Jump to content
Masatenisi.org Forum

folgun

Üyeler
  • İçerik sayısı

    22
  • Kayıt Tarihi

  • Son ziyaret

İleti bölümüne folgun kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. eski tarz geleneksel oyun oynuyorsunuz düz oyuncusunuz temiz bir oyunu seviyorsunuz eğer fx den son derece memnunsanız devam edin (tekrar istanbulu keşfetmeye gerek yok )farklı marka isterseniz :yapacağınız ekipman avrupa tarzı dediğimiz bir ekipman olmalı nimbus olabilir donic desto f3 olabilir bigslam olabilir jo silver olabilir andro impulse olabilir çok ama çok fazla ekipman var ve insanın kafasının karışmaması mümkün değil eğer bunların temposu düşük geliyorsa size (sanmıyorum ama)rasant olabilir spin değeri yüksek olan lastiklerden kaçınmalısınız... aslında oyununuzu görmek lazım kesinlikle şimdiden reçete gibi yazıyoruz ama görerek teşhis etmek önemli profesyonelliğne inandığınız birisine oyununuzu gösterin ve tavsiyesini isteyin tahta olarak yeni bir marka isterseniz bakın yeni oynadım güzel bir orta saha tahtası xiom hayabusa zi var. xiom iyi iş çıkarmış bu tahtada.... sayın remzi bey ve enerji05 bey ve ben çok farklı şeyler düşünmüyoruz( benim tavsiyem bildiğim lastikler hakkında) mesela enerji 05 demişki 5-6 yıl değiştimeden fx kullandıysanız bileğinizde zamanla ona alışıyor yani yeni bir fx bile alsanız değişik hissedeceksiniz sayın remzi beyde lastik kalınlıklarından bahsetmiş oda çok doğru bir teşhis bence sayın bilal beyde üzerindeki değerlere bakarak lastiği yüzde yüz anlayamassınız demiş e oda doğru tahta tavsiyeleride güzel çünkü butterfly malzeme ile stiga arasında yada öbürüsünde değerler aynı gibi gözüken malzemeler arasında farklar var sadece bir fikir verebilir bence ...özetle :ne alırsanız alın elinize cuk diye oturmayacak işin mutfağında biraz çalışmak lazım ayaklarınız hızlı kolunuz biraz yavaş olacak .not: kafanızı biraz dahamı karıştırdım ne :)

    Değerlendirmeleriniz benim için çok faydalı oluyor. Kafayı karıştıracak çok şey var ama dediğiniz gibi profesyonel bir oyuncuya oyunumu gösterip onun üzerine hareket etmek çok daha mantıklı. Biraz kolayına kaçıyoruz asıl olan doğru vuruş ve ayak hareketleri yani çalışmak. Turnuvalarda kesik oynayan, raket tutuşu nizami olmayan arkadaşlara ( küçümsemek amacıyla söylemiyorum) karşı yenilince insan böyle arayışlara giriyor.

     

    Açıklamalarınız için çok teşekkürler. En kısa zamanda Çağfen den Vildan Hoca'nın tavsiyesini almaya gideceğim.

    • Beğen 1
  2. Forgun kardeşim üsteki yazıların hepsini okudum. Seştiğin lastikleri beğenmedim. Sen kaç mm lastiklerle oynadığınıda yazmamışsın. Bir kişi hariç kimse lastik kalınlığından bahsetmemiş. Sayın Enerji05 2.0 bir lastik önermiş. Bu lastin hızı 9 kontrol 8 spini 10 bana göre bu lastikte uygun değil. İlk kullandığın tahtayı değiştirmemelisin ve bu tahtanın üstüne kontrol ve hızı yüksek, spini az olan bir lastik seçmelisin. Bu lasiklerin kalınlıkları 1,5 ile 1,7 arasında olmalı. Bu kombinasyona bilinçli bir antreman programı eklersen oyun seviyeni kısa zamanda yükseltirsin. Kolay gelsin

    Remzi Bey,

    Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.Şu an kullandığım lastiklerin kalınlıkları imzamda yazılı. Sriver Fx ler 1.9 mm diye hatırlıyorum. Xiom Vega Asia ların kalınlıkları 2.0 mm idi. O kadar çok parametre var ki doğru tahta lastik kombinasyonunu düşünmekten kalınlıkları değerlendirmeye gelemedim daha.

  3. madem yapıştırmıyordun neden şimdi de sriver almıyorsun? hala satılıyor...

    Modaya uyduk yeni nesil lastik falan. Daha çok karbon tahta değil de normal ağaç katmanlı tahta ile oynarsam daha kontrollü

    bir oyun olur diye düşünüyordum.Sorduğum kişilerden hiçbiri neden Sriver FX e devam etmiyorsun demedi. Ben de arayış içine girdim.

  4. Kullandığım terimlerde hatalıysam şimdiden kusuruma bakmayın.

     

    Atak oyuncuyum. Şut ağırlıklı masaya yakın, daha az spinli bir oyun oynuyorum. 5-6 sene Stiga WRB super Carbon (Tek katman karbon) tahta üzerinde iki tarafta da Sriver FX lastik kullandım. Şutlarda kontrolde ve kesik toplara topspin çekmede zorlanmıyordum.

    Lastikler eskiyince bir ekipman satan firma tavsiyesi üzerine daha kontrollü bir kombinasyon için (oyun stilimi de kullandığım ekipmanıda söyleyerek) Tibhar Nimbus OFF tahta üzerine her iki tarafa Xiom Vega Asia olan kombinasyonu yaptırdım. Ama hiç alışamadım. Şutlarım hep masa dışına çıkıyor. Kesik toplara attığım top spinlerde filede kalıyor. Kontrol tamamen gitti.

     

    Şimdi eski tahtam Stiga WRB super Carbon üzerine Stiga Boost Tc ile oynuyorum. Yine de kontrol ve kesik toplarda zorlanıyorum. Kombinasyonda mı hatam var yoksa daha fazla mı antreman yapmam gerekiyor. Karbon olmayan bir OFF tahta üzerine lastik önerilerinizi bekliyorum.

     

    Şimdiden Teşekkürler

     

  5. esmtligi.com adresinden Eskişehirdeki amatör masa tenisi faaliyetlerini takip edebilirsiniz. Mehmet Seçkiner Veteranlar için bir dernek faaliyeti yapmayı planlıyor. Kuruluşlar liginin oynandığı Gökmeydan daki Spor salonunu Gençlik Spor il Müdürlüğünden veteranlara açılması için çalışıyor. Bu imkan sağlanırsa düzenli antreman ve turnuva yapma imkanı olacak.

  6. Ağaç yaşken eğilirmiş, e haliyle ne kadar erken, o kadar iyi. Tabii 3 yaşında başlayamayacağına göre 5-6 yaş ideal.

     

    Yeteneğin bu spordaki yerini Tsubasa zaten özetlemiş, pek bir şey eklemeye gerek yok. Ama sizin sorunuza gelecek olursak; benim şahsi kanaatime göre yetenek tabiri genelde oyuncular minikken, yıldızken, gençken kullanılır. Büyükler kategorisine gelmiş bir oyuncu için ''müthiş yetenek'' gibi bir tabir kullanmıyoruz. Yetenek biraz da bu tarz sporlarda gelecek vaad etmeyi simgeliyor. Yeteneğin varsa geleceğin de var ama masa tenisinde yeteneğin rolü bir futbol ya da bir basketbol kadar değil bence. Minikken ya da yıldızken zirve yapmış bir çok oyuncu büyükler kategorisinde bu başarısını devam ettiremiyor mesela. Yani yeteneği çalışma ile beslemezseniz gelebileceğiniz yer bellidir, o eşiği aşamazsınız. Kimse Ma Long'un Zhang Jike'den ya da Timo Boll'den çok daha yetenekli olduğunu iddia edemez , çünkü bunu ölçeceğimiz kriterler ne dünya sıralamasıdır, ne de aralarında oynadıkları maçlardır. Fiziki durumları, yaş, antrenman sistemi , psikoloji, yetenek vb. gibi faktörler birini diğerine üstün kılıyor ama hangi faktör ne denli etkili onu asla bilemeyeceğiz.

     

    Oğlunuz tam yaşında başlamış aslında ama keşke işi bilen uzman ellere teslim etseydiniz. Çünkü hocalar altyapıya oyuncu alırken daha önce eline hiç raket almamış çocukları tercih ediyor. Haliyle onlara doğru hareketi öğretmek daha kolay oluyor. Sizin oğlunuz ise sizden ya da çevresinden gördüğü hareketleri taklit ederek oynuyor ve haliyle tekniği yanlış oturuyor. Şimdi eminim ki eline hiç raket almamış bir çocuk doğru hareketleri sizin oğlunuzdan daha kısa zamanda kavrayacak, bakın size başka bir kriter daha :( Ama bu değil ki çocuğunuz için geç kalınmış, boşa zaman harcanmış. Aksine zararın neresinden dönerseniz kardır. Madem bu spora yönlendirmek istiyorsunuz, bu işi bilen ellere teslim edin derim ben.

     

    Oğlumun beden eğitimi öğretmeni aynı zamanda masa tenisi oyuncusu Esk. Çağfen Koleji'nden yetişme şimdi de Beden eğitimi ve masa tenisi öğretmeni olarak görev yapıyor. Okulda masa tenisini haftada 2 saat çalışıyorlar bende evde bu saati arttırmaya çalışıyorum acaba hata mı yapıyorum. Bende ilk ve orta okul yıllarında 3-4 sene klüpte oynadım sonra bıraktım. Son 6-7 yıldır tekrar oynuyorum.

  7. Çocuklar için masa tenisine başlama yaşı var mı? Yeteneği az olan bir oyuncu yeteneği daha fazla olan bir oyuncudan daha fazla antreman yapıp daha üst seviyeye gelebilir mi? Yoksa boşa zaman harcamış mı olur? Açıkcası benim 8 yaşında bir oğlum var okulda 1.sınıfta başladı masa tenisine devam ediyor. Eve de masa aldık. 2 senedir oynuyor fakat vuruşları hala düzgün değil? Önceleri topu 4-5 defa karşılayabiliyordu şimdi 25-30 fakat fh kol hareketi hala pek düzgün değil? bu normal mi? Çalıştıkça düzelir mi?

  8. Merhaba

     

    Şu an Stiga WRB carbon tahta üzerinde Sriver Fx her iki tarafta bir raketim var.

    Lastikleri kullanalı 4-5 sene oldu bu tahta üzerine lastik tavsiyesi veya oyun stilime uygun kombinasyon tavsiyesi bekliyorum.

     

    Hücum ağırlıklı forehand backhand oynuyorum etkili olmasa da spin çekiyorum daha çok düz top oynuyorum. Defans özelliğim zayıf.Kesik toplarda kontrolüm zayıf. Birde yüksek toplara attığım şutlar çok sık dışarı çıkıyor.Bloklarım iyi sayılır.

     

    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

  9. Merhaba arkadaşlar,

     

    Eskişehirdeki masa tenisine gönül vermiş arkadaşlara sesleniyorum.

     

    Anadolu Üniversitesi ve Çağfen Koleji Bayan takımları Türkiye Masa Tenisi Süper Liginde Eskişehir i temsil ediyor,

    Tepebaşı Belediyesi Erkek takımı Türkiye Masa Tenisi 1.Ligine yükseldi. Gençlik ve spor İl Müdürlüğünde görev yapan Süper Lig oyuncusu Masa tenisi hocalarımız var .

     

    Bütün bunlara rağmen Eskişehirde düzenli gidip masa tenisi oynayabileceğimiz bir salon yok. Varsa da benim bilgim yok.

     

    Ben her sene Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kuruluşlararası Masa Tenisi Şampiyonasına Hava İkmal takımı oyuncusu olarak katılıyorum. Masa tenisi oynama fırsatını yılda bir kere buluyorum.

     

    Eskişehirde üye olup gidilecek düzenli çalışma olanağı sağlayan yer var mı?

     

    Cevaplarınızı bekliyorum.

     

    Fevzi OLGUN

  10. Fevzi abi biz ogunun spor salonunda çalışıyoruz (meşelikte) tugay var tanırsın mutlaka.idman için sorun olcağını zannetmiyorum ama zaman baya bi kısıtlı hoca bu konuda ne der onuda bilmiyorum salı perşeembe ve cumartesileri oynuyoruz. ben bugün hocaya sorayım sana mesaj atarım perşembe günü ulaşırım sana mutlaka. görüşmek dileğiyle.....

    cevabını aldım teşekkür ederim ilgilendiğin için.

  11. Bu seneki ünvler arası maçlara kimler geliyor? İddialı olan varmı? Güzel bir ortam düşünüyorum inş öle olur.Sizlerden katılacak varsa buluşalım tanışalım...Görüşmek dileğiyle...

    Velihan merhaba

    Eskişehirdesiniz sanırım Osmangazi üniversitesi turnuvaya katılacak mı. oyuncular kim? Meşelik kampüsünde çalışmak için salon var mı? Osmangazi Üniversitesi mezunu olarak ben de eğer çalışma yapılıyor ise katılabilir miyim? Şu sıralar antremana ihtiyacım var.

     

    Yaşım 32 profesyonel olmasamda biraz oynuyorum.

     

    Stiga WRB PETER Super Carbon

    Sriver FX FH BH kullandığım raket

     

    Fevzi Olgun

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..