Jump to content
Masatenisi.org Forum

Ankara Kuruluşlar Ligi Başlıyor


Recommended Posts

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Masa Tenisi İl Spor Temsilciliğince düzenlenen Ankara Kuruluşlararası Masa Tenisi Ligi yarışmaları 15.03.2007 Cumartesi günü başlayacaktır.

 

Lige Katılmak isteyen Kurum, Kuruluş yada işyeri takımlarının 12.03.2008 gününe kadar Ankara Gençlk ve İl Spor Müdürlüğünün, Halkbank Anıt Şubesindeki 06000001 no.lu hesabına 50.00 YTL.lık AKMTL lig katılım payını Yarışmalar başlamadan önce yatırmak ve lig katılım payını yatırdığına dair makbuzun aslını veya fotokopisini Tertip Komitesindeki görevlilere vermek zorundadırlar.

 

Bu süre içerisinde hesaba para yatırma imkanı bulamayan takımlar, en geç ligin başlayacağı 15.03.2008 günü Altındağ Spor salonunda, lig katılım payının Halkbank Anıt Şubesindeki 06000001 no.lu hesaba yatırılması için il Tertip Komitesine verecek ve Liglerde mücadele etme hakkını kazanacaklardır.

 

Yarışmalar Altındağ Spor Salonu veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün belirleyeceği bir spor salonunda, AKMTL Yarışma Talimatında belirtildiği şekilde oynanacaktır.

 

Her tür uygulama, yorumlarda ve anlaşmazlıklarda ITTF, TMTF ve AKMTL Yarışma Talimatı esas alınacaktır.

 

Takım oyuncularının aynı tip giysilerle Sunuma (seremoniye) çıkma zorunluluğu vardır.

 

Yarışma Talimatında belirtilen kuralların uygulamasında 18.03.2008 gününe kadar, Kuruluş Takımlarının Lisans çıkartma veya vize işlemlerini tamamlama konusunda yardımcı olunacak, yarışmalarda bu konuda esnek davranılacak ve yazılı beyan’a uyulacaktır.

 

Yarışmalar; Yarışma Talimatında belirtildiği şekilde Erkeklerde 7 maçlık sistemle, 3 tek 1 Çift 3 tek maç sırası ile, Bayanlarda ise 5 maçlık sistemle, 2 tek 1 Çift 2 tek maç sırası ile oynanacaktır.

 

Takımlar Erkeklerde ve Bayanlarda 1 antrenör oyuncu oynatabileceklerdir.

 

Takımlar; Yarışmalara Erkeklerde en az 3 en çok 5 oyuncu ile, bayanlarda ise en az 2 en çok 3 oyuncu ile çıkabileceklerdir. Bayanlarda antrenör oyuncu oynatılması durumunda takım Yarışma listesinde 3 sporcu adını yazacak ve bu 3 oyuncuyu da oynatacaktır.

 

Detaylı bilgi için

 

http://www.ankaramasatenisi.org

 

Ankara Masa Tenisi İl Tertip Komitesi

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben bu işi anlamadım Ekim sonunda başlayan ve 3 ligden (süper lig, 1.lig, 2.lig) oluşan ve bitmek üzere olan organizasyon yok mu sayılıyor, ondan hiç söz edilmiyor, sezon başında yapılan ve bir sonuca ulaşamayan toplantı sonrasında siz kendi liginizi yapın biz de kendi ligimizi yapalım ama bizim ligimiz resmi, sizin liginiz korsan gibi bir durum mu ortaya çıkıyor. Ben herhangi bir taraf değilim, sezon başındaki toplantıya da katıldım farklı sistemleri savunuyorlar, iki tarafında kendilerine göre haklı gerekçeleri var ama nihayetinde iki başlılıktan çözümsüzlük, kaos ve kargaşadan başka bir şey çıkmayacak gibi gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben bu işi anlamadım Ekim sonunda başlayan ve 3 ligden (süper lig, 1.lig, 2.lig) oluşan ve bitmek üzere olan organizasyon yok mu sayılıyor, ondan hiç söz edilmiyor, sezon başında yapılan ve bir sonuca ulaşamayan toplantı sonrasında siz kendi liginizi yapın biz de kendi ligimizi yapalım ama bizim ligimiz resmi, sizin liginiz korsan gibi bir durum mu ortaya çıkıyor. Ben herhangi bir taraf değilim, sezon başındaki toplantıya da katıldım farklı sistemleri savunuyorlar, iki tarafında kendilerine göre haklı gerekçeleri var ama nihayetinde iki başlılıktan çözümsüzlük, kaos ve kargaşadan başka bir şey çıkmayacak gibi gözüküyor.

 

Murathan abi selam.Yazını okudum.Şu anda kafaları karıştıracak gibi görünen bu organizasyonda aslında düşündüğün gibi bir kaos veya kargaşalık sözkonusu değil.Neden dersen derneğin yaptığı organizasyon zaten korsan değil olamazda.Hatta bizlerde burada oynuyoruz.Yusuf abininde herzaman yanındayım.Ancak Türkiye Kuruluşlar şampiyonasına gitmek isteyen veya ben herhafta değil ayda bir spor salonunda topluca maç yapmak istiyorum diyen yada takım kurmak için yeterince personeli olmayan kurumlar için gerekli olan bir lig kuruldu.

Bu organizasyonda hiçbir takıma burada oynamak zorundasınız denmiyor.Aksine hem derneğin kuruluşlar liginde hemde yeni kurulan ve tüm resmi yazıları ilgili makamlarcada onaylanmış olan ligde oynama ve daha fazla spor yapma imkanlarıda veriliyor.

Bu nedenle ikibaşlılık olarak bence düşünmeyin.İki koldan spora daha çok hizmet veriliyor olması ve 3 ligde oynayan kuruluşların yanısıra bu liginde imkanı olmayan kuruluşların artık maçlara çıkma ve spor yapma fırsatını yakalamaları açısından faydalı olacağına inanıyorum...

 

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sevgili Tufan, benimde liglerde takımım var, ben de oynuyorum , çok da memnunum, il temsilciliğinin organizasyonuna da katılmayı düşünüyorum. söylemek istediğim şey sanki Ankara'da başka bir organizasyon yokmuş gibi bir duyuru yapılmış, oysaki böyle bir organizasyon zaten var. Sana katılıyorum ne kadar çok organizasyon olursa o kadar lehimize, fakat organizasyon komitelerininin mutabakat içinde olmaları gerekiyor, oysa tam tersi bir durum var, birbirlerini yok sayar gibi hareket ediyorlar. Geçen sene Türkiye Şampiyonasına derneğin organize ettiği ligin derece alanları katıldı bu sene ise İl Temsilciliğinin yaptığı organizasyondan çıkanlar katılacak deniyor, iki başlılık var,anlaşmazlık var, onun için kaos ve kargaşadan söz ettim, inşallah yanılıyorumdur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba Murathan Bey

 

bir çok kuruluşlar ligi oyuncusunun kafasında aynı soru var ve bu sorulara dolaylı yoldan cevap vermektense İl Temsilciliği bünyesindeki Kuruluşlar Ligi sorumlusu olarak doğrudan yazmakta fayda gördüm.

 

Öncelikel Türkiye Şampiyonasına hangi ligin takım göndereceği sorusunda emin olun teknik detayları çok bilmemekle birlikte web sayfamızda Federasyonun İl Temsilciliği bünyesinde kurulacak lige onay verdiğini söyleyebilirim sadece.

 

Bunun dışında bu ligi 1988 yılından itibaren İl Temsilciliği bünyesinde yapılan bir oluşumdu. Ancak bu sezon benim de yöneticisi olduğum Ankara Masa Tenisi Derneği bu yapıyı dernek bünyesinde götürme kararı aldı. Bu anlamda bu karara ben çok katılmamakla birlikte kararın liglerde oynayacak takımlara bırakılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyim.

