TURAN Oluşturma zamanı: 28 Şubat, 2008 Oluşturma zamanı: 28 Şubat, 2008 Arkadaşlar günümüz büyük şairlerinden Sezai karakoç'un ödül aldığı şiirlerinden biri de pingpong masasıdır. İlk okununca saçlamamış diyesi geliyor insanın ama biraz düşününce ruhundaki gelgitleri çok da güzel anlattığının farkına varıyor insan, aşık olduğu kişiye karşı umutlarının pinpong topu gibi bir gelip bir gittiği filan... PİNG-PONG MASASI Beyaz iplik sert iplik ve tak tak Yuvarlak top küçük top ve tak tak Ping-pong masası varla yok arası Ben ellerim kesik varla yok arası ...... Öpüçüğüne eyvallah ve tak tak Beraber sinemaya ... evet ... ve tak tak Ping-pong masası varla yok arası Öküzün gözü veya dananın kuyruğu Kadifekale veya Sen nehri Ha Sezai ha ping-pong masası Ha ping-pong masası ha boş tüfek Bir el işareti eyvallah ve tak tak Gözlerin ne kadar güzel ne kadar iyi Ne kadar güzel ne kadar sıcak Tak tak tak tak tak tak tak
Enduro Gönderim Zamanı: 28 Şubat, 2008 Gönderim Zamanı: 28 Şubat, 2008 Üstadın yazmış olduğu ünlü "Mona Roza" şiirinin gizeminin yıllar sonra çözülmesi ve Muazzez Akkaya'nın kim olduğunun anlaşılması ile 'Ping Pong Masası' şiirinin de gerçek anlamı ortaya çıkmıştır. Üstadın mülkiye yıllarında aşık olduğu kız (Muazzez Akkaya) uluslar arası yarışmalara katılan bir ping pong şampiyonudur. Bende ilk öğrendiğimde kendi kendime "Yaa masa tenisi adamı şair bile yapar..." demiştim. :) http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/hab...amp;yazarid=131 http://www.karakutu.com/modules.php?name=N...le&sid=2508
şerefgüneysu Gönderim Zamanı: 28 Şubat, 2008 Gönderim Zamanı: 28 Şubat, 2008 Edebiyat hocamız bize bir keresinde taş'a -yanlış duymadınız TAŞ- yazılmış bir şiir getirmişti. Şiir gayet de uzundu. Derdi ki hocamız bir şair hiç kimsenin yazmaya cesaret edemediği, ne yazarım ki bununla ilgili dediği konular hakkında şiir yazabilen iyi şairdir demişti.
TURAN Gönderim Zamanı: 29 Şubat, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 29 Şubat, 2008 Edebiyat hocamız bize bir keresinde taş'a -yanlış duymadınız TAŞ- yazılmış bir şiir getirmişti. Şiir gayet de uzundu.Derdi ki hocamız bir şair hiç kimsenin yazmaya cesaret edemediği, ne yazarım ki bununla ilgili dediği konular hakkında şiir yazabilen iyi şairdir demişti. TAŞ GAZELİ Taş taş değil bağrındır taş senin Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin Bir katılıktı dinamit söyle söker mi yürekleri Başın bir kez bu kalbe çarpmasın ey taş senin Kazmayı kayalare değil kalplere vur ey Ferhat niçindir kırdığın bunca taş senin Anne seninle bağrın döğer gidermi acı Hanidir Ferhat'tan aldığın ders taş senin Sende mi taşla bir oldun ey sevgili İşitmez oldun beni kalbin taştan taş senin Ölüm sendendir bana nedir taşlamak beni Bana güldür çiçektir attığın her taş senin Gözünü dikme taşa işte parça parçadır Şimşektir bir bakışın dayanır mı taş senin Deprem değildir dağı ve beni sarsan Bir bakışındır komaz taş üstünde taş senin Niçin çıktın dağlara evren çöl oldu leyla Topuğun öpmek için toz oldu dağ taş senin Taş taş değil bağrındır taş senin Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin Ülkendir taş ve beton bu yanlış kent Her gün bir yanın biraz daha taş senin Taş alanlarıdır taş insanlarıdır bir Nereye gelsen ey aşk karşında bu taş senin Uygarlığı taşla taşımak çağlar üzre Kolların bu denli güçlümüdür taş senin Bir taş devidir ama bağışla beni Niçin bunca geldim üstüne ay taş senin Bir İbrahim bıçağı ikiye biçer taşı Sevgili nasıl kırdı kutlu dişin taş senin Ölüm bir kasırgadır çevirir seni beni Nedir kucağında kocaman bu taş senin Nereye koysam seni söyle ey yüreğim Bir gün beni ele verir bu güçlü atış senin Taş taş değil bağrındır taş senin Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin
şerefgüneysu Gönderim Zamanı: 29 Şubat, 2008 Gönderim Zamanı: 29 Şubat, 2008 Ne diyeyim. Hayret ettim. Kime ait bu gazel Turan abi. Parmaklarına zahmet O'nu da yaz da tam olsun.
TURAN Gönderim Zamanı: 2 Mart, 2008 Yazar Gönderim Zamanı: 2 Mart, 2008 Ne diyeyim. Hayret ettim.Kime ait bu gazel Turan abi. Parmaklarına zahmet O'nu da yaz da tam olsun. ne zahmeti Şeref hocam, memnuniyetle üstadın ismi Osman Sarı
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap