Jump to content
Masatenisi.org Forum

Bursa Veteran Masa Tenisçileri Ferdi Lig


Recommended Posts

Arkadaşlar Bursa Veteran Masa Tenisçileri Spor Kulübü Derneği'nin Sayın Mehmet Şen organizasyonunda düzenlediği Ferdi Lig'in ikincisi bu hafta sonu başlıyor. Maçlar 26 Kasım, 27 Kasım, 3 Aralık ve 4 Aralık olmak üzere 4 gün sürecek.

 

Yer: Dikkaldırım Kapalı Spor Salonu

 

Gruplar ve oyun zamanları:

 

qzfn.jpg

 

İsim listeleri düzenlemeye kapanmıştır.

 

Üyelere katılım 15 TL, üye olmayanlara ise 30 TL. dir. Öğrencilerin hepsine 15 TL. dir. Bay - bayan karışıktır, yaş sınırı yoktur.

Bu lig iki ayda bir tekrarlanacaktır. Grupların ilk üçü bir üst gruba çıkacak, son üçü de bir alt gruba inecektir.

 

Herkese başarılar dilerim, zevkli maçlar dileğiyle...

En çok da kendime başarılar dilerim :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Fatihcim kardeşim 3. grupta seni inşallah ilk 3 te görmek istiyorum geçen yıl 5 kolay bir şampiyonluğun ardından bu senede 4. grupta bakalım aynı başarıyı gösterebilecekmiyiz. ama ilk 3 olmak amacım inşallah başarırım. tüm katılımcılara başarılar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Abdullah kardeş sen kesin çıkarsın zaten! Valla Aydın senin grup da kurtlar sofrası. Orada çok güzel maçlar göreceğiz gibi. Senin tabii daha çıkma gibi bir şansın yok :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Fatih hocam grupları yayınladığın için teşekkür ederim.İnşallah 1.Grupta düşmeden mücadele ederim.Sık antreman yapn bu işi kazanır.İnşallah bizde kazananlardn oluruz.Sanada başarılar dilerim.

Aydın hocam allah kolaylık versin harbiden fatihin dediği gibi kurtlar sofrası hatta canavlar sofrası inşallah başarılı olursun
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 weeks later...

çok güzelkarşılaşmalar oldu.1.Grupta madalya alacağımı hiçtahmin etmezdim.Gelmeyen oyuncular demek çok etkiliyor.İnsan oyuncuları ona göre seçiyor.Gelmeyen oyuncu hem kendine hemde rakibine zarar vermiş oluyor.Mesela 7.Grupta Mehmet kardeşimiz madalya şansını rakibi gelmediği için puan alamayıpmadalya şansında en önemlisi yukarı çıkma şansını kaybetmiş oldu.Ben tüm gelen sporcuları tebrik ediyorum.Ayrıca görev alan dernekteki arkadaşlarımızatebrik ediyorum.Ocak sonunda bulaşmak üzere Mustafakemalpaşa'dan herkese selamlar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Evet başta Mehmet Şen ve Gökhan Deniz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkürler. Mehmet Şen'in ve Gökhan Deniz'in sarf ettikleri emekler, fedakarlıkları alkışı hakediyor. Böyle insanlar sayesinde güzelleşiyor ve yayılıyor masa tenisi...Güzel karşılaşmalar, hoş bir ortam oldu iki hafta sonu boyunca. Bu arada sabah 9'dan beri ordayım, yarım saat önce eve geldim, bacaklarım tutmuyor :)

 

2. gruba düşer mi kalır mı diye düşündüğümüz arkadaşımız Aydın'ın birinci grupta madalya takması sürpriz oldu. Bravo Aydın kardeşim. Helal olsun. Bizim takımdan Zülküf 4. grubu birinci olarak tamamlayıp 3'e çıktı. İyi oldu. Ben ikinci grupta yerimde kaldım. Yerim rahat, Ersun Abi de burada, onunla birlikte bir süre takılmayı düşünüyorum :)

 

Bu rating'de kullanılan puanlama sisteminde bazı şeyler cidden tuhaf geliyor. Mehmet'in durumu şu: Mehmet 1880 puanla bitirdi turnuvayı. Üçüncü olan arkadaşın puanı ise 1900. Ancak geçen hafta gelip bu hafta gelmeyen birisi var onların 7. grupta. Eğer gelseydi, en kötü ihtimal Mehmet'i 3-0 yenecekti. Bu durumda bile Mehmet 140 puan alacaktı. Ve 3. olacaktı! Durum bu. Sistem böyle. İlk üçtekilerin hepsi de o gelmeyenle geçen hafta geldiğinde maçlarını yaptıkları için puanları daha yüksek oldu. Aynısı bugün 4. grupta bir arkadaşın (Aslan) başına geldi. Üçüncü oldu sanırım, ancak daha yükseğe çıkabilirdi. Yine bu hafta gelmeyen vakasıyla karşılaşıp puanını yükseltemedi. Ancak zannediyorum tüm Türkiye'de kullanılan rating maçları puanlama sistemi bu. Yapacak birşey yok.

 

Katılan herkesi ve emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum. Birbirimizi yeneriz, yeniliriz, bunlar geçici tabii, dostluk kazansın...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hem antreman hem de güç olarak hazır olmamama rağmen 6. grupta kendi adıma heyecanlı ve güzel maçlar yapma imkanı buldum. Grupta 6. olarak kalmak benim adıma sevindirici. Grup derecesinden daha önemlisi turnuvadaki maçların heyecanını hiçbir antreman maçında bulamıyorum. Benim için önemli olan da bu zaten. Ancak yine de insanlar belli bir sıralamaya tabi tutuluyorsa, rakibi gelmeyen kişinin maçının ve puanının eksik kalmasını çok doğru bulmuyorum. Maç saatinde orada bulunmayan kişinin hükmen mağlup sayılması çok daha doğru bir değerlendirme olurdu bence. 7. gruptaki Mehmet kardeşimizin bu konuda haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Üstelik ben oradayken arkadaşımıza, sen 3. oldun diyerek takılan madalyanın alınması da hiç hoş olmamış.

 

Kurtlar sofrasında kendine lokma bulabilen Aydın abiyi ben de tebrik ediyorum :) :alkis: Ayrıca 2.kurtlar sofrasında tutunabilen Fatih hocamı ve Ersun hocamı da tebrik ediyorum. :alkis: Organizasyonda emeği geçen Mehmet bey ve Gökhan beyi de ayriyeten tebrik ediyorum. Gerçekten bu kadar insanı bir araya getirip böyle bir organizasyon yapmak kolay iş değil. :alkis:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bir hafta gelip sonra gelmeyenler veya tam tersi ve isim yazdırıp hiç gelmeyenler ve seviyesi düşük olan bir oyuncunun üst gruplarda yer alması gibi sorunlar yüzünden bizim İstanbul'da yapılan rating (TT-rating ile karıştırılmasın) turnuvaları ilk zamanki kaliteden çok uzakta şu an.

Umarım Bursa'daki buna benzemez.

 

Bundan 1-1.5 yıl önce üst gruplarda gerçekten çok iyi oyuncular varken nerdeyse çoğu gelmiyor artık.

Bunun sebebi de her turnuvada gruplarda oluşan boşluklara keyfi kişilerin (biraz da mecburen yapılıyor bu) getirilmesi oldu.

Hiç unutmuyorum zarzor 5.gruptan 4. gruba yükselmiştim; karşıma raket tutmasını bilmeyen biri çıktı. Ayıp olmasın diye 1-2 sayı verdim, sonra da "Arkadaş sen bu 4. gruba neden ve nasıl yazıldın?" diye sordum. O da bana ne desin "ben aslında çok iyi Tenis oynuyorum, fazla masa tenisi oynamadım ama 4. grupta oynarım zannettim" demişti.

 

Bundan 1.5 yıl önce ilk 3 gruba girmek (çünkü hiçbirini yenemezdim) hayal gibiydi benim için. Şimdi ise ilk gruba bakıyorum da rahat yenebildiğim oyuncular var.

 

12 kişilik gruplarda 11 maç yaptığımı hiç hatırlamıyorum. Genelde isim yazdıran 12 kişiden ortalama 8-10 kişi gelirdi, bunlardan da 1-3ü tüm maçlara çıkmadan giderdi.

 

Turnuvayı düzenleyen dernek elinden geleni yapsa da heyecan gittikçe azaldı.

 

Aklıma bunlar geldi, Bursa'da herşey iyi gider umuyorum.

 

Selamlar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bence herşey zamana yenik düşüyor, zaman geçtikçe işin tüm heyecanı kaçıyor. İnsanlar aynı yüzleri görmekten, aynı kısır döngü içinde gidip gelmekten sıkılıyor. Herkes bir yenilik, bir heyecan arıyor. İstanbul'daki veteran dernekleri ve bu sporu yapanlar üç aşağı beş yukarı belli. Ne eksik ne de fazla, hangi turnuvaya gitseniz bu simalarla karşılaşmak mümkün. Ups turnuvası olsun, FB Rating turnuvası olsun, Haydarpaşa turnuvası olsun, katılanlar ve dereceye girenler hiç değişmiyor. Böyle olunca da insanların tüm hevesi kaçıyor. Spor yapmak, masa tenisi sevgisi vs tamam ama bunlar da bir yere kadar götürüyor işi. Artık o eski heyecan, o eski çekişmeler de yok gördüğüm kadarıyla. Kısacası işin ne kadar çok içindeyseniz bazı şeylerden çok daha çabuk sıkııyorsunuz, ilk zamanlardaki o heyecanınız yerini bıkkınlığa bırakıyor.

 

Bursa gördüğüm kadarıyla masa tenisinde ilkbaharını yaşıyor. Kurulan veteran derneği, yapılan turnuvalar insanları oldukça heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Gönül ister ki bu heyecan hiç kaybolmasın ama turnuvalar arttıkça, daha doğrusu zaman geçtikçe işin tüm heyecanı kaçmaya başlayacak. Üstüne bir de keyfi ve yanlış uygulamalar da eklenince kim kaçıncı olmuş, kim kimi yenmiş bunların hepsi önemini yitirecek. İşin acı ama gerçek tarafı bu. İstanbul'da yapılan Rating turnuvaları Hakan abinin de dediği gibi eski heyecanını ve popülaritesini kaybetti. Başıboş ve isteyenin ''parayı veririm, düdüğü çalarım'' edasında takıldığı; kendisini, seviyesini çok aşan gruplara yazdırdığı ya da boşluktan ötürü orda oynayabildiği bir ortam hakim. Böyle olunca işin tadı daha çok kaçıyor ama yapacak fazla bir şey de yok. Bursa bu heyecanını kaybetmez inşallah, en azından doğru uygulamalar olursa insanların hevesi kırılmaz, herkes için daha keyifli bir ortam sağlanmış olur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Evet, iyi gidiyoruz şu an ve umarım uzun süre de böyle devam eder.

 

Genel sonuçlar şu şekilde.

 

Öncelikle başta Mehmet ŞEN ve Gökhan DENİZ abilerime teşekkür ediyorum daha sonra tüm vetaran üyelerine ve yarışmacılarınıda tebrik ediyorum ayrıca hem takım arkadaşımım hem canım kardeşim fatihe ilk önce sitem (ŞAKA) sonrada teşekkürlerimi sunuyorum neden sitem çünkü hakem olduğu ve beni yanlız bırakmadığı tüm maçlarımı zorda olsa almayı başardığım ve aynı şekilde yanımda olmadığı maçlarıda hep kaybetiğim için sitem :( şaka bir yana aydın demirkol meslektaşımı ve kardeşimi 1, grupta çok iyi maçlar çıkararak bronz madalyayı hak ederek aldığı için, yine 2. grupta fatihcim seni ve ersun hocamı o grupta kalabildiğiniz için yine takımımızın 3.adamı Zülküfü 4. grupta şampiyon olduğu için yürekten tebrik ediyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bende arkadaşlarımı tebrik ediyorum.Bu Reting organisazyonu yapmak gerçektende zor bir iş.Görev alan herkesi tebrik ediyorum.Bir dahaki Retingte özellikle Fatih,Ersun Hoca,Abdullah,Burak kardeşim ve Hakan Hocadan madalya bekliyorum.Herkese başarılar diliyorum.Seneye inşallah Sağlık Müdürlüğü takımını en iyi yerlere çıkarmaya çalışacağız.Antreman olduğu sürece her zaman başarılı oluruz.Mustafakemalpaşa'dan herkese selamlar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu organizasyonu tertip edenlere defaatle teşekkür ettim gene de ediyoru; ancak beni en çok rahatsız eden yeni üyelerin grupların içine serpiştirilmesi. Son derece adaletsiz olan bu sistemle bir çok arkadaşın küstürüleceği kanaatindeyim. Güçlü olanların hakkıyla son gruptan yukarılara tırmanması gerektiğini düşünüyorum.Hasılı yeni üyeler bence en son gruplarda başlamalıdırlar. Yoksa müsabakaların yapılmasının bir anlamı olmadığını,"eğer maksat sporsa" müsabakalara da gerek olmadığını düşünüyorum (Hakan YARAR)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 weeks later...

Hakan kardeşim görüşüne katılmıyorum desemyalan söylemiş olurum.Ama şunu bilki meselakendimden örnek vermek istiyorum.Ben her zaman iyi oynamasını bilen grupta oynamak isterim nnedeniyse o gruptan düşmemek için elmden gelen gayretiğ göstereceğim.Madalya almak sorun değil esas sorun öğrenebiliyormuyum ki ben ufacık bir teknik öğrensem bana yeter.Bu tekniği başkalarına karşı kullanabiliyorsam ne mutlu bana.İnşallah anlatabilmişimdir.Kemalpaşa'dan selamlar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

:) elbette mesele madalya meselesi değil. Grup atlamak oyunumuzu gelirştirdiğimizin göstergesidir, emeğin karşılığıdır diye düşünüyorum. Bilmiyorum, ben mutlu oluyorum böyle olunca. Geçen sene 7. gruptayken bu sene 9. gruptaydım; bu reva değil diye düşünüyorum. Hak eden hakkıyla tırmanmalı merdivenleri diyorum, selamlar gönderiyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 14 Misafir (Tam liste)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..