kartal Oluşturma zamanı: 31 Ocak, 2018 Oluşturma zamanı: 31 Ocak, 2018 Yurt dışından e-ticaret yoluyla sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı, 30 eurodan 22 euroya düşürülüyor. Söz konusu oran 2016 yılı sonlarında 75 eurodan 30 euroya çekilmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilgili karar Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunuldu. 15 günlük geçiş dönemi olacak Mevcut limit olan 30 euro sınırını gözeterek sipariş vermiş olan alıcıların işlemlerinin tamamlanması ile posta ve hızlı kargo operatörlerinin kendi sistem ve iş akışlarını söz konusu değişikliğe uyarlayabilmesi amacıyla 15 günlük geçiş dönemi de öngörülüyor. Ayrıca yurt dışından posta ve hızlı kargo yoluyla Türkiye'ye gönderilen ve burada bulunmayan bilimsel ve eğitim amaçlı kitaplar için uygulanan tek ve maktu vergi oranının yüksek olması nedeniyle, bu eşyaya uygulanan muafiyet limiti de 150 avroya çıkarılıyor. Söz konusu kitaplar için yurt dışında uygulanan KDV oranı göz önünde bulundurularak, yüzde 8'lik tek ve maktu vergi belirlendi. Söz konusu vergi oranı, kitapların bedeline göre, AB ülkelerinden gelenlerde yüzde 18, diğer ülkelerden gelenlerden ise yüzde 20 uygulanıyordu. Not:Yazı bir haber sitesinden alıntıdır. 2
yusuf06nk Gönderim Zamanı: 1 Şubat, 2018 Gönderim Zamanı: 1 Şubat, 2018 Ne zaman yürürlüğe giriyor peki ? 7 gün önce aliexpressten 25 dolarlık sipariş verdim gelir mi ?
kartal Gönderim Zamanı: 2 Şubat, 2018 Yazar Gönderim Zamanı: 2 Şubat, 2018 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilgili karar Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunuldu. 15 günlük geçiş dönemi olacak diye belirtilmiş muhtemelen sizi etkilemez.
Işık Karaçam Gönderim Zamanı: 2 Şubat, 2018 Gönderim Zamanı: 2 Şubat, 2018 Aliexpress amazon fln baktım ama Masatenisi.com sitesinden ucuz bulamadım yurtdışında bence masatenisi.com iyidir
Serengeti Gönderim Zamanı: 25 Mart, 2018 Gönderim Zamanı: 25 Mart, 2018 Bir arkadaşım için Tabletennis11.com dan 117 dolarlık 4 al 3 öde şeklinde lastik sipariş ettim. Lastikler 4 Martta gönderilmiş. Fakat hala PTT nin kargo takip sitesinde göremiyorum. PTT ye telefon ettim. Bize henüz gelmedi dediler. Gümrükte bu kadar beklemesi normal mi sizce arkadaşlar?
BULGARBEY Gönderim Zamanı: 29 Mart, 2018 Gönderim Zamanı: 29 Mart, 2018 Tarih: 26.03.2018 Saat: 02:11, Serengeti yazdı: Bir arkadaşım için Tabletennis11.com dan 117 dolarlık 4 al 3 öde şeklinde lastik sipariş ettim. Lastikler 4 Martta gönderilmiş. Fakat hala PTT nin kargo takip sitesinde göremiyorum. PTT ye telefon ettim. Bize henüz gelmedi dediler. Gümrükte bu kadar beklemesi normal mi sizce arkadaşlar? Bir akrabam gümrükte çalışıyor, bildiğim ve duyduğum kadarıyla yaptığınız gibi yüksek ücrette alışveriş yapıldığı zaman gümrüğe ayrı bir ödeme de yapılması gerekiyorMUŞ. 300 dolara klavye mouse almıştım aliexpressten benden ayrı bir ücret istenmedi tabi bu da işin garip kısmı.
Serengeti Gönderim Zamanı: 30 Mart, 2018 Gönderim Zamanı: 30 Mart, 2018 Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım. Lastikler dün gece İstanbul PTT ye, bu sabahta Afyon'a gelmiş. Hemen gidip aldım. 25 gün geçti.
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap