Jump to content
Masatenisi.org Forum

İl Temsilcileri Toplantısı Ve Başkanımızın Demeci


smetmusti91

Recommended Posts

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanımız Oktay Çimen, İl Temsilcileri ile Ankara’da toplantı yaptı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘’Lisanslı ve Faal Sporcu Arttırma Projesi’ ni İl Temsilcileriyle konuşmak üzere İl Temsilcileriyle buluşan Başkan Çimen, ‘Bu projenin önemli uygulayıcısı sizler olacaksınız. Bu konuda sizlerden çalışma bekliyoruz. 64 binlerde olan sporcu sayımızı 100 binlerin üzerine taşımalıyız’ dedi.

Sergah Otelde gerçekleşen toplantıda Federasyon Başkanı Oktay Çimen, masa tenisinin Türkiye çapına yayılmasını ve 7’ den 77’ ye masa tenisi oynatılmasını benimsediklerine vurgu yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“İllerde okullara, yurtlara, kredi kurumlarına, belediyelere giderek çalışma performansımızı arttıralım. Pilot okullar belirleyerek, bu okullarla kalıcı anlaşmalar yapalım ve karşılığını alalım. Buna önem vermeliyiz. Artık lisans vize sistemini getirdik. Her yıl lisansların vizelenmesi konusunda takipçi olalım. Lisansız masa tenisi oynatmamak bugünden sonra prensibimiz olmalıdır. Bu konularda projeler geliştirerek, sporcu artırıma yönelik çalışmalar yapmalıyız. Mevcut programınız zaten var. Bunun dışında neler yapılabilir bu konularda beyin fırtınaları yaparak faaliyet alanlarını genişletin. Spor salonu problemi her ilde var. Sadece İl Müdürlüklerin salonlarına mahkum kalmayın. Biz artık özerk federasyonuz ve geniş alanlarda çalışabiliriz. Okul salonları olur, kulüplerin halka açılmış tesisleri olur, buralardan faydalanın ve biz de size katkı yaparız. Çabamızı boşa çıkartan faaliyetler yerine sonuç alabileceğimiz, sporcu olarak bize katkısı olacak yerlerle daha çok ilgilenelim. Bu konuda protokol gerekiyorsa protokol da yaparız. Rahat olun. Mesela Adıyaman’ın mahalle ligleri projesi var. Bu proje bize resmi olarak gelirse destek veririz. Okullar Ligi kurulabilir, İl Ligleri organize edilebilir. Sporcu potansiyeli olan okulların liginin kurulması sporcu potansiyelini arttıracaktır. İl Temsilcilerimizin bunun üzerinde durmasını istiyorum. Sporcu artırımı getirecek her projeye desteğimiz açıktır. Özellikle lisan konusunda ısrarcı olmanızı istiyorum. Bir spor yapanların, spor kazalarında mutlaka sorumluluk sizde ve bizdedir. Lisansı oldu mu sağlık rapor alıyor ve bu sizleri de bizleri de sorumluluk konusunda rahatlatıyor. Bu açıdan organizasyonlarda lisansız sporcu oynatmak sıkıntılı. Bu açıdan da bundan sonra dikkat edelim ve ısrarcı olalım. Bununla ilgili yönetmeliklerde eksiklikler var ise güncellenmesi konusunda hemen önlem alırız. Zaten resmi müsabakalarda lisansız sporcu yer alamaz. Sporculara ödül verilmesi konusuna biz de sıcak bakıyoruz. Bunu ileriki zaman diliminde değerlendireceğiz. Gündemimize aldık. Bu milli forma olur, çanta, t-short, raket lastiği olur. ‘’

 

Alt yapı çalışmalarına da önem verdiklerini bu konuda federasyon olarak çalışmalara epey ivme kazandırdıklarını hatırlatan Çimen, “Yabancı antrenör konusunda çalışmamız var. Uluslararası bir antrenör seminerini Antalya Kemer’de yapacağız. Getirteceğimiz yabancı antrenör , kendisini kanıtlamış bir teknik adam olacaktır. Antrenörlerimizin gelişimlerine katkı yapacaktır. Sporcu yetiştirilmesinde katkısı olacaktır. O zaman sık antrenör seminerleri ve kurslar düzenleyerek toplu bir kalkınma hamlesini gerçekleştirmiş olacağız. Gelecek dönemde her kademede eğitime ağırlık vereceğiz. Antrenör yetiştirilmesi ve eksiklerin giderilmesi konusunda daha titiz çalışacağız. İsteğin hemen antrenör ve hakem kursu açalım. Ancak özellikle antrenör kursunda sizler çaba harcayın ve bu işi seven katkı yapanların kurslara gelmesini teşvik edin. Sözleşmeli antrenörler arasında çalışan var, çalışmayan var. Bunları ayırt edip, çalışanlarla devam etmemiz konsun da prensip kararlar aldık. Antrenörler konusunda musaba gösterme gibi bir lüksümüz artık olmayacaktır. Bizler nasıl üstlerimize çalışmalarımız hakkında bilgiler veriyorsak, bundan sonra sözleşmeli antrenörlerden de aralıklarla raporlar isteyeceğiz. Antrenörler, bu camiaya hizmet etmelidirler. ’’

 

İl temsilcileri de genelde salon ve antrenör sorunlarını dile getirirken, yapabilecekleri projeleri ifade ettiler. Isparta İl Temsilcisi muhtarlar arsı ve aileler yarışıyor gibi turnuvalar yaptıklarını, buralardan sporcu kazanmayı hedef edindiklerini dile getirirken, Van temsilcisi ise, özel bir okulun masa tenisi turnuvası düzenlediğini ve düzenli olarak yapmakta olduğunu, 10.cusunu Türkiye çapına yaymayı planladığını söyledi ve sporcuları altın ile ödüllendirdiğini belirtti. Samsun İl Temsilcisi de, sporculara maç topları vererek ayrı bir uygulama yaptıklarını ve ilçelerde kaymakamlarla birlikte organizasyonlar yaparak, halk turnuvaları düzenlediklerini söyledi. Kütahya İl Temsilcisi de köylere proje yaparak, buralarda elit sporcularla gösterilerle düzenleyerek masa tenisini tanıtacaklarını kaydetti. Mersin İl Temsilcisi de sporcu sayısının müsabaka sayısını arttırmaktan geçtiğini dile getirerek, daha çok turnuva yapılmasının, liglerin sayılarının arttırılmasının buna katkı yapacağını belirtti. Bazı il temsilcileri de, 7’den-77’ye Apartmanlar arası turnuva önerisini yaparak,’ önce büyüklere masa tenisini sevdirmeli sonra çocuklarını salonlara çekilmeli’ görüşünü belirttiler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘’Lisanslı ve Faal Sporcu Arttırma Projesi’ ni İl Temsilcileriyle konuşmak üzere İl Temsilcileriyle buluşan Başkan Çimen, ‘Bu projenin önemli uygulayıcısı sizler olacaksınız. Bu konuda sizlerden çalışma bekliyoruz. 64 binlerde olan sporcu sayımızı 100 binlerin üzerine taşımalıyız’ dedi.

* Sporcu sayısı başarının ana noktası mıdır ? Niteliğe neden vurgu yok.Forum arkadaşlarımla bu konuyu tartışmaya açmak isterim, çünkü hem üye sayımız hem de bakış açımız oldukça zengin,ben bu foruma güveniyorum....

 

“İllerde okullara, yurtlara, kredi kurumlarına, belediyelere giderek çalışma performansımızı arttıralım. Pilot okullar belirleyerek, bu okullarla kalıcı anlaşmalar yapalım ve karşılığını alalım. Buna önem vermeliyiz.

* Okullar aracılığıyla sporcu tespitleri gerçekten işe yarayan bir nokta... Buna Başkanımız da okulları ziyaret ederek veya ilgilendiğini belli ederek okul yönetiminin dikkatini çeker, yönetimler gözlemlediğim kadarıyla üst düzey bir kişiyi görmediği sürece bu tarz projeleri hafife alıyor.

 

Artık lisans vize sistemini getirdik. Her yıl lisansların vizelenmesi konusunda takipçi olalım. Lisansız masa tenisi oynatmamak bugünden sonra prensibimiz olmalıdır.

* Toplantıda en önem arz eden konulardan birisi olduğunu düşünmüyorum, kaldı ki o kadar kurulları var federasyonun, bu kurullar toplansın ve yetkili birimlere iletilsin kararlar, bu madde il temsilcilerine çok ta yönelik olmamalı bence...

 

Bu konularda projeler geliştirerek, sporcu artırıma yönelik çalışmalar yapmalıyız. Mevcut programınız zaten var.

* En ilginç başlık...Programı bilen var mı aramızda ?

 

Spor salonu problemi her ilde var. Sadece İl Müdürlüklerin salonlarına mahkum kalmayın. Biz artık özerk federasyonuz ve geniş alanlarda çalışabiliriz. Okul salonları olur, kulüplerin halka açılmış tesisleri olur, buralardan faydalanın ve biz de size katkı yaparız.

Çabamızı boşa çıkartan faaliyetler yerine sonuç alabileceğimiz, sporcu olarak bize katkısı olacak yerlerle daha çok ilgilenelim. Bu konuda protokol gerekiyorsa protokol da yaparız. Rahat olun.

* Önemli konulardan biri, burda il temsilcilerini harekete geçirme mesajı var,doğru bir demeç bence.

 

Sporculara ödül verilmesi konusuna biz de sıcak bakıyoruz. Bunu ileriki zaman diliminde değerlendireceğiz. Gündemimize aldık. Bu milli forma olur, çanta, t-short, raket lastiği olur. ‘’

* Bu konudaki vefalılığını gördük Federasyonumuzun....MELEK HU ve Bora VANG'a olimpiyatlara giderken 15 Bin TL verildi, Melek olimpiyatlarda ne yaptı ?? DAMLA VE İBRAHİM ikilisi Avrupa 3.sü oldu , bırakın ödülü , aradan geçen süre 1 ay oldu nerdeyse, bir Allah'ın kulu hocaları veya sporcuları aradı mı ya? Aramayı da geçtim, hazır hocaları gelmiş toplantıya , insan bir onure eder, tebrik ediyoruz der, il temsilcilerine tanıtır hiç değilse , çok mu zor.....Çin etkisi olmadan elde edilen ilk başarı bu, niye Çinlilere sahip çıkıyoruz da onlara çıkmıyoruz, onlara da binlerce lira harcanmadı ve bir beklenti yoktu, bu yüzden mi ?? Kendi öz başarınıza sahip çıkmayınca bu sözler güvenilirliğini kaybediyor...Yine de, söylenen bu söz yerine getirilirse iyi olur, Türkiye derecesi yapan vs. başarısı olan gençlerimize sahip çıkmalıyız !!

 

Alt yapı çalışmalarına da önem verdiklerini bu konuda federasyon olarak çalışmalara epey ivme kazandırdıklarını hatırlatan Çimen, “Yabancı antrenör konusunda çalışmamız var. Uluslararası bir antrenör seminerini Antalya Kemer’de yapacağız. Getirteceğimiz yabancı antrenör , kendisini kanıtlamış bir teknik adam olacaktır. Antrenörlerimizin gelişimlerine katkı yapacaktır. Sporcu yetiştirilmesinde katkısı olacaktır. O zaman sık antrenör seminerleri ve kurslar düzenleyerek toplu bir kalkınma hamlesini gerçekleştirmiş olacağız. Gelecek dönemde her kademede eğitime ağırlık vereceğiz. Antrenör yetiştirilmesi ve eksiklerin giderilmesi konusunda daha titiz çalışacağız. İsteğin hemen antrenör ve hakem kursu açalım.

* Uluslararası seminerler büyük ihtiyaç gerçekten de.... Her kademe sözünü buraya not almak isterim ben, çünkü kendi çevremden görüyorum , bugüne kadar en az5-6 defa birçok antrenör turnuvalarda toplanıp 3. kademe kurs istedi ama sonuç ??

 

"Antrenörler konusunda musamaha gösterme gibi bir lüksümüz artık olmayacaktır. Antrenörler, bu camiaya hizmet etmelidirler. ’’*

* Başkanımın en önemli cümlelerinden biri ama kendisiyle de çelişen bir cümle....2 ismi örnek vereceğim ; Sabahattin Sabrioğlu- Teknik Komite Başkanı - Milli Takım Başantrenörü... Ersin Sunay - Genç ve Yıldız Milli Takım Başantrenörü...bu 2 ismin yetiştirdiği oyuncuları birisi bana söylesin, benim aklıma gelmiyor arkadaşlar....

 

İl temsilcileri de genelde salon ve antrenör sorunlarını dile getirirken, yapabilecekleri projeleri ifade ettiler. Isparta İl Temsilcisi muhtarlar arsı ve aileler yarışıyor gibi turnuvalar yaptıklarını, buralardan sporcu kazanmayı hedef edindiklerini dile getirirken, Van temsilcisi ise, özel bir okulun masa tenisi turnuvası düzenlediğini ve düzenli olarak yapmakta olduğunu, 10.cusunu Türkiye çapına yaymayı planladığını söyledi ve sporcuları altın ile ödüllendirdiğini belirtti. Samsun İl Temsilcisi de, sporculara maç topları vererek ayrı bir uygulama yaptıklarını ve ilçelerde kaymakamlarla birlikte organizasyonlar yaparak, halk turnuvaları düzenlediklerini söyledi. Kütahya İl Temsilcisi de köylere proje yaparak, buralarda elit sporcularla gösterilerle düzenleyerek masa tenisini tanıtacaklarını kaydetti. Mersin İl Temsilcisi de sporcu sayısının müsabaka sayısını arttırmaktan geçtiğini dile getirerek, daha çok turnuva yapılmasının, liglerin sayılarının arttırılmasının buna katkı yapacağını belirtti. Bazı il temsilcileri de, 7’den-77’ye Apartmanlar arası turnuva önerisini yaparak,’ önce büyüklere masa tenisini sevdirmeli sonra çocuklarını salonlara çekilmeli’ görüşünü belirttiler.

 

* Bence yapılan etkinlikler güzel, ancak masa tenisine küçük yaşlarda başlanması gerektiğini hepimiz biliyor ve 5-6 yaşıdnaki veletlerin çoklu top çalışmalarını nette görünce adeta şok oluyoruz, değil mi ? Bu tarz etkinliklerde ön plana küçüklerin çıkması sağlanırsa o zaman oldukça iyi işler olabilir. Ayrıca Türk toplumunda masa tenisinin çok basit bir spor olarak görülmesinin önüne geçilebilir, bu tarz projeler daha büyük kapsamlı ve iyi oyuncuları da bünyesine katan bir şekilde devam eder inşallah...

 

Toplantıda olmayan ama olmasını düşündüğüm başlıklar;

* Balkan Şampiyonası - Avrupa Yıldızlar & Gençler Şampiyonası ve analizi....

* Milli Takım oyuncularını yetiştiren antrenörlere söz hakkı verilmesi; bu tarz değerli hocalarımızın toplantıda diğer isimlere kendi deneyimlerini anlatması çok faydalı olurdu diye düşünüyorum.

 

 

Oldukça uzun bir yazı yazdım, belki de çok eleştirel, ama Federasyon Başkanı böylesine önemli bir toplantı yapıyorsa enine boyuna toplantı içeriği düşünülmeli ve tartışılmalı bence.... Çünkü hem sezon başında bu toplantı, hem de hemen hemen tüm il temsilcilerini içeriyor...

Sizden de yorumlar bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

tamamını okuyamadım sametim :D ama çok haklı olduğun noktalar var. Lig sayısını arttırsa daha çok turnuvalar düzenlense antrenörler de bu işe biraz daha destek verse oyuncu yetiştirse türkiye de masa tenisinde umduğunu inşallah bulacaktır. Eleştirel olmak gerek aslında çok ağır olmamakla beraber tabi ;) inşallah federasyon başkanımız da bu tarz eleştrileri dikkate alır ve bundan sonra hersey daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bi ara yapılmıştı, bu öneri de geldi toplantıda, süper lig olmasa bile diğer liglere 1 (genç, yıldız veya minik) oyuncu takımda bulundurma ve maçta oynatma zorunluluğu.

 

En azından bissürü gence, hersene ekstra dan min +4 turnuvaya gitme ve orda oynama ve seyretme imkanı verilir. Büyüklerle antreman,

malzeme belki üç beş kuruş cep harçlığı alabilirler kulüplerden.

 

Hoş olurdu diye düşünüyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Lig açılsın diyen arkadaşlara soruyorum kulüpler bir bir kapanıyor ve sayıları düşüyor. Peki açılacak olan ligde takımlar kapanmaya başlayınca ne olacak. Bu ülkede masa tenisine ayrılan bütçe bir süper lig futbolcusunun haftalık maaşından az. Ben ilk olarak mevcut lig takımlarına destek verilmesi taraftarıyım. Kulüplerin durumu düzelsin ondan sonra kaç lig açıyorsanız açın...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

* Kuru lisans kalabalığından ziyade Samet'in de dediği gibi nitelikli sporculara ihtiyacımız var.

* 2. Lig takımlarına da harcırah verilmesi gerekiyor. Nedir bu üvey evlat muamelesi :)

* Resmi müsabakalara ev sahipliği yapan salonların modernize edilmesi ya da maçların başka salona taşınması lazım. Tozkoparan Aile Köfte Salonu yerine Bayrampaşa Spor Kompleksi olabilir mesela :)

* Sağlık raporu denilen şey tanıdık doktorun 2 sn'de imzaladığı kağıt parçası değil mi? Sistem böyleyken sorumlu olsanız ne yazar, olmasanız...

* Salon problemi var denmiş. Elbette olur. İstanbul'da devletin okulu salon kirası için 6 bin lira istiyor. (Oa be Prekazi!)

* Kulüplerin halka açılmış salonlarından kastedilen nedir? Hangi kulüplerdir bunlar? DSİ gibi mi? Eskiden eş dost hatrıyla girip oynardık ama şimdilerde bizden para istiyorlar. Masa tenisinden sorumlu olan görevli abimiz "sizi tanımıyoruz. eski sporcumuz değilsiniz. o yüzden ya burada oynamayacaksınız ya da sizden ücret talep edeceğiz" dedi. Burada antrenman yapmaya çalışanlardan biri de hali hazırda milli takım ile maçlara giden arkadaşımız Onur Oktav. Federasyonun önce kendi sporcusuna sahip çıkıp, en azından ücretsiz(!) antrenman yapabilmesine olanak sağlaması lazım. Elbette ki sporcunun gittiği kulüplerin ve derneklerin de kendi ülkesinin sporcusuna destek olması...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

* Kuru lisans kalabalığından ziyade Samet'in de dediği gibi nitelikli sporculara ihtiyacımız var.

katılıyorum, ayrıca onur oktav gibi bir milli takım oyuncusunun dahi antreman yapmak için ücret ödemesi kadar sacma birşey olamaz 2.lig için ödeme yapılmaması da başlı başına bir sorun tabiki masa tenisi böyle gelişmez gelişemez oynayacak yer sayısı ve nitelikli sporcu sayısı artarsa federasyon da ligler için yeterli desteği ve yatırımı yaparsa herşey daha iyi olabilir

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

* Resmi müsabakalara ev sahipliği yapan salonların modernize edilmesi ya da maçların başka salona taşınması lazım. Tozkoparan Aile Köfte Salonu yerine Bayrampaşa Spor Kompleksi olabilir mesela :)

 

Yılın tespiti budur , helal Sn. Moderatörüm :D

Daha fazla mesaj bekliyorum aslında bu konuyla ilgili, mesaj yazan arkadaşlara teşekkürler bu arada :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hocalar bazen derste sorar ya "anlamadığınız bir yer var mı çocuklar?" diye... Eğer hocaya cevap vermezseniz, herşeyi biliyor ve kabulleniyor sayılırsınız. Hoca da işini dört dörtlük yaptığını düşünür. O yüzden bu tip konularda düzeyli eleştirinin her zaman gerekli olduğunu düşünüyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 13 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..