Jump to content
Masatenisi.org Forum

Yeni Başlayan Ve Gelişmekte Olan Oyuncular Için Uygun Tahtalar


Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Verdiğiniz bilgiler için hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Biz masa tenisi severlere yardımcı olup yol gösteriyorsunuz. Bana ekipman teminini nerden nasıl yapacağı ve Ankarada oynanabilecek yerler hakkında bilgi veren olursa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu tarz yazıları forum içerisinde tartışarak daha da geliştirip sitenin kendisine de eklersek daha çok kişiye ulaşır. Bir çok kişi foruma girmeden sitenin diğer sayfalarını gezip çıkıyor...

 

İş gene senin başına düştü Ali, artık şu ekipmanlarıda bir anda göreceğimiz (yorumlarıyla birlikte) bir sayfa düzenlemesi yaparsan, yeni başlıyanların veya değişik malzeme kullanacak olan arkadaşların ilk bakacakları düzenli bir malzeme yorum kısmının olması iyi olur sanırım. Bileğine ve bilgine kuvvet diyelim.

 

ktm

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 1 month later...
  • 2 months later...
bu konuda bende arkadaşlara katlıyırum ilk defa kombo raket yapmayı düşünen biri olarak bu bilgileri bizle nekadar cabuk

paylaşırsanız okadar sevinirim teşekkürler

:gulumse:

 

İlk kez kombo raket yapmak için gerekli bilgiler sitede mevcut ancak hepsini birarada bulamayabilirsiniz. Ana hatlarıyla şöyle özetlenebilir.

1) Tahta allround yada all+, en fazla off- hızında, 75 - 85 gr aralığında olursa

2) Lastik kalınlıkları 1.7 - 1.9 mm aralığında, en fazla 2 mm ve çok hızlı olmayacak şekilde seçilirse

Çok büyük olasılıkla memnun kalırsınız, pişman olmazsınız. Lastik ve tahtalarla ilgili fabrika verilerine kapılmak genelde yanlışa neden olur. En iyisi varsa çevrenizde bu konuda bilgili kişiler, onlardan faydalanmak. Eğer bu imkan yoksa genel kaidelerin dışına çıkmayarak uygun bir kombo raket sahibi olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Merabalar bu siteye yeni uye oldum masa tenisi yaklasık 1 senedir çat pat oynuyorum :) iyi bir raket almak istiyorum burdaki abilerden elnde olup kullanmadığı raketlrdn almayı dusundum. Tabi hangisi uygundur yorumlarını bekliyorum..

Bu arada Çok iyi oynadığım söylemez ama kendimi geliştirmeye çalışıyorum, çakma hç yapamıyorum topu ucuruyorum resmen :( SAYGILAR

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 weeks later...

Eline sağlık güzel paylaşım olmuş. Bende 729Bomb kullanıyorum şuan ve çok memnunum. Çok kontrollü ve masadan uzaklaştığımdada bana istediğim dinamikliği veriyor. Ancak bi tek sapı ince geldi bana onun içinde overgrip aldım. Seneyede inşallah tıbhar samsanov alpha alıp kullancam.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Bu başlığı yeni başlayan, hazır raketten daha ciddi ekipmana geçiş yapan veya mevcut tahtasını bu tip bir tahta ile değiştirmek isteyen arkadaşlar için kaynak olması amacıyla başlatıyorum. Amacımız tüm forum üyesi arkadaşların tecrübe ve tavsiyeleri ile güzel bir kaynak yaratmak. Ben şimdilik 5-6 adet tahtayı kısaca yorumlayarak listeliyorum. Sizlerden ricam, benzer şekilde önceden kullandığınız/denediğiniz bahsi geçen "Yeni Başlayan ve Gelişmekte olan oyuncular için uygun tahtalar" tanımına uygun başka tahtaları da burada kısaca yorumunuzla paylaşmanız. Katılım yapıldıkça çoğunluk tarafından kabul görmüş, denenmiş, kendini kanıtlamış ürünleri güncelleyerek listeleyip asılı başlık olarak sabitleriz. Bu şekilde ekipman tavsiyesi isteyen arkadaşlar için de yararlı bir başlığımız olur. Eğer ilgi görürse zaman içerisinde bunu farklı kategorilerde (agresif ofansa uygun tahtalar, çeşitli sınıflarda lastikler vb.) yeni başlıklarla uygulayabiliriz.

Butterfly Primorac OFF-

Seveni çok olan bir tahta. Her tür vuruşu yapmak için uygun, gelişmekte olan oyuncular için ideal. Ne sert ne yumuşak. Avrupa/Japon stili lastiklere daha yatkın.

 

Yasaka (Gatien) Extra

Aslen dünya sıralamasında üst sıralarda birkaç Çinli de dahil olmak üzere birçok oyuncunun vaktinde bolca solüsyonla kullandığı bir tahta. Her tip lastikle kullanılabilir fakat Çin lastikleri ile uyumu harika, çok iyi hisli, ALL+ OFF- civarı hıza sahip, genelde hafif. Spin ağırlıklı oyun geliştirmek için ideal. İsveç yapımı.

 

Stiga Offensive Classic

Bolca hisli (titreşimli), esnemesi yüksek, spine çok yatkın bir tahta. Sert lastiklerle çok rahat uyum sağlıyor, WRB versiyonu azıcık daha hızlı olmakla birlikte sapın boş olmasını unutmamak lazım. CR versiyonunun yüzeyi az da olsa daha sert. Stiga’nın rüştünü çok uzun zaman önce kanıtlamış tahtalarından biri. Neredeyse tüm Stiga’larda olduğu gibi kıymık-lif atma gibi sorunlara karşı vernik veya zımpara kullanılmasında fayda var.

 

Stiga Allround Classic

Offensive Classic ile benzer özelliklerde olmakla birlikte isminden de anlaşılacağı gibi bir miktar daha kontrollü, yavaş (ALL, ALL+ civarı) ve titreşimli.

 

Stiga Energy WRB

Yumuşak ve esnek, hissi – titreşimi bol bir spin tahtası. WRB olduğundan sapı boş. Bu nedenle kafa daha ağır hissetiriyor. Spin vuruşlarında bunun pozitif etkisi olduğu söyleniyor. OFF- ayarında hızda, orta-ileri seviyedeki oyunculara da hitap ediyor (en azından solüsyon yasaklanmadan önce Chen Qi tarafından kullanıldığını biliyoruz). Aşağı yukarı her tip lastikle uyumlu. Bir tahtadan diğerine ağırlığı oldukça oynayabiliyor (80gr-95gr arası), o yüzden elle seçebiliyorsanız daha iyi olabilir.

 

Tibhar Samsonov Alpha

Kafa kısmı küçük sayılabilecek, sapı çok rahat, hafif ve çok dengeli bir tahta. Orta sertlikte, hızı OFF- civarında. Yukarında bahsi geçen tahtalara göre esnekliği biraz daha az. Kafanın küçük olmasından dolayı FH-BH arası geçişlerde çok kıvrak. Avrupa/Japon lastiklerle çok uyumlu olmakla birlikte Çin lastiği bile kullanılsa kafa ağırlaşma sorunu yok. Yüzeyi üretimden vernikli gibi, bu nedenle kıymık/lif atma sorunu yaşanmıyor.

Avalox P500

Güzel yumuşak hisli, rahat saplı bir tahta. OFF- civarı hızda. Her tip lastikle uyabilecek, tekniğin gelişmesi için çok uygun bir tahta. Bir çok Çinli şampiyon tarafından da geçmişte kullanıldı. 1 kat vernik veya ince zımpara ile kıymık/lif kalkmasına karşı korumakta fayda var.

Butterfly Petr Korbel

Üstteki diğer tahtalardan farklı olarak bu tahta OFF hızında. Bu nedenle tekniği biraz daha oturmuş, daha ofansif düşünen oyuncular için biraz daha uygun olabilir. 5 kat orta sertlikte, Petr Korbel'in kendisi birçok başka profesyonel tarafından da kullanılan bu tahta genelde 90 gr civarında ağırlıkta. Avrupa/Japon lastikleriyle daha uyumlu. Sriver FX gibi klasik lastiklerle iyi gider. FL sapı biraz ince.

