Jump to content
Masatenisi.org Forum

serhat35

Üyeler
  • İçerik sayısı

    47
  • Kayıt Tarihi

  • Son ziyaret

serhat35 Hakkında

serhat35 Kullanıcısının Başarımları

Üye

Üye (3/5)

1

Topluluk Puanı

  1. serhat35

    Vefat

    Aldığım en üzücü haberlerden biri.. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun... Ülkemizde değeri bilinmeyen insanlardan biridir kendileri..Bilimsel masa tenisinin gelişmesinde katkıları olmuştur.. Çok daha fazla olabilirdi ama değişik etlenler(!) yüzünden malesef olamadı..Kendileri antrörümdür..Masa tenisini sevdirenlerden biridir.. Aydemir Hoca ile birlikte Tuborg ekolünün oluşturucudur. Ne yapmıştır Tuborg ekolü? Kısa süre içinde, sıralamada o zamana kadar fazla esamesi okunmayan oyuncular ile deplasmanlı büyükler liğinde( Gürhan lı Oktay' lı takımların önünde) Türkiye Şampiyonu olmuştur..Bunda en büyük katkı hiç şüphesiz Nejat Hoca' nındır...Masa tenisinde kendine göre çözümlemeleri vardı.. Bir iki günlük antrenmanla bile size bir kaç seviye birden atlatabilirdi..Açık ara en iyi üst yapı antrönüdür. Bazılarına abartılı gelebilir ama Avrupanın en iyi antranörlerinden biridir..Değeri bilinmemiştir.. Mekanı Cennet olsun... Masa tenisi camiasının başı sağulsun...
  2. Merhaba; Konunun üzerinden uzunca süre geçmiş.. Başakşehir' e taşındım. Eli düzgün ve düzenli oynayan bir grup var ise tanışmak isterim.. Selamlar..
  3. Merhaba; Celal Bayar Ünv. Beden Eğitimi bölümünde öğt. üyesi Bulut Hoca var. Aynı zamanda masa tenisi il temsilcisi.. Size yardımcı olabilir..Önceden çok oyuncu yoktu, son durumu bilemiyorum.. İlçelere gitme şansınız var ise Salihli' de Belediyespor' da Muzaffer YILDIRIM ile irtibat kurabilirsiniz..Selamlar..
  4. Tebrik eder, bir ömür boyu mutluluklar dilerim..
  5. Ma Long servisin yerine kıvamında "ironini" almış olsa hiç kuşku yok daha sempatik bir sporcu olurdu:)) Madem servisin çalınmış, Ma Long un servisini beğenmeyen arkadaşlara bir çift laf etmeyi de size bırakıyorum..
  6. Bence videodan çıkartılması gereken ders; Schlager gibi Dünya şampiyonu olmuş birinin öyle bir ortamda, öyle bir oyuncu ile hiç bir komplekse girmeden oynama büyüklüğünü göstermiş olmasıdır. Ayakları yere basmayan, elle tutulur ciddi bir başarısı olmadığı halde fildişi kuleden ahkam kesen, bildiği iki şey varsa da onu meslek sırrı gibi kendine saklamaya çalışan, kerameti kendinden menkul sporcularımıza da örnek olur umarım..
  7. serhat35

    Yeni Site İzmir

    Aydın Bey yeni siteniz hayırlı olsun.. Umarım masa tenisi için güzellikler getirir. Selamlar...
  8. Merhaba İbrahim Bey; Uygulayıcı olarak tespitinizin doğru olduğunu söyleyebilirim. Yasa koyucunun iradesi, tüketcinin daha fazla korunması gereken taraf olduğu yönündedir. Yargısal içtihatlarda, tüketici lehine yorum ilkesi doğrultunda gelişmiştir. Daha zayıf konumda olan tüketicinin, ekonomik yönden daha güçlü piyasaya hakim konumdaki üretici, satıcı, ithalatçıya göre daha fazla korunmasında kanımca bir tutarsızlık da yoktur. Globalleşen dünyada bütün bireyler aslında tüketicidir. Bireye güçlü şirketler karşısında bir takım fazladan haklar sağlamak bana göre zorunluluktur. Benzer yaklaşım işçi işveren uyuşmazlıklarında, kiracı-kiralayan uyuşmazlıklarında da mevcuttur. Yasa koyucu daha güçsüz gördüğü işçi ve kiracı lehine bazı hükümler getirmiştir.. Parmak bastıgınız ikinci konuda ise haklı olduğunuzu düşünüyorum. Türk Medeni Kanunun 2. Maddesine göre " Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır." biz buna kısaca dürüstlük kuralı diyoruz. Kimse yasadan kaynaklanan haklarını kötüye kullanamaz. Bahsettiğim hüküm genel nitelikte bir düzenleme olduğu için bütün hukuki uyuşmazlıklarda uygulanır. Tüketici, yasal haklarını kötüye kullanır ise bu durum hakim tarafından re'sen gözetilir. Kısaca kötüniyetli hareketlere pirim tanınmaz..Servisi gizleyerek atan oyuncu servis atma hakkını kötüye kullandığından dolayı cezalandırıldığı gibi, tüketici de yasal hakları yönünde kısıntıya uğratılır..:) Selamlar.. İzmir' e geldinizde görüşmek üzere.. Not: Bu arada araçtan memnunum, (en azından şimdilik) her hangi bir sorunum yok. Tüketiciyi koruma yasasından kaynaklanan haklarımı kullanmamı gerektiren bir durum söz konusu değil yani..:))
  9. Merhaba Ertan Bey, Tüketici hukuku gelişmekte olan bir hukuk dalı..Malesef ülkemizde, bazen tüketicilerin yasal haklarını bilmemesinden bazen de satıcının kötü niyetinden dolayı bir çok olayda tüketicler mağdur ediliyor. Yasal haklarınız kullanmanızı tavsiye ederim. Yasal yola başvurmayı düşünürseniz hukuki açıdan yardımımım dokunacaksa, yardım etmeyi isterim. Ali Fuat Bey yazdıklarım sizin içinde geçerli.. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 4. maddesi hükmü gereğince, tüketicinin satın aldığı malın ayıplı olduğunun anlaşılması halinde satıcıdan, verdiği bedelin iadesini, ayıp nispetinde bedelin tenzilini, ayıbın giderilmesi için gerekli onarımın yapılmasını, son olarak da malın yenisi ile değiştirilmesini isteyebilir. Aynı Yasanın 13. maddesinin 3. fıkrasında da ''Tüketici onarım hakkını kullanmışsa, garanti süresi içerisinde sık arızalanması nedeniyle maldan yararlanamamanın süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirin mümkün bulunmadığının anlaşılması halinde, 4. maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir" hükmü bulunmaktadır. Öte yandan, 14.06.2003 gün ve 25138 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 14. maddesinde de "Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içerisinde kalmak kaydıyla bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının 6'dan fazla olması unsurlarının yanı sıra bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması durumunda, tüketicinin malın ücretsiz olarak değiştirilmesini talep edebileceği" hükmü mevcuttur. Anladığım kadarı ile ayıplı mal niteliğindeki notebook ile ilgili olarak bedelsiz onarım hakkını tercih etmişsiniz.. Servise notebook' u teslim ettiğinize dair servis fişi var ise ( Sevis fişini mutlaka almanızı tavsiye ederim) ve notebook tamir edilmiş halde 30 iş günü içinde size teslim edilmemiş ise sözleşmeden dönerek notebook için ödediğiniz satış bedelini iade alabilirsiniz.. Bunun için notebook u satın alırken fatura bedeli 936 TL nin altında ise bulunduğunuz yerin Kaymakamlığı nezdinde kurulan tüketici sorunları hakem heyetine başvurmanız gerekir. Belirttiğim bedelden fazla ise Tüketici Mahkemesinde dava açmanız gerekir. Tüketici davalarında tüketiciden harç alınmaz. sadece posta gideri ve bilirkişi ücretini ödersiniz. Dava sonunda karşı taraftan bu yargılama giderlerini davayı kazanmanınız halinde almanız mümkün..İstanbul' u bilmiyorum ama biz buna benzer olaylarda kısa sürede karar verebiliyoruz.. BMW aracın satış bedelinin iadesine bile karar verdiğimiz oldu.. Kendilerini güçlü konumda gören satıcılar biraz da tüketicilerin yasal haklarını kullanmamalarından cesaret alıyorlar.. Değerlendirme tabiki size ait.. Selamlar..
  10. İstanbul' da 10-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak Avrupa ve Asya karması maçlarının programı hakkında bilgi sahibi olanlar varsa açıklamada bulunabilirler ise sevinirim. Federasyonun sitesinde ve link verilen http://www.euroasia-ettu.com sitesinde, oyuncular ve diziliş hakkında bilgi olsa da maç başlama saatleri ve diğer program hakkında her hangi bir bilgi yok. Organizasyona 1 aydan az bir süre kaldığı düşünüldüğünde daha detaylı bir açıklama yapılması gerektiğini düşünüyorum. Selamlar..
  11. Merhaba; Luigoliang adlı üyenin bilgi içerikli açıklamaları için kendisine teşekkür ederim. Üzerinde tartışılması gerektiğini düşündüğüm konulardan biri olması nedeni ile bir sürü işim olduğu halde, topa girip bende bir şeyler yazayım dedim. Çin Milli Takım antrenörlerinden birinin geçenlerde bir açılamasını okumuştum diyordu ki “ Rekabetin daha iyi olması için bildiklerimizin %70 ini diğer ülke antrenörleri ile paylaşabiliriz.” Siz bunu iddalı bir böbürlenme olarak da değerlendirebilirsiniz ancak ben öyle düşünmüyorum. Bir gerçeğin yansıması olarak görüyorum. Bu sözden çıkartılacak bir diğer anlam da “ bildiğimiz kalan %30 bilgi bize fazlası ile yeter.” Hayatın da basit kuralı değil mi? Bilgiye sahip olan yener..(veya yönetir, yönlendirir v.s) Masa tenisi durağan bir spor değil, hızla gelişiyor aslında..Benim antrenörüm 16 yaşında büyükler Türkiye Şampiyonu olmuş, antrenörü de Macar’ dı.. Macarlar yeni bir teknik, çalışma, strateji buldular, geliştirdiler ve o yıllarda zirveye çıktılar..Şimdi de Çinliler bilgi bazında bütün ülkelerin önünde bunu kabul etmeliyiz. Asıl sorulması gereken soru, Çinliler bizim bilmediğimiz neyi biliyorlar ve nasıl uyguluyorlar? olmalıdır... Bizim çalıştırıcıların sorması ve öğrenmesi gereken soru budur bence.. Çinliler bizim bilmediğimiz neyi biliyor olabilirler bunu bulmaya çalışalım... İşte bir dünya video var herkes birini keşfetmiş olsa veya çalışma önemli bir bilgi oluşur..Bütün sırlar keşfedilemese dahi.. Benden bir örnek; bazılarınıza basit gelebilir.. Masa tenisi daha çok dirsek oyunudur.. Dirsek hiç bir zaman masanın altına düşmemelidir..Kural “kendi dirseğini kontrol et, rakibin dirsegini takip et.” Bu raketi tuttuğunuz el için.. Çinlilerde gördüğüm raketi tutan ele verdikleri önem kadar boşta olan diğer el ve kolu da vuruşa göre masanın altına hemen hemen hiç bir zaman düşürmüyorlar..Boştaki eli gelişigüzel bırakmıyorlar, pozisyona göre masa altına düşürmeden nerde bulunması gerektiğini belirleyip buna göre kullanıyorlar.. Bu yönde özel çalıştırıldıkları belli.. Boştaki elin- kolun önemini bana antrenörümün hiç söylediğini hatırlamıyorum, size söyleyen oldu mu bilmem? Boştaki el hizalama, denge, ağırlık transferi, kuvvet alma vs gibi konularda önemlidir bence..Çinlilerin bizim hiç aklımıza gelmeyen bir çok şey bildiği kesinde insan bunlar nelerdir diye merak etmeden geçemiyor.. Sıfırdan zirveye oyuncu çıkartabilmemiz için bu bilgilere bütün Avrupa muhtaç aslında.. Ben federasyonun yerinde olsam Çinli oyuncu getireceğime 10 tane sporcuyu burslu veya değişim programı çerçevesinde Çine gönderirdim..İlim Çinde ise gidip almak lazım.. Kimse sizin ayağınıza bilgiyi getirip vermez.. Herkes aslında anladığı kadar yaşar /veya oynar ve anlamadığı şeylerin farkında olmadan göçüp gider...Bu yaştan sonra stil değiştirmek zordur bunu anlarım, ancak yeni sporculara en doğru en uygun şekilde öğretilmelidir.. Herkese selamlar..
  12. http://www.tmtf.gov.tr/Content/DynamicPage.aspx?PageID=53 MASA TENİSİ OYUN KURALLARI 2.5.5 Raket eli, raketi tutan eldir. 2.5.6 Serbest el, raketi tutmayan eldir; serbest kol serbest elin olduğu koldur. 2.5.7 Vuruş, topa elde tutulan raketle veya bilek altında olmak kaydıyla raket eli ile yapılan temastır. Anlaşılacağı üzere kuralda her hangi bir değişiklik yok..Kritik sayılarda bazılarının içtihat kapısını açık tutma gibi bir alışkanlıkları olabiliyor.. :) Selamlar..
  13. http://rapidshare.com/files/249019001/mvi_21871.mpg.html
  14. Merhaba Tufan Bey; İzmir' de orjinal vuruşlarınızı bizzat test etmiş biri olarak, sırf yeniden görmek için bile turnuvaya katılmak isterdim. Malesef gelmem mümkün olmayacak..Merak edenler için kısa bir video aktardım..Gerçi bunlar daha ne ki.. :) Tatilin bir kısmında Ankara' da olacağım. Sakıncası yoksa özelden cep tel. u gönderebilirseniz sevinirim.. Selamlar.. http://rapidshare.com/files/240103653/mvi_21871.mpg.html
  15. Bende sizinle ve diğer üyelerle oynamak isterim. Tarih ve yer belli değil henüz ama forum buluşmasına katılmaya çalışacağım.. Bunu dışında İzmir ve çevresine yolu düşenleri de ayrıca beklerim. Diğer cevap yazan arkadaşlara da teşekkür ederim. Gönlünde masa tenisi sevgisi olanların yollarının bir yerlerde kesişmesi dileğiyle...Selamlar..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..