Jump to content
Masatenisi.org Forum

Saadettin

Üyeler
  • İçerik sayısı

    1.537
  • Kayıt Tarihi

  • Son ziyaret

  • Kazandığı gün sayısı

    53

İleti bölümüne Saadettin kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Ana sayfaya bakarsanız "Yeni Başlayanlara" diye bir bölüm var. Oradaki başlıklarda yer alan açıklamalardan yararlanabilirsiniz. Hatta kesinikle yararlanın...

    Başlangıç için eğer mümkünse yaşadığınız yerdeki spor salonundaki antrenörlerle iletişime geçin. Çünkü onlar oyununuza göre daha sağlıklı yönlendirebilirler.

    Genelde ALL+, OFF- tahta seçebilir, çok hızlı atmayan lastikleri tercih edebilirsiniz.

    Fiyatlar arasında uçurum var ve ayırdığınızı bütçenizi bilmediğim için seçenek çok fazla olduğundan malzeme önerisini şu anda yapamıyorum ama Türkiye'de çok fazla sadece masa tenisi malzemeleri satan mağazalar var. Orada satış yapanlarda genelde masa tenisi oyuncusu olur. Onlardan da destek alabilirsiniz. Takılırsanız özelden yazın. Karşılıklı konuşarak çözelim. Ne yazık ki malzeme satmıyorum ama vereceğiniz bilgilere göre en sağlıklı şekilde yönlendirmeye çalışırım. Sonrasında istediğiniz mağazadan bütçenize uygun olanı alırsınız...

    • Beğen 2
  2. Neden karbon sorusunu cevaplamak gerekir? Zaten topu uçuruyorsanız elinizdeki tahtayla devam edip atış açısı alçak lastik seçin. Ya da şikayet ettiğiniz lastiklerle devam ediyorsanız daha ince süngerlisini deneyebilirsiniz. Tahtayı kesin değiştirmeyi kafanıza koyduysanız karbonsuz bir tahta almanızı tavsiye ederim. Tsubasa'nın yazdığı gibi 7 katmanlı bir tahta ideal olacaktır. ;):

    • Beğen 1
  3. Tarih: 11.08.2023 Saat: 14:43, beşyüziki yazdı:

    Teşekkür ederim, ''Masa Tenisi'' namıyla takmış olduğum at gözlüğünden bendenizi kurtardığınız, haydi mübağalayı o kerteye vardırmadan ifade etmeye çalışayım; şayet masa tenisini mütemadiyen muzaffer olmaya, hep daha ileri, hep daha yükseğe çıkmaya, hep herkesi yeneyim'e yönelik, yarışmacı bir tarzda oynuyor ve ekseriyetle de bu gayeye ulaşıyorsam, o vakit ''oyunu ben mi kontrol ediyorum yoksa aldığım ekipman mı beni yönetiyor''un hiçbir ehemmiyeti kalmıyor, artık pırıl pırıl, tertemiz, daha da hür, sanki omuzumdan yük kalkmış gibi  hissediyorum. Ne önemi var; o mu beni yönetiyor, ben mi onu, nass'olsa gereken temrinleri yapıyor, tekinikileri öğreniyor, muzaffer oluyor, yeniyor, yeniyor, yeniyor, yeniyorum.

     

    Yeni yeni masa tenisi oynamaya çalışan bir oyuncu öncelikle oyunu ve rakibi nasıl yönlendirebilir edebilir bunu kavramak için kontrollü oynamak zorunda. (Ve tabii ki bu benim düşümcem..)

    Siz araba kullanmayı öğrenmek isteyen birine yarış arabası mı verirsiniz yoksa normal bir araba verip doğru hareketleri yapıp kullanmasını mı istersiniz? Sizin yönteminize göre yarış arabasıyla başlasın derseniz her pedala dokunduğunda duvara çarpar. Ama hala çarpsın nasıl olsa pedalın dengesini zamanla ayarlar ve bu bir yarışsa diğer arabaları geçer derseniz, topu masada nasıl tutması gerektiğini öğrenmekte geriye gider.

    Öncelikle bir oyuncunun arabayı doğru şekilde kullanmasını öğrenmesi gerekir. Bunu da standart bir araba ile yapabilir. Sonrasında kendini geliştirip, bilinçli şekilde ve antrenör eşliğinde antrenman yapmaya başlarsa, daha hızlı oynamak için öncelikle lastikte sonrasında tahtada hızlı ekipman kullanabilir. Oynayıp kendi seviyesini gördükçe belki de allround bile ona hızlı gelip defansif bir ekipmana geçecektir. Buna da kendisi ve antrenörü karar verebilir.

    Kendini keşfedeceği bu dönemde daha kontrollü bir ekipman her zaman favorimdir. Oyuncu yapacağı antrenmana ve masa tenisine ne kadar önem vereceğine göre kendi yolculuğunu belirler. 

    Siz herkesi yenin, yenin, muzaffer olun. Ancak ben çevremde sadece hızlı ekipmana karşılık veremeyen beden hızı sebebiyle çok maç kaybeden oyuncu görüyorum. Genel yorumları da ya "spini çok iyi topları masa da tutamıyorum" ya da çok iyi oynuyor, kontralarına karşılık veremiyorum" oluyor. Raketine top değdiği anda topu kontrol edemediğinin farkında değil. Rakibinin gücüne bağlıyor. (Bu arada rakibi gerçekten de çok daha yetenekli olabilir. O durum ayrı...)

    Neyse... Siz muzaffer olmaya, yenmeye devam edin. Ben ise masa tenisi öğrenmek isteyen her arkadaşa aynı yorumları yapmaya devam edeceğim.

    • Beğen 1
    • Haha 1
  4. Berhan Batu, öneri istiyorsunuz size bir şeyler önerildiği zamanda yorum yapıyorsunuz. Yorum yapmak için bu işi bilmekte yetmez, yıllarca oynamış olmak gerekir.

    Allround tarzı bir ekipman almanız yeterli. Daha hızlı almak oyununuzu geliştirmez çünkü doğru vuruşları yapamadan ve topu kontrol edemeden bu oyunu öğrenemezsiniz. Top gider gelir ama oyunu siz mi kontrol ediyorsunuz yoksa aldığınız ekipman mı sizi yönetiyor bunu çözmek gerek. 

    Oynanan maçları izlerken rakibi için "çok iyi oynuyor, bir türlü spinlerini karşılayamadım" diyen bir oyuncu, aslında yavaş ekipmana geçse ve topu sadece kontrol edip masada bıraksa oyuna ortak olacak. Ancak bunun bilincinde olması içinde bir süre gerekiyor. Ve inanın daha da fazla zevk alınır.

    Not : Bu cümlelerim tüm okuyanlar için. üzerinize alınmayın. Ama bu durum hep var. Hızlı ekipman düzenli olarak bilinçli antrenman yapan oyuncular için. Ancak amatör olup bir salonda oynayarak antrenman yapan oyunculara önermem. Oynarken keyifli gibi görünebilir ama allround bir ekipmanla daha fazla ilerlenir.

    • Beğen 3
    • Teşekkürler 1
  5. Sessizlik ondan kaynaklanıyor. Kimse artık lastik ve tahtaların çeşidine yetişemez oldu. Önceden 3-4 tahta, 4-5 lastik önerir; mutlu mesut bir şekilde arkadaşlara destek olduk diye sevinirdik. Şimdi biz bile neyi nasıl takip edeceğimizi bilmiyoruz. Su bazlı, vs derken bildiğimiz lastikleri de unuttuk. Eski tahtalar yeni lastikler için uyumsuz olmaya başladı ve onları da öneremiyoruz. En iyisi sessizlik.:pirpir:

    • Beğen 1
  6. Memnunsanız Viscaria ile devam edin diyerek başlamak isterim.

    Kendini kanıtlamış ve bu kadar tutulan bir tahtaya ek sıfatlar takarak oynama yapmaya gerek yok. Sizi çeken Super ALC kısmındaki "super" kısmı ise en uygun fiyatlı Butterfly Super ALC tahtalardan birini satın alıp deneyin. Ya da oynadığınız yerde kullanan var ise rica edip onu deneyim. Ama bence para tuzağı..

    Viscaria tahtayı Türkiye'de ilk kullananlardan biriyim. İlk kullandığımda çok beğenmiştim ve 2.ya da 1. tahtam olarak hep kullandım. Eğer ki, eski Stiga Clipper tahta kullanmayı sevmeseydim ilk sırada olurdu. Devamında Butterfly firması aynı tahta üzerinden Bol Spirit, vs çok ALC tahta yarattılar ama asıl olan Viscaria idi ve diğerleri yukarıda yazdığım gibi para kazanmak içindi.

    Bu yazının benzerini 20 sene kadar önce de yazmıştım. Döndü dolaştı bunca sene içinde Viscaria beğenisini artırarak devam etti. Ee bu kadar üst seviye oyuncu bu modeli tutuyorsa başına "super" eklemek biraz para tuzağı gibi geliyor. Zaten az hızlısı, az yavaşı vs çok model yaptılar ama bu tercih edildiyse kimyasıyla oynamaya gerek yok. 

    İyi bir şey yapmak istiyorlarsa 20 sene önce Viscaria tahtayı nasıl üretiyorlarsa şimdi de aynı kalite de üretsinler yeterli. Aslında ilk üretilenleri deneme şansınız olsa; hız, his, sap kalitesi olarak farkı hisseder ve görürsünüz. Şu anda ana maddeler aynı ama tahta kaliteleri sapta dahil çok farklı. Ama yine de ciddi talep alıyor. (Üst seviyeler gold logolulardan kullanıyor olabilir. Araştırmak lazım.)

    Neden bunu yazdım? Şansınız var ise birinci ya da ikinci serilerinden bulursanız super ALC fiyatına çok daha fazla memnun kalacağınız bir tahtanız olur. Biraz araştırın çünkü super yazmaları fiyatını da "super" yapıyor.

  7. Onur Kardeşim Merhaba,

    Elinin su topladığını belirtmişsin ve penholder raketle devam etmek istemişsin. Muhtemelen baş parmağınla işaret parmağının arasındaki yer su toplamıştır.

    Eğer dediğim yerse lastiğin tam sapla birleştiği eline temas eden tahta kenarına hafif bir zımparalama yapabilirsin. Sürtünmeyi engeller ve sorunun çözülür.

    Eğer o bölge değil de başka bir yer su topladıysa sorununun temeli oynarken raketini çok sıkman olacaktır. Bence oynarken raketin sapını o kadar çok sıkma. Çünkü başka türlü su toplamaz. Oyun heyecanından farkında olmayabilirsiniz ama %80-90 sebep bu çıkacaktır.

    Sonradan verdiğimiz bilgiler ışında bir düzelme oldu mu paylaşırsan sevinirim.

    Maçlarda başarılar...

    • Teşekkürler 1
  8. Su bazlı yapıştırıcınız varsa kalkan noktaya çok çok ince sürün. Biraz beklettikten sonra yapıştırın. Gerekirse üzerine ağırlık koyun ama ağırlık konusunu abartmayın. Amaç sadece lastiğin hava almadan yapışmasını sağlasın.

    Komple söküp yapıştırın demek istemiyorum çünkü iyice yüzünüze gözünüze bulaştırmanızı istemem. Dediğimi bir deneyim. Eğer olmadı derseniz ve İstanbul'da yaşıyorsanız bana ulaşın ben yapıştırır veririm.

    Sevgiler

  9. Yukarıda yazdığım cümle geçerlidir. Eğer Masa Tenisi mesleğiniz değilse çok hızlı tahta kullanmamanızı tavsiye ederim. 3-4 Saat antrenmanı profesyonel oyuncularla yapacaksanız böyle bir tahtayla oynamaya ayak uydurmanız seneler alır. Yada şöyle diyeyim dünyada masa tenisi oynayan en üst seviye profesyonel oyunculardan kaçında titanyum tahta gördünüz?

    Bence hızlı tahta tahta alıp lastiklerle bunu nasıl dengelerim diye düşünmek yerine hızı daha az bir tahta alın ve kolunuzu her antrenman daha hızlı ve seri hale getirmeye çalışın. Böylelikle istediğiniz anda kuvvetli ataklar yapabileceğiniz gibi savunma gerektiren durumlarda da oyunu rahatlıkla kontrol edersiniz. Masa tenisi salonlarda en çok rastladığım durum, iki oyuncudan biri spin çeker diğeri ise karşılamak istediğinde topu dışarı atar ve ilk cümlesi genelde "çok iyi spin çekiyor" olur. Aslında daha yavaş bir ekipmanla oynasa masada rahatlıkla tutacağı topu sadece raketini kontrol edemediği için rakibine boyun eğer ve sayıyı verir.

    Hızlı ekipmanla oynamayalım mı o zaman diyebilirsiniz. Oynayacaksınız tabii ama doğru ve bilinçli antrenmanla kolunuzu tutacağınız açıyı iyi bilmek ve hep aynı açıda kalacak kondüsyona sahip olmak gerekir. Ondan sonra kademe kademe ekipman hızını yükseltirsiniz. (Atlanmaması gereken konu oyun karakteriniz şekillendikçe değişiklik yapmanızdır. Belki de defansif oyun size daha uygundur ve ona göre bir geçiş yaparsınız) 

    Benim görüşüme göre seviyeniz çok ilerlese bile yine de titanyum tahtalara geçmemeniz. Ama sonuçta elinizde o tahta varsa büyük keyif alarak oynayabilirsiniz. Takmayın siz benim yazdıklarımı. Sonuçta hobi olarak bakıyorsak yenseniz ne olur yenilseniz ne olur. Önemli olan keyif aldığınız anlar yaşamak. Benim aktardıklarım daha çok "nasıl galip gelebilirim" veya "başarılı olmak için hangi ekipmanı kullanmalıyım" üzerinden yazılmış aktarımlar. Yazdıklarıma ne doğru diyebilirim ne de yanlış. Hepsi kişisel tecrübe sonucu oluşan şahsi fikirler...

  10. Kontrolsüz güç güç değildir. 

    Söylediğiniz tahta gayet hızlı bir tahta. Titanyum tahta serilerini ilk deneyenlerdenim. Ama hızlarının kontrol edemediğim için uzak durdum. Her oyuncuda etkisi farklı olabilir ama oyuna hükmetmeyi zorlaştıran her tahta için oyuncunun çok ciddi antrenman yapması gerek. Basit bir tabirle masa tenisini oyun için değil, meslek için yapmalı. ZLC ile karşılaştırmak istersem iki tahtada hızlı tahta sonuçta. Eğer ciddi antrenman yapmıyorsanız bu hızdaki tahtalardan uzak durun. Youtube gibi sitelerde bir çok güzel yorum alabilirsiniz. Tahtalarda kötü değil ama burada sizin tahtanın hakkını verip veremeyeceğiniz kısmı önemli. Hobi için oynuyorsanız ve bir tık ilerisi liglerde oynuyorsanız ama sizin asıl mesleğiniz değilse daha kontrollü tahtalar alın. Ehliyetiniz var diye F1 arabası kullanmanız gerekmez...

    • Beğen 3
  11. Zafer Bayramının önemini anlayacak nesil kalmadı sanırım ki, kimse yorum yapamadı.

    Ülkemizde özgürce nefes almamız için canlarını hiçe sayan, düşünmeden ölüme giden, gazi ya da şehit olan, bu yolda her türlü zorluğa sadece bizlerin geleceği için mermilere karşı kazma kürek tırpanla direnen tüm atalarımızın ayaklarından öperim...

    • Beğen 2
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..