Jump to content
Masatenisi.org Forum

Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi Turnuvası .


Recommended Posts

Eminim benim dışımda da merak edenler vardır Selim abi, hem madem ortada hoş olmayan bir durum var, bilsin herkes kimdir ne değildir.Ah ahh, bizim de hocamız olsa da işin cinliklerini öğretse keşke, sonra cin olmadan adam çarpalım derken duvara tosluyoruz :pembe:

 

Hepimiz merak ediyoruz ama yeri bu konu değil..Gereksiz bir polemik ortamı oluşur konu kitlenir...Doğal olarak üye yasaklamaları gelir.

 

Konu ne diyor..Turnuva fikstürünün hatalı olması.....bilerek.. bilmiyerek yada istemiyerek yapılmıştır..Yeni bir kuruluştur.. hatalar doğruları bulmak için varlardır..

Şu an için bu durumu eşelememek en doğrusu.olur. diyelim..

 

..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

konuyu tabiki kapatıp unutucaz bile önumuzde okadar guzel turnuvalar okadar iyi insanlarla tanışacağımız bir forum buluşması var gerçi çoğunu tanıyorum illaki yeni yeni tanıyacağımız insanlar olacak yılın en güzel etkinliği hersene dört gözle beklediğim etkinlik piknik dielim başka bir değişle yaşananlar orda kaldı die bilirim onların hatası olsun bizim olmasın biz sonuçta oraya o kulube misafir olarak giitik benim yorumumda en buyuk ayıp enes beye yapılmış şımarık bir çocuğun maç esnasındaki yaptığı hareketi destekleyen hocası ortamın kopmasına neden oldu şunu die bilirdi ki en basit davranış biçimi oğlum oyununa bak çekerim kulağını saygılı ol bukadar basit inandırıcı olmasa bile masatenisi zevkimizi birkaç kendini bilmezlere kırdıtmayalım durmak yok yola devam masatenisi, camiasını oyuncularını herkesi sever sayarım ....

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar öncelikle yeni açılmış ve yeni yeni turnuvalar organize eden bir salon olarak böyle aksaklıkların olması kaçınılmaz. Kaç kişinin katılacağı masa sayısı gibi şeylerin ayarlanması için tecrübeli arkadaşlarda oradaki organizatörlere kendi bilgi deneyimlerini aktarırlarsa ileride çok daha iyi turnuvalar organize edilebilir. Zaten birkaç turnuva sonra onlarda tecrübelenir ve daha iyi şartlarla maçları oynatabilirler.

Mustafacım yazdıklarına senin gözünle bakınca katılıyorum ama yaşınla birlikte bırak amatör organizasyonları profesyonel organizasyonlarda bile nelerle karşılacağını şimdiden bilsen bunlara gülüp geçersin. Sen şimdilik oynayabildiğin kadar maç oyna.. yensende yenilsende öncelikle efendi kişiliğinle zaten bir sempatin seni tanıyanlarca biliniyor. gerisini boşver.. onlar zamana düzelir..

Rıdvan arkadaşıma teşekkür ederim. Çünk Kurtköy'lerden gelip hen benimle sohbete hemde turnuvaya iştirak etti.

Ayrıca turnuvada sohbeti ve dostluğu pekiştirdiğim arkadaşlarımda oldu. Uzun süre sonra katıldığım ilk amatör turnuva olması sebebiyle ben işin dostluk boyutundaydım. Ve ilk tur maçları sonucunda yaptığım maçlarda beni yenerek üst tura çıkmama engel olan 10 ve 13 yaş arasındaki sporcu bebelere bundan sonraki turnuvada "hodri meydan" diyorum.

(Arkadaşlar benimle tanışıp sohbetini esirgemeyen herkese ayrıca teşekkür etmekte isterim..)

Turnuvanın daha iyi koşullarda yapılması için ilgilileriyle birebir konuşup tecrübelerimden de yola çıkarak benimde birkaç önerim olacak haliyle.. ama sizde destek olun ki, böyle bir salon bizlere kazandırılsın. Zaten topu topu kaç salon varki oynamak için. onun için elele vererek yardımcı olalım...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ne demek sayin Saadettin abim siz cagirirsinizda gelmemek olurmu.:))

Saadettin abimin sahsinda Mustafa, Bahadir,Tahsin ve Cyrus(sanirim isminiz Enes ) arkadaslarimiza tekrar tesekkur ediyor bizim yakadaki derneklerimize de ( VMTD/FBVTT) bekleriz.

Selamlar sevgiler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yazılanlara hak veriyorum. Herşeye rağmen güzel bir gündü. Yeni insanlarla tanıştık, sohbet ettik. Yakınlık gösteren ve ilgilenenlere teşekkür ederim. Umarım bundan sonra daha iyi organize olmuş ve adil bir turnuvada yeniden buluşuruz. Bir de başka bayan katılımcılar da olsaydı güzel olurdu :))

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar özür dileyerek cahile cevap vermeye uğraşmam ama söz hakkı doğduğu için şu cyruss (enes) ve rıdvan isimli arkadaşların söylediklerine karşılık bi kaç şey yazacam.şimdiden özür dilerim..

 

Bahsettikleri hoca benim ve turnuvaya 15 öğrencimle katıldım...bunların 13 ü ilk 16 ya 6 sı da ilk 8 e kaldı..ve bu çocukların geneli ilk ve orta okul çocuğu...

arkadaşın bahsettiği maça gelirsek ben maçın ilk seti bitiminde geldim ve karşısında daha 1 senedir masa tenisi oynayan bi ortaokul çocuğu (emrullah) vardı.arkadaş servis yedirerek ve seriye bağlayarak ilk seti aldı...karşısındaki haliyle çocuk ve biraz heyecanlı,sayıyı veriyor hırsla hemen gelip tekrar masaya geçiyor,tabi fırsattan istifade arkadaşımızda ilk seti aldı..ben çocuğu kenara çağırıp acele etmemesi gerktiğini,her sayı kaybettiğinde dikkatini toplamak için elini masaya silmesini yada olduğu yerde 2-3 kez zıplamasını söyledim...nitekim o çocukta eli çok terleyen ve biraz agrasif bi çocuk..ama maç boyunca rakibine hiçbir saygısızlığı olmadı....arkadaşın bahsettiği gibi tam servis atacakken geçip elini silmek????şimdi bu olanda ne saygısızlık var???

nitekim çocuk maçı aldı ve maç bitimi arkadaş bana gelip "hocam biraz disiplinsiz" gibi şeyler söyledi..bende ona maç yapmanın cinliğini bilmek lazım dedim.burası doğru ama sonuçta maçı soğutmak yada hızlandırmak masa tenisinde yok mu???arkadaş bana üst düzey sporcuların böyle yapmadığından bahsetti,halbuki adamların maçları enaz 1-1.5 saat sürüyor.elini siliyor,masanın etrafında dolanıyor,havlu alıyor,ayakkabısını bağlıyor,olduğu yerde hopluyor.eğer bana, sayı verince direk oyuna dalan bi tane prof.sporcu göstersin ben bu işi bırakırım...

 

Nitekim yenilgiyi kabullenemeyip,masada yapamadığı için böyle forumlarda eleştirmek tabii işin kolayı...

 

Gelelim ikinci konuya.Tahsinle aynı guruptaydık ve söyledikleri gibi grupta benim öğrencim olan Yusuf ta vardı...daha tahsinle maç yapmadan ona yusufu klüpte 1 gün önce 3-0 yendiğimi söyledim...ki geneldede onun oyunu bana tutmaz ve maçı ben alırım...sonuçta onu ben yetiştirdim...tahsin yusufa 3-0 kaybetti..sonra yusuf bana gelip hocam bu adamı çok rahat yenersiniz bişey yok dedi bende orda hata edip rakibi hafife alararak maça farklı bi raketle nasılsa yenecem diye çıktım.raketin backhand lastiği çok sertti ve tahsin hocanın servislerini alamayarak maçı 3-1 kaybettim...sonrada yusuf söylediğinin mahcupluğuyla doğrusu benim maçımda oynamadı maçı ben 3-0 alacakken o 1.çıksın diye 1 seti bilerek verdim.maçı izleyenlere sorun,normal oynasakta yüzde 70 ben alacaktım....yani yersiz yere atmanın manası yok....

 

gelelim şu rıdvan denilen arkadaşların söylediğine:evet çocukların sorunlu olduklarını bende kabul ediyorum ve öyleler zaten...ama çalıştığımız yer yeni bosna ve bu çocukların çoğu ya anne ,baba yok yada,8-10 çocuklu ailelerinin hiç ilgilenmediği çocuklar...bizim bu çocuklara masa tenisi öğretmekten maksadımız en azından onların tinerci olup birgün sokakta rıdvan yada enesi bıçaklamasının önüne geçmek....bilmem anladınızmı...zaten beklemiyoruzki hiçbiri çok üst düzey sporcu olsun....eğer biz bu sorunlu çocukları alıp en azından bu kadar yapabildiysek oda bi toplum hizmetidir...nitekim bu yaptığımızı il temsilcimizde,fed.başkanımızda biliyor ve destekliyor...ama bu şartlarda bile çocuklarımız her sene istanbulda ilk 3 e giriyor...yoksa emin olun şu 5 tl turnuva ücretini bile veremeyecek çocuklar..ellerinde hep sağdan soldan çıkma 2.el kötü raketler.....

yoksa bunlar keyif olsun diye masa tenisi oynayan ordan oraya maça giden çocuklar değiller....

 

kusura bakmayın yazmazdım.ama bi öğrencim görmüş,o söyledi.benimde canım sıkıldı..masa tenisini bilenlerin yüzde 80 i bizi bilir,kimseye bi yanlışımız olmamıştır...zaten dünya böyle, bilenler işini yapıyor,bilmeyenler ha bire konuşuyor..lütfen yenildiysekte o masada kalsın....karşındaki çocuk bile olsa,yenildiysen kabullenmeyi bileceksin....

 

şu mustafanın söylediğine gelince....grupları ben ayarladım..ama gruptan çıkan eşlemeleri ismail hoca yaptı...söylediğinde haklısın,ama seni bilmedikleri ve tanımadıkları için olmuştur..keşke eleme tablosuna bakıp,gruptan 2. çıksaydın...o zaman finale kadar bahadır gelmiyodu....

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba sayın hoca bey (?)

Öncelikle hiçkimsenin hakkında şu Rıdvan şu Enes şeklinde konuşamazsınız.(kimse haddini aşmasın)

Siz kendinizce haklısınız ve ne dersemde fikriniz değişmeyecek.

Biz ne hocalar gördük sizlere benzemez.

Bu sporada yeni başlamış insanlar değiliz,Sportmenlik centilmenlik öğretin çocuklara çakallık maç kazanmak için herşey mübah mantalitesi değil.

Çocuklara maç esnasında-sonrasında yüksek sesli olmasada bağırdığınızı strese soktuğunuzu bizzat gözlemledim ve açıkçası çocuklar adına üzüldüm.

Orada benim görmek istediğim cho bilmemne diye bağıran ikide bir abartılı şekilde elini masaya silen genç sporcular ve onları azarlayan strese sokan antrenörleri değildi.

Yoksa sizinle hiçbir işim olmaz hiçbir alıp veremediğimde yok.

Antrenman yapmak istediğimde sizi duman edip masadan silecek çok iyi seviye oyuncu olan abilerimiz arkadaşlarımız da mevcuttur, sağolsunlar bir telefonumuz yada bulundukları mekana gitmemiz yeterlidir.

 

Yüce Atatürkün de dediği gibi Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Aynı Zamanda AHLAKLISINI Severim.

 

Umarım birşeyler anlayabilirsiniz yazdıklarımdan.

Saygılarımla.. Başarılar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

isminizi kullanmaktan maksadım bilmediğiniz bir şeyi elştirmenizden ötürü....yoksa benim de sizlerle işim olmaz...ben işimi layıkıyla yapıyorum zaten...ama centilmenlik konusunda muhattabınız bunlar çocuk ve söylediğim gibi çok normal yerlerden gelen çocuklar değiller..!!!ve takdir edersiniz ki sen çocuğa 1 söylersin o gider olayı abartır...bunun önüne bi anda geçmek çok kolay olmasa gerek..ayrıca çocukların ço-mo diye bağırması bizle alakalı değil izledikleri maçlardan,ama çocuğun abartması normal..ayrıca ben maç kazanmak için çakallık falan demiyorum sadece dikkatinizi toplamadan oynamayın diyorum.çocuk ta bunu abartıyosa ne diyeyim .eğer bi çocuğa bağırdıysam da rakibine saygısızlık yaptığı içindir...ki takdir edin öyle çok ta kolay kontrol edilebilen çocuklar değiller...

ayrıca masadan silmek için antreman yapcaksanız buyrun yapın..benim kimseyi masadan silmek gibi bi uğraşım yok.

ayrıca çocuklara daima hırs yapmamalarını,kaybetselerde sakin olmalarını,sinirlenmemelerini söylüyoruz ama dediğim gibi çocuk...kaybedince gidip ağlıyor...

 

ama bu konuyu açan arkadaş kesinlikle haksız ve oynadığı çocuk içlerinde en efendilerinden biri,biz sadece maçta onun heyecanını yenmeye çalıştık..ama maç boyunca ne rakibine bağırdı,ne de başka bi şey..ama şimdi çocuk eli çok terliyor diye elini masaya sildiyse,ki havada sıcaktı,,,bunun rakibine ne zararı var????

yani masa tenisinden ne kadar anladığımız ortada ve belli ki bazı arkadaşlar kaybettikleri için muhattap oldukları çocuklardan daha fazla hırs yapmışlar...dediğim gibi yenildiysen bırak masada kalsın

 

size de saygılar,başarılar,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

arkadaşlar özür dileyerek cahile cevap vermeye uğraşmam ama söz hakkı doğduğu için şu cyruss (enes) ve rıdvan isimli arkadaşların söylediklerine karşılık bi kaç şey yazacam.şimdiden özür dilerim..

 

 

Sevgili Hocam..Bir eğitmenin şimdiden özür dilerim diyerek başladığınız bu yazınız., Bu spora gönül vermiş arkadaşlara bu tarz bir uslupla kendinizi savunmak için yazmış olduğunuz karşı yazınız hiç hoş durmamış.

 

Sevan sen ağacı forumun dört bir yanına dikip duruyorsun ama benim elimden kibrit bir türlü düşmüyor. Dün Heybeli adayı yakan bendim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben bir kaç kelam yazdım , hoca arkadaşımız da kendince cevabını yazdı. Mevzu benim için cinlik kelimesinin kullanılmasıyla mantalitenin anlaşılması üzerine o anda tükenmişti. Daha da yazmaya elim varmadı. Dedim ya sporumuza şuncacık katkısı olana gönlümüz hoş...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben olayı görmedim, ne olduğunu da pek bilmiyorum. Ama sayın hocam yazdıklarınızda tutarsızlıklar var.

Bir kere bilmekle maçı kazanmak arasında fark olduğunu umarım kabul ediyorsunuzdur.

Burada maçı kaybeden Rıdvan arkadaşımıza maçı kaybettin masa tenisini bilmiyorsun diyorsunuz ama Tahsin kardeşimize kaybeden de sizsiniz antrenör olan da sizsiniz. Demek ki bilmekle yapabilmek farklı şeyler. Demek ki Rıdvan kaybetse de masatenisini bilmiyor diye bir şey yokmuş değil mi?

 

Sayı kaybedince elini silmek bir nefes almak çok doğru ve akıllı bir taktik. Ama bu işi tam rakip servis atacakken elini silmek, abuk subuk yaa çoo diye bağırmak ne kadar etik? Elinizi silecekseniz sayıyı kaybettikten sonra gider silersiniz, olduğunu yerde zıplarsınız vs vs sonra masaya dönersiniz ve bekleme pozisyonu alırsınız bunun üzerine servisi atacak rakip de konsantre olur tam servisi atacak ama o da ne! servisi bekleyen oyuncu vazgeçti gitti elini siliyor. Bu hareket tek kelimeyle ayıp. Bazı dikkatli hakemler sarı kart bile verir. Dikkat ederseniz böyle şeyler yapmaya çalışan Çinli oyuncuları sürekli de uyarıyorlar...

Siz çocukları dünya şampiyonu yapmayacağım spor öğrensinler tinerci olmasınlar diyorsunuz sonra da sayı kazanabilmek için etik dışı bir bir türlü hoş olmayan taktik öğretiyorsunuz bu ne yaman çelişkidir!

 

Çocuklara kaybedince sakin olmasını söylediğinizi iddia ediyorsunuz ama maçta çocuklara yüksek sesle bağırıp kızan da gene sizsiniz. Bu da bir başka çelişki... Yanlış mıyım?

 

Diğer konular tartışmaya açık olduğundan birşey yazmayacağım bu bu yazılarla bende iyi bir izlenim bırakmadınız maalesef...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ozan hocam ben grupta tum maclarimi kaybettim cunkiii

Amac turnuvaya katilip basarili olmak degildi sadece 5 tl de olsa destek olabilmekti.

(elendigim ve erken ciktigim halde saat 22:30- 23:00 civari anca eve varabildim.:)) )

Ziira sakatliktan yeni cikmis yada cikamamis bir vaziyette istanbulun bir ucundan Sayin Saadettin abi ile bulusup onunla karsilikli raket sallar iken muahbbet edelim amaciyla gidilmis bir turnuva.

Kaldiki 2 aya yakin suredir antrenman yapmamisim hizli olmaya dayali olan oyunum haliyle duser yenilirim bundan da gocunmam.

Bu da masatenisini bilmedigim anlamina gelmez sanirim.

Yanliz antrenmanli bir gunumde sayin hocamiz turnuvada filan denkgelirse madara olma ihtimali az degil.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

herhalde yine söz hakkıdoğmuş:

ben arkadaşın nerde çelişki bulduğunu pek anlamadım????çok güzel bi taktik olduğunu belirtmişsiniz zaten,ama herhalde kenardan çocuğa "oğlum bak rakibin servis atacakken,elini sil" diye taktik verdiğimizi de düşünmüyorsunuz????bunun faul olduğunu biz de biliyoruz ve en bilmeyeni bile böyle taktik vermez ki,iyi kötü geçmişte 2-3 .ligde (o zaman 3. lig vardı)profosyonel oynamışlığımız var....ayrıca bu gün antreman da çocuğa böyle bişey yaptın mı diye sordum (ben görmedim şahsen),çocuk yeminle öyle yapmadığını söylüyor...ben sadece sayı kaybedince yap dedim ve rakibi nasıl çözeceğini anlattım..ama dediğim gibi çocuk bunu abartmışsa bişey diyemem...sonuç olarak bu 12-13 yaşında ve daha 1 senedir masa tenisi oynayan çocuk...belki bilmeden yapmıştır...yani burda bi çelişki yok...

ikinci söylediğiniz çelişki (!) ben sadece bi tane çocuğa karşısında 50 yaşında bi abimiz oynuyordu,balık oldu diye çıkıştığını raketi masaya vurduğunu gördüm ona kızdım...sizin bizim için yenmek yenilmek bişey ifade etmeyebilir ama bunlar bi çocuğun aleminde çok büyük olaylar...çocuk yendiği zaman onu 1 hafta anlatır,yenildiği zaman da 1 hafta hayıflanır...siz ne kadar hırs yapma desenizde onu büyümeden öğrenemez....

ama şu eleştirileri yapan arkadaşlar biraz daha vicdanlı olsunlar..oraya gelen herkes daha 6 aydır oynayan ve ilkokul 5.sınıfa giden o furkan isimli çocuğun çok iddalı bi grupta herkesi 3-0 yenerek neler yapabildiğini nasıl 1. çıktığını gördü...onu görünce(hiç beklemiyodum) demekki işimizi doğru yapmışız diye sevindim...

ayrıca bilmek ve oynamak konusunda söylediklerinize hak veriyorum..benim bilmekten kastım yenmek değil çünkü yenmek için antreman,hız,yetenek ,kondisyon gerekir..ayrıca oyunun tutmaz en bilinmeyene bile yenilirsin...benim anlamaktan kastım teknik ve taktik manasında idi.cinlikten kastım da rakibi çözmek,oyunu soğutp,hızlandırmaktı.yoksa çakallık değil. bizim çocukların çoğu zaten 1. seneden sonra beni yeniyor....zaten yenemeseler kötü hoca olurduk...yani burda da bi çelişki yok..izleniminiz sizi bağlar...iştir kişinin ainesi lafa bakılmaz...

ayrıca birini kırdıysak özür dileriz...maksadımız haddimizi aşmak değil,yanlış anlaşılmayı önlemek ti....herkese iyi çalışmalar başarılarrr...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayin hocam hepimiz masatenisi sporumuza gonul vermis az yada cok estetik yada degil taktiksel yada dogaclama bu sporu yapan ve de cok keyif alan insanlariz.

 

Oncelikle cocuklarin oyun duzeyleri ve emeginiz icin tebrik ederim.

 

Belki biz yanlis eksik gozlemledik ama amacimiz ne sizi ne de cocuklari yerden yere vurmal degil bilakis bu derece guzel oynamayi basarabilen minik sporcularimiza biraz daha disiplin ve centilmenlik ve saygi asilayabilmeniz konusunda sizleri uyarmak dikkatinizi bu yone cekmekti.

 

Herkim olursa olsun bu spora gonul vermis insanlari (buyuk saygisizlikta bulunanlar ve ahlaksizca oynayanlar haric) sever sayariz.

Sanmiyorum ki Enes bey kaybetmenin hazmedememisligini yasasin ki bende gocunmadim cocuk benden hizliydi zor sayilabilecek servislerimi bile cogunu yemedi yendi. Bana tebrik etmek duser.(ki Enes arkadasimizda tebrik etmis)

 

Velhasil daha onceki mesajimda bizleri yetistirenler masatenisi saygidir centilmenliktir diyerek ve bunu cokca tekrarlayarak yetistirdiler demistim sizde bu mesaji cocuklara asilayabilirseniz gercekten isinizi tam ve layikiyla yapmis olursunuz.

Kolayliklar ve basarilar dilerim.Saygilarimla...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayin hocam hepimiz masatenisi sporumuza gonul vermis az yada cok estetik yada degil taktiksel yada dogaclama bu sporu yapan ve de cok keyif alan insanlariz.

 

Oncelikle cocuklarin oyun duzeyleri ve emeginiz icin tebrik ederim.

 

Belki biz yanlis eksik gozlemledik ama amacimiz ne sizi ne de cocuklari yerden yere vurmal degil bilakis bu derece guzel oynamayi basarabilen minik sporcularimiza biraz daha disiplin ve centilmenlik ve saygi asilayabilmeniz konusunda sizleri uyarmak dikkatinizi bu yone cekmekti.

 

Herkim olursa olsun bu spora gonul vermis insanlari (buyuk saygisizlikta bulunanlar ve ahlaksizca oynayanlar haric) sever sayariz.

Sanmiyorum ki Enes bey kaybetmenin hazmedememisligini yasasin ki bende gocunmadim cocuk benden hizliydi zor sayilabilecek servislerimi bile cogunu yemedi yendi. Bana tebrik etmek duser.(ki Enes arkadasimizda tebrik etmis)

 

Velhasil daha onceki mesajimda bizleri yetistirenler masatenisi saygidir centilmenliktir diyerek ve bunu cokca tekrarlayarak yetistirdiler demistim sizde bu mesaji cocuklara asilayabilirseniz gercekten isinizi tam ve layikiyla yapmis olursunuz.

Kolayliklar ve basarilar dilerim.Saygilarimla...

 

Tek harfine bile dokunmadan altına imzamı atıyorum...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben 16 yıl sonra imkanlarım el verdi ve tekrar masa tenisine başladım. Henüz 2-3 ay oldu başlayalı, haydi şu lastik bu tahta derken kondüsyonumuzu da arttırmaya çalıştık antrenman aralıklarımızı kısalttık. Kilolar da yavaş yavaş gidiyor kısmetse. Şimdi hiç alışık omadığım farklı bir lastik/raket kombinasyonu ile inat edip oynamaya ve oyunumu oturtmaya çalışıyorum. Velhasıl Enes vasıtasıyla turnuvaya katıldık, iki muhabbet olsun, camiadan da çok uzak kaldık yüzleri görelim edasıyla Kocaeli'den kalktık geldik. Zıpkın gibi gençlerimize de bir güzel yenildik tabi. Hepsine gönülden tebrikler.

 

Ve ne yazık ki bıraktığım 16 yıldan beri Türkiye'de masa tenisinin geldiği nokta beni oldukça üzdü.

 

Organizasyon için konuşmuyorum. Aksaklıklar vs. her zaman olabilir. Daha iyisi yapılabilir. Ama en azından bir şeyler başarmaya, düzenlemeye çalışan insanlara saygım sonsuzdur.

 

Ancak turnuvada gördüğüm oyunlar, planlar, bir nevi "game of thrones" vari alavereler beni çok üzdü. Çocuk her zaman çocuktur. Gençler ise daha olgunlaşmamış büyüklerdir. Bizlerin ve en başta da hocaların görevi ise onlara masa tenisini öğretmekten önce nasıl disiplinli, ahlaklı ve zeki sporcular olacağını öğretmektir. Tıpkı Atatürk'ün söylediği gibi. Çocuklarımız zorlu yaşam koşullarından geliyor bırakalım da tinerci mi olsunlar mantığı abesle iştigal bir düşüncedir. Çünkü içinde ben zaten onlara yeterince iyilik yapıyorum daha fazlasına gerek yok mantığı barındırmaktadır. Öncelikle çocuklarımızı ve gençlerimizi topluma faydalı bireyler haline getirmektir bir hocanın asli görevi. Gerek sporcu olsun gerekse başka bir alanda.

 

Masa tenisi gibi hep elit olduğunu düşündüğüm bir oyunda ise bu daha da ön plana çıkmaktadır benim için.

 

Çocuklarımız büyüklerinden, abilerinden, hocalarından neyi görürlerse onu kopyalarlar. Bu en basit ve en temel çocuk hareketidir. Ve onların tarzı benim gözünde direkt hocalarını yansıtmaktadir.

 

Turnuvada etik sayılmayacak hareketlerin, birincilik planlarının, birbirine tur atlatmak için maç vermelerin olduğunu ne yazık ki kendi gözlerimle gördüm. Burada elbette organizasyonların biraz daha kontrollü, biraz daha hakem ve kural ağırlıklı olması hem bu sporun özüne hem de gençlerimizin disipline olması açısından ve ileride bu sporda Türkiye olarak bir yere gelmek istiyorsak mutlaka gözetmesi gereken bir şey. Her ne kadar Kocaeli'den gelip bir maç yapabilmek için 5 saat beklemiş olsam da kimseye gidip serzenişte bulunmadım. Yaptığım ilk maçta duvarın yanındaki bir kaloriferden altının sırılsıklam olduğu yere kayıp ayağımı sıkıştırsam da kimseye bir şey demedim. Çünkü orada bir nebze bile eğlensek bize yeter.

 

Ancak bu olaylar sadece benim gözlemlediğim bir şey olmayıp, o gün orada olan gençlerimizden bir kaçının da bu olaylar yüzünden öfke ile salondan ayrıldıklarını gördüm.

 

Kısaca söylemek gerekirse, ne organizasyona ne de hocalarımıza bir şey diyemem. Herkes kendi vebalinden sorumludur. Ancak çocuklarımızı, gençlerimizi daha disiplinli, sporcu ahlakı ile yetiştirmek özellikle hocaların en temel görevidir diye düşünüyorum. Hocalarımızın gençlere ÖRNEK olması gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımız özellikle de zorlu yaşam koşullarından geliyorlarsa.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

kaan kardeşime güzel eleştirisinden ötürü teşekkür ederim..arkadaşlar kimse bizi yanlış anlamasın..ortada etik olmayan bi durum yada yanlışlık gördüyseniz oraya katılan her arkadaşım bunu gelip söylese başımın üstünde yeri var...ancak:

olay öyle bi lanse edilmiş ki bizi eleştiren arkadaş sanki "malum hoca" öğrencilerine terbiyesizlik öğretiyor gibi ve bu o kadar acımasızca yapılmış ki ben forumlarda gezmem dediğim için yerden yere çalınmış..öncelikle bu arkadan atmanın başka türlüsüdür ve bizim klubümüzü zor şartlarda ve tamamen gönüllü olarak yaptıklarımızdan ötürü bilen herkes takdir eder.yine ben çok sık forumlara giren biri değilim ama klubün adına leke çaldırmamak için,o da tevafuk bi öğrencim görmüş,girip cevap verdim...

hani sizde takdir edin ki en az 20-30 öğrenciyle masa tenisi çalışıyoruz ve en iyisi olsun diye gayret ediyoruz,herşeyin dört dörtlük olması mümkün değil...ama dikkat edin başlığı açan Mustafa bile bizi bilip tanıdığı için konuyu geçiştirmeye çalışmış...halbuki bazı arkadaşlar acımasızca atıp tutmuşlar ve çok ağır hitaplar var...bu sizce ayıp değil mi????

tabii ki bizde istiyoruz bu çocuklar güzel ahlakı ,terbiyeyi öğrensin diye.ama ben bunu hemen öğretirim diyen varsa gelsin ben işi ona bırakayım...zaten klup dernek klubü ve dini eğitim,değerler eğitimi veriyor..hani masa tenisini biz başlattık çocuklar sokaktan kopup vakit geçirsin diye..oda çok ileri gitti..biz bile bu kadar beklemiyoduk..

ayrıca kaan kardeşim maçlar hakkında yapılan bi hesap yoktu çünki birincide ikincide baştan belliydi zaten...(katılanlar içinde)..ne bahadırı nede ümiti orda yenecek kimse yoktu..ha eşleşme doğru yapılsa Mustafa da ilk dörde kalırdı...biz sadece çocuklar daha çok maç yapıp tecrübe kazansınlar hesabı yaptık.zaten her grupta 2 tane sporcumuz vardı ve çoğu 1-2 çıktılar.belki turnuvada etik gözükmeyen tek hadise söylediğiniz konuda benle Tahsin hoca nın durumuydu...orda belki biraz haksızlık var gibi anlaşıldı..bende pişman oldum ama geçti..sonra Tahsin hoca dan helallik alırız o konu da inşallah..sizin dediğiniz hesap sa illaki yapılır,sonuçta bi turnuva ve yenersem,yenilirsem hesabı yaparsın..o da sonuç ta benim hergün oynadığm çocuk ve yenmem de yenilmemde çok normal ki klüpte son 3 maçı ben aldım ama öyle lanse edilmedi....yine de söylediğim gibi haklı eleştiriye başımız feda ama çamur atmaya razı değiliz..herkes hakkını helal etsin..herkese başarılar

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sinan Hoca hoşgeldin forumumuza. Tabii aramıza katılmana böyle bir konu vesile olsa da bundan sonra yazılarınla, gerekse antrenmanlarınızdan video, resim paylaşımlarıyla, tecrübelerinle seni aramızda görmek isteriz. Zaten camiada bu işi hizmet olarak gören çok az insan var ve sen de onlardan birisin. Arada ufak tefek pürüzler olabilir, hiçbirimiz mükemmel değiliz, insanız sonuçta. Konunun tatlıya bağlanmasına sevindim açıkçası, insanlar kırgınlıklarını, sitemlerini paylaşıp çözüm arayacak ki hep birlikte daha iyi yerlere gelebilelim. Temmuz'da buluşmamız olacak, Bahadır da gelecek Mustafa ile birlikte. Seni de orada görmek isteriz

 

 

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

çok teşekkür ederim çağan..sordum 14 temmuzda imiş.o tarihte muhtemelen tatilde olurum,ramazan öncesi...ama uygun olursa bahadırın yanında ümitide gönderirim maçlara.belki bir iki de çocuk.ama o tarihte klüp kapanıyor doğrusu çocukların programını bilmiyorum.bahadır çok iyi sporcuların katılacağını söylüyor..katılırlarsa lig öncesi iyi bi tecrübe olur çocuklara..ama bakalım nasip...ama size şimdiden başarılar dilerim....

 

saygılar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Konu kapanmak üzere ama bir eksik analtım var. Çocuk servisi atarken masanın bir başından diğerine gidiyor. Sonra vazgeçip diğer tarafa gidiyor. Bunları yaparken baya bekleyip servis atacakmış gibi yapıyor. Sonra masanın ortasına gelip resmen uyuma pozizyonu alıp bekliyor. Hocalarını tanımıyorum ama benim yanımda maçı izliyordu. Karşısındaki adam elli yaşında diye uyardım. Üzücü olan şu dini bir dernekmiş. Hangi dinden olduklarını merak ettim. Dinler tarihinde hiç bir dinde insana(büyüğe) saygısızlık yoktur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 1 Gizli, 89 Misafir (Tam liste)


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..