 

Ama benim geçmiş yıllardan beri gelen ve lig sorumluluğunu 3 sen yaptığım lig sistemine temel olarak bir kaç noktada eleştiri getiriyordum.

 

Öncelikle tüm takımların masa tenisi oynamaya elverişli salon, masa, ısıtma/soğutma sistemleri, aydınlatma, giyinme soyunma alanlarının olmaması, bazı takımların sahalarının ulaşım imkanları açısından oldukça uzakta olması gibi.

 

İkinci olarak maç sisteminde asgari 5 oyuncunun olma zorunluluğu nedeniyle 5 kişinin bir araya gelmesindeki zorluk ve maçların sık rastlanılan bir şekilde 4 kişi ile oynanıp 5. kişi oynamış gibi maç sonucunun düzenlenmesi,

 

Maç sisteminde sıralama nedeniyle çok iyi oyunculara karşı çok vasat ve alt oyuncuların denk gelmesinin oyunu başarıdan ziyade şansın etkin olmasına sebebiyet vermesi

 

5.oyuncunun tek maç oynaması nedeniyle takımda tutmakta yaşanan zorluk.

 

Maç ertelemelerinin çok fazla olması ve sezon sonunda bir çok maçın oynanmış gibi maç kağıdı düzenlenerek gönderilmesi

 

Maç sonuçlarının zamanında gönderilmemesi nedeniyle sezon sonuna kadar takımların kendi durumlarını istatistiksel olarak görememesi

 

Maç sonuçlarının girilmesi ve puanlama yapılırken arka tarafta ciddi bir operasyon yükünün olması

 

Maçların resmi hakemler yerine oyuncuların hakemlik yapması ve zaman zaman takımlar arasında yaşanan gerginlikler.

 

Maçlarda 2 antrenör oyuncusunun oynaması ve maç sisteminin Türkiye Kuruluşlar Ligi şampiyonası formatına uymaması gibi nedenlerle sitemin değişmesi gerektiği çok açıktı. Ancak bu düzenlemelerin yapılabilmesi için ise konunun İl Spor Müdürlüğü, Valilik ve Federasyonun desteği gerçekten önem arzediyordu.

 

Bu açılardan gerekli tüm yasal prosedürler yerine getirilip İl Temsilciliğine bağlı Resmi Ankara Kuruluşlararası Masa Tenisi ligi kurulmuş oldu.

 

Bu sistemle

tüm maçlar hafta sonu takımların tek gününü alacak şekilde aynen süperlig ve diğer lig karşılaşmaları gibi saatleri önceden belirlenmiş maçlarla

spor salonunda,

resmi hakem gözetiminde,

türkiye kuruluşlar şampiyonası prosedürüne uygun,

maç sonuçlarının aynı gün takip edilebildiği,

3 sporcu ile daha fazla takımının katılabileceği

Oyuncu sıralaması yerine başarının öne çıkacağı

7-0 gibi maç sonucunun beklenmesi yerine 4 maçı alan takımın maçı kazanmış sayılacağı

spor salonunun ışık,, masa, sıcaklık vb. uygun şartlarda masa tenisi oynanabileceği

bir imkan sunma şansımız olabildi.

 

Amaç liglerin bölünmesinden çok daha fazla oyuncunun sağlıklı şartlarda masa tenisi oynayabilmesi. Bu açılardan benim de yöneticisi olduğum AMATED aynı şekilde önceden olduğu gibi yine masa tenisi organizasyonlarının içerisinde yeralacaktır. Sonuçta takımlar iki ligdede yeralarak daha fazla sayıda maç yapabileceklerdir. Tercih katılım ve değerlendirme takımlara ve oyunculara aittir.

 

Ortada problem olarak görünen organizasyondaki dağınıklık ve iletişim eksikliğinden çok, organizasyondaki tercihler konusundaki farklı bakış açılarıdır. Bu farklı bakış açıları sanırım zaman içerisinde düzelecektir.

 

Saygılarımla;

Özgür Barış Karaca

İl Temsilciliği As Başkanı

AMATED Yönetim Kurulu Üyesi

Vakıfbank Takım Sorumlusu

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Özgür Bey, daha önce de belirttiğim gibi iki farklı sistemin kendine göre avantaj ve dezavantajları var, sizler açısından bir sorun yaratmıyorsa bizim için da iki ayrı organizasyonda yer almak son derece iyi olacaktır. Çünkü asıl olan, spor yapmak ve yarışmak. Masa tenisini yaygınlaştırmak adına ne kadar çok etkinlik olursa o kadar faydalı olacağını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Özgür Bey, daha önce de belirttiğim gibi iki farklı sistemin kendine göre avantaj ve dezavantajları var, sizler açısından bir sorun yaratmıyorsa bizim için da iki ayrı organizasyonda yer almak son derece iyi olacaktır. Çünkü asıl olan, spor yapmak ve yarışmak. Masa tenisini yaygınlaştırmak adına ne kadar çok etkinlik olursa o kadar faydalı olacağını düşünüyorum.

Merhaba Arkadaşlar;

Ankara'da 1988 yılından buyana devam eden ve Masa Tenisi Federasyonumuzun , İl temsilciliğimizin bilgisi ve desteğiyle sürdürülen Ankara Kuruluşlar Ligi Organizasyonunda bu sezonun başlangıcında Ankara Kuruluşlar Ligi Organizasyon Komitesi'ne bazı öneriler geldi.

1. Kuruluşlar Ligi maçları kapalı spor salonunda yapılsın, istendi. Her yıl bu sezon olduğu gibi Ankara Kuruluşlar Şampiyonası zaten il temsilciliğinin programında vardı. Ve yapılıyordu. Ancak katılan kuruluş sayısı 10 civarında kalıyordu.

Buna karşılık mevcut kuruluşlar liginde 37 takımla devam edilmekte ve başlayacak bayanlar ligiyle bu sayı 50'ye ulaşmaktadır. Her yıl da 7-8 takım daha katılmaktadır.

Bilindiği gibi halen maçlar her kuruluşun kendi salonunda birinci, rakip sahada ikinci maç olmak üzere tam bir lig statüsünde oynanmaktadır. Bu şekilde kurumda çalışan insanlar kendi kurumlarındaki maçlara eşofmanını giymek suretiyle varsa seyircisi ile birlikte akşam mesai bittikten sonra 19.00'da başlamakta, 21.00 civarında bitirmekte, evine gitmektedir. Kuruluş takımlarımız tamamen dostluk, spor erdemi ve arkadaşlık ilişkileri içerisinde davranmaktadır. Ev sahibi takım misafir gelen takıma kendi imkanlarının elverdiği ölçüde ikramda bulunmaktadır.

Genel kurulumuz esnasında ve her yıl düzenlediğimiz kuruluşlar ligi başlangıç yemeğinde kuruluş temsilcileri ve kuruluşlar Ligine katılan arkadaşlarımıza anket formları dağıtılmış ve diğer zamanlarda da sürekli bizzat görüşmeler yapılmış dilek ve istekleri alınmış, ortak kararlar belirlenmiştir.

Son 7 sezondan bu yana içinde bulunduğum tertip komitesine hiç bir yazılı şikayet gelmemiş, 2005 yılından itibaren de derneğimizce organize edilen bu liglerde hiçbir adli olay yaşanmamıştır.

2.20 yıldan buyana devam eden oyun sistemi ve takım oluşumları değiştirilsin,takımlar en az 5 yerine 3 kişiden oluşsun,takımlarda bayan sporcu olmasın, bayan sporcular sadece bayanlardan oluşan takımlarda kendi arasında oynasın,kuruluş takımlarında 18 yaşının altında sporcu oynamasın, okul takımları , meslek kuruluşları alınmasın gibi öneriler katılımı sınırlayıcı , bazı arkadaşlarımızı lig dışına çıkarıcı öneriler olduğu için arkadaşlarımızca benimsenmemiştir.

Katılımın her yıl artması , arkadaşlarımızın görüşleri , masa tenisini geliştirip ,yaygınlaştırmak , sporcu sayısını artırmak , kuruluşlar ligi içinden yeni kulüp takımları çıkarmak , daha fazla antrenör arkadaşımıza ve dolayısıyla sporculara katkıda bulunmak halen uygulanan sistemin doğru olduğu sonucuna bizi ulaştırmıştır.

3. Bazı salonların yetersiz olduğu belirtilmektedir. Ancak salonu olmayan veya yetersiz olan kuruluşlara komitemizce maçlarını yapabileceği salon gösterilmektedir.

4. Bizzat İl temsilcimizin ve kuruluş temsilcilerimizin geçen yıl katıldığı kuruluşlar ligi başlangıç yemeğimizde bazı maçlara hakem tahsis edilebileceği bildirilmiş ancak sadece bir kuruluşumuz tek bir maçında hakem istemiş ve tarafımızdan bu istek Hakem Komitesi Başkanımıza iletilerek yerine getirilmiştir.

4. Çok başarılı bulduğumuz, Türkiye Kuruluşlar ve İstanbul Kuruluşlar Şampiyonası da federasyonumuzun denetimi ve gözetiminde İstanbul Masa Tenisi Kuruluşlar Birliği Derneği tarafından düzenlenmekte olup İstanbul Kuruluşlar Ligi'nde de bizim yaptığımız gibi en az 5'er kişilik takımlarla 7'li maç sisteminde organize edilmektedir. Türkiye Şampiyonası'nda ise en az 3'er kişilik takımlarla yine 7 maç oynanmaktadır. Tarafımızdan geçen yıl ve ondan önceki yıllar Ankara Kuruluşlar Ligi'mizde dereceye giren takımlar Türkiye Şampiyonasına bildirilmiş , katılmışlar ve çok başarılı olmuşlardır. Bilindiği gibi geçen sezon Telekom hem Ankara'daki Ligimizde hem de Türkiye Kuruluşlar Şampiyonası'nda 2.olmuş, TARIM ,TİGEM takımları erkek ve bayan takımlarıyla katılmış ve dereceye girmişlerdir.

5. Gelinen bu aşamada Kuruluşlar Ligi'nin aksaklık ve eksikliklerinin düzeltilerek yine eskisi gibi Süper Lig, 1.Lig ve 2.Lig , Bayanlar Ligi şeklinde sürdürülmesi ,Kuruluşlar Şampiyonası'nın kapalı spor salonunda belirtilen sistemle ve bir veya kaç hafta sonu sürecek şekilde de ayrıca yapılması Ankara'da masa tenisinin kuruluşlar arasında gelişip yaygınlaşmasına engel olmayacak ,katkıda bulunacaktır. Her iki organizasyonun birbirini engeller nitelikte değil, birbirine destek olacak şekilde sürmesi durumunda masa tenisi sporu yapanlar kazançlı çıkacaktır.

Yusuf TUNA

Ankara Masa Tenisi Derneği

Kuruluşlar Ligi Organizasyon Komitesi

Başkanı

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 4 years later...

Forumumuzda ankara kuruluşlar liginde oynayan oyuncular var olduğunu biliyorum, katılım konusunda bilgilerini rica ediyorum. Türkiye genelinde de katılım aynıdır sanırım, bilen üyeler beni bilgilendirsin lütfen.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Masader'in düzenlediği kuruluşlar ligi ile ilgili bilgiyi dernek başkanı sayın Yusuf Tuna dan öğrenebilirsin. İl temsilciliğinin düzenlediği varsa onuda İl temsilcisi sayın Serdar Albayrak hoca dan öğrenebilirsin.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 11 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..