emrullah06 Oluşturma zamanı: 14 Ocak, 2012 Oluşturma zamanı: 14 Ocak, 2012 bazı sitelerde teknik antremanlarda göruyorum fh:forhand anladımda şutop ne dir yanlış yazılmıdır die dusundum 3 -5 sitede yazıyor ne anlama geliyor?yardımcı olurmusunuz
TahaOzkaraWT Gönderim Zamanı: 14 Ocak, 2012 Gönderim Zamanı: 14 Ocak, 2012 Kesik,spin vs. atılmadan sadece boş topla antreman yapılması diye biliyorum da yanlış olabilir.
StrongSpin Gönderim Zamanı: 11 Şubat, 2012 Gönderim Zamanı: 11 Şubat, 2012 stop demek istedin? Sadece topu karşıya duz biçimde atmak
deva sarjan Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 her düzeyde çalışılan temel tekniktir. ..kesme dışında diğer tüm vuruşlar şutop vuruş üzerine bina edilir, şutop hareketinden türerler...
ongun Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 Pekiii... Forehand Drive ve Şutop. Bu ikisi aynı vuruş mudur? Bir de... Youtük yukarıdaki videoyu iç etmiş.
turushanovgu Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 butop - şutop - otop yani top'un zamir halleridir, harun hocamız bu duruma daha net çözüm getirecektir 1
deva sarjan Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 bu çalışmada topun hep aynı noktaya atılması gözetilir, çaprazda, paralelde çalışılır.. 1
cagan Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 Benden de bir soru gelsin o zaman. İngilizce'deki ''up'' kelimesi ''ap'' olarak okunuyorsa neden şutap değil de şutop diyoruz? Ben forehand drive'ın forehand şutoptan farklı olduğunu düşünüyorum. Şutop sanki daha çok topu tokatlamayı ifade ediyor, drive ise karşıdan gelen topun enerjisini de kullanarak topu karşı tarafa yönlendirmeyi. Tabii bu benim kendi çıkarımım. Bir diğer aklıma gelen de şu. Şut tek başına bir oyuncunun yaptığı eylem iken şutop ( yani shoot up) 2 oyuncunun karşılıklı olarak yaptığı forehand şut eylemi. Drive da topun karşılıklı gidiş gelişini, yani süren, devam eden bir eylemi ifade ediyor olabilir. Daha başka ihtimal söyleyemeyeceğim, sözü hocalarımıza bırakalım en iyisi
smetmusti91 Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 Gönderim Zamanı: 12 Şubat, 2012 stop demek istedin? Sadece topu karşıya duz biçimde atmak Stop dediğin teknik dünyada çok nadir oyuncuların yaptığı birşey arkadaşım , Petra Solja , Amelie solja gibi oyuncuların pütürle yaptığı spine karşı , cut blok a benzeyen bir hareket....! Türkiye'de Sanem Ezgi Şahin ve babamın eski oyuncusu Seda bu tekniği başarılı kullanan isimlerden
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap