Jump to content
Masatenisi.org Forum

Dünya Masa Tenisi Şampiyonası - Paris, 13-20 Mayıs 2013


Recommended Posts

bandeau.jpg

 

 

Her iki yılda bir düzenlenen Dünya Masa Tenisi Şampiyonası, bu sene 13-20 Mayıs 2013 tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek.

 

Son 20 yılda şampiyonanın galipleri:

 

*2011 Rotterdam: Zhang Jike

*2009 Yokohama: Wang Hao

*2007 Zagreb: Wang Lİqin

*2005 Shanghai: Wang Liqin

*2003 Paris: Werner Schlager

*2001 Osaka: Wang Liqin

*1999 Eindhoven: Liu Guoliang

*1997 Manchester: Jan Ove Waldner

*1995 Tianjin: Kong Linghui

*1993 Gothenburg: Jean Philippe Gatien

 

Gördüğünüz gibi 2003'ten sonra Çinli olmayan bir şampiyonumuz yok. 2011 yılında Zhang Jike, yarı finalde Timo Boll ile seyir zevki çok yüksek bir maç çıkarmıştı. Bu maçta hayatının oyunlarından birisini oynayan Timo Boll oldukça iyi olmasına karşın, Zhang Jike fevkaladenin fevkinde olduğundan (!) maçı almıştı. Finalde karşısına Wang Hao çıkan Zhang Jike, son sette 10-5 öndeyken biraz gevşiyor, durumu buradan cüze getiren Wang Hao'nun karşısında seti ve maçı zor da olsa alıyor ve gıcır gıcır tişörtünü parçalayarak azmin, hırsın ve coşkunun zaferini sergiliyordu. Aynı turnuvada en büyük adaylardan birisi olan Ma Long ise o sene bir sakatlıktan dolayı çok çekiyor, turnuva sırasında performansının en iyi noktasından uzak bir oyun sergiliyor ve bronz madalya ile yetiniyordu. Ma Long bu turnuvadan sonra ise inanılmaz bir biçimde çok üstün bir performans gösterdi, masa tenisi tarihinde rekorlar kırdı. Bu süreçle ilgili ayrıntılı bir yazı için tıklayınız.

 

Rotterdam'dan sonra olimpiyatlarda ferdilerde her ülkeden iki oyuncu sınırlaması getirilince, muhtemelen taktik nedenlerden ötürü, Liu Gualiang Zhang Jike ve Wang Hao'yu seçti. Bu ikisi arasında geçen finali Zhang Jike aldı.

 

Bu sene kimin şampiyon olması bekleniyor? En kuvvetli adaylar Zhang Jike, Ma Long ve Xu Xin. Zhang Jike çok kestirilemez bir oyun tarzına sahip. Gününde olduğunda kimseye yenilmeyen bir Ma Long'u tek yenebilen masa tenisçi, gününde olan Zhang Jike'dir. Ancak gününde değilse de, Zhang Jike hiç vermeyebileceği maçları da verebiliyor. Ancak hırsı, backhand'i ve enerjisi ile tabii ki turnuvanın en büyük adaylarından birisi. Üst düzey turnuvalarda 'abilerinden yeni fırsat bulabilen' Xu Xin, özellikle son birkaç ayda büyük bir mesafe kateden bir penholder. Son zamanlarda tarzını da biraz değiştirdi, artık oyun tarzını karşısındakinin tarzına göre modifiye ediyor. Bu da onu, her zamankinden daha tehlikeli bir rakip yapıyor. Ma Long ise bu ünvanı hiç alamamış bir oyuncu olarak muhtemelen altın madalyayı en çok isteyenleri. Klasik oyun tekniği ile dünyanın en iyi forehandi bakalım bu turnuvada başarılı olabilecek mi?

 

cctvawardoftable.jpg

 

Çin'den 12 sporcu turnuvaya katılıyor. Popüler masa tenisi forumlarındaki en büyük aday şu anda Ma Long, onu Xu Xin ile Zhang Jike takip ediyor. Diğer Çinli oyuncular da (Wang Hao, Ma Lin, Wang Liqin, Chen Qi, Yan An, Fan Zhendong, Fang Bo, Hao Shuai ve Zhou You) da şampiyonada onlara eşlik edecekler.

 

Japonya'dan Jun Mizutani (n.10) Koki Niwa (n.21) ile birlikte turnuvada şanslarını deneyecekler. Bu tür turnuvalarda geniş bir tecrübeye sahip Mizutani'nin ise sağı solu belli olmaz, lob'u blok'u belli olmaz bir tavrı var!

 

Tayvan'dan Chuang Chih Yuan (n.6) ve Singapur'dan Gao Ning (n.14) doğunun diğer tehlikeli isimleri.

 

Batı yakasında yeni bir şey yok:

 

Vladimir Samsonov, dünyanın en uzun süre ilk 10'da kalan oyuncularından (halen n.11) (buradan Wang Liqin'e selamlar!) ve yeri geldiğinde Zhang Jike'yi yenebilen bir oyuncu olarak Rusya'nın klasik temsilcisi. Almanya son birkaç yıldır yaptığı gibi yine şansını Timo Boll (n.5) ve Dimitri Ovtcharov (n.7) ile deneyecek, ve muhtemelen Avrupa'nın turnuvadaki en sağlam kanadını oluşturacaklar. Portekiz'den Marcos Freitas (n.23) da batının yetenekli isimlerinden...

 

Turnuvanın tam katılımcı listesi için tıklayınız.

 

Şampiyona tanıtım videosu:

 

 

 

Ek not: Bu sene aslında 6-13 Mayıs'ta düzenlenecekti turnuva. Ama Bursa Veteran Masa Tenisi Turnuva'sı'nın da 11-12 Mayıs'ta düzenlendiğini duyunca, kendileri için ne katılımcı ne de izleyici bulamayacaklarını düşünerek Paris'teki etkinliği mecburen bir hafta ertelediler. Eğer "Şimdi Paris uzak olur, yol yorgunu orada oynayamam ben, Bursa'ya gideyim ben, hem de iskender yerim" diye düşünüyorsanız, sizi de buradan turnuvaya katılmaya bekliyoruz...

 

Yazının aslı burada.

  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Büyük bir ihtimal olmamakla beraber Yan An da dikkatli izlenilmeli diye düşünüyorum gümbür gümbür geliyor çocuk. Şimdi bile Ma Long ve Xu Xin abilerini oldukça zorluyor bir sürpriz yaparsa çok şaşırmam .

 

Haklısın. Yan An'ı üstünkörü geçmem garip olmuş. Özellikle Paris seçmelerinde Ma Long'un onu zorla, hatta belki biraz da şansla yenmesinden sonra...

 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

tabi ki var http://www.mondialping.com/eng/billetterie.htm

biletler günlüğü 9 eurodan başlıyor saat gün sıraya göre artıyor.

 

he ben bilgisayardan takip ederim dersen ittv.com dan izleyebilirsin

biletmi :D ben televizyon için sormuştum yabancı kanallar falan ama internetten izleneceği aklıma gelmemişti öğrendiğim iyi oldu teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 weeks later...

Turnuva ilk sürprizini verdi. Ai Fukuhara (bilmeyenler için en iyi kadın Japon masa tenisi oyuncusu), Güney Koreli Park Seong Hye'ye elendi. Geninde Çinlilik olan hiç bir oyuncu henüz elenmedi. Hatta Çinliler çift maçlarına amatörleri (tabii kendilerine göre) falan sokmuşlar. Onlar bile elenmedi...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

Haklısın. Yan An'ı üstünkörü geçmem garip olmuş. Özellikle Paris seçmelerinde Ma Long'un onu zorla, hatta belki biraz da şansla yenmesinden sonra...

 

fatih hocam ma long un maç boyunca talihsizlikle kaçırdığı sayıları toplasak 2 set eder neredeyse, bunlar bir de ma long daki eksikliklerle birleşince neredeyse maça mal oluyormuş. gerçi masa tenisinin güzel yanı da bu.

bu yan an daha ellerini kullanmayı öğrenmeden masa tenisi öğrenmiş gibi bir his var içimde

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Japonlarda var bir arıza, Jun Mizutani de ilk turda elendi.

 

Vang Bora da eski efsanelerden Saive'e kaybetti. Bu arada Ahmet Li neden yok bilen var mı?

 

Melek Hu da ilk iki tur 4-3'lük skorlarla ilerledi ama bakalım çekirge 3. defa zıplayabilecek mi?

 

Joo Se Hyuk da yok, büyük eksiklik.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

32 kişiye inilince güzel eşleşmelerden birisi yaşandı: Ma Long - Bojan Tokic. 2011 Rotterdam Dünya Şampiyonası'ndaki en güzel maçlardan birisini, hatta muhtemelen en güzelini bu ikili çıkarmıştı çünkü. 2011'deki maçın özeti:

 

 

Bu sene dikkat edin, baştan itibaren Ma Long "Ço!" luyor, baştan itibaren tüm enerjisi ve motivasyonunu ortaya koyuyor. Belli ki geçmişten güzel bir ders almış. Dünkü maç:

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ma Long işi riske etmeden maçı almak için yüklenmiş gibi görünüyor. Tokic'in yine üst düzey sayıları var ama Ma Long oyunu çok iyi domine etmiş.

Son 16 da Yan An-Chuang Chen maçı izlemeye değer diye düşünüyorum. Chuang Chen geçenlerde Zhang Jike'yi evire çevire yenmişti, Yan An da Ma Long'u yenmişti. Bu iki sürprizlere açak ismin maçı ne olacak acaba?

 

Diğer eşleşmeler: http://www.ittf.com/competitions/test/matches_32_print_per_event.asp?competition_ID=2190&s_Event_Type=mS&Rnd1=32&Seq_From1=1&Seq_To1=16&Rnd2=16&Seq_From2=1&Seq_To2=8&Rnd3=8&Seq_From3=1&Seq_To3=4&Rnd4=4&Seq_From4=1&Seq_To4=2&Rnd5=2&Seq_From5=1&Seq_To5=1

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ma Lin'in çiftlerde hep yaptığı şey o. Rakibinin gözünü korkutuyor adam o duruşla işte :)

 

Chuang Chih Yuan, Yan An'a yenildi.

 

Samsonov Matsudaira'ya yenildi.

 

Bugün bence en şaşırtıcı olan da, Ovtcharov'un Patrick Baum'a yenilmesi!

 

Şampiyonada Kreanga'nın Kim Minseok'u yenmesinden sonraki ikinci "eski iyi oyuncunun dönüş anı" diyorum. Tabii geçicidir. Kreanga'nın bir sonraki turda Yan An'a yenilmesi gibi, Patrick Baum da yarın kuzu kuzu Zhang Jike'ye yenilecektir. Zhang belki bir iki set verir, ama Ovtcharov'un bocaladığı gibi bocalamayacaktır.

 

Çeyrek final maçları:

 

1. Xu Xin - Kenta

2. Patrick Baum - Zhang Jike

3. Wang Hao - Yan An

4. Ma Long - Timo Boll

 

Xu Xin Kenta'yı döne döne yener. Yan An, Chuang Chih Yuan gibi şu an ITTF World Ranking'de 6. sırada olan bir oyuncuyu yenmenin gazıyla Wang Hao'yu da alır. Zaten Wang Hao'nun ona bir zaafı var. Bence yarınki en güzel ve heyecanlı maç, bizim saatle 13.00'de Ma Long ile Timo Boll arasında olacak. Bu turnuvayı kazanmasını en çok istediğim iki oyuncu karşı karşıya gelecek. İkisi de dünya şampiyonu ünvanını en azından bir kez almayı fazlasıyla haketti. Timo Boll, Zhang Jike ile karşılaşsaydı şansı daha çok olurdu. Timo çok iyi bir ralli oyuncusu, Ma Long ise şu anda dünyanın en iyi ralli oyuncusu. Ma Long alacaktır, ama yanılırsam da hiç üzülmeyeceğim :)

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Vay be, izlememiştim; Chuang Chih Yuan - Yan An maçı cidden güzel olmuş.

 

 

Yan An çok hızlı ve enerjik, daha önce bu kadar iyi oynarken izlememiştim onu. Sanırım kendisine 2011 Rotterdam Zhang Jike'yi örnek alıyor: İlk dünya şampiyonasından altınla dönmek... Bu maçta net gördüğüm, artık onda da bir dünya şampiyonu ışığı olduğu. Bu sene almazsa bile iki yıl sonra meydan ona kalabilir, o zaman dünyanın en iyi oyuncusu olması kuvvetle muhtemel. Bu konuya giriş yazımda adını sayıp geçmişim, büyük ayıp etmişim :)

 

Kamera yavaş çekim gösteriyor ya bazen, işte o zaman spinlerinin hızı Avrupalı oyunculara benziyor :)

 

Kamera dedim de, bizler için sevindirici gelişmeler oluyor: Kore Açık'ta kamera çekimi, sanırım görüntü yönetmenliği denilen şey gayet güzeldi. Bu şampiyonada bunu bir adım daha ileri götürmüşler. Bu maçı izlerseniz göreceksiniz; oyundan bir izleyici olarak tam zevki alabilmeniz için ideal kamera çekimi şart. Yine de ittv videolarını izlerken hep nostaljik oluyorum: Korsan VCD'lerde korsan film izlediğim 16 piksellik sinema çekimi film kaydına benziyorlar...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu YanAn dönen arkadaşımızın(aklıma daha bir sürü espri geliyor :D ) oyunu gerçekten üst düzey. Çok enerji dolu. Makine'nin makine olduğu zamanlar gibi. Ancak şampiyon olmak istiyorsa önünde devirmesi gereken kuvvetle muhtemel çok büyük iki rakip, önce Ma Long daha sonra da Zhang Jike olacak. Bu kadarına güç yetirebilirse gerçekten çok büyük bir iş başarmış olacak.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Gençliğin hızı ve enerjisi yerine tecrübenin, yani bu durumda Wang Hao'nun oyun varyasyonları, maç taktikleri, alengirli servisleri; kısaca bizans oyunları kazandı. Yan An'ı 2015 Dünya Şampiyonası'nda esas oğlanlardan birisi olarak izleyeceğiz artık...

 

Sırada Ma Long - Timo Boll maçı var.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ma long kilo vermiş ve hızlanmış ancak eski performansından gayet uzak. hala ekonomik oynamanın derdinde ve hazırdan yiyor. boran tokjic ma long'u çok daha fazla zorlayabilirdi son sette geldi aklı başına.

benim favorim hala zhang.

Baum turnuvaya çok iyi hazırlanmış çok şık sayılar alıyor. biraz daha oyunu oturmuş olsa (waldner gibi mesela) favorim o olurdu.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 16 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..