Jump to content
Masatenisi.org Forum

Almayı Düşündüğüm Ekipmanlar...


Guest dwain

Recommended Posts

Merhabalar,

 

Yaklaşık 6 yıllık bir aradan sonra yeniden masa tenisi oynamaya fırsat bulup başlıyorum. Umarım bundan sonra hiç bırakmak zorunda kalmadan devam edebilirim. Genellikle oyun stilim ataktır.

 

Şimdiye kadar oynadığım kombinasyonlar:

 

Butterfly Moonbeam - Tackiness D x2

Butterfly Primorac - Tackifire x2

Butterfly Primorac - Tackifire Special x2

Tibhar Rapid - Bryce x2

Nittaku Shake Offense - Tackifire Special Soft x2

 

Şu anda almayı düşündüğüm tahta Timo Boll ALC. (ZLC ve ZLF'yi de düşündüm ama sanırım ALC tercih edeceğim.)

 

Lastik olarak da Tenergy 05 almayı düşünüyorum iki adet 2.1 mm.

 

Biraz yurtdışı forumlarında da araştırdım. Genellikle çok memnun kalındığını görüyorum ancak sizlerin de fikirlerini öğrenmek isterim. Sadece söylemiş olduğum bu ekipman üzerine yorum alabilirsem daha iyi olacaktır. Bu ekipmanları almaya karar vermede hemen hemen son noktaya gelmiş sayılırım.

 

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu güne kadar sert lastiklerle oynamamışsınız. Tenergy 05 çok falsodan etkilenen ve çok falso veren bir lastik. Genellikle oyun stilim ataktır diyorsunuz. Tenergy 05 ile devamlı spinli atak oynamak gerektirir. Ben sizin yerinizde olsam tenergy 64 olasılığını düşünürüm.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tackifire lastikler tutucu lastikler. Bu açıdan bakıldığında Tenergy 05 uyumlu olabilir. Fakat taze yapıştırıp oynuyordu isen problem yaşayabilirsin. Tenergy türü lastiklerden düz blok yaptığın yere Tenergy 05 Fx alsan daha iyi edersin. Kontrollü oynamak için bence 2,1 yerine 1,9 al. Topu daha fazla hissedersin ve şut da atabilirsin.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Atak oynuyordum derken sadece şut ağırlıklı olmayıp spin ağırlıklı bir atak stilim var kendi çapımda. Dolayısıyla spinli lastik olmasını tercih ediyorum.

 

1.9 mm konusunda haklı olabilirsiniz. Aslında hep 2.1 mm lastiklerle oynadım şu zamana kadar. 1.9'un hissi nasıl olur bilmiyorum. Onu son ana kadar düşünüp karar vereceğim mutlaka.

 

Hayırlısı diyelim sanırım genel olarak olumlu görüş var gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Evet ALC hızlı bir tahta. Aslında biraz hızlı olsun istedim. ZLC de olabilirdi ama o daha da hızlı. O yüzden ondan vazgeçtim. Bir de ZLF var ki ona henüz karar veremiyorum. Oynama şansım olsaydı bunlardan birisiyle daha rahat karar verirdim ama ZLF'yi alıp da performansından memnun kalmazsam üzer tabi bu beni :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

T05'i gerçekten merak ettim. Ancak yabancı forumlarda t05'in süngerinin son versiyonlarında biraz daha yumuşatıldığı şeklinde bir yazı okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Neyse haftaya alacağım hayırlısıyla bunlardan birisini...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

T05'i gerçekten merak ettim.

*ben tenergy 05 in hep spinde kullanilacagı kanısına pek katılmıyorum... dunyada hicbir oyuncunun herzaman spin yapamadıgını gorebılırız..mutlaka her oyuncu oyun ve sayı durumuna gore savunmada ve blokta kalmak zorunda kalacaktır....eger bu lastıgı almayı dusunurseniz etrafınızda teknigi duzgun t05 kullanan olan iyi bir oyuncuyu veya en azından onu kullanan timo boll u izleyebılırsınız...t05 kullanan ve cok seven bırısı olarak yorumlarıma gelınce oyun yonunden spin şut blok ve hız yonunde çok begendıgım bi lastık...genelde forumda bazı arkadaslar tarafından blokta iyi olmazdıgı yazılmıs fakat bu yorumada pek katılamıyorum...sert lastıgı sayesınde bloklarda cok hosuma gitti...hexer ve barracuda da aynı blok netligini ve yuzdesini goremedim....bu yorumlarım veya yorumlar kullananın oyun yapısı, raket tutusu, teknıgı gibi bircok farklılıklardan dolayı kisiden kisiye degısebıleceğinide gozardı etmeyiniz....bence yorumlara kulak veriniz ön fikir olarak aklınızda bulunduruz fakat kesın yargınızda kullanmayınız çünkü kendiniz lastıgı kullanmadan hicbirzaman size uygunlugunu belirleyemez ve tam fikir edinemezsiniz... benim fikrim varsa imkanınız onerilen lastıklerı denemeniz ve size uygun olanı tespit etmenizdir..

 

t05 in Spin derecesine zaten kımseden bi itiraz olacagını sanmıyorum:)hızlı ve spınlı oldugu için ust duzey oyunculara daha uygun oldugunu dusunuyorum...ben onceden aldıgım off+ tahta ve vega pro lastıklerı cok sevmeme ragmen asırı hızlı oldugu ıcın daha yavas bır kombi olan nittaku septear+donıc desto f3 bıg slam a gectım...benım fıkrım orta hızlı bır kombı kullanın ve dogru hareketı yapmadan toplarınızın karsıya gecmesini engelleyin... boylece temel vuruslarınız daha net ve duzgun hale gelır ve kendınızı gelıstırme fırsatı bulabılırsınız... tskkurler...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

 

Kismetse pazartesi aksami alc ve tenergy leri aliyorum. Su anda tek karar vermem gereken lastiklerin kalinligi. 1.9 mu yoksa 2.1 mi alacagima henuz karar veremedim. Su zamana kadar hep 2 mm ustu lastikler kullandim. 1.9 un bana gercekten cok sey kazandirip kazandiramayacagindan emin olamiyorum. 1.9 daha yavas ve konrollu olacaktir aciklamasini anliyorum ancak yavastan kasitin ne oldugunundan pek emin degilim. Ben sonuc olarak atak bir raket yaptigim icin tercihi 2.1den kullanmaliyim diyorum ama 1.9 un avantaj ve dezavantajlarini da merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Eğer raket bizim atabildiğimizden daha ataksa o zaman o da kendi atabildiği kadar atar :D: gibi bir söz uydurarak konuya gireyim , hızlı raket keskin sirke gibidir eğer pek kalınca bir altyapımız (genelleme) yoksa bize zararı olur. Tenergy de bana göre hali hazırdaki en hırçın lastik. Enfes spinli ve yüksek hızlı bir lastik. Ben de bir dönem eski tip lastiğime kimyasal sürdüm ama Timo'nun sürdüğü kadar değil , şimdi de onun kullandığı kalınlıkta kullanmıyorum lastiğimi. BH de alışamadım kaldırdım bir kenara, FH de anca 1 senede alıştım. Tenergy 05 şu zamana kadarki lastiklerden çok farklı. Sizin kombinasyon Timo Boll 'un raketi olacak şimdi , peki 6 yıl aradan sonra hataya toleransı az olan bir raketle oynamak hoşunuza gidecek mi ? Tüm öneriler toleransı arttırmak ve sizin bu oyundan zevk almanız için yalnız yine de son karar sizin :gulumse:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Her ikisiyle de oynamış birisi olarak bence Tenergy 25 i de düşünün.

 

Hızı ve spini 05 ile aynı gibi fakat daha alçak atıyor. Bu yüzden kontrolü daha iyi ve blok yapması daha kolay. Tecrübesiz oyunculara daha uygun olur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tamam arkadaslar hepsini değerlendireceğim yarin aksama kadar. Zaten Gurhan abinin magazasindan alacağım eger hala kararsız olursam eminim o da yardımcı olacaktır. Değerli tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar tekrar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Dün alışverişi yapıp raketi hazırladım. Bugün de akşam bir toplantım var ama yine de denemek istiyorum. Herhalde Fenerbahçe Veteranlar Kulübü Derneği'ne gidip bir saat kadar antrenman yaparım. Haftaiçi akşam birileri oluyor mu acaba orada? Benim gidiş saatim 9'u bulabilir. Açıktır o saatte değil mi?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar tekrar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Dün alışverişi yapıp raketi hazırladım. Bugün de akşam bir toplantım var ama yine de denemek istiyorum. Herhalde Fenerbahçe Veteranlar Kulübü Derneği'ne gidip bir saat kadar antrenman yaparım. Haftaiçi akşam birileri oluyor mu acaba orada? Benim gidiş saatim 9'u bulabilir. Açıktır o saatte değil mi?

 

9 bence geç olur kimseyi bulamayabilirsiniz.

 

8 veya en geç 8:30 da orada olmaya çalışın.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Haldun Alagaş Ümraniye'de olduğu için biraz uzak aslında. O yüzden ilk tercih olarak Göztepe'deki yerlere gitmeyi deneyeceğim. Ben Halil Türkkan'a gitmeyi düşünüyordum... Orada birileri olur mu acaba bilemedim. Artık şansıma :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

 

Aldığım raketle 2 gündür oynuyorum. Birkaç izlenimimi sizlerle paylaşmak istedim. Raket bildiğiniz gibi Timo Boll ALC ve üzerinde 2.1 mm Tenergy 05 lastikler mevcut.

 

Öncelikle raket inanılmaz atıyor. Ben 6 yıldır sadece bir kere oynamıştım masa tenisi. Belki bunun da etkisi vardır ancak herhalde alışmam 15 günü bulacaktır. Dün yine ilk güne göre daha kontrollüydüm ama yine de hala fazla attığını düşünüyorum. Şöyle söyleyeyim. Tibhar Rapid Carbon da çok hafif olup aşırı fazla atan kontrolü az olan bir tahtadır. Ben bu tahtanın üzerine zamanında Bryce takara oynamıştım ve çok fazla attığını düşünürdüm. Ancak şu anki kombinasyonun çok daha fazla attığından eminim. Bunda büyük ihtimalle Tenergy gibi içi enerji dolu lastiklerin de etkisi büyük :)

 

Lastiklerin spin kabiliyetine gerçekten hayran kaldım. Çok güzel çekişi var. Ağırlık olarak belki genel itibariyle raket biraz daha hafif olabilirdi ancak Tenergy'lerin biraz ağır olduğunu varsayarsak normal olduğunu düşünüyorum. Elimde hiçbir rahatsızlık hissetmedim. Tek eksiğim bol bol antreman. Onu da zamanla kapatacağımı düşünüyorum.

 

Atak oynayıp antreman eksiği olmayan herkese öneririm bu kombinasyonu. Ancak yeni başlayanlar için kesinlikle önermiyorum. Ben yeni başlamıyorum belki ama kendim bile biraz bu raketin özellikle atışının bana fazla olduğunu düşünüyorum. Ancak blok ve şutlarda bu ataklığın ayrı bir katkısı olduğundan şüphe yok. Gerçekten çok rahat.

 

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Görüşmek üzere...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben yaklaşık 4-5 yıldır masa tenisi oynuyorum. Fakat ilk defa bu sene bir öğretmenle çalışmaya başladım. Öğretmen, raketimin yeterince iyi olmadığını söyleyince raket almak için bir araştırma yaptım. Daha önceden masa tenisi oynasam da ilk defa bir öğretmen ile çalışmalara katıldığım için başlangıç seviyesinde olduğumu düşünüyorum. Başlangıç seviyesinde olan kişiler için önerdiğiniz tahtalar ve lastikler arasında Red Spirit, 729 Bomb, FX Lightening ve 729 FX Blue Sponge (Mavi süngerli) var. 729 Bomb'un Red Spirit'den daha sert olduğunu ve yeni başlayanlar için Red Spirit'in daha mantıklı olabileceğini söylemişsiniz. İki tahta arasındaki sertlik farkının oyun üzerindeki etkisi nedir? Örneğin: Red Spirit tahta ve tahtanın iki tarafında FX Lightening olsa, lastiklerin kalınlıkları ne olmalıdır? Yanıtladığınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   2 Üye, 0 Gizli, 11 Misafir (Tam liste)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..