Jump to content
Masatenisi.org Forum

Masa Tenisi Salonu İçin Beklentileriniz


Tahsinergul

Recommended Posts

Sayın forum üyeleri ;

 

İşletmeciliğini yapmış olduğum fitness merkezimize yeni sezonda masa tenisi salonu kazandırmak istiyoruz. Masa tenisine gönül vermiş siz forum üyelerinin tavsiye ve yönlendirmeleri bizler için önem taşımaktadır. Bu konuyu açma nedenim ' Nasıl bir masa tenisi salonu? ' sorusuna cevap aramaktır. Beklentileri karşılayabilecek , masa tenisine gönül verenleri memnun edecek bir masa tenisi mekanı kazandırma amacındayız. Her türlü fikir ve görüşe açığız, sahip olduğunuz uçuk fikirler bile bizlere farklı bakış açıları kazandırabilir .

 

Katkılarınız ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Üstadlar daha iyi bilirler ama, Zemin kesinlikle ahşap olmalı, Klima mutlaka olmalı yoksa pişiyoruz :D Şuan aklıma gelenler bunlar. Üstadlar mutlaka Daha gerekli konulara değineceklerdir. Bu konuyu bizlere sorup sonra salonu yapmak gibi ince bir davranış sergilediğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Saygılar ..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

bütçee sıkıntı olmaz ise masalar ittf onaylı maç masaları olmalı.eğer bütçe uygun değil ise masa tenisi.com da ittf onaylı fiyatına göre kaliteli masalar var.filelerde aynı şekilde ittf onylı olmalı.tavan yüksekliği de uygun olmalı.ölçülerini bilmiyorum fakat bilenler varsa yazabilir.her masada sayı tabelası,havluluk,hakem masası nın yanıda speratörlerde olsa muhteşem olur.ve ışılandırma geçekten çok önemli.zemin hakkındaa bir fikrim yok ama bunlar hayal.yani bu kadar masraf yerine ışıklandırma ,masa olsa yeterli.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hiç şüphesiz en önemli beklentilerimizden birisi de masa tenisi için tahsis edeceğiniz alanın yeterince geniş ve yüksek olması, ki bunlar ciddi bir idman ve maç için olmazsa olmazların en başında gelir. Genişlik derken hem enlemesine hem de boylamasına genişliği kast ediyorum tabii ki. Bir de eğer odalara değil de salon gibi daha geniş mekanlara masalara koymayı düşünüyorsanız her bir masanın etrafını setlerle çevirmeniz salonunuza gelenleri top toplama meşakkatinden kurtaracağı gibi, diğer müşterilerin de masa tenisi oynayanları rahatsız etmelerini engeller.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merak ettiğim şey salon hangi yakada? Eğer anadolu yakasında ise rakibi çok..Ama avrupa yakasında ise pek fazla oynayacak yer olmadığı için doğru hamlelerle bu yakadaki masa tenisi severler salonun müdavimi olabilirler..Avrupa yakasındaki salonların en önemli problemlerinden birisi salonun açık olduğu gün sayısı..Hergün masa tenisi oynamak isteyen birisinin bu beklentisine yanıt verebilecek bir salon maalesef yok bu yakada..Zaten bu işlerin içinde olduğun için sen bizlerden daha iyi bilirsin Tahsin abi masa tenisi severlerin beklentilerini..Oynayacak yer olsun, fiyat uygun olsun, masalar kalteli olsun, ortam sıcak olsun bunlar yeterlidir sanırım..(otopark, duş imkanı ve kantini de unutmayalım tabi)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Fitness Merkezimiz Anadolu Yakası Ümraniye ilçesindedir. 4-6 masalı bir salon düşünüyoruz. Çağancım Anadolu Yakası salonlarını rakip olarak görmüyoruz. Tam tersine veteran dernekleri masa tenisi için artı değerlerdir ve her zaman desteklenmesi gerekir.Mevcut salonlar kulüp veya derneklere bağlıdır. Ticari bir işletme olarak türkiye de profesyonel bir masa tenisi salonu daha önce açılmadı diye biliyorum. Fitness ve Masa Tenisi aynı isimde fakat birbirinden izole şekilde olacak. Dolayısıyla format olarak da tek olacak. Bizim isteğimiz imkanlar ve fiziksel anlamda da benzersiz bir salon tasarlayabilmek. Bunun için bizlerin masa tenisi tecrübelerimizden ve görgümüzden fazlası gerekli diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu düşüncemizi değerli forum üyelerinin tartışmasına açma gereği duyduk.

 

Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederiz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun tahsin. umarım herşey istediğin gibi olur.

 

hepimizin başlıca bekletileri şunlar olsa gerek,

 

havalandırma (topun yönüne etki etmeyecek şekilde konumlandırılmalı)

zemin (pvc olmalı)

ışık (yeterli derecede olup göze temas etmemeli)

tavan yüksekliği (en az 6 mt)

kaliteli maç masaları (ittf onaylı ve en az 25 mm)

talebe cevap verecek masa adedi (ortalama 20 kişi gidiyorsa 6-7 masa gibi..)

saat, gün ya da aylık ücretin ekonomikliği (rekabeti de göz önüne alarak)

geniş oyun alanı (tek masa için en az 24-30 metrekare)

duş imkanı

kafeterya

kondüsyon aletleri (opsiyonel)

otopark (opsiyonel)

ders alma imkanı (opsiyonel)

ekipman temini (opsiyonel)

 

* verileri tahminen yazdım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

O zaman aklıma gelenleri yazayım kısaca..Bence tüm masa tenisi derneklerindeki en büyük eksiklik bir plan program dahilinde çalışmanın olmayışı..Yani veteranlar gelir, aralarında maç yaparlar, eşli oynarlar, biraz top döndürürler ve terleyip giderler..Ama masa tenisini hobi olarak yapan birisi bile bence temel hareketleri az çok bilmeli, en azından uygulamak için çaba göstermeli..Salonda haftanın belli günleri düzenli 1-2 şer saatlik antrenmanlar yapılmalı..Bu antrenmanlara her yaştan üye katılabilmeli..Forehand, backand şutop, spin kombinasyonları hoca denetiminde yapılmalı..Hoca yanlış hareketleri az çok düzeltmeye çalışmalı en azından doğrusunu göstermeli, bir anda olacak iş değil elbette ama hiç yoktan iyidir..Sonra da teker setlik maçlar yapılır ve antrenman biter..En azından iş raconuna göre yapılmış olur..İnsanlar az çok işin doğrusunu görmüş olurlar böylece..Maalesef altyapı dışında hiçbir dernekte bu tarz uygulamalar yapılmıyor..Hocalar saati uçuk ücretlerle ders vermeyi tercih ediyor veteranlara..Çünkü veteranlara bakış açısı bu..''Senden bu yaştan sora bişey olmaz '' zihniyeti yerine her yaşta yapılabilecek olan bu sporda insanları olabildiğince iyi bir konuma getirmek bence yeni kurulacak salonun ilk düsturu olmalı..Çok mu uçtum bilmiyorum ama benim bir dernekten yahut masa tenisi salonundan beklentim ilk olarak budur..Yoksa oynamak isteyen illa ki oynayacak ortamı yaratır kendine..Fiziki koşullardan ziyade bu tarz çalışmalar bence çok daha önemli..Eğer bu sporu yaymak ve sevdirmek istiyorsak sadece salon kazandırmak yetmez, bu spora gönül vermiş insanları azcık da olsa desteklemek lazım diye düşünüyorum..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

çağana katılıyorum. sporu yaymak ve sevdirmek için insanları spor hakkında bilinçlendirmek ve eğitmek lazım.

bugüne kadar masa tenisine başlayıp kısa sürede bırakanları çok gördüm. kişi elbette özverili olmalı fakat sporu da bir şekilde bilenden öğrenmeli. sevdikçe salona daha sık gelecek ve hiç bırakmayacak. bu unsur salona da farklı açılardan katkı sağlar. (ortalama kişi sayısı, kar marjı vs.)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tahsin bey,

 

masa tenisi salon olayı gerçekten zor bir iş.

İşin içinde bir 0 olması tüm birleri sıfırlar (AND lojik olayı)

 

Herşey mükemmeldir, fakat ışık kötüdür , sonuç salon iyi değil.... gibi

 

Size kolaylıklar diliyorum

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tahsin bey,

 

Insallah masa tenisi sporuna guzel bir solan kazandirirsiniz. Hem siz kazanirsiniz, hem biz egleniriz.

 

Ben nacizhane bilgim ile en onemli olan seyleri kisaca ustunden gecmek istiyorum.Benden cok daha bilgili ustadlar var bu forumda. Onlar size cok daha fazla yardimci olurlar. Bir yanlisim varsa da duzeltirler diye tahmin ediyorum.

 

1 - Masalar

Sayisi 6 dan az olmamali ki insanlar aralarinda turnuvalar duzenleyebilsin. Belli bir kalite ustu olmali. Sizden en pahali ve en iyi masalari koymaniz beklenmiyor. Sadece oyunu etkileyecek kadar kotu bir masalar koymayin. 30 cm den birakilan topun 23 cm ye kadar sicramasi yeterlidir. Ayrica masa yuzeyinin kayganligi onemlidir. Parlamamasi de onemlidir. Ustte ustadlar yazmislar zaten ITFF onayli masalar bu sartlari zaten sagliyorlar.

 

2- Isik

Direk masaya vurmayan, dagitilmis isiklar kullanilmali ki masada parlama olmasin ve oyuncunun gozune isik direk vurmasin.

 

3- Zemin

Zemin PVC veya parke olabilir. Burada onemli olan sey zeminin kaygan olmamasi. Duzenli temizlik ve zemin bakimi yapildiginda, bu her iki zemin tipi de ihtiyaci karsilayacaktir. Tozlu, kirli bir zemin ne kadar iyi olsa da kaymayi yeteri kadar onleyemez.

 

4- Genislik

Masa yanlarinda minimum 2-3 metre, masa arka ve onunde minimum 4-5 metre mesafe olmasi gerekiyor. Bu mesafeler ne kadar genis olursa, o kadar iyidir. Daha dar olsa oynanmazmi, oynanir ama iyi oyuncular sizi tercih etmezler, rahat mac yapacaklari daha profesyonel yerlere giderler. Bir de bu alan 50-60 cm yuksekliginde bir bant ile etrafi kapatilirsa tadindan yenmez.

 

Son olarak masa tenisi sevdirme adina, tanitim adina, reklam adina,rekabet etme adina fiyatlari biraz makul seviyede tutarsaniz, kisa surede masalarinizde bos yer bulmak zorlasacaktir.

 

Eger boyle bir salon acarsaniz inanin ben de sizin reklaminizi yapacagim. Netas'ta masa tenisi oynayan tanidigim tum kisileri(50-60 kisi) bu salona davet edecegim. Netasta bizim salon aksam 8 de kapaniyor. 8 den sonra oynayacak, yakin guzel bir yer olmasi bizim icin de onemli.

 

Oncelikle Tahsin bey size tesekkur etmek istiyorum. Bu isi kafaniza gore yapmaktansa burada bizlere fikrimizi sordugunuz icin.

 

Tesekkurler iyi gunler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Masa tenisi salonu ile ilgili planlanmış olan imkanları belirtmek gerekirse ;

 

Toplam alan ortalama 300 metrekare

Tavan yüksekliği ortalama 3.5 metre

Dinlenme ve kafe alanı

Bilardo , dart , playstation gibi imkanlar içeren sosyal alan.

Saat 18.00 dan sonra masa tenisi salonu katına kadar araçla girebilme imkanı ( Üyelere özel )

Fitness merkezi kullanımı ( Üyelik paketine göre )

Sauna ve masaj imkanı

ITTF onaylı orjinal maç masaları

Pvc zemin

Ayaklı sayı tabelaları ve havluluklar

Havalandırma ( Ortalama 21-22 derece ile düzenli taze hava )

Grup dersleri, özel grup dersleri ve özel birebir dersler.

 

Anahatlarıyla yukarıda belirtilen imkanları plaza ortamında sunacağız. Bu standartların üstüne çıkmak ve fiziksel olarak eşsiz bir salon tasarlamak adına görüş ve önerilerinizin devamını bekliyoruz. Teşekkür ederiz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Masa tenisi salonu ile ilgili planlanmış olan imkanları belirtmek gerekirse ;

 

Toplam alan ortalama 300 metrekare

Tavan yüksekliği ortalama 3.5 metre

Dinlenme ve kafe alanı

Bilardo , dart , playstation gibi imkanlar içeren sosyal alan.

Saat 18.00 dan sonra masa tenisi salonu katına kadar araçla girebilme imkanı ( Üyelere özel )

Fitness merkezi kullanımı ( Üyelik paketine göre )

Sauna ve masaj imkanı

ITTF onaylı orjinal maç masaları

Pvc zemin

Ayaklı sayı tabelaları ve havluluklar

Havalandırma ( Ortalama 21-22 derece ile düzenli taze hava )

Grup dersleri, özel grup dersleri ve özel birebir dersler.

 

Anahatlarıyla yukarıda belirtilen imkanları plaza ortamında sunacağız. Bu standartların üstüne çıkmak ve fiziksel olarak eşsiz bir salon tasarlamak adına görüş ve önerilerinizin devamını bekliyoruz. Teşekkür ederiz.

 

Sauna ve masajın masa tenisi sporu ile birlikte anılmasını şiddetle kınıyorum.:))) :protesto::D

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sayılanlara ilaveten :

 

Nizami aydınlatma. Oynanmayan masaların ışıklarının kapatılmaması.

 

İmkanı olmayanlara Devlet tarafından ücretsiz tahsis edilen antrenörler.

 

Asap bozucu yorumlarda bulunamaması açısından, konuşamayan, sessiz modelinden masa tenisi robotu ve robotun ayarlarını bilen, arandığında bulunabilecek, hayırsever biri.

 

Cüzi bir ücret karşılığında kiralanabilen Full HD Soni video kameralar.

 

Kokulu duş jeli ve saplı kese.

 

Sifonu çekmeden kapısı açılmayan tuvaletler.

 

Büfedeki sosisli sandiviçin kokusunun salona dolmaması.

 

Çay / kahvenin kağıt bardaklarda sunulması. Karıştırırken ses etmesin.

 

Kilitleri tornavidayla açılamayan soyunma dolapları.

 

Pütürcülerin güvenliğini sağlayan badigardlar.

 

Spin çekerken raketi kafasına gözüne vuranlar için bir çekmece dolusu yarabandı.

 

Akşam dokuz buçukta elinde şıngır şıngır anahtarla kapıya dikilip, "Hade gapatıyoz hade!!" diye bağıracak kalıplı ve pos bıyıklı salon görevlisi. Olmazsa olmaz. Masa tenisçileri arsız olur, laf dinlemezler, kovmadan gitmezler.

 

Çıkışta limon kolonyası ve ağız kokusuna karşı çiğnemek için cam tabakta karanfil ikramı.

 

Bu isteklerim yerine getirilmezse Topkapılardan kalkıp Ümraniyelere gelir miyim bilmem.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Örnek mahallesindeki veteran masatenisçileri derneği'nin yer aldığı okul binası deprem güçlendirmesi nedeniyle kapanıyor. Dernek de geçici bir süre başka bir yer bulmak zorunda. Haftaya taşınıyorlar. Buldukları yerin toplu taşıması yok zemin de mermer imiş :(

Anadolu yakasında salon açmak için iyi zamanlama olmuş sizin için...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Masa tenisi salonu ile ilgili planlanmış olan imkanları belirtmek gerekirse ;

 

Toplam alan ortalama 300 metrekare

Tavan yüksekliği ortalama 3.5 metre

Dinlenme ve kafe alanı

Bilardo , dart , playstation gibi imkanlar içeren sosyal alan.

Saat 18.00 dan sonra masa tenisi salonu katına kadar araçla girebilme imkanı ( Üyelere özel )

Fitness merkezi kullanımı ( Üyelik paketine göre )

Sauna ve masaj imkanı

ITTF onaylı orjinal maç masaları

Pvc zemin

Ayaklı sayı tabelaları ve havluluklar

Havalandırma ( Ortalama 21-22 derece ile düzenli taze hava )

Grup dersleri, özel grup dersleri ve özel birebir dersler.

 

Anahatlarıyla yukarıda belirtilen imkanları plaza ortamında sunacağız. Bu standartların üstüne çıkmak ve fiziksel olarak eşsiz bir salon tasarlamak adına görüş ve önerilerinizin devamını bekliyoruz. Teşekkür ederiz.

 

 

Masatenisine uyun güzel bir ortam yarattınız diyelim...

Kullanma bedelleri neye göre olacak.... Üye şeklinde mi.... yada masa başı saat gibi mi..

Bu konuda hangi beklentiler içinde olacaksınız.. Yada şöyle diyelim...... ücretlendirme politikanız ne olacak...

Her şeyin bir bedeli olduğundan sesli düşüneyim dedim...

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ücretlendirme , sizlerde takdir edersiniz ki tesis ortaya çıktıktan sonra maliyetlere ve verilecek hizmetlere göre belirlenir. Fiyat konusunda şuanda net birşey söylemek anlamsız olur. Nacizane kısa süreli sporculuk ve antrenörlük geçmişimde tecrübe edindiğim konularda özellikle hassas olacağız. Fiyatlandırma konusunda net birşey söyleyemesem de genç ve öğrenci arkadaşlar için özel fiyat ve çalışma seçenekleri sunacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Tsubasa veteran derneğinin durumunu biliyorum ama tesadüfi bir durum. Daha önce de söylediğim gibi veteran dernekleri bazı konularda federasyon kadar etkili olabiliyor , dolayısıyla yaşatılması ve desteklenmesi gerekir. Çağan verdiğin fikirler için teşekkür ederim. Ongun olur da bir gün bahsettiğin şartlarda bir salon açarsan , ben hiç üşenmem Ümraniye'den Topkapı'ya gelirim, en iyi müşterin de ben olurum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 months later...

Tahsin kardeşim salon hayırlı uğurlu olsun. Sen zaten bir salonun nasıl olması gerektiği konusunda deneyimlisin. Önemli olan masa tenisi oynayacak olan potansiyelin ihtiyaçlarına gerçekten cevap verebilmen. Ben sana şunu rahat söyleyebilirim ki ( bende açmıştım bi salon ) insanları memnun etmen mümkün değil. Sonuçta onların çoğu en rahatı arayan kişiler. Eğer bu salonu ticari amaçla açmayacaksan hiç sorun yok, hayırlı olsun gelen gelir gelmeyen gelmez. Ama ticari amaçla açacaksan, ben kiramı, suyumu, elektriğimi vs... harcamalarımı karşılayım diyeceksen sorun bence başlar. Aha sorunlar;

Nerede salonu açtın. Avrupa ? neden asyada değil, asya ? avrupada olsa gelirdim. Buna yakanın semtleri dahil. Ankarada bunu yaşadım. Merkezde salon açtım adam ilçedeki evinin yakınında olsaydı gelirdim dedi :)

Kaç masa var, ışık nasıl, aylık aidat veya para verecez mi. Verceksek ne kadar. Çok para istiyorsun şu kadar olsa olmaz mı.

Daha bir çok mazeret. Hatta biri geldi, içeri girdi selamını verdi. Gözleri ile salona baktı, sorulara başladı. Pardon sizmisiniz buranın sorumlusu,

evet

4 masa koymuşsunuz ama biraz sıkışık gibi, standartlara uygun değil

alt yapıda 4 diğer üyelerde 3 masa koyuyorum alam açılıyor.

tavan yüksekliği biraz sıkıntılı sanki. rallilerde yüksek top bırakmak zor olur

evet normal spor salonu yüksekliği aramak zor ama sizde topu belli seviyede kaldırabilirsiniz.

yerler kaydırmıyor bakınca ama gerflor değil.

evet ama masa tenisi ayakkabıları için ideal falan filan...

bu arkadaşa raketi benimle alıp oynamasını istedim. Raketi inan tutmasını bilmiyor ve bu sporla yeni tanıştığını araştırdığında oynamak için bir yerin nasıl olması gerektiğini bildiğini bana anlattı.

Yani sana demek istediğim bu yeri aç. Hayırlı olsun. Elinden gelen en güzel imkanları kullan. Olan ne ise onu beğenen gelsin. Olduğu kadara gelsin. O kadar verilen hizmete gelsin. Bence ama :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Biz de salon açtık, kendi çapında 4 masada antrenman yapılabilecek bir yer.

Zemin ve masalar şimdiye kadar oynadığım yerlerin en iyisi.

Tavan idare eder, ilk bakışta alçak gibi görünüyor ama maç esnasında o kadar yükseğe kaldırıp da sayı alabilecek oyuncu aramızda zaten yok... En azından neticeyi çok da fazla etkilemiyor.

 

Sonuç : kimse şikayet etmedi , herkes memnun. Hem salondan hem de ortamdan...

 

 

Not: Tahsin bey, salonun son durumu nedir?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 3 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..