile üzerinde sayılır. Tabi ben her mesajda birşeyler öğrendiğimden bana öyle geliyor da olabilir, bilemiyorum pek. :fildir:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yeni üye olarak bir kaç soru sordum, cevap ya çok geç geliyor ya da gelmiyor, cevap gelmeyince "herhalde fazla kolay, önemsiz sorular sormuşum" diye utandım açıkcası, hemde sanal ortamda. Forum hareketlense fena olmaz. Şu anda kendi adıma sadece soru sorma aşamasındayım, umarım cevap verme aşamasına da gelirim. Saygılar.

 

cevabın geç gelmesinin sebebi, "foruma takılanların azlığı"; hiç gelmemesinin sebebi, "takılanların bilgisinin olmayışı" olabilir. bu forum bence dünyanın en seviyeli ve samimi forumlarından biri. bilgisi olup da cevap vermekten kaçınan kişiler oldugunu düşünmüyorum. forumun amacı, bilgi paylaşmaktır. sordugunuz soruların, kolaylık ya da zorluğunun bir önemi yok.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Eskiden forumu birlikte başlattığımız ve bir çok kaliteli konunun lokomotifi olan bir çok arkadaş şu veya bu sebepten dolayı (çoğu da sudan sebeplerdi) forumu bıraktılar. Bazıları forumdan ayrılmasalar da yazı yazmayı kestiler. Bu arkadaşların bir kısmının bırakma sebebi, bana söylediklerine göre, bazı çok genç üyelerin her konuya gereksiz yere mesajlar göndermeleri ve konuların ve dolayısıyla forumun kalitesini düşürmeleriydi.

 

Forumu tekrar canlandırmak için yine bazı arkadaşların öne çıkıp yeni ve enteresan konuları açarak yine lokomotif görevi üstlenmeleri gerekir. Dikkat ederseniz maç sonuçları dışında diğer ülkelerle ilgili veya masa tenisinin genel gidişatı ile ilgili pek konu açılmıyor. Bu tür bilgileri edinmek ve foruma kaynak oluşturabilmek için yabancı forumları da takip etmek gerekiyor. Zamanı müsait olan arkadaşların öne çıkması gerekir diye düşünüyorum.

 

Aslında çok da zor değil. Yabancı sitelerde ve forumlarda 1-2 saat inceleme yapılsa bir çok enteresan konu bulunabilir. Hem üyelerin bilgisi artar hem de forum yeni bir ivme kazanmış olur.

 

Bir de beni rahatsız eden bir konu da ekipman satışları. Bu bölüm üyelerin ellerindeki kullanmadıkları veya ihtiyaç fazlası malzemeleri satmaları için açıldı. Bir çok üyemiz de bu şekilde kullanıyor. Fakat bazı üyelerimiz sadece kendi çıkarlarını düşünerek forum üzerinden ticaret yapıyorlar, tavsiye isteyen üyelere mesaj gönderip satış yapmaya çalışıyorlar. Onlara satış konusunda yardımcı olan üyeler de var. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz bilmek isterim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ertan Abinin ve diğer arkadaşların dediklerine katılıyorum.

Eski seviyenin daha altında seyrediyoruz bilgi paylaşımı bakımından bencede. Ama nasıl ki, bazı arkadaşlar bir şekilde olmadık sebeplerle sitemizden uzak duruyorlar, zamanla onların yerini dolduracak arkadaşlarda çıkacaktır diye düşünüyorum. Öyle umut ediyorum en azından. En eski üyelerden biri olarak tek temennim onların tekrar buralarda yazdığını ve seviyeyi eskisi gibi ele aldığımızı görmek. Eğer okuyorlarsa bu sitenin bizim olduğunuda hatırlarlar...

 

Aslında yabancı siteleri takip eden çok arkadaşımız olduğunu biliyorum ama neden bazı bilgileri buraya taşımıyorlar şaşırıyorum. İngilizcesi iyi olup birkaç çeviri yapacak arkadaşlar bile bizlere katkı sağlayabilir ama yapmıyorlar (bazı arkadaşlara duyurulur...)!!! Benim ingilizcem yeterli olsa çok zevk alarak yapılabilecek bir iş mesela. Sadece olmadık bilgileri siteye taşıyarak bile birçok kişiye yardımcı olabilirler ve fikir verebilirler. Çünkü çok az masa tenisi oyuncusunun bulunduğu bir ülkede birşeyler paylaşmaya çalışıyoruz. Ve yeni bilgi yeni yön yeni fikir demektir aslında..

 

2.el satışlarla ilgili açılan bölümde ise adı üzerinde olduğu gibi 2.el şeklinde veya fiyatında olmalı. Eğer sadece ticari amaçla siteyi kullanan üyeler varsa üyelikleri gözden geçirilmeli ve uyarılmalı diye düşünüyorum. Eğer benim gibi her ekipmanı merak edip getirtip deneyenler varsa iyidir ama bu işi ticarete döküp sadece bu işle uğraşanlar varsa da kınıyorum. O zaman kendileri kendileri için bir site kursun biz duyuralım. Zaten yapıyoruzda linkler bölümümüzde...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ben de elimden geldiği kadar sıkça forma girmeye çalışıyorum.fakat mesaj sayım ve yorum yazdıklarım çok az.bunun nedenini kendimce şunlara bağlıyorum ve forma yeni üye olan birçok kişinin de(baktığıma göre günde onlarca kişi kayıt oluyor)bu durumda olduğunu tahmin ediyorum: forma yeni üye olan birisi; masatenisini çok iyi oynasa da kombi nedir bilmeyen-ki bu çok normal-,dünya çapında oyuncular kimler ve masa tenisi ligleri hakkında bilgisi olmayan için form çok üst düzey geliyor; kombi,ligler,yurt dışında oyuncular derken yeni üyemiz bunları öğreninceye kadar gayet doğal olarak pasif kalıyor. tabi ki bazıları da öğrenmek istemiyorlar çünkü bunları kendilerine hitab etmiyor olarak görüyorlar ve kısmen de haklılar çünkü masatenisi bunlarsız da hobi olarak devam ettirilebiliyor.buraya kadar söylediklerim bana göre olan problemler. Fakat problem saptandıktan sonra buna bir çözüm önerisi de getirmek lazım. Ertan abi ve diğer üyeler değinmişler.ben de şunları ekleyebilirim:

-bir konu başlığı altında "masatenisi tanıtım programı" hazırlanabilir.gerçi bu formda var fakat toplu bir şekilde sunulabilir.Bunu ben müsait olduğum zamanlarda el atmayı düşünüyorum.

-yeni üye olanlara tavsiyem, forma girmeden anasayfada olan ekipman,çalışma programı ve temel bilgiler gibi yerleri incelesinler. Çünkü buralarda gerçekten ufkumuzu açacak, formda aktif olmamızı sağlayacak veya aktif olamasak da devamlı girip birşeyler öğrenmemizi kolaylaştıracak güzel, kısa, öz, herkese hitab eden yazılar mevcut.

-anket bölümünde herkesin oy kullanıp yorum yapabileceği yani masatenisinin olmazsa olmazları hakkında anketler açılırsa veya bunun hakkında geçmiş anketlere bakılıp cavaplar yazılırsa konu güncellik kazanır ve herkes onu "xx yeni yazı" kısmında görebilir.

-sohbet ve diğer konular herkese hitab edebildiğinden burada masa tenisiyle ilgili oyunlar aktif hale getirilebilir.ben birazdan bu oyunları tekrar gündeme getirmek için eski yazılara cevap yazacağım.

daha birçok şey düşünülebilir ve düşünülmüş ve düşünülmeye devam edecektir.ben acizane bunları kendimde gördüm.kusur etmişsem affola :gulumse:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Tanju Cansever

Günlük mesaj sayısında son bir iki günde önemli bir artış gördüm ben. Demek ki herkes Ali Güller arkadaşımızın bu uyarıyı yapmasını bekliyormuş:) Sonuçta bu forum hepimizin vazgeçilmezlerinden ve öyle de kalacak eminim. Eskiden yazılan konu ve mesajları hepimiz ilgi ve beğeniyle tekrar okuyup bir şeyler öğreniyoruz evet ama, insanlar gelip geçici forum ise kalıcıdır. Motivasyon önemli, eğer değerli forum üyelerinden diğerlerini motive edici konu, yazı ve cevaplar çıkarsa (eskiden hep böyle olmuş gördüğüm kadarıyla), en az eskiler kadar ilginç ve zevkli, bilgi dolu konular okuyacağız emin olun.

 

Sevgiler, selamlar....

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tanju Bey'in söylediklerine birkaç birşey daha eklemek isterim. Masa Tenisinde gündemde olan çok konu var aslında. Bunlardan bazıları:

 

Yeni ITTF kuralları

Boosterlar/Tunerlar

Tensörlü, hızlandırıcı etkili lastikler (her geçen gün yenileri çıkıyor)

Süper ligdeki hareketlilik, çinli oyuncular

Fenerin başarısı ETTU Cup

Milli takımdaki oyuncuların artık Pro Tourlarda varlık göstermesi, ana tabloya girmeleri( ilk 64)

Uluslararası turnuvalara katılan oyuncular bizlerle ordaki deneyimlerini paylaşsalar çok iyi olur

Liglere düzenlemeler gelecek sanırım. Ayrıntıları bilmiyorum.

Birçok oyuncu artık yapıştırmak istemiyor. Oyunuyla ilgilenmek istiyor. Bu konu başlığı için hepimizin çok bilgi paylaşımına ihtiyacı var. Yapıştırmamak devrim niteliğinde birşey bu.

Bence bilgilerimizi paylaşıp araştırdıkça bu forumun kalitesi yükselecektir.

Benim en çok çözmek istediğim konu mevcut şartlar altında oyunumuzu nasıl üst seviyelere çıkarabiliriz. Bu konuda yeni bir başlık açacağım yakında.

Ben yine de bu forumda çok kaliteli bilgi düzeyi iyi olan arkadaşlar olduğuna inanıyorum. Sadece biraz zaman ayırıp bilgilerini bizimle paylaşmaları.

Ertan Abi'yi bu konuda takdir edemeden geçemeyeceğim. Yıllar önce bu forumu kurarak bize altyapıyı sağlamış oldu. Bizim yapmamız gereken hepimizin bu çatı altında biraz aktif olması. Ben de çok mesaj yazmıyordum okuyup geçiyordum. Üye numaram 70 yani buraya üye olanlar arasında ilklerdeyim. Ona rağmen mesajlarım çok az. Eminim benim gibi üye olmuş aktif katılmayan çok üye vardır.

O kadar çok tartışılması gereken konu başlıkları oluştu ki yazmadan edemiyorum.

 

Şimdilik hoşçakalın,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tanju Bey'in söylediklerine birkaç birşey daha eklemek isterim. Masa Tenisinde gündemde olan çok konu var aslında. Bunlardan bazıları:

 

Yeni ITTF kuralları

Boosterlar/Tunerlar

Tensörlü, hızlandırıcı etkili lastikler (her geçen gün yenileri çıkıyor)

Süper ligdeki hareketlilik, çinli oyuncular

Fenerin başarısı ETTU Cup

Milli takımdaki oyuncuların artık Pro Tourlarda varlık göstermesi, ana tabloya girmeleri( ilk 64)

Uluslararası turnuvalara katılan oyuncular bizlerle ordaki deneyimlerini paylaşsalar çok iyi olur

Liglere düzenlemeler gelecek sanırım. Ayrıntıları bilmiyorum.

Birçok oyuncu artık yapıştırmak istemiyor. Oyunuyla ilgilenmek istiyor. Bu konu başlığı için hepimizin çok bilgi paylaşımına ihtiyacı var. Yapıştırmamak devrim niteliğinde birşey bu.

Bence bilgilerimizi paylaşıp araştırdıkça bu forumun kalitesi yükselecektir.

Benim en çok çözmek istediğim konu mevcut şartlar altında oyunumuzu nasıl üst seviyelere çıkarabiliriz. Bu konuda yeni bir başlık açacağım yakında.

Ben yine de bu forumda çok kaliteli bilgi düzeyi iyi olan arkadaşlar olduğuna inanıyorum. Sadece biraz zaman ayırıp bilgilerini bizimle paylaşmaları.

Ertan Abi'yi bu konuda takdir edemeden geçemeyeceğim. Yıllar önce bu forumu kurarak bize altyapıyı sağlamış oldu. Bizim yapmamız gereken hepimizin bu çatı altında biraz aktif olması. Ben de çok mesaj yazmıyordum okuyup geçiyordum. Üye numaram 70 yani buraya üye olanlar arasında ilklerdeyim. Ona rağmen mesajlarım çok az. Eminim benim gibi üye olmuş aktif katılmayan çok üye vardır.

O kadar çok tartışılması gereken konu başlıkları oluştu ki yazmadan edemiyorum.

 

Şimdilik hoşçakalın,

 

Ali,

 

Senin hızına yetişmek mümkün değil çoştun gidiyorsun :alkis: , birinin seni durdurması lazım :oop: Şaka bir yana, bahsettiklerin çok önemli, üzerinde ciddiyetle durulması ve tartışılması gereken konular. Sporculuğunun yanında da hızla değişen, ilerleyen şartlara ve koşullara doğru yaklaşımda bulunan düşüncelerinden dolayı seni tebrik ediyorum.

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Tanju Cansever

Önemli konulara dikkat çekmişsiniz Ali Bey. Ben de sizi tebrik ediyorum. Bugüne kadar günde 5 saat foruma giriyordum, artık daha da fazla kalmam gerekecek demektir. Okuyacağımız çook şey var, emekli mi olsam naapsam:)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

-bir konu başlığı altında "masatenisi tanıtım programı" hazırlanabilir.gerçi bu formda var fakat toplu bir şekilde sunulabilir.Bunu ben müsait olduğum zamanlarda el atmayı düşünüyorum.

-yeni üye olanlara tavsiyem, forma girmeden anasayfada olan ekipman,çalışma programı ve temel bilgiler gibi yerleri incelesinler. Çünkü buralarda gerçekten ufkumuzu açacak, formda aktif olmamızı sağlayacak veya aktif olamasak da devamlı girip birşeyler öğrenmemizi kolaylaştıracak güzel, kısa, öz, herkese hitab eden yazılar mevcut.

 

Bu düşünce çok faydalı olur gibi. Örneğin "Bilgi bankası" yada "Masa Tenisi Temel Kavramlar" yada "Masa Tenisi Ansiklopedisi" benzeri bir ana başlık olsa forumun en üst kısmında, ve yeni üyelerin ilk olarak bu başlığı taramaları uyarısı konulsa güzel olur. Sitede olabilir bu tarz bilgiler, ama siteden yazı okumak bize biraz lüks oluyor, bir an önce sorumuzu sorup, cevap alma telaşına düşüyoruz. Onun için foruma üye olduktan sonra da bu bilgilerin göz önünde olması iyi olur. :fildir:

 

Bu başlıktaki içerik de başlangıç olarak şu şekilde düzenlenebilir:

 

- Masa tenisi kuralları

- Masa tenisi tarihi, önemi

- Neden masa tenisi (bu konu, üyeyi bilgilendirip çevresine doğru telkinde bulunması amacıyla konulabilir)

- Masa tenisi terimler sözlüğü (loop, lob, backspin gibi temel kavramlara aşinalık oluşur)

- İdeal bir masa tenisi antrenmanı nasıl yapılır? (ortalama dk bilgileriyle de desteklenebilir)

- Masa tenisi antremanında masa başındaki antreman dışında yapılması gerekenler

- Kombi raketin hazır rakete olan üstünlükleri

- Def, All, Off gibi kavramların anlamları

- Kombi raket seçiminde dikkat edilmesi gerekenler (bir anda çok hızlı bir kombi önermiyorsunuz anladığıma göre)

- Lastik kalınlığı neyi değiştirir? Önemi nedir?

- Lastik neden söküp yapıştırılır?

- Lastik nasıl sökülür, nasıl yapıştırılır?

 

 

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Listeyi uzatabilirsiniz. Bu başlıktaki konular mesaj yazımına kapalı tutulabilir.

Böylece herkes derli toplu bir bilgi kaynağını taradıktan sonra foruma katılır. Seviyeyi olumlu etkileceği kanısındayım.

Düşünülürse böyle bir başlık açılması, konuları da paylaşabiliriz, herkes kendi konusunda güzel bir derleme yapar, yöneticiye ulaştırır. (Tabi paylaşabiliriz derken, yani işi bilen kişiler paylaşır demek istedim :lol: ) Böylece hem iş birinin üzerine kalmaz, hem de herkes konusuna itina göstereceği için arşiv daha kaliteli olur. Yazılar site makalesi şeklinde olmaktan ziyade, daha keyifli, sohbet havasında düzenlenebilirse daha iyi olabilir...

 

Bence tabi... :fildir:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu düşünce çok faydalı olur gibi. Örneğin "Bilgi bankası" yada "Masa Tenisi Temel Kavramlar" yada "Masa Tenisi Ansiklopedisi" benzeri bir ana başlık olsa forumun en üst kısmında, ve yeni üyelerin ilk olarak bu başlığı taramaları uyarısı konulsa güzel olur. Sitede olabilir bu tarz bilgiler, ama siteden yazı okumak bize biraz lüks oluyor, bir an önce sorumuzu sorup, cevap alma telaşına düşüyoruz. Onun için foruma üye olduktan sonra da bu bilgilerin göz önünde olması iyi olur. :fildir:

 

Bu başlıktaki içerik de başlangıç olarak şu şekilde düzenlenebilir:

 

- Masa tenisi kuralları

- Masa tenisi tarihi, önemi

- Neden masa tenisi (bu konu, üyeyi bilgilendirip çevresine doğru telkinde bulunması amacıyla konulabilir)

- Masa tenisi terimler sözlüğü (loop, lob, backspin gibi temel kavramlara aşinalık oluşur)

- İdeal bir masa tenisi antrenmanı nasıl yapılır? (ortalama dk bilgileriyle de desteklenebilir)

- Masa tenisi antremanında masa başındaki antreman dışında yapılması gerekenler

- Kombi raketin hazır rakete olan üstünlükleri

- Def, All, Off gibi kavramların anlamları

- Kombi raket seçiminde dikkat edilmesi gerekenler (bir anda çok hızlı bir kombi önermiyorsunuz anladığıma göre)

- Lastik kalınlığı neyi değiştirir? Önemi nedir?

- Lastik neden söküp yapıştırılır?

- Lastik nasıl sökülür, nasıl yapıştırılır?

 

 

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Listeyi uzatabilirsiniz. Bu başlıktaki konular mesaj yazımına kapalı tutulabilir.

Böylece herkes derli toplu bir bilgi kaynağını taradıktan sonra foruma katılır. Seviyeyi olumlu etkileceği kanısındayım.

Düşünülürse böyle bir başlık açılması, konuları da paylaşabiliriz, herkes kendi konusunda güzel bir derleme yapar, yöneticiye ulaştırır. (Tabi paylaşabiliriz derken, yani işi bilen kişiler paylaşır demek istedim :lol: ) Böylece hem iş birinin üzerine kalmaz, hem de herkes konusuna itina göstereceği için arşiv daha kaliteli olur. Yazılar site makalesi şeklinde olmaktan ziyade, daha keyifli, sohbet havasında düzenlenebilirse daha iyi olabilir...

 

Bence tabi... :fildir:

 

Lobianco ya teşekkürler. Bu fikir zaman zaman benim de aklıma geliyordu ama işin zorluğundan dolayı başlamaya cesaret edemiyordum.

 

Böyle bir bölüm açabiliriz fakat bu bilgiler nasıl ve kim tarafından hazırlanacak bu önemli. Hem bu konularda yazı yazabilecek ve araştırma yapabilecek, hem de zamanı müsait olan arkadaşların katkıları gerekir.

 

Bir kişi bu kadar derlemenin altından zaman olarak kalkamaz. Bunu lobianco nun da belirttiği gibi konuları birçok kişiye paylaştırarak çözebiliriz.

 

Öncelikle bir komite kuralım bu komite bu işin organizasyonu ve görev dağıtımı ile ilgilensin. Eğer kabul ederseniz, kendisi de kabul ederse ben bu komite başkanı olarak Tsubasa yı öneriyorum. Hem bilgili hem de araştırmacı bir üyemiz.

 

Hazırlanan bilgiler bende toplanır sadece okunabilir bir forum açıp oraya koyarım.

 

Bu konuyla ilgili alt başlıklar için önerilerinizi de bu konuda verirseniz bir liste oluşturalım ve komite de bu liste üzerinde çalışsın.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ertan Abi benim ismimi yazmış, ben de düşünceyi gündeme getirenin "Matematik" olduğunu belirtmeliyim.

 

Konuda söz sahibi bir kişi olmadığımdan, (uygun görülürse) kişisel yorum ve bilgi gerektirmeyen, kurallar, terimler sözlüğü... gibi bazı statik konuları derleyebilirim.

 

Elbette liste oluştuktan sonra daha net olarak neleri hazırlayabileceğimi söyleyebilirim. Ancak genel anlamda anlatabildim sanırım ne yapabileceğimi.

 

:robot:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

...Öncelikle bir komite kuralım bu komite bu işin organizasyonu ve görev dağıtımı ile ilgilensin. Eğer kabul ederseniz, kendisi de kabul ederse ben bu komite başkanı olarak Tsubasa yı öneriyorum. Hem bilgili hem de araştırmacı bir üyemiz...
Aynen katılıyorum. Yeterki ben elimden geldiğince ilgilenirim desin ve görevi kabul etsin...
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Eskiden forumu yorum ve fikirleriyle besleyen, yazılarını okumaktan haz aldığım ve özellikle ekipman konusunda çok bilgi edindiğim pingpongman,toranamon ve simurg gibi forumu sürükleyen ve ilgimi arttıran üyeler ne yazıkki artık foruma hiç girmiyor.(Sanırım Ertan Abinin ismini vermediği üyelerimiz onlar olacak)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 weeks later...

Çok güzel bir gelişme olacaktı bu başlık forum için. Böyle unutulup gitmemesi lazım :)

 

Benim önerim şudur:

 

Başlık Beta sürüm şeklinde açılsın, sadece yöneticilerin yazabileceği şekliyle. Başlığın göz önünde olması boş zamanlarımızda o konuya katkı yapmak için bize bir itici güç teşkil edecektir. Soyut bir kavram üzerinde çalışmaktansa, bizzat var olan, içeriğe ihtiyacı olan bir başlığı görmemiz daha isabetli olur bence. Başlıkta yer alabileceğini düşündüğümüz derlemeleri foruma eklenmeye hazır şekliyle Ertan Abi'ye (veya Ozan Abi'ye) ulaştırırız, olması gerektiğini düşünürse ekler. Biz de günden güne başlığın gelişip genişlediğini görürüz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

uzun bir aradan sonra yazıyorum foruma. bir süredir sadece okuyordum forumu (sudan sebeplerden ötürü) ama hata ettiğimi anladım. neyse bu ayıbımdan ötürü özür diliyorum forumdaki herkesten. bu forum hepimizin diye düşündüm son günlerde. bildiklerimi yazmam gerektiğini düşündüm. en azından katkı yapmaya çalışmam gerektiğini düşündüm ve kendimi çekmemin yanlış olduğunda karar kıldım. forumun gelişmesi ve canlanması için elimden gelen gayreti göstermeye hazırım.

 

neyse gelelim konumuza. ben şekil konusuna takıldım.http://forum.donanimhaber.com/default.asp. bence sitemiz bu sitenin şekli gibi yapılabilir. alt başlıklar kurulabilir başlıklar altına. diyelim ekipman yorum başlığı altına lastik tahta falan gibi başlıklar. onların içinde de üst başlıklar olmalı hiçbi zaman aşağı inmeyen ve genel bilgiler vermeli onlar da. diyelim lastik başlığının üst başlıklarının birinde lastikler ve özellikleri, lastik alırken dikkat edilmesi gerekenler .. vs gibi; ne biliyim lastikle ilgili ilgi çeken şeyler gibi. yeniler girdiği zaman sayfalara sürekli aynı soruları sormaktan vazgeçmeli bunlar sayesinde ilk önce. genel olarak bilgileri öğrenip tatmin olmalı birazcık da olsa. ama bu bilgiler için dediğiniz gibi yabancı forumlar takip edilip çevirileri yapılıp sitemize konulmalı ayrıca kendi araştırmalarımız da gerekli.

 

ama bunların hepsi yapılsa bile forumun canlanması için insanların özellikle deneyimli insanların sürekli katılımda bulunması gerekiyor; benim bir süre yaptığım gibi suskun kalmamaları gerekiyor. benim şahsi düşüncelerim bunlar..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   3 Üye, 0 Gizli, 10 Misafir (Tam liste)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..