ezquero33 Oluşturma zamanı: 8 Mart, 2014 Oluşturma zamanı: 8 Mart, 2014 Yabancı sitelerden nasıl alışveriş yapacağım biri açıklayabilirmi? Gümrük vs gibi şeyler okudum bir fiyattan yukarısını alamıyomuşuz,birisinin ürünü gümrükte takılmış gidip almak zorunda kalmış ?? Ben örneğin 500 euro luk masa tenisi malzemesi aldım diyelim direk geliyomu gümrüğemi gitmem gerekiyor?
umur kartal Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2014 Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2014 Kural olarak 75 Euro sınırı var yani alışveriş yaparken 75 euro üzeri olursa gümrüğe gidip vergisini ödemeniz gerekir fakat uygulamada daha yüksek meblağdaki paketlerin de geçtiğini söyleyenler var ben daha hiç o riske girmedim o yüzden bilemiyorum ama satıcı firmayla konuşursanız bedeli düşük gösterebiliyorlar. Daha önce tabletennis11 sitesinden alışveriş yaptığımda onlar hiçbir şey söylemesek bile fiyatı 5 veya 10 euro olarak yazıyorlar pakete, onun dışında dandoy'a sordum not kısmına yazarsak daha düşük fiyatlı veya hediye gibi gösterebileceklerini söylediler.
safa51 Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2014 Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2014 eğer 75 euro yu geçerseniz %20 vergisini ödeyip ürünlerinizi alabilirsiniz. bazı paketle 75 euronun altında olsada takılabiliyor. ya x rayde tam gözükmediğinden ya da keyfine,adama kalmış böyle bu durum olursa yine gidersiniz gümrüğe ama para vermenize gerek yok
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap