Jump to content
Masatenisi.org Forum

Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi Turnuvası .


Recommended Posts

Arkadaşlar bugün muhsin yazıcıoğlu spor kompleksindeki turnuvaya gittim . Grupta 5 te 5 (3-0) yapıp eleme maçlarına cıkmadım . Gel gelelim sebebine : Turnuvada ana tablo kafaya göre yazılmıs yani a1 b1 c1 d1 üstte e1 f1 g1 h1 altta olarak yazılmıs halbuki bildiginiz gibi bu alt ve üstlerin kuraya göre belirlenmesi gerapıekiyor ancak böyle bir sey yapılmamış . Hadi bunu gectim turnuvada 4 tane favori var bunlara göre yapılacaksa kura bu 4 lünün en erken yarı finalde eşleşmesi gerekir . Buna göre ben de bu 4lüdeyim ancak bu sisteme göre de ben direk çeyrek finalde muhtemel 1 ile eşleşmişim amaç beni eleyip yolu açmak . İşte bu olaylar yüzünden cok sinirlendim macımı oynamadan cektim gittim . Hayatımda ilk kez böyle bir sey oldu ki 50 60 turnuvaya katılmısımdır . Hicbir sekilde turnuvaya katılmanızı önermiyorum cünkü sadece ben degil ismini veremeyecegim 3-4 tanıdıgım daha sorun yaşadı. Tabi sözüm meclisten dışarı oradaki Ali RIza hoca ve Eyüp hocaya karsı saygım sevgim sonsuz . Ayrıca oranın sporcusu olup beni savunan tartısmaya giren Bahadır arkadasımı da gercekten tebrik ediyorum onu cok seviyorum . Sizleri burada uyarmak istiyorum c.tesi sabahı stres olmak istemiyorsanız turnuvaya gitmeyin böyle sacma sey mi olur ya kurasız at adamı ele oh ne güzel sonra tabi onların istedigi sıralama olur . Umarım oradaki İsmail hoca günün birinde masa tenisi kuralları , kura hazırlanması vs seylere bakar ve bunları gözetir. Ayrıca eger bu işte dedigim gibi Allah katında ben haklıysam hakkımı BU KURAYI HAZIRLAYANA hicbir sekilde helal etmiyorum . Sevgiler saygılar . Umarım bir nebze olsun derdimi anlatabilmisimdir . Hayırlı Kandiller abiler, kardeşler .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

orda çoğu birbirinin samimi yakın arkadaş hatta aralarında kardeşler bile vardı turnuvada böyle olduğundan dolayı bide yeni yeni oturtmaya çalışılıyor turnuvanın sistamatiğini bile hoca bilmediğinden bu uzucu hadiseler yaşandı yanlış eşleşmeler oldu bu tür şeylerin olması beklenirdi nitekim mustafa kardeşime bende üzüldüm

umarım bunların tekrarı yaşanmaz daha bilmiyom bidahaki turnuva nasıl gecer allah bilir... :frust:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Mustafa öncelikle geçmiş olsun. Fakat bana soracak olursan yanlış yapmışsın. Bu kura konusu amatör turnuvalarda büyük sıkıntı oluyor, senin bunu kafaya takmaman gerekir. Zaten madem birinci olacaksın, ki daha aşağı bir sonucu düşünmemen lazım, hangi rakiple hangi turda eşleştiğinin bir önemi olmamalı. Bunu sana yapılan bir komplo olarak algılamak yerine bu durum seni daha da hırslandırsaydı ve çıkıp kalan maçlarını alıp şampiyon olsaydın. Tabii yine de orada olmadığım için çok bir şey söyleyemiyorum, keşke yaşanmasaydı diyebilirim ancak.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sevgili Musatafa kardesim turnuvadaki basarili maclarin ve beni yendigin icin tebrik ediyorum.

Bence kendini yok yere strese sokma sonucta bir turnuva.

Haksiz olmadigini dusunuyorum ama,

Oradaki yetkililerinde acemiligine gelmistir sonucta yeni bir tesis yeni bir olusum.

Tekrar tebrikler sevgiler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tesekkurler tahsin bey.

Kurtkoy den gelmistim ama turnuva icin degil Saadettin abiyle bulusmak icin geldim, turnuva piyangodan cikti .zaten sakatliktan yeni kurtulmaya calisiyorum oynadik edebimizle yenildik. :))

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Mustafa öncelikle geçmiş olsun. Fakat bana soracak olursan yanlış yapmışsın. Bu kura konusu amatör turnuvalarda büyük sıkıntı oluyor, senin bunu kafaya takmaman gerekir. Zaten madem birinci olacaksın, ki daha aşağı bir sonucu düşünmemen lazım, hangi rakiple hangi turda eşleştiğinin bir önemi olmamalı. Bunu sana yapılan bir komplo olarak algılamak yerine bu durum seni daha da hırslandırsaydı ve çıkıp kalan maçlarını alıp şampiyon olsaydın. Tabii yine de orada olmadığım için çok bir şey söyleyemiyorum, keşke yaşanmasaydı diyebilirim ancak.

 

Boşver Çağan Abi ya Bahadır ile finalde eşleşmek istiyorduk çeyrek finale direk yazmış o da istemiyo çeyrekte oynamak ben de onun benden bi basamak daha ilerde oldugunu bildigim icin ben cekildim umarım kimseye set vermeden birinci olmustur kardesim :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ahh Mustafa kardesim forum bulusmasi demeyin bana zaten bula bula koca yaz aylarinda gunler bitmis gibi forum bulusmasi haftasina denkgetirmisim senelik iznimi.

Maalesef cok katilmak istememe ragmen o zaman diliminde 3 hafta tatil icin mersinde olacagim.

Masatenisi sevgim icin kurtkoyden yenibosnaya gelirim ancak mersinden kocaeline gelmem maalesef biraz zor.:))

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Mustafa'ya katılmamak elde değil. Bende bu konuda bir kaç şey söylemek istiyorum. Öncelikle belirteyim amacım kimseyi karalamak haksız yere yargılamak değil. Sonuçta bu güzelim sporumuza şuncacık katkıda bulunmaya çalışan insanlar var.Ancaak ;

Böyle bir turnuva düzenliyorsan kuradır maç programıdır eşleşmelerdir daha öncede düşünüp planlayıp organize edeceksin. Etmezsen ne oluyor ; forumumuzdaki turnuva ilanında 12:00 da orada olun turnuva 13:00 da başlayacak denilen turnuva yanlış hatırlamıyorsam 14:30 da başlar. Maçlar hangi düzende oynanacak yazmamışsan grup maçları saatlerce sürer ve insanlar ısın-soğu-ısın-soğu olaydan koparlar. Sonra maçları yetiştireceğim diye sahanın yarısı su akmasından göl olmuş yerlerde ekstra maçlar yaptırmak zorunda kalırsın. Kocaeli'nden kaldırıp getirdiğim patronuma karşı kötü organizasyondan dolayı yaşadığım mahcubiyet günün sonunda yanıma kar kaldı.

 

Ve geleyim benim en çok kızdıran ve üzen iki hadiseye ;

 

1 ) Benim gruplarda oynadığım bir genç kardeşimiz ve onun hocası hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum. Genç kardeşimiz gençliğinin hatta çocuk yaşta olmasının verdiği toylukla kaybettiği ilk set sonucu raketini masaya fırlatması beni gerçekten üzdü. Zira maç içinde kullandığı garip kelimeleri toyluğuna verip sineye çekmiştim. Bu genç kardeşimiz tam servis atma pozisyonuna girip bende konsantre olduğum anda pozisyonunu bozup gidip masanın orasına burasına elini sürme bahanesiyle aklınca benim konsantrasyonumu bozmaya yönelik bir çok hareket yaptı. İşin üzücü kısmı genç kardeşimizin bu hareketinin kenardaki sözüm ona hocası tarafından son derece takdir görmesi afferim gibi sözcüklerle desteklenmesi. Maçta yenildim genç kardeşimize ve tebrik ettim tabii ki kendisini ve hocasının yanına gittim. Dedim ki burada böyle genç kardeşlere bir şeyler öğretiyorsunuz fakat sanki bir şeyler eksik dedim. Disiplin. Öğrencisinin maçta yaptığı hareketlerin hoş olmadığını cin olmadan adam çarpmaya çalışan nesiller yetiştirmenin kimseye faydası olmayacağından bahsederken üstün eğitici arkadaştan beni şok eden yanıt geldi. " Bunlar bu sporun içinde olan şeyler. Bu gibi cinlikleri öğreteceğiz tabii ki" diye. Sonra beni hiç maç izlemedin mi sen gibi, forum morum öyle şeylere takılmam ben gibi ( ben forumdan bahsettikten sonra ) cümlelerle mest ettikten sonra kendisine konuşmamızın artık sona erdiğini , kendisiyle konuşacak bir kelimemiz dahi olmadığını belirtmemle diyaloğumuz sona erdi.

 

2 ) Bu yazağım konu Tahsin arkadaşımızla ilgili. Kendisi ne kadar naif ne kadar alçak gönüllü bir insan olduğunu kanıtlayarak bu konuda tek kelime yazmamış buraya ama onun adına ondan af dileyerek ben yazmadan edemeyeceğim. Tahsin arkadaşımız grubunda 3 maçını kazanıp 1 maçını kaybederek güzel bir performans sonucu gruptan ikinci çıkmaya hak kazandı diye bakıyorduk ki bir de ne duyalım. Yukarıda kendisini öve öve bitiremediğim eğitmen! arkadaş Tahsin'in grubunda birinciliği kesin gibi olan öğrencisini ayarlayıp ( sen bana 3-0 yenil averajla ben çıkayım ) Tahsin'i üçüncülüğe itip gruptan çıktı. Yazık ki ne yazık. Tahsin'i metanetini koruyabilmesinden dolayı çok takdir ettim kendimce. Efendiliğini kendisine yapılan bu olaya rağmen korumasından dolayı forum buluşmasında sürpriz bir hediyem olduğunu buradan da belirtmek isterim.

 

Sonuç olarak forumdaki abi ve arkadaşlarımla aynı ortamda bulunmak bile ( Tahsin , Saadettin abi ,Mustafa , Rıdvan abi görüşmedik ama olsun) teselli bulmama yeterli oldu. Ancak bu yaşananlardan sonra söyleyebileceğim tek kelime; kocaman bir yazık.

 

Selamlar saygılar

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu arada Saadettin abiye Mustafa ve Bahadir kardeslerime ve spor tesislerindeki yetkililer ve katilimcilara misafirperverlikleri icin cok tesekkur ediyorum.

Mesafe cok uzak olmasa sık sıK gitmek isteyecegim bir tesis ve ortam olmus.

Herkese cok tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Cyrus arkadasima katiliyorum o egitmen?!!? arkadas ve genc talebeleri oldukca itici ve bu spora yakismayacak yaklasim hal hareket ve tavir icerisindeydiler bence onlar dunya capinda derece yapsalar bile benim gozumde (ve bence cogu masatenisiseverin gozunde de) sıfırdir bitmislerdir biz boylelerine tıPta tatli su uyanigi diyoruz şu artis owtcharow bagirip duruyordu hatirladinizmi ma long onu spin manyagi edince nasil kalmisti maymun gibi biri de birgun cikar bu cocuklari ve hocalarini siradan gecirir onlarda owtcharow misali....

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yeni bir kuruluştur..benim bildiğim ikinci turnuva, aksaklıklar hatalar olabilir..

Fazla deşmek kimseye yarar sağlamaz..Olanları biraz sabırlı ve iyi niyetli olarak düşünelim derim..

 

Organizasyon ile ilgili olanlar için kabulüm sayın büyüğüm. Zira diğerleri için iyi niyetim tamamen kapalı...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yeni kurulmus bir yer olmasina olabilecek dogal karsilayabilecegimiz aksaklik ve gecikmelere(taaa istanbulun diger ucundan gelmeme ragmen) diyecegimiz birsey yok. lafimiz ahlaksiz centilmenlikten uzak sadece mac kazanmaya odaklanmis oyuncu yetistirenlere ve tahsin arkadasimizin mustafa kardesimizin belkide farketmedigimiz birkac kisinin daha hakkini sirasini bir ust tura cikma hakkini gaspedenlere..

Sonuc olarak guzel insanlarla tanismis olmak uzun bir aradan sonra masa basina gecmek benim icin daha onemli.

Herkese iyi kandiller diliyor çenemi kapatiyorum:))

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Organizasyon ile ilgili olanlar için kabulüm sayın büyüğüm. Zira diğerleri için iyi niyetim tamamen kapalı...

 

Beni ilgilendiren turnuvanın yerinin güzelliği vede hocalarını iyi niyetli olması ilgilendiriyor.

Niyetinizin kapalı olan kısmına...katılıyorum....insan oğlu ÇİĞ süt içmiştir (Sosyal bir yaradır...Ahlaki bir durum söz konusudur.)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Beni ilgilendiren turnuvanın yerinin güzelliği vede hocalarını iyi niyetli olması ilgilendiriyor.

Niyetinizin kapalı olan kısmına...katılıyorum....insan oğlu ÇİĞ süt içmiştir (Sosyal bir yaradır...Ahlaki bir durum söz konusudur.)

 

aynen öyledir sayın abim...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

http://www.printyourbrackets.com/

 

yukarıdaki linki organizatör arkadaşlara iletin, bi sonraki turnuvaları daha adilane düzenlerler.

 

single eliminination- tek eleme

double elimination - çift eleme

 

seeded- seribaşılı sistem

blind draw- seribaşısız sistem

 

round robin- grup sistemi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bizim TT-rating turnuvalarında tüm gruplar ve maçlar otomatik olarak rating puanlarına göre oluştuğu için birileri istese de haksız bir durumun oluşması imkansız.

En yüksek 4 puanlı oyuncunun yarı finalden önce karşılaşması diye bir durum asla olmaz... (4 gruplu bir turnuvada) , aynı şekilde en yüksek 2 puanlı oyuncunun da finalden önce...

 

Turnuvaya gelen her oyuncunun ID numarasını bilgisayara giriyoruz, puanını da listeden bakıp yazıyoruz.

Turnuva başlamadan 1-2 dakika önce "grupları oluştur" düğmesine tıklayınca tüm gruplar otomatikman oluşmuş oluyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 50 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..