Jump to content
Masatenisi.org Forum

Mudanya Mütarekesi Masatenisi Turnuvası


Recommended Posts

Arkadaşlar Mudanya Mütareke'sinin 89. yıldönümünü kutlamak için Mudanya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 5. Geleneksel Spor Oyunları başlıyor.

 

Bu kapsamda Masa Tenisi turnuvası 15-16 Ekim 2011 tarihlerinde (hafta sonu) Mudanya Spor Salonu'nda yapılacak. Haberin tam metni şurada.

 

Herkese açık bir turnuvadır, Bursa'daki tüm masa tenisi severlere duyurulur.

 

Ben buradan haberi duyurduğum için bari bir kıyak yapın, bir iki set verin beni yenmeden önce, neşemizi bulalım :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Mudanya mütareke turnuvasını şahsım adına kınıyorum.Şu güne kadar böyle sönük bir turnuva görmedim.Bursa ekibi katılmasa Mudanya turnuvası diye bir müsabaka yapılmıyacak.İştirak eden tüm sporcuları tebrik ediyorum,yöneticiler hariç.Ersun hocamı ayrıcana tebrik ediyorum.Gençleri toplamış turnuvaya kendi imkanlarıyla katılmışlar.Yönetici bana göre budur.Çocuklara masa tenisi sporunu sevdireceksiniz.Gelecek onlarda,bizlerden geçti artık.Birdahaki turnuvalarda görüşmek üzere.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Mudanya mütareke turnuvasını şahsım adına kınıyorum.Şu güne kadar böyle sönük bir turnuva görmedim.Bursa ekibi katılmasa Mudanya turnuvası diye bir müsabaka yapılmıyacak.İştirak eden tüm sporcuları tebrik ediyorum,yöneticiler hariç.Ersun hocamı ayrıcana tebrik ediyorum.Gençleri toplamış turnuvaya kendi imkanlarıyla katılmışlar.Yönetici bana göre budur.Çocuklara masa tenisi sporunu sevdireceksiniz.Gelecek onlarda,bizlerden geçti artık.Birdahaki turnuvalarda görüşmek üzere.

aydıncım hem arkadaşımız hem meslektaşımız olarak seninle bir kez daha gurur duyduk yine şampiyonluğu kimseye bırakmamışsın ben özel durum sebebiyle gelememiştim başarılarının artarak devam etmesi temennisiyle tebrikler

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Çok az. Herhalde bir 20-25 kişi kadar vardık orada. Çok kötü bir organizasyondu. Hatta bunun için organizasyon yazarken bile elim varmadı klavyeye!

İlk gittik, kapalı spor salonunda bir tane masa vardı. Salon buz gibiydi, hiçbir hazırlık yoktu. Daha sonra bir ara lisanslı oyuncuların katılamayacağını söylediler! Halka açık bir turnuvaya! Hakemler maçı başlatırken "Haydi şimdi topuna atın" dediler, servis net olunca hiç umusayıp devam ettirdiler, oyun cüz olunca her bir tarafın iki servis atacağını söylediler, maçların iki set üzerinden yapılacağını söylediler... saymakla bitmez. Ve bu kadar az sayıda katılıma rağmen bir de doğrudan ikili eleme grupları yaptılar.

 

Ancak sitedeki habere bakın: http://www.mudanya-gsim.gov.tr/haberdetay.asp?HaberNo=183

 

Alakası yok. 50 kişiymiş. Organizasyonun güzelliğiymiş. Elbette ki böyle bir şeyi düzenlemeyi düşünmek, yani fikir güzel ama icraat çok zayıftı. Yazık oldu.

 

Ama istenirse yapılabilir. Aynı organizasyona biz geçen sene de katıldık. Neredeyse 100'den fazla oyuncu falan katılmıştı, gruplara ayrılmıştık, hakemler vardı, 6 masa vardı, vs. Bursa'da büyüğümüz, sevgili Şeref Hoca'mızı bu organizasyon için görevlendirmişlerdi, o da klasını konuşturmuş ve muhteşem bir düzenleme yapmıştı. Havanın soğuk olmasına rağmen geçen sene "Burada eşofmanla oynatmam, şortla oynamayanı oynatmam!" diye çıkışını net hatırlarım. Bu sene kotlu arkadaşlarla maç yaptık. Geçen sene aynı organizasyon iki gün sürmüştü, bu sene 3 saat sürdü, farkı anlayın. Ama bu sene Şefer Hoca'ya bizzat sordum, kendisinin aranmadığını söyledi, zaten oradan belliymiş ne olacağı aslında.

 

Biz Bursa Veteran Masa Tenisçileri Derneği Kulübü olarak 5-6 kişi gittik, kendi aramızda güzel maçlar yaptık, ama onu zaten kendi salonumuzda da yapardık. Bizim maçlarda hakemliği de kendimiz almayı rica ettik, durum yukarıdaki gibi olunca.

 

Tekrar ediyorum, yine de masa tenisi dalında bir turnuva yapalım düşüncesi elbette ki güzel ve faydalı, ancak bu şekilde yapılmasının hiç yapılmamasından ne kadar farkı var bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Herkese Merhaba.

 

Mudanya Mütarekesinin 89.yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden bir tanesi olan 'Masa Tenisi Turnuvası' hakkında forumunuzda yazılanları üzülerek okudum.

Bütçe ve sponsor bulunmamasına rağmen, yapma gayreti içerisinde olunan organizasyonlarda aksaklıklar ve eksiklikler olabilir. Ancak, tamamen iyi niyet ve şahsi çabalar ile gerçekleştirilen etkinliklerin bu kadar acımasızca eleştirilmesini doğru bulmadığımı söyleyebilirim.

Eleştiri olabilir. Fakat,ilgilisine söylenmeli, kırmadan, dökmeden, rencide etmeden önerilerde bulunulmalı.

'Çok kötü', 'Organizasyon bile değildi', 'hiç hazırlık yapılmamıştı', 'kınıyorum' gibi ifadeler kullanılırsa, buna 'üzüm yemek' denmez sevgili dostlar.

Katılımcıları bilemem fakat biz izleyiciler büyük keyif aldık izlerken. Gaha geniş katılımlı ve daha güzelinin yapılması konuşulmaya başlanmıştı bile.

Kendi adınıza olmasa da, gönül verdiğiniz sporun geniş kitlelere sevdirilerek tabana yayılması için sanırım siz masa tenisçilere de önemli görevler düşüyor !

 

Eleştirdiğiniz hakemlerin, ücret almadan, gönüllülük esasına dayalı olarak orada sizlere hizmet ettiğini;

 

Kotla gelen ve ayağında topuklu ayakkabı bulunan katılımcıyı yarışmaya sokmama imkanı varken, bunu yapmak yerine görevlinin, kendi ayağındaki spor ayakkabısını vererek o kişinin yarışmasını sağladığını;

 

Geçen yıl yapıldığı ve 100'den fazla sporcunun katıldığı ifade edilen müsabakanın bahsedildiği gibi Mütareke organizasyonu olmadığını, tamamen farklı bir yarışma olduğunu;

 

Turnuvanın Mudanya da tüm kamu kurumlarına ve okullara Kaymakam beyin imzasını taşıyan resmi yazı ile duyurulduğunu, Afişlerin asıldığını ve Belediyeden sürekli anons yaptırıldığını;

 

25 sporcunun katıldığı iddia edilen mütareke turnuvasında 48 sporcunun isminin yer aldığı maç fikstürünün, dileyene gösterilebileceğini;

 

Salonun kalorüferlerinin yandığını ama ısıtmada yeterli olmadığını; (şu anda Doğalgaza dönüşüm çalışmaları var)

 

Yarışmada anlatıldığı gibi bir masanın değil, iki masanın bulunduğu ve hatta gerektiğinde üçüncü masanında yan tarafta hazır bulundurulduğunu;

 

Ev sahipliği konusunda bir hata yapmamak için tüm personelin elinden geleni yaptığını, İlçe Müdürünün de maçların başından sonuna kadar orada olduğunu;

 

Turnuvanın haberinde, sporcuların centilmenliğinden, nezaketinden önemle bahsedildiğini ve bu düşüncelerin gerçek olduğunu;

 

Bir sonraki yıl yapılması halinde nelere dikkat edilmesi gerektiğinin, şimdiden personele not düşürüldüğünü;

 

Ve son olarak, bu abartılı ve hakaret edici yorumcuların kötü sözlerinin kendilerine aynen iade edildiğini;

 

 

BİLİYORMUYDUNUZ !!!

 

 

Selamlar...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İşte geçen sene yapılan ve tamamen farklı olduğunu iddia ettiğinizi turnuvanın haberi : http://www.mudanya-g...asp?HaberNo=128 Haber üstündeki başlığa dikkatinizi çekerim: 4. MUDANYA MÜTAREKESİ MASA TENİSİ TUNUVASI YAPILDI

 

Bu sene yapılan organizasyona ilişkin yine aynı sitede yayınlanan haber bir daha bakın : http://www.mudanya-g...asp?HaberNo=183 Yani, bu da aynı organizasyonun 5. si. Nesi farklı bunun? Organizasyonun gelenekselleşmiş sürekliliği aynı, farklı olan, organizasyonun zihniyeti. Hala farklı bir organizyon olduğunu iddia ediyorsanız, organizatör olan Mudanya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün sitesindeki haberler mi yalan?

 

" İlk gittik, kapalı spor salonunda bir tane masa vardı." yazdım evet, buna şahit bir sürü arkadaşım var, bu forumun da üyesi. Daha sonra bir masa yetmez deyince biz kendi ısrarımızla bir masa daha aldırdık, üçüncü bir masa daha alalım denince "o masa bozuk" denildi. Yazdığım cümlenin nesi yanlış?

 

Kotlu insanlar bile oynasın diye fedakarlık yapılmış, güzel birşey, ancak Gazi Anadolu Lisesi'nin okul takımından gelen gençlere başta sorun çıkarıldığını, "bunlar iyi oyuncu, burada oynayamazlar" dendiğini gayet iyi biliyorsunuz. Bu fark neden? Sonuçta da zaten ikna edemedik, o çocukları ikinci masada ayrı bir grup olarak oynattınız. Kot giymedikleri için mi turnuvaya almak istemediniz?

 

İyi niyetle, özveriyle yapılmış bir organizasyon olduğunu söylüyorsunuz, eyvallah. Teşekkür ederiz. Ancak geçen sene bu organizasyon iyi niyet ve özverinin yanında profesyonel bir anlayışla da yapılmıştı. Seneye daha iyisini yapmak için uğraşacağınızı söylüyorsunuz, teşekkür ederiz. Bizim belirttiğimiz nokta, geçen sene çok daha iyi olduğuydu. Geçtiğimiz sene ile bu sene arasındaki bu kadar büyük farkı yaratan nedir?

 

Orada şahsen bulunan ve birşeyler yapmaya çalışan arkadaşlara bireysel olarak birşey demiyoruz, ellerinden gelen budur ve ellerinden geleni yapmışlardır, eyvallah. Mesele neden orada bu işin uzmanı olan arkadaşların bulundurulmadığı. Eğer bu ilk kez yapılan bir organizasyon olsaydı bu olumsuz eleştirilerin hiçbirini almayacaktınız. Ancak ortada, çok daha kötüye giden bir oluşum var.

 

25 sporcunun katıldığını söyledim, fikstürünüzde 48 isim varmış, doğrudur. Peki turnuvaya katılım ifadesinden kağıt üzerinde adı yazılmış oyuncuları mı anlıyorsunuz, "maça katılan" oyuncuları mı? Sabah oraya gidip etrafa bakıp da "ben böyle bir organizasyonda oynamam" diyerek ayrılan arkadaşlar oldu. O yüzden daha önceden kayıt ettiğiniz oyuncularının neredeyse yarısının gelmediği söylenebilir mi acaba? İşte turnuvada çekinilen toplu fotoğraf: http://mudanya-gsim.gov.tr/mas2.JPG Sayın bakalım görevliler dahil kaç kişi var o karede?

 

Salon çok soğuktu evet. Olsun, teknik imkansızlık olmuş dediğiniz gibi. Biz o soğukta masa tenisi oynamaya çalışırken bize kaçan topları kovalamamamız, çünkü bunun vakit kaybı olacağı, bunun da salonda daha çok üşümeye yol açacağı, bu yüzden hakem masasındaki amatör, 40 kuruşluk toplarla oynamamımız gerektiği söylendi.

 

Ben şu ana kadar yüzlerce kez hakemlik yaptım, tabii amatör olarak. Ve bir sürü arkadaşım da yapmıştır. Hem de sizin dediğiniz gibi "gönüllülük esasına dayalı olarak". Şimdiye kadar beş kuruş para almadık hiç birimiz. Ama bu yaptığımız işi bilmememizi meşru göstermez diye düşünüyorum. Şahsen eğer kurallarını bilmiyorsam bir voleybol ya da futbol maçında gönüllü hakemlik yapmazdım.

 

"Kendi adınıza olmasa da, gönül verdiğiniz sporun geniş kitlelere sevdirilerek tabana yayılması için sanırım siz masa tenisçilere de önemli görevler düşüyor !" demişsiniz. Yazınızda beni en çok etkileyen bu oldu. Osman Bey, sizce biz neden o sabah oradaydık? Sizce biz neden sabah ayrılmaya çalışan arkadaşlardan yine de ayrılmamalarını istedik? Sizce neden ortamı gördüğümüzde duyduğumuz hayal kırıklığına rağmen o soğukta şortlarla orada bekledik? Siz kendiniz bu siteye sadece olumsuz eleştirilere cevap vermek için üye olup bir mesaj atmışken, bu organizasyonu duyurmak için Türkiye'deki en geniş masa tenisi gönüllülerindan oluşan siteye bir haber vermemişken, ben herkesi sizin organizasyonunuza davet etmek için sitede arkadaşlara duyurdum? Biz bu spora hem oyuncu hem de izleyici olarak bu kadar gönül verdiğimiz için bu kadar uğraşıyoruz Osman Bey.

 

Hepsi bir yana, sizce biz neden bu forumda, camiada birşeyler olması için o kadar uğraşıyorken Mudanya turnuvasına katıldıktan sonra gelip olumsuz eleştiriyoruz? Madem bir sıkıntımız olmadı, neden organizasyonu kınıyoruz? Manyak mıyız biz? Dış güçlerden yardım mı alıyoruz? Katılan arkadaşlar dağılırken seneye kimse gelmeyeceğini söyledi Osman Bey. Buna sizden az mı üzüldük sizce? Tekrar ediyorum, referansımız geçen sene yapılan ve muhteşem diye nitelendirdiğim organizasyondu. Dikkat edin, güzel yapılınca da bunu yazıyoruz Osman Bey. Aynı kurumun aynı kapsamda bir önceki düzenlediği organizasyona muhteşem deniyorsa ama bu senekini kınıyorsak, nasıl bir art niyetimiz olduğunu düşünüyorsunuz inanın merak ediyorum. Lütfen biraz da kendinizde hata arayın. Yazımı hakaret edici olarak nitelendirmişsiniz, tekrar okudum, demek ki hakaret kavramlarımız farklıymış, bir hakaret algılayamadım. Yine de alındığınız belli, maksat camiamızda bir bütünlük ve işbirliği sağlamak olsun, bu yüzden ben şahsen özür dilerim. Ben hatamı söylüyorum: İlçe Müdürü'nün turnuva boyunca orada olduğunu yazmayı unutmuşum, evet oradaydı ve çok olumlu birşey. Kendisine kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim, zaten salondan ayrılırken de teşekkür ettik.

 

Seneye siz yine düzenleyin, biz yine gelir oynar destek veririz Osman Bey. Ama bir sürü insan gelmeyecek, biliyorum. Ben yine bu foruma turnuvanızın haberini veririm siz yazmasanız da olur. Maksat masa tenisi camiası kazansın.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

böyle şeyleri çok üzülerek okuyorum ve nedendir bilinmez benzeri tartışmaların da 20 senedir şahidiyim. kendini hiçbir destek olmaksızın, her şeye rağmen geliştiren ve sporu icra etmeye çalışan masa tenisi oyuncularını kutluyorum. seyirci olduğunu iddia eden ancak salonun doğal gazından dahi haberi olan organizasyona da hazır yakalamışken bir öeehh diyorum. siz biraz gayret gösterin sporcular üzerini dişiyle tırnağı ile tamamlar. anadolunun toprağı böyledir çünkü! bir damla su ile neler yeşerir.

mudanya umarım masa tenisi ile tanışmış ve gençler spora ilgi duymaya başlamıştır. turnuvanın umarım olumlu bir sonucu olmuştur.

saygılar sevgiler

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Son giriş: 21 Ekim 2011 20:07

Sayın Osman Üstün Bey,

Anlaşılan merak edip gelecek cevaplara bile bakmadınız..

Fatih Birinci kardeşimi iyi tanıyan ,bu spora gönül vermiş ,fedakar bir kardeşimiz olduğunu bilen ve de o gün orada olup,olanlara yakinen şahit olan biri olarak ,derim ki; zannediyorum biraz hissi davranıyorsunuz.Hepimiz bu sporun gelişmesi adına çabalayan insanlarız,aynı kulvardayız.İyi-kötü olan olmuş..Fatih hocam hiç olmazsa bir daha aynı sıkıntıların yaşanmaması adına iyi niyetli olarak çaba sarfediyor..Neyse çok uzatmanın bir anlamı olduğunu sanmıyorum.. Sizleri Bursa Veteran Masa Tenisçileri Derneğimize davet ediyorum..Orada yapılan güzel işleri görmenizi ve sporumuza katkılarınızı bekleriz..Selamlar..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sanırım en büyük sorunumuz önyargı !

Yazılan mesajlara cevap vermeyince neden 'tartışmanın sürdürülmek istenmediği' anlaşılmaz da, 'verilen cevaplara bakma gereğinin hissedilmediği' düşünülür ?

Yazan arkadaşların haklılığını ispat etme gayreti içerisinde olduğunu gördüğüm için, tartışmanın uzamaması adına cevap yazmayı düşünmemiştim.

Ancak, yazmak evla oldu. Yine de bu yazımın son olacağını belirtir, cevap yazmamamın başka türlü yorumlanmamasını istirham ederim.

Aynı kulvarda olunduğu konusunda hemfikiriz. Aynı geminin içindeyiz, yara alındığında batması muhtemel olan bu gemide herkes birlikte batar. Bunun farkında olmak ve buna göre davranmak gerek.

Eleştiren arkadaşımızın, bir daha bu sıkıntıların yaşanmaması için iyiniyetle eleştirdiğini yazmışsınız.

Buna inanıyorum. Benim tasvip etmediğim, eleştirinin dozu ve ifade ediliş şekli.

Kol kırılır yen içinde kalır misali, Türk sporu adına fayda sağlaması düşünülen fikirleri yüz yüze konuşmanın ve önerileride ilgililere kırıcı olmadan, küstürmeden yapılmasının daha verimli olacağını düşünüyorum.

İyi niyetli insanların öküz altında buzağı aramayacağına olan inancımızla, maçları seyreden kişilerin spor salonu ile direkt ya da dolaylı olarak ilgili olduklarını ve bu nedenle doğalgaz dönüşümünden de haberdar olabileceklerini bilmiyorum belirtmeme gerek var mı ?

Merak etmeyin dostlar seneye yine yapılır, hemde en iyisi yapılır. Ben buna yürekten inanıyorum.

Yeter ki herkes samimi ve üzüm yemek niyetinde olsun.

Davetiniz için teşekkür ederim. Bunu İlçe Müdürüne de ileteceğim. Bir aksilik olmazsa da beraber geliriz.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 7 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..