Jump to content
Masatenisi.org Forum

Dandoy


guvenozbayrak

Recommended Posts

Arkadaşlar, bir kaç ay öncesine dek dandoy sitesinden sorunsuz sayılabilecek şekilde alışveriş ediyordum. Ama kısa süre arayla iki olay yaşayınca sizi bilgilendirmek gereği duydum.

 

İlk olayda belki dandoy'un sorumluluğu yoktur. Sonuçta siparişimi kargoya verdiler ve Türkiye'ye geldi. İnternetten izlediğim kadarıyla bana ulaşmadan geri gönderildi. Ptt'nin ilgili bölümünü arayıp nedenini sordum, tatmin olmadım bizzat yerine gidip bir daha sorguladım hatta dilekçe yazıp İstanbul'daki Ptt merkezine yolladım. Verilen yanıt hep aynı olunca inandım. Ptt, kargonun üzerinde ismimin yazmaması nedeniyle iade edildiği yanıtını verdi. Dandoy'a e-posta attım. Elimize geçince yeniden göndeririz dediler. Sonra aralıklı olarak iki kez daha sordum. Elimize geçmedi dediler, ben de durumu sineye çektim. Eğer ismimi yazmayı unuttularsa yine sorumlulukları var demektir. Daha sonra iki sipariş daha verdim, onlar ptt dağıtıcılarından kaynaklanan ufak tefek sorunlar dışında elime sorunsuz geçti.

 

Yeni meydana gelen son olayda ise belki ptt dışında bir dağıtıcıya verirler umuduyla daha pahalı ve hızlı olan taksi posta seçeneğini seçtim. Bu kez de bir ayı aşkın süredir kargoya verilmesini bekliyorum. Doğal olarak yavaş yavaş sinirlerim bozuldu. Hesabıma girip kontrol ettiğimde hala "processing" (işlem sürüyor)aşamasında görünüyor. Attığım postalara yanıt atmadılar. Ben de siparişi gözden çıkarıp "testimonials" (referans-tavsiye) bölümüne aşağıdaki yazıyı gönderdim:

It has been a month since I gave my order. But it has not been dispatched yet. When I check my order seems still in process. Although I have sent mails twice asking if there is a problem, they did not bothered answering. So I guess I'm finished with dandoy.

Doğal olarak yayınlamadılar! Ama şu şekilde bir e-posta geldi:

 

Hello Romain,

 

Dear Güven Ozbayrak

 

Our customer service, Romain Dandoy, will answer your comments (mail) first thing in the morning.

 

Romain, please take care of this order. I don't know exactly what happened with the communication between you and our customer, but it seems that you can not receive each other's mail.

Please inform our customer also by using the Order websystem about the status of his order.

 

Best regards,

Paul

Webmaster

 

p.s. comments of our customer

<< It has been a month since I gave my order. But it has not been dispatched yet. When I check my order seems still in process. Although I have sent mails twice asking if there is a problem, they did not bothered answering. So I guess I'm finished with dandoy. >>

 

Yani ilk iş benim siparişimin son durumunu bana bildiren bir posta atacaklardı. İki gündür de onu bekliyorum. Ama ses seda yok. Belki benim şanssızlığımdır. Ama presports, iruiru, cole'dan hatta bir arkadaşın tavsiyesi ile adını unuttuğum bir uzakdoğu firmasından alışveriş yapmama karşın hiçbiri beni böyle sorunlarla uğraştırmadılar. O yüzden iki tane karar verdim: Birincisi, dandoy ile bir daha kesinlikle alışveriş yapmayacağım. İkincisi ptt kargo ile çalışan hiçbir yurtdışı firmadan alışveriş yapmayacağım. Örneğin oneofakindtrading diye bir site var. Forumu çok güzel. Ama oradan yaptığım alışverişte kargomu ptt dağıtıcısı mektup atar gibi posta kutuma sıkıştırmış. Bu yüzden bu oradan ilk ve son alışverişim oldu. Presports mng kargo ile çalışıyor. Oradan yaptığım bir alışveriş araya giren haftasonu dahil toplam 5 günde elime geçti.

 

Neyse giden gitti, deneyimlerimi paylaşayım istedim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sanırım presports dışında hepsi PTT ile paketi size ulaştırıyor.

 

iruiru APS ile gönderir. Onlarda EMS (Express mail service) olarak geçer. Kapınıza PTT getirir.

Tim normal posta yolu ile gönderir. Airmail. Kapınıza PTT getirir.

Dandoy normal posta yolu ile gönderir. Registered Airmail. Registered olduğu için bir nebze daha güvenli. Kapınıza PTT getirir.

Cole posta yolu ile gönderir. Airmail. Kapınıza PTT getirir.

One of a kind trading posta yolu ile gönderir. Airmail. Kapınıza PTT getirir.

I love pingpong webhop posta yolu ile gönderir. Registered Airmail. Registered olduğu için bir nebze daha güvenli. Kapınıza PTT getirir.

ttrubberman posta yolu ile gönderir. Registered Airmail. Registered olduğu için bir nebze daha güvenli. Kapınıza PTT getirir.

 

Bunlara aklıma gelenler.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Evet Güven Hocam 5-6 ay önce benim yaşadığım problemin aynısını yaşamışsınız. Öncelikle geçmiş olsun. Dandoya verdiğim 2 farklı siparişte 2 farklı sorun yaşadım. Birincisinde 6 adet lastik sipariş etmeme rağmen 5 adet geldi. İkinci olayda da sipariş ettiğim 2 adet lastik elime hiç ulaşmadı, PTT kargo ile görüştüğümde adresteki bir karışıklıktan dolayı siparişin belçikaya geri gönderildiği söylendi. Dandoy'a en az 30 kez mail göndermeme rağmen hiç bir cevap alamadım. Sonunda pes ettim ve Dandoya bir daha sipariş vermeme kararı aldım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Şubat 2009'da Presports'tan yaptığım alışverişte dağıtıcı PTT'ydi ve Ankara Posta İşlem Merkezine gidip sempatik kanal kullanarak aldım. Paket son dağıtıcı ile birlikte 3 gündür ortalıkta onunla geziyormuş. Dandoy'dan bu sene içerisinde ayakkabı ve kombi raket siparişlerim vardı ayrı siparişler olarak. Her ikisi de sorunsuz olarak geldi. Biraz da şans galiba yaşananlar. Ancak Presports'un yaptığı ambalaj daha profesyoneldi ve izlem numarası da vermişlerdi. Kendi deneyimimi aktarmak istedim. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar hem sitemizin sponsoru hemde bir sorun yaşandığında bilgi alabileceğiniz Tim'in sitesi var. İlla yurtdışından malzeme alacağım diyorsanız fiyatlarıda bu kadar makulken neden Dandoy'u tercih ediyorsunuz?! Madem yurtiçindeki satıcı arkadaşları kullanmayıp hergün posta yolu gözleyeceksiniz o zaman alın Tim'den rahat edin. En azından bir muhatabınız olsun...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar hem sitemizin sponsoru hemde bir sorun yaşandığında bilgi alabileceğiniz Tim'in sitesi var. İlla yurtdışından malzeme alacağım diyorsanız fiyatlarıda bu kadar makulken neden Dandoy'u tercih ediyorsunuz?! Madem yurtiçindeki satıcı arkadaşları kullanmayıp hergün posta yolu gözleyeceksiniz o zaman alın Tim'den rahat edin. En azından bir muhatabınız olsun...

 

Saadettin abi sen galiba forumu uzun süredir takip etmiyorsun :gulumse: Tim'le sorun yaşayanlar Dandoy ile yaşayanlara göre daha fazla..Ayrıca Tim'in fiyatları Dandoy ile çok yakın ama çoğu üründe Dandoy açık ara önde..En azından site güncel..Ben şahsen Dandoy'dan çok memnunum..Gerek fiyat,gerek teslimat olarak uzunca süre daha alışveriş yapacağım bir site Dandoy..Yaşanan problemleri talihsizlik olarak görüyorum ve tek suçun Dandoy'da olduğuna inanmıyorum..Teslimatta yaşanan sıkıntıların büyük kısmı bizim postacılarımıza ,kısacası Ptt ye ait bence..Adam pakedi,üzerine kullanıcının yazdığı adresi yapıştırıp yolluyor..Bundan sonrasının onları pek ilgilendirdiğini sanmıyorum..Sonuçta ortada bir sorumsuzluk varsa dediğim gibi en son suçlanacak taraf Dandoy'dur..

 

Muhammet senin soruna gelince; Presports ve Eacheng gerek çin lastikleri,tahtaları gerekse tekstil ürünleri konusunda en uygun siteler diyebilirim..Ayrıca Ttnpp de fiyat olarak en uygun sitelerden..Gerek avrupa lastikleri gerek çin lastikleri oldukça uygun fiyata satılıyor..Ayrıca çok top almak için en uygun sitelerin başında geliyor..Kargo ücreti en uygun site ayrıca..Onun dışında Dandoy avrupa-japon lastikleri için en uygun site..Tahtaların bir çoğuda inanılmaz uygun fiyatlara satılıyor..Tim'de Dandoy'un hemen arkasında geliyor diyebilirim..Benim tecrübelerime göre durum böyle..Daha ayrıntılı yazanlar çıkacaktır eminim..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Doğru Çağan.. Yurtdışı siteleri pek takip etmiyorum. Genelde yurdum insanını kullanıyorum ki; hem malzemeyi gidip birebir seçerek kendi kriterlerime göre alabileyim (iki aynı tahta arasında ne kadar fark olduğunu sende gözlerinle gördün) hemde bir sorun olduğunda muhatap bulabileyim. Mesela bir ara benim almış olduğum Stiga Hybrid Wood tahtanın üretim hatası sonucu üst katmanı kalkmıştı ve sağolsun bu malzemeyi satan Şükrü soru bile sormadan koşulsuz geri alıp yenisini verdi. Şimdi böyle insanlar ülkemizde ekmek yemeye çalışırken neden ben ekmeği başka mahalleye yollayayım?... Tabii dışarıdan malzeme alan arkadaşlara da katılmıyor değilim. Bazı malzemeler fiyat olarak ülkemizde çok yüksek ama yakın fiyatta olanlar var ise de birkaç lira fazla verip buradan almak en iyisi. En azından bir muhatabınız oluyor karşınızda... Ben yurtdışından alışveriş yapmıyor muyum peki? Yapmaz olur muyum.. Devamlı hemde.. Ancak bu malzemeleri, burada satan firma bulamadığım anda merak edip araştırıp aldığım malzemeler. (Mesela Nittaku Tenaly tahta gibi...) Benim birinci hedefim her zaman yurtiçindeki fiyatlar çok fahiş değilse ülkemdeki satıcıdan satın almak, ancak ve ancak bulamadıklarımı dışarıdan getirtmek.. Bu sebeple Tim'de o kadar sorun olduğunu düşünmüyordum. En azından birkaç sefer sorun olduğunda sorunlu malzemeleri tekrar yolladığını ve durumu düzelttiğini yazılanlardan hatırlıyorum. Ama Dandoy'la ilgili böyle bir jest yazısı yorum okumadım bizim sitede... Var mı?? (Varsa da ben görmedim ama genel olarak Tim daha sorun giderici ve gerekirse kendi cebinden karşılıyor mağduriyetleri..)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tim'le yaşanan sorunları hallediyoruz bir şekilde. Halledilmemişi kalmadı sanırım. Dandoy'da sonuçsuz kalan problemli alışverişler mevcut. Ben kendim hiçbirinden sorun yaşamadım daha (maşallah diyelim) fakat dandoy'un yabancı forumlarda da bir dolu şikayetçi müşterisi var. Bunun ötesinde Tim'in çoğu üründe fiyatları halen önde. 100 Euro altında Dandoyun kargo avantajı mevcut.

 

 

Dandoy Tim

Timo Boll Spirit 65,09 61,98

Tenergy 05 35,25 33,06

Andro Hexer 34,63 30,58

Sriver FX 21,91 21,49

Yasaka Mark V 20,58 19,01

Primorac OFF- 26,3 24,79

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Dandoy'a bir keresinde mail atmıştım..Ellerindeki Primorac Off- nin Çin yapımı mı yoksa Japon yapımı mı olduğu ile ilgili..Anında cevap gelmişti..3-4 mail sürmüştü yazışmamız..Hatta yakın zamanda deneme amaçlı bir mail daha atmak istiyorum..Bakalım bu sefer de cevap verecek mi :gulumse:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar geçen dandoy'a yazıp paramı geri istediğimde bana yanıt atmışlardı. Ama kredi kartı hesabımı kontrol edip onaylamadan yayınlamak istemedim. Şimdi paramın iade edildiğini gördüğüm için yayınlıyorum. Bu siparişimde kötü niyet olduğunu o kadar rahatça söyleyemem ama ağır ihmal olduğu apaçık. Hizmet kalitesi ve hızı anlamında yurt dışında presports açık ara önde bu sıralar.

 

Dear Guven

 

I just refund your credit card today

 

Sorry for this deliver and stock problem

 

 

 

Best regards

 

Romain Dandoy

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

merhaba değerli forum üyeleri dandoydan ilk kez bende saadettin abi aracılığıyla 4 adet lastik aldım bir sorun yaşamadım 1 hafta içinde geldi lastikler ve gerçekten fiyatı diğer yerlere göre çok uygun stiganın bir lastiğini türkiyedekinin üçte bir fiyatına aldık yani bu durumda daha cazip geliyor ama gerçekten ekipmanı eline ulaşmayan arkadaşlar kızmakta haklılar sonuçta parayı çöpe atmak gibi oluyor ve insanların güveni sarsılıyor

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben de dün Dandoy'dan Timo Boll Spark tahta sipariş verdim..Kargo dahil ödeyeceğim para 90 lira..Bu tahta yurtiçinde 160 lira,başka yurtdışı sitesinde ise en uygun fiyat 120 lira..Şimdi ben neden Dandoy'u tercih ediyorum daha iyi anlaşılmıştır..Tahtamı da aynı gün kargoya vermişler..En geç bir haftaya bana ulaşır sanırım..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben de dün Dandoy'dan Timo Boll Spark tahta sipariş verdim..Kargo dahil ödeyeceğim para 90 lira..Bu tahta yurtiçinde 160 lira,başka yurtdışı sitesinde ise en uygun fiyat 120 lira..Şimdi ben neden Dandoy'u tercih ediyorum daha iyi anlaşılmıştır..Tahtamı da aynı gün kargoya vermişler..En geç bir haftaya bana ulaşır sanırım..

 

 

Tahta yolda ama avatarına şimdiden girmiş. Hayırlı olsun diyelim..

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben de dün Dandoy'dan Timo Boll Spark tahta sipariş verdim..Kargo dahil ödeyeceğim para 90 lira..Bu tahta yurtiçinde 160 lira,başka yurtdışı sitesinde ise en uygun fiyat 120 lira..Şimdi ben neden Dandoy'u tercih ediyorum daha iyi anlaşılmıştır..Tahtamı da aynı gün kargoya vermişler..En geç bir haftaya bana ulaşır sanırım..

 

 

hayırlı olsun cağan :gulumse:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sipariş tarihi: 02/02/2010 Teslimat tarihi:06/02/2010

 

 

Express Shipping'i tercih etseydim bu kadar erken gelmezdi herhalde..Postacı tanıdık olduğu için bizi evde bulamayınca iş yerine bırakmış pakedi..Abim arayıp haber verdi bende şaşırdım doğrusu..Teşekkürler Dandoy :gulumse:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 10 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..