Jump to content
Masatenisi.org Forum

Masatenisi Eğitimi


Guest Aydın Ungan

Recommended Posts

Philosophia=bilgelik arayışı, bilgiyi sevmek, araştırmak ve peşinde koşmak anlamlarına gelmektedir. "Filozof" da bilgeliğe ulaşmaya çalışan kişidir. (Wikipedia)

Bu terminolojik tanımı irdelerken iki kavramdan oluştuğunu görüyoruz.Birisi aranma diğeri arayan..

 

Gelin bunu masatenisi sporu için uyarlayalım..

Hiçbir art niyetim olmadan, bu forumda masatenisini seven yaş, deneyim amatör,profeyonel herkesin katkısının sağlanacağı iki başlığın altını birlikte dolduralım.

 

TEKNİK BİLİMSEL EĞİTİM, SPOR PSİKOLOJİSİ EĞİTİMİ

 

 

Niye bu iki başlık ?

 

Çünkü Masatenisi sporcu eğitimi bu iki başlığın eğitiminden geçer..Bu benim düşüncem..Ayrıca lütfen artık seviye ve amatör,profesyonel tartışmalarını buraya taşımayınız.Bunu sizden rica ediyorum..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Aydın Ungan

Merhaba Dinan..

Gerçekten çok doğru saptama Sanki başlıkların altı dolmaya başladı.Şöyle sıralasak doğrumu ?

Teknik Bilimsel Eğitim başlığı altına ""BİLİNÇ"" Spor Psikolojisi Eğitimi başlığı altına "KARAKTER"

Bende ilavede bulunayım o zaman

"""BELLEK"""" ve ....""DUYGULAR""""

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Aydın Ungan

Merhaba

Sn.Sertel..Değerlendirmeleriniz beni şaşırtıyor.Gerçekten Hırs için karşılaştırma olması gerekir.Neye göre ..Fazla veya farklı olanı nasıl yapma ?Ben kendi adıma başlıkların altına koymaya devam ediyorum

Teknik bölümüne """ KARŞILAŞTIRMA""" Çünkü 5 duyuya dayanıyor...Spor Psikolojisi Bölümüne """ HIRS"""

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Aydın Ungan

Merhaba

Antreman esnasında görsel (image) etkilenmeler teknik ve bilimsel başlığında Çağrışım olarak değerlendirilirken ,ısrarla ve tüm benlikle elde edebilirim motivasyonuda Spor Psikolojisinde Tutkular alt başlığında yerini almakta..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sn. Ungan ben sizin dediklerinizden hiç bir şey anlamıyorum kusura bakmayın.

Felsefe ve filozofun tanımını verip aranma ve arayan diye iki şey çıkarıyorsunuz. Sonra da masatenisine uyarlarken teknik eğitim psikolojik eğitim diyorsunuz. Şimdi aranma ve arayan ile bu iki başlığın ne alakası var?

Bu iki başlığı bir şey söylemeden baştan verseydiniz ne değişirdi?

Eğitiminizde teknik ve sporcu psikolojisine yer veriyorsunuz da taktik konularını hangi başlık altına sokuyorsunuz? Yoksa buyrun size üçüncü başlık.

Buraya kadar konuştuklarınızdan ne sonuç çıktı?

 

Belli başlıkların altına "tutkular" "karşılaştırma" yazmanın ne manası var?

 

İki başlığın da altını çeşitli kelimeler de doldurduk sonra ne olacak ne anlayacağız onu da anlamış değilim

bu konuyu neden açtınız amaç nedir onu da hiç anlamadım...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Aydın Ungan

Merhaba

Sn.TSuBaSa

Sanırım yakın zamanda forumda seviye tartışmaları konusunda yaşadığımız olumsuz süreci birlikte onarmaya çalıştığımız bugünlerde açmış olduğum başlığa getirdiğiniz eleştiri hakkında yazmamın kaçınılmaz olduğuna inandığım için sizi yanıtlıyorum.Çünkü sizin gibi bu forumda yazılanları okuyan ve değerlendiren kendine göre çıkarımları olan masatenisi seven kişilerde mevcut.Lütfen bunu unutmayın.

Eğer masatenisi eğitimini 07 yaş grubundan itibaren veriyorsanız ve ilk kavşağınızda da kız ve erkek çocuklarınızın bluğ dönemi farklılaşan davranışlarıda geliyor ise Teknik eğitim ile Sporcu psikolojisi hakkında bilgi birikimi ile deneyimlerinizde olması zorunludur.Çünkü diğer yandan da veliler ,okul,dersane gibi örgün eğitim den kaynaklanan sorunlarla da karşılaşıyorsunuz demektir.

Gelelim başlıklara..

Eğer Tatktik dediğiniz şeyin Teknik beceri ve Psikolojik eğitimin birleşik drillerinden oluştuğunu ve uygulamanın ise kombinasyon olarak sadece her sayıya yönelik olduğunuda bilmeniz gerekirdi.Antrenörler teknik eğitimlerine başlamadan önce sprocularının psikolojik performansını değerlendirirler.Onların neye kızıp,kızmadığını,heyecanlarını,tutkularını,hırslarını vs vs..iyi gözlerler.Hatta onların sporcu performans değerlendirme kartları vardır.

Masatenisi sporu bireysel bir spordur.İşte bireysel kelimesinin taşıdığı anlamda ağırlıklı olan hazırlık aşamasıdır.Müsabakalar hazırlık aşamasında maç antremanı yaptıran antrenör sporcusunun teknik ve psikolojik özelliklerinin karşılıklı etkileşimlerini değerlendirir ve ona göre yükleme yapar.

Sizden ricam..Madem yazdıklarımdan birşey anlamıyorsunuz.lütfen yıkıcı eleştirilerde yapmayın..Ve bu başlıkların altını ben bir sonraki yazımda doldurduğumda da değerlendirip yapıcı eleştirilerinizide ihmal etmeyin

Selamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Aydın Ungan

Merhaba

Konu daha fazla dağılıp,kişiselleştirilmeden niçin bu başlığı açtığımı anlatan ve kişisel olarak eğtim programlarımda sporcularıma uyguladığım programın içindeki değerlendirme yaklaşımımı açıklayayım..

 

Masatenisi eğitiminde spor psikolojisi anlamında neleri hedefliyoruz. ?

  • İlk olarak katılım ve öğrenme isteğinin sporcu ve ailesinde ne kadar güçlü olduğu.
  • Masa tenisi sporu hakkında aile bilgisinin hangi düzeyde olduğunun saptanması.
  • Sporcu, aile ile kulüp hedefleri arasındaki çalışma, uyumluluk sürecinin anlatımı.

BİLİMSEL VE TEKNİK EĞİTİMİ SPOR PSİKOLOJİSİ EĞİTİMİ

BİLGİSEL-ZİHİNSEL Güdüleme DUYGUSAL Motivasyon

 

Masatenisi branşı hakkında sporcularımız ve ailelerinin beklentileri ile kulüp eğitimi hakkında zaman zaman yaşadıkları ikilemleri yanıtlayabilmek için bazı açıklamalarda bulunma gereği oluştu.

Masatenisi eğitiminde spor psikolojisi anlamında neleri hedefliyoruz. ?

•İlk olarak katılım ve öğrenme isteğinin sporcu ve ailesinde ne kadar güçlü olduğu.

•Masa tenisi sporu hakkında aile bilgisinin hangi düzeyde olduğunun saptanması.

•Sporcu, aile ile kulüp hedefleri arasındaki çalışma, uyumluluk sürecinin anlatımı.

BİLİMSEL VE TEKNİK EĞİTİMİ ///////// SPOR PSİKOLOJİSİ EĞİTİMİ

Bilinç ////////// Karakter

Dikkat ////////// Mizaç

Algı ////////// Heyecanlar

Bellek ////////// Duygular

Çağrışım ////////// Tutkular

Karşılaştırma ////////// Hırs

İrade ////////// Kabul görme

Zeka ////////// Kimlik

Bu sürecin yaşanması esnasında antrenör iki başlığın altlarındaki alt başlıkların karşılıklı etkileşim ve yer değiştirmelerini gözleyerek eğitimi yönlendirmek durumundadır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Eğer Tatktik dediğiniz şeyin Teknik beceri ve Psikolojik eğitimin birleşik drillerinden oluştuğunu ve uygulamanın ise kombinasyon olarak sadece her sayıya yönelik olduğunuda bilmeniz gerekirdi.

 

Bu cümleyi anlayan var mı?

Ben gene hiç bir şey anlamadım. Üniversite sınavında Türkçe'den hiç hata yapmadım. Çalışma hayatımda da redaksiyon yaptım. Ama gene bir şey anlamadım.

Eleştirimin de yıkıcı olduğunu düşünmüyorum kusura bakmayın.

Forumda yazdıklarınızı anlamayan tonla insan var bu gerçeği sizle paylaşmak istedim. Yazım dilinizi biraz düzeltebilseniz belki bir şeyler olabilir. Ama bu haliyle inanın yazdıklarınız bir anlam ifade etmiyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Aydın Ungan

Eğer Tatktik dediğiniz şeyin Teknik beceri ve Psikolojik eğitimin birleşik drillerinden oluştuğunu ve uygulamanın ise kombinasyon olarak sadece her sayıya yönelik olduğunuda bilmeniz gerekirdi

 

DRILL = alıştırma antremanı (çalışılan teknik vuruş ile ilgili) ,Teknik = Dikkat ////////// Sporcu Psikolojisi = Mizaç(Agresive,Cool) ,Teknik = Karşılaştırma (top hafızası) ////// Sporcu psikolojisi = Hırs (başarma ve elde etme motivasyonu)..Tek top antremanında teknik vuruşlara ait drillerde dikkat maksimum seviyededir.Aynı drillerin çoklu top ile yaptırılmasında ise teknik vuruşun yanında Mizaç isteklilik,hırs, özellikleride sporcuda gözlemlenir.İşte birleşik drill buna denir.Öte yandan kombinasyon ise bir veya iki drill çalışmasının taktik olarak seçilmesi ve oyuncunun stil özelliğide dikkate alınarak uygulanması ile oluşur.Bir örnek vermek gerekir ise;

Servisi attıktan sonra ikinci topa hücum eden oyuncu sayısı çok fazladır. Bazen bu kontrol edilemeyen alışkanlığa dönüşür.İşte antremanlarda servis teknik bir anahtar ise kapıyı açma konusundaki istek de psikolojik olarak kontrolü gerektirir.

Hala anlaşılamıyorsam..Bu yazılara yanıt vermeyeyim .Konu da kapanır zaten :thup:

selamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Aydın Ungan

Merhaba

Sn.TSuBaSa

Haklısın o bir formül idi.Doğal olarak eğitim seviyesi ile birlikte vermeli idim.Ama son paragrafta açıkladığım örnek sizi tatmin etmemiş sanırım..Yapabileceğim birşey yok..Üzgünüm.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hocam ben sorarken cevabının olmadığını biliyorum merak etmeyin :)

Ben, yazdıklarınız bu haliyle anlamsız ve bir faydası da yok demek istiyordum. Çünkü kurduğunuz cümleler Türkçe'nin kurallarını yerle yeksan ediyor. Cümlelerin tamamı düşük.

İşin tek tarafı Türkçe olsa neyse. İçerik de sıkıntılı.

Basitçe konuyu açıp "ben masa tenisi eğitimi verirken tekniğe ve sporcumun psikolojisine önem veriyorum." deseniz tüm bu yazdığınız destandan daha anlamlı olurdu. Durup dururken neden böyle söylediniz, insanların bu cümlenin üzerine ne söylemesini beklediniz onu da bilmiyorum ya o da ayrı konu.

 

Selamlar....

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Aydın Ungan

Merhaba

Sn.TsuBaSa

 

Türkçe ve onu kullanma konusunda eleştirlerin için yorum yapmayacağım.Sadece içeriğin sıkıntılı olması ..açıklamaların Ön yargılı dikkat edersen senden başka yazan yok.Muhtemelen masatenisi eğitimi konusunda bligi ve birikimine çok güveniyor ve uyguluyan birisin ki buna saygı duyarım.Ya da iyi olduğunu düşündüğüm bir oyuncusun.Ancak temel eğitimin konusunda ciddi endişelerim var.Söylediklerimi eğer sen anlamıyorsan..senden ricam seni eğitenlere sor.Ve de lütfen artık sen yazma Benim eğitim konusunda katkımızın olmasını düşünerek açtığım bu başlığa sen polemik yaratacak değerlendirmelerin ile katılma.Birşey kaybetmezsin.Bırak biraz da başkaları düşüncelerini söylesin.Çünkü anlamıyorsun.Sorun da burada.Lütfen yazma..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hocam selamlar.

Türkçe dışındaki kısımların sıkıntılı olması meselesine gelirsek. İçinde masatenisine ait olan sıkıntılı bir kısım yok. Sistematiğiniz ile ilgili ciddi sıkıntılar var.

 

Alfabeyi anlatsanız gene sıkıntılı. Dikkat edin masatenisini bilmiyorsunuz vs demiyorum. Ama anlatamadığınız kesin.

Selamlar...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayın Hocam..

Forumada uzun zamandır sizin yazılarınız dikkatler okur yaptıklarınızı takip ederim..Kendi adıma yazılarınızın içeriğini anlaşılır yada anlaşılmaz konusuna pek girmek istemiyorum...

 

Benim gördüğüm sizin çok büyük uğraşlar verip çok başarılı olduğunuz...

İzmirde 2 yada 3 sene öncesi yer sıkıntısı var dediniz bunu yaptınız..(Balçova tesisini kurdunuz)

Takımlar oluşturdunuz, bunuda foruma göndermiş olduğunuz yazılarda resimlerde zaten bizlere gösterdiniz .

 

Durmak yok izlediğiniz yolda devam sayın hocam... Bu yaptığınız güzellikler (katkılar) sizi kesmez.... daha iyi,daha ilerikçi ve güzel işler başaracağınıza eminim..

Sizin gibi üreten hocaların varlığı benim gibi amatörleri mutlu kılıyor..

Şans faktörü arkanızda olsun..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Guest Aydın Ungan

Merhaba

Sn.bellek

Duygu ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.Ben bu forumda elimden geldiğince amatör,profesyonel ayrımı yapmaksızın masatenisi sporu hakkında düşüncelerimi paylaşmaya çalışıyorum.

İzmir de ise şartlarımız zor .Önemli olanda zoru başarmak zaten.Temennileriniz için sağolun.Üzücü bir haber ben Balçova dan ayrılmak zorunda kaldım.Belediyemizin prensipleri ile uygun olmayan uygulamam nedeni ile.(Öyle dediler)

Ancak çalışmalarıma mutlaka devam edeceğim.Hani bir atasözümüz vardır "Kötü komşu insanı mal sahibi yapar"""Çalışmaya devam

"""Meyva veren ağaç taşlanır""

Selamlar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 36 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..