xdangerx Oluşturma zamanı: 30 Aralık, 2011 Oluşturma zamanı: 30 Aralık, 2011 Merhaba arkadaşlar masa tenisi kurallarıyla ilgili sormak istediğim birkaç soru var cevaplarsanız çok sevinirim. Soru1: servis kullanırken let olunca servisi kullananın kaç kez let yapma hakkı var? (iki kere let olursa sayı rakibe geçer diye duydum) soru2: servis kullanırken topu havaya attık top elden çıktı ama top rakete değmedi sayı rakibe mi geçiyor yoksa servis tekrar mı ediliyor? Soru3: oyun içinde top masanın tam yan uç kenarına(alttaki resimde var) değdiği zaman masaya değmiş mi kabul ediliyor?
erdemsen Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 2 topu tekrar elin ile tutmazsan yani top yere düşerse sayı karşı tarafın 3 top masanın üst yüzeyinde bi yere carpmadığı sürece sayı senin olmaz yan yüzeyler masaya dahil edilmez 1
Ningauble Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 bende bir şey sormak isterim, attığım servis; benim masama, karşı masaya ve tekrar benim masama çarpıyorsa (rakip dokunmadan) sayı kimin olur?
erdemsen Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 sayı sizin olur çünkü karşı tarafın raketine degmesi gereklidir 1
xdangerx Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 Yazar Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 2 topu tekrar elin ile tutmazsan yani top yere düşerse sayı karşı tarafın 2 peki elimle tutarsam tekrar servis atma hakkım mı oluyor
cagan Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 Top elden çıktıktan sonra geri dönüşü olmayan yola girmişsiniz demektir. 2
xdangerx Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 Yazar Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 teşekkür ederim hepinize...
Burak86 Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 30 Aralık, 2011 top elden çıktıktan sonra let dersen servisi tekrarlayabilirsin.
Bora Gönderim Zamanı: 31 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 31 Aralık, 2011 attığım servis; benim masama, karşı masaya ve tekrar benim masama çarpıyorsa (rakip dokunmadan) sayı kimin olur? sayı ma lin'in olur.. yani servisi atanın :) top elden çıktıktan sonra let dersen servisi tekrarlayabilirsin. böyle bir durum için topun önce fileye değmesi gerekiyor tabi. tenisteki gibi rüzgar, toz vs. durumlarında hakem servis tekrarı için izin verse de masa tenisinde böyle birşey yok diye biliyorum. arkadaş, attığı (daha doğrusu atamadığı) servis sonrası topun raketine çarpmayıp direk yere düştüğünden bahsetmiş. let durumunda ise sözle değil de boştaki eli kaldırarak belirtmek gerekiyormuş sanırım. buna benzer bir durumda hakemden "elini kaldırmadın ki, nereden anlayayım" şeklinde bir tepki almıştım. topu tekrar elin ile tutmazsan yani top yere düşerse sayı karşı tarafın topu elinle tutman birşeyi değiştirmez. çağan'ın da dediği gibi, dönüşü olmayan yol.. oyun içinde top masanın tam yan uç kenarına(alttaki resimde var) değdiği zaman masaya değmiş mi kabul ediliyor? köşeler, hatta filenin demir kısımları da masaya aittir. bir şekilde demirden sekip rakip masaya düşerse sayı devam eder. fakat yan bölgeler masaya ait değildir. 2
Guest Aydın Ungan Gönderim Zamanı: 31 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 31 Aralık, 2011 Merhaba Soru 1 Yanıt 1 = LET sonsuzdur Soru 2 Yanıt 2 = Top tutan el ile servis atma hareketi başladıktan sonra raket tutan elin müdahale etmeden yere düşmesi halinde sayı karşılayanındır.Eğer topun atılması anında dış etkilenmesi olur ise raket tutan el çekilerek top atan el havaya kaldırılır bu durumda hakem servisi LET sayar ve tekrar ettirir Soru 3 Yanıt 3 = Masa kenarlarına değmesi halinde sayı karşılayanındır.Burada ayrıca bir soruya da yanıt vereyim.Ağın uzunluğu bitiş noktasından sol ve sağ yanlarına doğru sonsuzdur.Diğer bir sorunun yanıtı da backspin falso ile atılarak karşılayanın masasına değerek ağ yönünde geri dönüp atanın sahasına tekrar gelen servis kısaca rakip dokunmadan.Yanıtı LET dir.OYUN KURALLARI :.2.9.1.5.1 Karşılayanın yarı alanına değdikten sonra, ağ yönünde geri dönerse, Herkese iyi yıllar 1
Ertan Gönderim Zamanı: 31 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 31 Aralık, 2011 Merhaba Soru 1 Yanıt 1 = LET sonsuzdur Soru 2 Yanıt 2 = Top tutan el ile servis atma hareketi başladıktan sonra raket tutan elin müdahale etmeden yere düşmesi halinde sayı karşılayanındır.Eğer topun atılması anında dış etkilenmesi olur ise raket tutan el çekilerek top atan el havaya kaldırılır bu durumda hakem servisi LET sayar ve tekrar ettirir Soru 3 Yanıt 3 = Masa kenarlarına değmesi halinde sayı karşılayanındır.Burada ayrıca bir soruya da yanıt vereyim.Ağın uzunluğu bitiş noktasından sol ve sağ yanlarına doğru sonsuzdur.Diğer bir sorunun yanıtı da backspin falso ile atılarak karşılayanın masasına değerek ağ yönünde geri dönüp atanın sahasına tekrar gelen servis kısaca rakip dokunmadan.Yanıtı LET dir.OYUN KURALLARI :.2.9.1.5.1 Karşılayanın yarı alanına değdikten sonra, ağ yönünde geri dönerse, Herkese iyi yıllar Aydın Hocam son cevabınız sadece tekerlekli sandalye ile oynayan fiziksel engelli oyuncular için geçerli. 2.9.1.5 Eğer karşılayıcı tekerlekli sandalyede oynayan fiziksel engelli bir oyuncu ise ve diye başlayan kuralın devamı. 1
Guest Aydın Ungan Gönderim Zamanı: 31 Aralık, 2011 Gönderim Zamanı: 31 Aralık, 2011 Merhaba Aynen katılıyorum.Engelli oyuncu bölümünü yazmayı unutmuşum. 1
Kasparov Gönderim Zamanı: 24 Kasım, 2014 Gönderim Zamanı: 24 Kasım, 2014 bende bir soru sormak istiyorum araştırdım lakin bulamadım. Masa tenisinde top havalanıp filenin arkasına düştüğünde daha iyi vurmak için masanın hızla yan tarafına geçip vuruyorum bu yaptığım kurallara uygun mudur ?
Remzi Sarioglu Gönderim Zamanı: 24 Kasım, 2014 Gönderim Zamanı: 24 Kasım, 2014 Engelli masa tenisçilerde sevişte topun masa ikilememesi diye bir kural var. Engelli olmayan yarışmalarda bu servisi kullanabilirsin ve rakip oyuncunun raketine değemezse sayı senin olur.
Kasparov Gönderim Zamanı: 24 Kasım, 2014 Gönderim Zamanı: 24 Kasım, 2014 Servisteyken değil normal oyun içindeyken masanın yan tarafina sokulup zıplayan topa vurabilir miyim ?
Remzi Sarioglu Gönderim Zamanı: 25 Kasım, 2014 Gönderim Zamanı: 25 Kasım, 2014 Yan taraftan karşı sahaya bile geçebilirsin. 1
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap