Misafir Oluşturma zamanı: 30 Mart, 2005 Oluşturma zamanı: 30 Mart, 2005 bu gece oynanan gürcistan-türkiye maçında çok iyi youn sergileyip 5 tane de gol atan milli takımımızı kutluyorum....danimarka-avustralia maçının bir kısmını izlememe engel olsa da önce türkiye...
PingPongMan Gönderim Zamanı: 30 Mart, 2005 Gönderim Zamanı: 30 Mart, 2005 bu gece oynanan gürcistan-türkiye maçında çok iyi youn sergileyip 5 tane de gol atan milli takımımızı kutluyorum....danimarka-avustralia maçının bir kısmını izlememe engel olsa da önce türkiye... Milli takımı da kutlayalım o zaman; umarım diğer maçları da kazanırlar da, 2006 yılında Almanya'da milli takımı canlı seyretmemizi sağlarlar... bu arada "Avustralia" neresi Erdem? Avustralya'yı kastediyorsan, o pek Avrupa'da değil, hafif 20.000 km kadar aşağıya düşüyo gibi sanki : Ping
Guest Erkan Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Milli takımımıza güveniyorum. Kalan maçları da alıp Almanya ya gideceğiz.
Murathan Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Arkadaşlar, Madem konuyu A Milli takımın maçlarına getirdiniz benim de bugün bu konuda Futbol Federasyonuna attığım bir mail var sizlerle paylaşmak istedim. Sayın Yetkililer, A Milli Futbol Takımımızın Arnavutluk ve Gürcistan maçlarının ardından grup birinciliği veya en iyi ikinci olarak Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılma şansının doğması, bizleri mutlu etti ama bir burukluğumuz var. Bu burukluğumuz, yukarıda bahsedilen bu iki maça 100.000 YTL prim verilmesi. Prim neden verilir; sporcuyu motive etmek için. Milli bir sporcunun milli bir davada motive olması için milli duyguları yeterli olmuyor mu da, parayla bu iş destekleniyor? Yoksa gözü paradan başka hiç bir şey görmeyen, milli duygu olayını aşmış lejyonerler ve Almancıları başka türlü motive edemiyor musunuz? Bir diğer konu da; kazanılan maçlar bir hedef için, yani Avrupa Şampiyonası Finallerine katılmak için. Diyelim bu gerçekleşmedi. Bu durumda bir ceza var mı? Yoksa Dünya klasmanında hiç yeri olmayan Arnavutluk, Gürcistan ve Kazakistan gibi kolay takımları yenen milliler, bizlerin hayallerinde bile göremediği paraları ceplerine atıp, biz başarılıyız mı diyecekler? Biz sporseverler bu durumdan çok rahatsızız. Maçlarda onlara parayla sağlanan motivasyon, bize ters motivasyon olarak yansıyor. Bir yanda milli duygular, diğer yanda asgari ücreti 350-400 YTL olan bir ülkede kıytırık maçlara kişi başına verilen 100.000 YTL primler. Eğer diyorsanız ki ; "kardeşim, bu lejyonerlerin ve Almancıların gözü paradan başka bir şey görmüyor. Milli duygu falan hikaye... Hepsinin gözünde dolar işaretleri yanıp sönüyor... Yapacağımız başka bir şey yok" O zaman iki maçlık değil, büyük bir havuz oluştursunuz. Finallere gitmeyi hak ederlerse bu parayı almayı da hak ederler. Zaten finallere katılan ülkelere UEFA'dan ve sponsorlardan oluk oluk para akıyor. Onun için kimsenin de gözü bu paralarda kalmaz, kendi kaynaklarını kendileri yaratmış olurlar ve herkes "helal olsun" der. Aksi takdirde bir elin parmaklarıyla sayılacak kadar az olan "milli maçlara prim veren ülkeler" kategorisindeki futbolcularımızın aldıkları primler, kazanılacak başarıların önüne geçer ve herkesin gözü bu paralarda kalır. Saygılarımla Murathan Sayınalp.
Misafir Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 çok güsel bi mail olmuş tebrik ederim
Guest Erkan Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Haklısın Murathan. Sonuna kadar bu mailin arkasındayız.
Misafir Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Bence almanyaya gidip gidemememiz %80 4haziranda ki yunanistan maçına bağlı inşallah yener gideriz.
Misafir Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Milli takımı da kutlayalım o zaman; umarım diğer maçları da kazanırlar da, 2006 yılında Almanya'da milli takımı canlı seyretmemizi sağlarlar... bu arada "Avustralia" neresi Erdem? Avustralya'yı kastediyorsan, o pek Avrupa'da değil, hafif 20.000 km kadar aşağıya düşüyo gibi sanki : Ping saol ping...valla yazarken birkaç bin km.lik hata yapmışım...ama sürçi-lisan diyelim...hemen tekzip yayımlıyorum.. danimarka-avusturya maçı olacak...bye :B:
Misafir Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Gönderim Zamanı: 31 Mart, 2005 Arkadaşlar,Madem konuyu A Milli takımın maçlarına getirdiniz benim de bugün bu konuda Futbol Federasyonuna attığım bir mail var sizlerle paylaşmak istedim. Sayın Yetkililer, A Milli Futbol Takımımızın Arnavutluk ve Gürcistan maçlarının ardından grup birinciliği veya en iyi ikinci olarak Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılma şansının doğması, bizleri mutlu etti ama bir burukluğumuz var. Bu burukluğumuz, yukarıda bahsedilen bu iki maça 100.000 YTL prim verilmesi. Prim neden verilir; sporcuyu motive etmek için. Milli bir sporcunun milli bir davada motive olması için milli duyguları yeterli olmuyor mu da, parayla bu iş destekleniyor? Yoksa gözü paradan başka hiç bir şey görmeyen, milli duygu olayını aşmış lejyonerler ve Almancıları başka türlü motive edemiyor musunuz? Bir diğer konu da; kazanılan maçlar bir hedef için, yani Avrupa Şampiyonası Finallerine katılmak için. Diyelim bu gerçekleşmedi. Bu durumda bir ceza var mı? Yoksa Dünya klasmanında hiç yeri olmayan Arnavutluk, Gürcistan ve Kazakistan gibi kolay takımları yenen milliler, bizlerin hayallerinde bile göremediği paraları ceplerine atıp, biz başarılıyız mı diyecekler? Biz sporseverler bu durumdan çok rahatsızız. Maçlarda onlara parayla sağlanan motivasyon, bize ters motivasyon olarak yansıyor. Bir yanda milli duygular, diğer yanda asgari ücreti 350-400 YTL olan bir ülkede kıytırık maçlara kişi başına verilen 100.000 YTL primler. Eğer diyorsanız ki ; "kardeşim, bu lejyonerlerin ve Almancıların gözü paradan başka bir şey görmüyor. Milli duygu falan hikaye... Hepsinin gözünde dolar işaretleri yanıp sönüyor... Yapacağımız başka bir şey yok" O zaman iki maçlık değil, büyük bir havuz oluştursunuz. Finallere gitmeyi hak ederlerse bu parayı almayı da hak ederler. Zaten finallere katılan ülkelere UEFA'dan ve sponsorlardan oluk oluk para akıyor. Onun için kimsenin de gözü bu paralarda kalmaz, kendi kaynaklarını kendileri yaratmış olurlar ve herkes "helal olsun" der. Aksi takdirde bir elin parmaklarıyla sayılacak kadar az olan "milli maçlara prim veren ülkeler" kategorisindeki futbolcularımızın aldıkları primler, kazanılacak başarıların önüne geçer ve herkesin gözü bu paralarda kalır. Saygılarımla Murathan Sayınalp. murathan seni sonuna kadar destekliyorum...para alarak oynayacaklarsa milli takımda hiç oynamasınlar daha iyi...hem milli maçlarda zaten kendilerini tüm dünyaya tanıtma fırsatını buluyorlar...bir de bunun üstüne motive olsunlar diye para mı verilecek milli takımda oynamaları için...o kadar motive olmaları isteniyorsa atarız birer mail en kadir inanır'ından..motive olurlar... :)
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap