Bora Oluşturma zamanı: 6 Mart, 2012 Oluşturma zamanı: 6 Mart, 2012 (düzenlendi) Çeşitli sitelerden topladığım verileri bu konu altında paylaşmaya devam ederim.. Katman konusu çok da önemsiz bir konu değil aslında. Çok fazla marka var ve hepsine ulaşmak kolay olmayabiliyor. Elde edebilmenin yanı sıra fiyatlar arasında da ciddi farklar olabiliyor. Seçim yaparken farklı markanın benzer karakterdeki tahtası bu listeden yola çıkarak seçilebilir. Yanlız listedeki tüm tahta katmanları %100 doğru olmayabilir. (özellikle de fazla bilinmedik tahtalar) Eksik ya da yanlışlar varsa birlikte düzeltiriz.ButterflyAdolescen : limba - limba - ayous - limba - limbaAmultart : hinoki - zlc - kiri - zlc - hinokiBalsacarbo X5 : basswood - carbon - balsa - carbon - basswoodGergely : hinoki - tamca 5000 carbon - kiri - tamca 5000 carbon - hinokiGergely 21 : gergely ile aynıGergely Alpha : gergely ile aynıHinoki Shake Speedy : hinoki - spruce - ayous - spruce - hinokiInnerforce ZLC : limba - limba - zlc - ayous - zlc - limba - limbaIolite : hinoki - alc - balsa - alc - hinokiIolite Neo : iolite'ın aynısıIshlion : hinoki - ulc - kiri - ulc - hinokiJonyer : 5 kat hinokiJoo Se Hyuk : planchonello - poplar - kiri - poplar - planchonelloJun Mizutani : limba - zlc - limba - kiri - limba - zlc - limbaKazan : hinoki - walnut - balsa - walnut - hinokiKeyshot Light : koto - arylate - kiri - arylate - kotoKim Taek Soo : tek kat hinoki (10.3mm)Kong Linghui : koto - spruce - ayous - spruce - kotoKong Linghui Euro : anegre - anegre - anegre - padouk - anegre - anegre - anegreKong Linghui Special : hinoki - ALC - kiri - ALC - hinokiKreanga Carbon : hinoki - ulc - kiri - ulc - hinokiMazunov : planchonella - ayous - ayous - ayous - planchonellaM. Maze : limba - alc - limba - ayous - limba - alc - limbaOh Sang Eun : koto - koto - ayous - koto - kotoPrimorac : limba - limba - ayous - limba - limbaPetr Korbel : limba - limba - ayous - limba - limbaKorbel SK7 : limba - ayous - ayous - ayous - ayous - ayous - limbaPhotino : hinoki - zylon - kiri - zylon - hinokiSenkoh Max : tek kat hinokiSchlager Carbon : hinoki - tamca 5000 carbon - kiri - tamca 5000 carbon - hinokiTimo Boll Spirit : koto - alc - limba - kiri - limba - alc - kotoTimo Boll ALC : tbs ile aynıTimo Boll ZLF : koto - zlf - limba - kiri - limba - zlf - kotoTimo Boll ZLC : koto - zlc - limba - kiri - limba - zlc - kotoViscaria : koto - alc - balsa - alc - kotoZhang Yining : limba - limba - ayous - limba - limbaStigaAllround Classic : limba - ayous - ayous - ayous - limbaAllround Evolution : limba - ayous - ayous - ayous - limbaClipper : limba - ayous - ayous - ayous - ayous - ayous - limbaClipper CC : limba - ayous - ayous - ayous - ayous - ayous - limba (her katman arasında karbon tozu var)Ebenholz NCT V : ebony - spruce - ayous - spruce - ebonyEnergy Wood : limba - ayous - ayous - ayous - limbaOffensive Classic Old : koto - spruce - ayous - spruce - kotoOffensive Classic New : (black walnut/limba) - spruce - ayous - spruce - (black walnut/limba)Tube Offensive : limba - ayous - ayous - ayous - limba Rosewood NCT V : rosewood - spruce - ayous - spruce - rosewood XiomAmadeus : hinoki - limba - ayous - ayous - ayous - limba - hinokiAmati : limba - limba - carbon fleece - ayous - carbon fleece - limba - limbaAria : limba - spruce - ayous - spruce - limbaControl : hinoki - aramid carbon - kiri - aramid carbon - hinokiFuga : koto - spruce - ayous - spruce - kotoIgnito : hinoki - energy/zeta carbon - kiri - energy/zeta carbon - hinokiJazz : hinoki - koto - ayous - koto - hinokiMaximus : limba - limba - ayous - limba - limbaOvid : limba - limba - ayous - limba - limbaStradivarius : koto - aramid carbon - ayous - kiri - ayous - aramid carbon - kotoDonicAlligator Combi : limba - acajou - balsa - abachi - ashBaum Sawtec : 5 kat ayousBurn All+ : mahogany - awan - kiri - awan - mahoganyBurn Off- : mahogany - awan - kiri - awan - mahoganyBurn Off : mahogany - awan - kiri - awan - mahoganyDicon : limba - spruce - ayous - spruce - limbaDima Sawtec : koto - kiri - kiri - kiri - kotoLi Ping Kitex : kiso hinoki - ayous - texalium - kiri - texalium - ayous - kiso hinokiOpticon RS : beech - ayous - balsa - ayous - beechPersson Carbotec : koto - carbon/glass - tanne - kiri - tanne - carbon/glass - kotoPersson Exclusive OFF : limba - koto - balsa - koto - limbaPowerplay : koto - foil - ayous - ayous - ayous - foil - kotoWaldner Dotec Hinoki : 3 kat kiso hinokiWaldner V1 : limba - limba - ayous - limba - limbaJoolaChen Weixing : limba - koto - black cloth - kiri - black cloth - koto - limbaFever : limba - carbon meliorate - ayous - kiri - ayous - carbon meliorate - limbaK5 : limba - limba - ayous - limba - limbaRosskopf Force : hinoki - carbon - kiri - carbon - hinokiTrix Fast : cypress - spruce - x (balsa/carbon) - spruce - cypressTrix Medium : samba - enzo - lilac - samba - enzo - sambaWing Fast : hinoki - ayous - kiri - ayous - hinokiWing Medium : koto - ayous - kiri - ayous - kotoFlame Fast : hinoki - awan - kiri - awan - hinokiFlame Low : limba - black cloth - kiri - black cloth - limbaFlame Medium : fineline - awan - kiri - awan - finelineFlame Extreme : limba - awan - kiri - awan - limbaWing Passion Fast : fineline - oregon - kiri - oregon - finelineWing Passion Extreme : fineline - cs-carbon - kiri - cs-carbon - finelineNittakuAcoustic : limba - limba - tung tree - limba - limbaViolin : white ash - white ash - kiri - white ash - white ashLudeack : limba - ayous - ayous - ayous - ayous - ayous - limbaRutis : walnut - g-carbon - limba - g-carbon - walnutSeptear : 7 ply all hinokiWang Nan : koto - spruce - ayous - spruce - kotoTibharIV-L : 4 kat ayousIV-L Light Contact : 4 kat ayousLucjan Blaszczyk : 5 kat limbaSamsonov Alpha : limba - ayous - koto - ayous - limbaAndroC. Suss Hinoki ALL+ : hinoki - ayous - ayous - ayous - hinokiC. Suss Hinoki OFF : hinoki - ayous - ayous - ayous - hinokiKinetic ALL+ : limba - limba - abachi - abachi - limba - limbaYasakaExtra : anegre - limba - ayous - limba - anegreExtra Offensive : walnut - spruce - ayous - spruce - walnutMa Lin Carbon : limba - carbon - ayous - carbon - limbaAvaloxBT555 : limba - spruce - ayous - spruce - limbaP500 : koto - spruce - ayous - spruce - kotoP700 : limba - meranti - ayous - ayous - ayous - meranti - limbaJ-Power : hinoki - koto - hinoki - ayous - hinoki - koto - hinokiDHSH-WL : limba - meranti - ayous - meranti - limbaHurricane Hao : koto - spruce - ayous - spruce - kotoHurricane King : koto - spruce - ayous - spruce - kotoGalaxy/YinheT10 : cypress - carbon - balsa - carbon - cypressT11 : limba - carbon - balsa - carbon - limbaM-4 : limba - limba - ayous - limba - limbaCornilleauHinotec ALL+ : hinoki - limba - ayous - limba - hinokiHinotec OFF- : hinoki - limba - ayous - limba - hinoki (ALL+ ile arasındaki tek fark kalınlık)Hinotec OFF : hinoki - limba - kiri - limba - hinokiHinotec OFF+ : hinoki - carbon - kiri - carbon -hinokiDaweiDawei GTS : hinoki - alc - ayous - alc - hinokiDawei Wavestone : limba - alc - ayous - alc - limbaTSPTSP Break 9 : 9 kat hinokiTSP Break 11 : 11 kat hinokiNexyNexy Color : hinoki - spruce - ayous - spruce - hinokiNexy Spear : limba - spruce - ayous - spruce - limbaNexy Ikarus : kiri - balsa - carbon - balsa - balsa - kiriDiğerUlmo Duality : (FH->BH) samba - balsa - poplar - poplar - poplar - balsa - mahoganyHunter Hawk : poplar - bass - poplarNimatsu Tsunami Combi Attack : limba - balsa - balsa - balsa - ayousKısaltmalar :alc = arylate carbonzlc = zylon carbonzlf = zylon fiberulc = uniaxial light carbonwrb (weight ratio balance) = türkçesi, ağırlık oranı dengesi. sapın içi boşluklu yapılır ki ağırlık merkezi raketin kafasına doğru olsun. bu sayede tahtanın hızıyla beraber kişinin top hissiyatı da artar.cr (combi revolution) = klasikleşmiş stiga hissiyle beraber aynı tahtada hız oranının da arttırılması teknolojisi. (bkz. stiga offensive classic & stiga offensive cr. "cr" olanı classic'e göre %21 daha hızlıdır.nct (nano composite technology)Notlar :basswood = ıhlamur ağacı (örn: bty balsacarbo x5)poplar = kavak ağacı (örn: bty joo se hyuk)spruce = ladin ağacı (örn: bty kong linghui)ebony = abanoz ağacı (örn: stiga ebenholz)abachi = ayous (örn: andro kinetic all+)cypress = hinoki (örn: bty gergely)crystal carbo (cc) = katmanlar arasına serpilen karbon tozu (örn: stiga clipper cc)g-carbon = glassfiber'e karbon reçine emdirilmiş (örn: nittaku rutis) 20 Ocak, 2013 Bora tarafından düzenlendi 19
işcan Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Merak Ettiğim bu konunun paylaşılması benim için çok güzel oldu. paylaşım için teşekkürler.
Myilik2002 Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Bora merhaba, Eline sağlık, güzel bir paylaşım, teşekkürler,
Edis Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Elinize sağlık çok güzel paylaşım olmuş.Yalnız ben gergely tahtasını hinoki-carbon-kiri-carbon-hinoki olarak biliyorum.yanılıyormuyum acaba.gergely tahtahın üzerinde doğrudur cypress yazıyor ama dış katmanlar hino kiye çok benziyor.
Saadettin Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Çok çok iyi bir paylaşım oldu Bora.. Teşekkür ederim..
Bora Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Yazar Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Ben limba spruce ayous spruce limba. Seviyorum. Offensive cr'nin biraz hizlisini bulsam alicam ama sapinin da koseli duz sap olmasi lazim. xiom aria ya da nexy spear düşünebilirsin. düz sapları butterfly'lar gibiymiş.
Bilal OLGUN Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Bora, paylaşım için teşekkürler...
AhmetSozmen Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Ben limba spruce ayous spruce limba. Seviyorum. Offensive cr'nin biraz hizlisini bulsam alicam ama sapinin da koseli duz sap olmasi lazim. Ozanım sendeki tahta benim şu ana kadar gördüğüm en güzel tahta. Başka markalarda muadili var mı desen bence yok derim.
bellek Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Elde edebilmenin yanı sıra fiyatlar arasında da ciddi farklar olabiliyor.çıkarak Seçim yaparken farklı markanın benzer karakterdeki tahtası bu listeden yola seçilebilir. Güzel bir paylaşım olmuş. Yaklaşık olarak aynı malzemeleri kullanan bu kadar farklı markanın fiyat politikasından (marka olmanın verdiği fiyat avantajı) dolayımı birisi 100 TL iken diğerinin 200 TL fiyatlarında olması.. Durmu birde şöyle düşünsek..100 lira 200 lira ile aynı mı..yada 200 liraya satılan malzeme 100 liralık malzemeden daha mı ucuz.. Karışık bir durum.. Bu örnek belki değişik bir bakış getirebilir. Darker HINOKI TANPAN SHAKE SPEED90 16800 yen iruiru fiyatları HINOKI TANPAN (9mm)................. 12600 yen Bu iki tahta aynı kalınlıkta ve tek kat hinoki ebatları bire bir aynı sadece fiyat ları farklı. Şunu anlatmak istedim... malzeme, firma aynı bile olsa fiyatları çok farklı olması.. Neye göre ucuz yada neye göre daha pahalı demek zor bir seçim....Darker örneğinde ağaç kalitesi çok öne çıkmış.. Seçim yaparken farklı markanın benzer karakterdeki tahtası bu listeden yola seçilebilir. (Bora yazısından alıntı) Bu seçim yukarıda verdiğim örnekle sanki yön değiştiriyor. Bu seçim (malzeme) durumu üye arkadaşların yorumlarına açık, tartışılırsa malzeme seçimine daha doğru bir yaklaşım belki yapılabilir.
Taner Dere Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 süper olmuş teşekkürler. Stiga Clipper CC ve Yasaka Ma Lin Carbon' un katmanlarınıda yazabilirmisiniz ?
Bora Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 Yazar Gönderim Zamanı: 6 Mart, 2012 yasaka ma lin carbon : limba - carbon - ayous - carbon - limba stiga clipper cc : limba - ayous - ayous - ayous - ayous - ayous - limba (her katman arasında karbon tozu var) son eklenenler : butterfly ishlion, timo boll alc, korbel sk7, timo boll zlf, timo boll zlc, hinoki shake speedy, schlager carbon, mazunov, kong linghui special, iolite, gergely 21, gergely alpha, kong linghui euro, senkoh max, yasaka ma lin carbon, stiga clipper cc
Mrtİzmir Gönderim Zamanı: 7 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 7 Mart, 2012 Gerçekten bencede çok değerli bir bilgilendirme paylaşım için teşekkürler.Birde sorum olacak ama topu daha iyi hissedebilmemiz için tahtamızdaki hangi katmanların yoğun olması gerekmektedir acaba?Hatta bu katmanların tahtaya ne gibi özellikler kattığınıda (çok zor birşeymi onuda bilmiyorum ama) paylaşabilirseniz tadından yenmez.Emeğiniz ve bilgilendirmemiz için tekrar teşekkürler.... 1
bellek Gönderim Zamanı: 7 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 7 Mart, 2012 Gerçekten bencede çok değerli bir bilgilendirme paylaşım için teşekkürler.Birde sorum olacak ama topu daha iyi hissedebilmemiz için tahtamızdaki hangi katmanların yoğun olması gerekmektedir acaba?Hatta bu katmanların tahtaya ne gibi özellikler kattığınıda (çok zor birşeymi onuda bilmiyorum ama) paylaşabilirseniz tadından yenmez.Emeğiniz ve bilgilendirmemiz için tekrar teşekkürler.... Sizinde değindiğiniz gibi bu farklı katmanlar. Birleşip bizlere hangi duygularla geri dönüyor. Duygu dediğim----Hız + His +Kontürol + Sert +Yumaş + İstenen Diğer Özellikler gibi Bu anlatımı çok zor ve o kadarda karmaşık bir durum. Dilimizin döndüğü anladığımız kadarıya kısa anlatımlar biz üyelere yararlı olabilir. Balsa ağacından konuya ben bir hamle yapayım. Bu ağacın tahtaya sadece hafif olmasından başka nasıl artı bir değer kattığını bilmiyorum. Balsa ile ilgili bayağı bir bilgi verdim.
Taner Dere Gönderim Zamanı: 7 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 7 Mart, 2012 Bora bey Tibhar Samsanov tahtaları da listeye ekleyebilirmisiniz? Bildiğim kadarıyla Samsonov Alpha orta katmandan dış katmana, sert ağaçtan yumuşak ağaca geçiyor. Bu yapıda tahta da pek yok. Birde listenistenin sonundaki tahtalar için sertlik ve yumuşaklıklarının sıralaması yapılabilirmi acaba. istediklerim fazla olduysa kusurabakmayın. Güzel bir konu açılmışken biraz daha gelişmesi iyi olur diye düşünüyorum. emekleriniz için tekrar teşekkürler.
Bora Gönderim Zamanı: 7 Mart, 2012 Yazar Gönderim Zamanı: 7 Mart, 2012 Tibhar Samsonov Alpha : limba - ayous - koto - ayous - limba evet, tam olarak dediğiniz gibi. buna benzer yapıda bir tahta ben de hiç görmedim, duymadım. orta katmanın koto olması ilginç. ortası da ayous olan var ama koto yok. listenin sonundaki tahtaları o şekilde karşılaştıramayacağım malesef. istek parçalar (pardon tahtalar) gelmeye devam edebilir :)
bsg18 Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Friendshipin tahtalarının katman listesi olabilir... :)
Emre İmamoğlu Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Ben Viscaria'nın orta katının balsa olduğuna inanmıyorum.
Bora Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Yazar Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Ben Viscaria'nın orta katının balsa olduğuna inanmıyorum. sence ne olabilir peki? hiçbir sitede aksi bir iddia görmemiştim. aşağı yukarı 2 aydır kullanıyorum. bh'ten basarken çıkan tık sesiyle beraber balsa hissini hiç algılamıyorum desem yalan olur. daha önce fb veteranda bir abimizin kendi üretimi olan tek kat balsa tahtasını denemiştim. hissi nedir az çok biliyorum. koto ve alc'de yanıltıyor olabilir. spin yaparken asla bu algı yok tabi.
bellek Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Ben Viscaria'nın orta katının balsa olduğuna inanmıyorum. Senelerin Gergely si bile orta katmanında Butterfly balsa kulanmış ise Viscaria'nın orta katmanınıda balsa kullanmış olabilir.
Mrtİzmir Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Gerçekten bencede çok değerli bir bilgilendirme paylaşım için teşekkürler.Birde sorum olacak ama topu daha iyi hissedebilmemiz için tahtamızdaki hangi katmanların yoğun olması gerekmektedir acaba?Hatta bu katmanların tahtaya ne gibi özellikler kattığınıda (çok zor birşeymi onuda bilmiyorum ama) paylaşabilirseniz tadından yenmez.Emeğiniz ve bilgilendirmemiz için tekrar teşekkürler.... Kendi yazdığım soruya verilen bilgilerden yola çıkarak ilk yorumu ben yapayım bari İnşallah doğru bir tesbittir. Stiga grubunun hemen hemen bütün tahtalarında bol bol Ayous katmanı var Butterfly grubunda ise pek kullanılmayan bir katman gibi gözüküyor.Hisli tahta isteyenlerede genelde stiga grubu tavsiye edildiğine göre sanırım bu Ayous katmanı tahtaya bir titreşim ve topu hissettirme özelliği katıyor olmalı.... 1
Emre İmamoğlu Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Gönderim Zamanı: 8 Mart, 2012 Valla balsa görmemiş ellememiş olsam tamam derim de, bence bu da alc, spirit, maze vs gibi kiri. Viscariam da oldu diğer söylediğim tahtalar da. Bana göre fark yok, aynı orta kat. Sn. bellek, başka tahta öyle diye bunu da otomatikman kabullenmemize gerek yok.
Recommended Posts
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap