Jump to content
Masatenisi.org Forum

Mertcan ÜREK

Üyeler
  • İçerik sayısı

    296
  • Kayıt Tarihi

  • Son ziyaret

İleti bölümüne Mertcan ÜREK kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Aslında eskiden kullandığım bir tahtanın bu masa başı için önerilen tahtalara benzeyip benzemediğini merak ediyorum. Çok hoşuma gitmişti o tahta. Sapı sorunluydu sadece. Nittaku Sanalion S. Eğer benziyorsa gene bundan alacağım flared olanından.

    Hoşunuza gittiyse onu alın ve kullanın kesinlikle. :( İnsan sevmediği ekipmana çok takıyor, her hatayı rakette arıyor. Sevmeniz önemli.

     

    Tahtayı denemedim ama forumda kullanan bir kaç kişi vardı. Arama yaparsanız yorumlarını bulabilirsiniz. Okuduğum kadarı ile masa başında iyi olduğunu söylüyorlar.

  2. http://www.masatenis...uygun-tahtalar/

     

    Konuda da bahsedilmiş. Ama masa başı oyunlarda kullanılan tahtaların genel yapısını incelediğimizde ince titreşimli ve 5 kat ağaç olduklarını görebiliyoruz. Avalox p500, Stiga All Classic, Stiga Offensive Classic, Xiom Fuga, Butterfly Kong Linghui(5 kat ağaç olan tahtası), Yasaka Gatien Extra benim deneğim ve masa başında beğendiğim tahtalar. Genel hatlarıyla çok benzerler. Tabi üzerine kullanacağınız lastik tipleriylede çok alakalıdır bu tahtaların tepkileri.

     

    Ama şunuda unutmamak lazım ki bitirici vuruşlarda topun etkisini ve netliğini veren tahta değil bizim elimizdir(Vücudumuzdur.). Düzgün bir teknikle cd ile bile net vuruşlar yapılabilir. Waldner bir videosunda kanıtlanmıştı bunu. :(

     

    İyi günler.

    • Beğen 2
  3. http://www.masatenisi.org/forums/topic/6386-yeni-bathlayan-ve-gelithmekte-olan-oyuncular-icin-uygun-tahtalar/

     

    Gelişme göstermek adına doğru tahta seçimi yaptığınızı düşünüyorum. Linkteki konu bu konuda oldukça bilgilendirici. İçerisinde abilerimizin söylediği üzere all ya da all+ sınıfında; sapını, rengini beğendiniz her tahtayı kullanabilirsiniz.

     

    Stiga Allround Classic ismi gibi klasikleşmiş, kalitesini kanıtlamış bir tahta. Bana göre masa başında ve orta mesafelerde çok tatlı bir hissi var. Kesinlikle tavsiye ederim. Elinizi düzeltir ve hatalarınıza daha az tepki verir. Top yüzdeniz artar. Dolayısı ile daha da fazla keyif aldırır. Raket topu kendi atmadığı için siz hızlanır ve gelişirsiniz. Bu tip tahtaların(all,all+) oyunuma olan pozitif etkisi tecrübemle sabittir.

     

    Sadece gelişme aşamasında değil, aynı zamanda ömürlük kullanılabilecek bir tahtadır.

     

    Andro tahtalar kafa yapısı, top hissi ve sap açısından farklılar gözlemlerime göre. Şu an kullanmakta olan arkadaşlar daha iyi yorum yapacaklardır elbette.

     

    İyi günler.

  4. Bence form doldurtmak kolay. Sorular da basit. Bundan once hangi ekipmanlari kullandiniz? Bu ekipmann nesi guzeldi nesi kötüydü? Bitti gitti.

    ForehN spin yapiyorum dense ne anlayqcagiz ki? Ne kadar hizli yapiyor ne kadar sıklıkla yapiyor ne kadar fircaliyor ne kadar vuruyor bilmek imkansiz.

    Ama daha once kullabdigi ekipmani biliyorsak ona gore bir tavsiye verebiliriz.

     

     

    Adam kendi stilini vs anlatamiyorsa yapacak cok sey yok. Standart bir cevap olustururuz linklerinii nereden ne kadara nasil alabileceklerini yazariz olur biter.

     

    Ozan abi adam oyun tarzını biliyor ve anlatamıyorsa; en azından sabit bir yazı-konu vs. hazırlar, fırçalayarak spin atmak nedir, tokatlayarak atmak nedir,.. vb. konuları anlatır videolarla gösterebiliriz. İnsanlar bunları öğrenmiş de olur.

     

    Adam sana "3 senedir filanca yerde, haftada 3 gün, 2 saat antreman yapıyorum. Şu yaştayım, Şu boy ve şu kilodayım. Uzaktan oynuyorum, tokatlayarak spin yapmayı ve atış açısı geniş lastikleri seviyorum. Masada top tutmak istiyorum. Bhde genelde aktif blok, nadiren agresif spin yapıyorum. Oyun olarak da çok agresif değilim. Yani yüksek yüzdeyle oynayabileceğim bir raket yapmak istiyorum. Tahta ve lastikler önerir misiniz?" dese daha basit ve doğru öneri yapmaz mısın?

  5. ...

    Ve kendimce bir sorun daha buldum. Ben bana verilen ekipman tavsiyelerinde sadece bir tahta-lastik ismi söylenmesinden de rahatsız oluyorum. Örneğin ben oyun tarzımı söyleyip, tbs tahta önerildiğinde; Neden tbs diyorum kendimce. Şu şu sebepten dolayı tbs al diyen forumdaşlara ise hayranlık duyuyorum. :alkis:

    ...

     

     

     

    Asil sorun o tavsiyeyi kim verecek?

    Cunku herkesin gordugu gibi bir hafta once ilk ekipmanini almak icin soru soran bir uye ertesi hafta başkasına tavsiye veriyor.

    Tavsiye isteyen de kimin ne oldugunu bilmediginden kafasi karisiyor. Ustelik tavsiye edilen tahna veyqlastigin neden tavsiye edildigi de aciklanmiyor. "en iyisi bu" vs deniyor ama kime gore neye gire belli degil. Asil sorun bu bence..

    Katılıyorum Ozan abi sana. Zaten ben bunu da söyledim önceden.

     

    Ongu nun dediği de bu zaten...kolay olan bir format hazırlamak için bir yerden başlayalım diyor..Malzeme konusunda bilgi birikimi olan 3-5 arkadaş var . Bir sorudan başlayıp bir kalıp yakalıyabiliriz.. En azından daha kolay anlaşılabilir bir görüntü formatı yakalıyabiliriz...

    O tavsiyeyi verecekler kendini belli ediyor zaten...malzeme konusunda yapılan bazı aldatıcı kötü yorumlarda mod. arkadaşlar silebilir..

     

    Asıl sorun bu ise...sorunlu olan konulara değinmekte yarar var...Yazalım ki, problemli kısımları hep birlikte çözmeye çalışalım..

     

    ktm

  6. Nasılı da bizler fikirlerimizi paylaşarak oluşturmaya çalışacağız...

    Yazarak derde deva olacağız..Salt düşünerek değil..

     

    ktm

    Katılıyorum Selim abi.

     

    Ve kendimce bir sorun daha buldum. Ben bana verilen ekipman tavsiyelerinde sadece bir tahta-lastik ismi söylenmesinden de rahatsız oluyorum. Örneğin ben oyun tarzımı söyleyip, tbs tahta önerildiğinde; Neden tbs diyorum kendimce. Şu şu sebepten dolayı tbs al diyen forumdaşlara ise hayranlık duyuyorum. :alkis:

    Merhaba

    Sorular bölümünde ne olmalı ?..Bir çalıştırıcı olarak başvuru formumuzda oluşturduğum 35 sorunun içinden genel olması adına bunları paylaşmak istedim.

    Sevgi selamlar

     

    SORULAR

    • Yaş, boy, kilo ve cinsiyet ile öğrenim seviyesi (okul)

    • Masatenisine başlama yaşı, süresi ve yeri ( Kulüp, spor okulu, özel ders , Hobi)

    • Ekipmanı (RAKET) kimin tarafından verildi .(Kişisel, Okul, Kulüp).Tahta ve lastik tanımı

    • Bulunduğu kategori. HOBİ, AMATÖR,ÖĞRENCİ (Spor okulu), LİSANSLI ( Kulüp)

    • Masatenisi öğrenimi için ayırdığı zaman.

    • Masatenisi dışında hangi spor branşlarını yapmakta..

    Teşekkürler Aydın abi. Sizin önerileriniz çok değerli oldu. Sizin gibi bir kaç katılımcı ve üretici arkadaşımızla birlikte, Selim abinin çok güzel belirttiği o kalıp soruları oluşturmayı amaçlıyorum. Siz konu ismini doğru bulmamışsınız ve cidden eksik bir isim olmuş. Ama isimlere takılı kalmamak en iyisi diye düşünüyorum.

     

    Mertcan arkadaşımızında zaten istediği bu...Hazır bir ekipman tablosu yaratacak arkadaşların katılımı..Beğenilir beğenilmez diye düşünmeyin yazılan tek bir kelimesi bile değerini bulabilir.

    Ekipman konusunda yorum yapan arkadaşların yorumlarını yaparken kullandıkları bilgileri (soru tekniklerini) ni sabit bir kalıp halinde hazırlamaları..Bizlerden istenen bu..

     

    ktm

    Sadece :alkis: :alkis:

     

    Mertcan arkadaşımız ve/veya diğer istekli ve araştırmacı arkadaşlar önerilerine uygun bir form örneği oluştursalar hem üzerinden tartışması daha kolay olur hem de uygulanabilirliğini daha kolay tartabiliriz.

     

    Güven abi bunu bende yapabilirim. Ama gerek yaşım(Tecrübem), gerekse bilgimin o kadar yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çok büyük eksikler bırakabilirim bu örneği hazırlarken. Tecrübeli, bilgili üstadlarımız ve forumdaşlarımız; bize Aydın Abi gibi fikrini beyan eder ve şu soru uygun olur derse. Ve bu sorular yine bizler tarafından beğenilir ve mantıklı bulunursa kalıp sorular oluşturabiliriz. Sonrada soruların uygulanabilirliğini tartabiliriz.

     

    Mertcan

  7. Ekipman problemin ucundan yakalamışsın....Haliyle malzeme seçebilmek için oyuncular foruma danışmak zorunda kalıyorlar..

    Hocalada haklı mu kadar yoğun ekipmanın (art niyetli hocalarımızın elinde bulunan malzemeyi sırf satmak için önermeleri) bulunduğu bir ortamada malzeme önerisinde bulunmak gerçekten çok zor..

    Tek çaremiz forumdaki öneri kısmını iyileştirmek..

     

    ktm

    :alkis: Tamamen katılıyorum Selim abi...

     

    Bu düşünce forumdaki kirliliği önliyebilir gibime geliyor.Denemekten zarar çıkmaz

    Konu hakkında ne kadar çok fikir beyan edilirse, o kadar iyi bir sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum. Fikriniz için Teşekkürler...

  8. Bence çok yararlı bir fikir. Diğer bazı güzel fikirlerin önünü de açar diye düşünüyorum. Öğretici ve belirli standartların oluşmasına ön ayak olucu bir çalışma olur hayata geçirilebilirse.

    Teşekkürler Güven abi. Beraberce hayata geçirebiliriz ancak.

     

    forma gerek yok bence. forum zaten bu imkanı vermiyor. farklı bir platformda düzenlesek bile üyelerin o formu buraya aktarması sıkıntı olur. ekipman tavsiyesi isteyenler kısmına asılı bir konu oluşturup ismini de "tavsiye istemeden önce lütfen okuyunuz" yapıp aşağıdaki 4 soruya yanıt isteyelim yeter.

     

    Kaç yıldır ve ne sıklıkta masa tenisi oynuyorsunuz?

    Düzenli antrenman yapıyormusunuz?

    Oyun Stiliniz Nedir? (klasik defans, modern defans, allround, atak)

    Bir önceki raketiniz neydi? (önceki sorulara bağlı olarak değişim aralığı belirlenebilir)

     

    soru sayısını arttırıp, gereksiz detaylara inmeye gerek yok zira bir insanın oyununu gözlemlemeden dışarıdan ekipman tavsiyesi vermek (masa tenisi ve ekipman bilgisi az olan arkadaşların tavsiyelerini de işin içine katarsak) zaten başlı başına mantık dışı bir olay. ezbere verilen bir ilaç nasıl hastayı ölüme götürürse, ezbere verilen bir tavsiye de kişinin oyununu bozabilir. bu iş, o kişiyi eğiten hocanın görevidir. hoca yoksa ve sırf hobi olarak yapılıyorsa da ancak bu kadar yardımcı olunabilir diye düşünüyorum.

    Teşekkürler Bora Abi. Masa tenisi ve ekipman bilgisi az olan arkadaşların tavsiyeleri konusunda sana katılıyorum. Ama görmeden tavsiye vermek konusunda biraz çelişkilerim var.

     

    Kendi başımdan geçen olay. Masa tenisine ilk başladığımda foruma Tbs almak istediğimi yazdım. Ve bir şekilde en son bundan vazgeçtim. Hocanı dinle dedi herkes. Hocamın bana aldırdığı ilk raket, Carbo 7.6 ve Magna max. lastikler. Yani her hoca doğru lastik tavsiyesi yapacak diye bir şey yok.

     

    Peki ekipman bilgisi olmayan, bir hocaya sahip olan adam; doğal olarak, gelip foruma yazmasın mı ne alayım diye?

     

    Bu konu üstüne düşünürsek, insanların yaralarına tam olarak merhem olamayabiliriz. Ama en azından acılarını çokça hafifletebiliriz. Tam ve net sorularla; Bir oyuncuyu %65-70 çözümleyebileceğimizi düşünüyorum.

  9. Genç olmak iyi bir şey hareketli bir şey dedikleri şey bu demek...Baksanıza çekinmeden doğru bildiğini yada olabilir dediklerini çatur çutur yazıyor..Helal sana Mertcan..

    Bizim gibi 40 saat düşünüp oramızı buramızı kaşıyıp sonrada yazsam mı yazmasammı diye debelenip durmuyorlar..

    Forumun ilk 5 i karşıdan durup bizlere bakıyor..Nasıl oldu bilmiyorum ama top sizlerin önüne düştü...Bende (gözlerimle) gördüm kısacası şahidim yani..

    Buyurun beyler fırsat ayağınıza kadar geldi...Değerlendirin artık

     

    seviyorum bu GÖZLERİMLE GÖRDÜMÜ...

     

    ktm

    :( Selim Abi doğru bildiklerimi düzgün bir üslupla söylemek; her zaman, her kulvarda ve ortamda yapmak istediğim şeydir. Bir yanlış yaparsak, tecrübeli büyüklerimizin ikazı ile düzeltiriz. En azından benim görüşüm; tartışmadan, konuşmadan, yanlış yapmadan bir yere varılamaz.

     

    Bu arada Bora abi seni yukarda yazmayı unutmuşum, seninde görüşlerini beklemekteyim. :(

  10. selim hocam, yukarıdaki yazıya istinaden, form doldurmadan konu açamazsak ne yaparız :whistle:

    Turushan abi sonuçta ekipman tavsiyesi forumuna, bir tavsiye almak için yazıyoruz. Oyun stilimiz belli, sevdiğimiz tarz lastikler belli. Bunun için çok basit (masaya yakınlık, lastik sertliği,.. vb.) 10 kadar soruya yanıt vermek yeterli olacak. Ki senin benim gibi tarzı zevki belirli oyuncular bu formu 2 dk. da doldurabilir.

     

    Mantıken düşündüğümüzde ekipman tavsiyesi isteyen arkadaşlar, cevaplarını 6-7 mesaj sonunda alabiliyorlar. Buda yaklaşık 10 saate tekabül eder. Yani 2 dk kaybedip 7-8 saat önce cevap almak böylece mümkün olacak.

     

    Bizim açımızdan da, mesajda 5 dk oyun stilimizi yazmak yerine bu formu 2 dkda doldurabileceğiz.

     

    Selim abi ve Turushan abi desteğiniz için teşekkürler. :(

     

    Ertan, Saadettin, Ozan, Emre ve Çağan abi sizlerinde görüşlerinizi özellikle bekliyorum.

    Teşekkürler :(

     

    Mertcan

  11. Dün akşam konuyu ilk gördüğümde bende yazıma bu yazdığınız ilk cümlenizle başlıyacaktım..Yarın yazarım diye düşünmüştüm ama bana yazmak kısmet olmadı..

    Verdiğiniz örnekde yazıya tam oturmuş....

    Eh artık bu yazınızdan sonra konuyu açan düşünsün artık neye karar vereceğini..

     

     

    ktm

    Bir genç olarak, yorum yapmayı siz ve diğer büyüklerimden öğreniyorum Selim abi. Hatamız kusrumuz varsa maruz görüle.

     

    Siz büyüklerimiz bu tip sorulara aynı cevapları hergün vermekten sıkılmış ve yorulmuşsunuzdur diye ben yazayım dedim. Ben okurken yorulmuştumda :lol:

     

    Mertcan

  12. mertcan konuyu açtığın için eline sağlık,

     

     

    yeni başlayanlar için ok, ancak tecrübeli arkadaşların isteyeceği tavsiyede ne olacak, her tavsiyede form doldurmak gibi bir durum ortaya çıkmaz mı?

    Teşekkürler Turushan abi,

     

    Ben öyle genel bir fikir attım abi ortaya. Toplu halde, konuşarak en güzel ve mantıklısını oluşturabiliriz. Ki Selim Abi'nin önerisi mantıklı. Yeni önerilerle daha da geliştirebiliriz bu fikri.

     

    Sonuçta bir öneri yaptım sadece. Ertan Abi ve diğer yöneticiler de mantıklı bulurlarsa, bu fikri geliştirebilecek bir çok arkadaş ve abimiz forumda mevcut...

  13. Forumda sürekli lastik-tahta tavsiyesi isteniyor. Biz ise sürekli o insanlara oyun tarzını vb. soruyoruz. Forumda bu durum sıkıcı bir hal almaya başladı çoğunlukla. Bu durumu biraz daha düzeltebileceğine inandığım bir projeyi görüşünüze sunuyorum.

     

    Görmek kadar iyi bir yöntem olmasa da, bir form oluşturalım. Bu formda oyun stili ile ilgili 20 kadar soru koyup; formu dolduran kişinin oyun tarzı, temel tekniği ve zevkleri ile ilgili biraz bilgi sahibi olalım. Böylece biz kişiye 10 kere nasıl oynuyorsun demeden, mantıklı tavsiyelerde bulunabilelim.

     

    Forumda "Ekipman Tavsiyesi" forumunda konu açabilmek için bu formu doldurmak zorunlu olsun. Sonuçta tavsiye isteyen kişinin bu bilgileri bize vermesi gerekir ki bir cevap alabilsin.

     

    Fikir olumlu karşılanırsa beraber bir form hazırlama işlemine başlarız.

     

    Selamlar

    Mertcan

  14. Her tahta ile her lastiği kullanabilirsiniz. Bu insandan insana değişen bir durumdur. Örneğin bir çok insanın çok sevdiği lastik serisi vega'yı ben sevmedim. Sebebi benim oyun tarzıma ve temel tekniğime aykırı bir yapıda olması. Ama orta mesafeden süngerden spin çeken bir arkadaşımda bu lastiği çok seviyor. Yani oyun tarzına ve temel tekniğine uygun bir lastikle, tahtayı birleştirmen yeterli.

     

    Ve unutmamak lazım: Jo See Hyuk, defans tahtasının üzerinde Tenergy 64'le oynuyor.

     

    Sorduğun lastiklerin farklı artıları ve eksileri var. Sen oyun stilini bize biraz anlatırsan.

     

    Uzakta mı oynarsın yoksa masa başında mı?

    Spin mi çekersin, blok mu koyarsın yoksa drive oyunu mu oynarsın?

    Oyun stratejin nedir?

    Spini tokatlayarak mı çekersin yoksa fırçalayarak mı?

    Hangi yumuşaklıkta lasik seversin?

    Atış açısı yüksek mi yoksa alçak mı seversin?

    ...

     

    Bu sorulara cevap verirsen bir şeyler söyleme şansımız olabilir.

     

    Selamlar

    Mertcan

  15. Teker teker alındığı için göze tam olarak batmıyor ama alırken yinede cepleri acıtıyor, hesap toplanınca yüklü olduğu ortaya çıkıyor. Asgari ücretin 600 küsür tl de seyrettiği bir ülkede masraf ciddi boyutlarda görünüyor.

     

    ktm

    Asgari ücret alan bir ailenin yıllık gelirinin % 25'ine tekabül ediyor ki, bu durumda sporcu sayısının azlığının sebebini aramama hiç mi hiç gerek kalmadı. Umarım işler yoluna kısa vakitte girer, yoksa bu ülke de bırak spor yapmayı insanlar açlıktan ölecekler...

     

    Konuyu biraz dağıttık galiba, ama duramadım işte...

    Kusrumuz varsa affola...

    Selamlar

     

    Mertcan

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..