 

Bunlara ek olarak;

 

729 Bomb

 

LKT Instinct ve +

 

Donic Applegren Allplay

 

Yasaka Sweden Classic

 

Yinhe (Galaxy) 896

abi sen iyi bilen birine benziosun yasım küçük ama oyunun iyi,,,,iyi servis atıp gelen topa top-spin veya fast-spin atıyorum arada yan spin de atıyorum kendime 729 bomb üzerine stiga jms evo 1 uyguladım oyunum çok gelişti ama lastikleri optimum mp ile değiştirmek istiyorum kararsızım ne yapmalıyım mesaj atarmısın ltfen...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 months later...

arkadaşlar ben ekipman işinde yeniyimde solüsyon nedir acaba?

birde ben kontrolün ve savunma gücünün yüksek olduğu hücumunda kötü olmadığı bir raket toplamayı düşünüyorum.tahta ve lastik tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar benim için çok önemli. bütcem 70 lira

 

birde sünger noluyor onu ne önerirsiniz son olarak bu malzemeleri elime alınca nasıl birleştireceğimide bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinecem:)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Arkadaslar,

Oncelikle bu forumu olusturan ve gelismesi icin bilgi ve tecrubelerini severek paylasan tum masa tenisi tutkunu arkadaslara tesekkur ederim.

Neredeyse tum forumu okudum, beimde bir sorum olacak hazirda cevabini bulamadigim.(dolayli cevaplar var elbet)Uzun suredir bu sporla ilgiliyim, ilk defa raket topladim. Forumdaki yeni baslayanlara tahta onerilerinden Peter Korbel tahta tercih ettim.Sriver FX bulamadigim icin onerilerin yogunlastigi tackiness lastiklerinden BH 1.9 FH 2.1 temin ettim. Ancak tackiness in bukadar yavas olabilecegini dusunmemistim 2.1 bile baya yavas geldi. Bende elimdeki malzemeyi ziyan etmeden (kesimim yapistirmam cok guzel oldu rakete de kiyamiyorum:) yeni bir raket toplamaya karar verdim. Sorum su, bir adet primorac off- tahta alip tackiness leri ona yapistirsam, peter korbel off ve hizli bir tahta (bana gore) ona da rapid soft 2.0 yada sriver G3 FX alsam uygun olurmu. Profesyonel bir oyuncu degilim ama iyi bir oyuncuyum, amacim boylelikle elimde bir adet off- ve sonrasinda oyunum gelisince gecebilecegim biraz daha hizli off bir raketim olsun. Peter korbel le tackiness biraz cahillik oldu sanirim. Sriver FX bulsam onu korbele yapistisam daha iyi olur sanirim ancak ankarada oturuyorum ve malzeme konusunda internet altunay ulkealan dan baska secenegim yok. Emre, tusubasa sizlerin de yorumlariniz benim icin onemli.

 

Tesekkurler,

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Haklisin galiba tusubasa, biraz daha zorlamam gerekiyor. Peki 2. Tahta ne onerirsin, tackiness leri donic le degistirirsem tackiness ler icin guzel bir tahta onerirmisin. Aklim primorac ta kaldi. Donic+korbel tackiness+?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Peki tusubasa bana guzel bir tahta lastik kombinasyonu soylermisin, inan artik karar vermekte zorlaniyorum.2. Raket onerisi diyelim!

Birde korbel e grip almam lazim sanirim, sapi cok ince ve elimde firlayacak gibi geliyor. Rakertin kafasi sapina gore cok agir oldu, normalmidir?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 weeks later...

Butterfly Maze T-Tec All+..Dün aldım ve 2-3 saat oynama şansım oldu..Ma lin Carbon,tenergy ile sert kaçınca daha hisli ve daha kontrollü bir tahta arıyordum ve biraz da meraktan bu tahtayı aldım..Görünüş olarak oldukça şık..Ve oldukça hafif..(75 gram)..Düz sapı da oldukça kullanışlı..Oyuna gelince,ma lin carbon'dan sonra haliyle cennete düşmüş gibi oldum..Uzunca bir süredir dersler,sınavlar sebebiyle antrenman yapamayınca sert tahta fazla kaçıyor tabi..(hoş normalde de fazla)..Sınıfındaki diğer tahtalar gibi hisli,kontrollü ve atış açısı yüksek,nittaku septear havası var biraz.Zamanla daha iyi tanıyıp daha verimli yorum yapabilirim ama ilk intiba olumlu.Kısacası yeni başlayanlara gözüm kapalı tavsiye edebilirim..Tenergy yahut muadili sert lastiklerle bile kontrol sorunu yaratmıyor..Butterfly bu yeni teknoloji tahtasıyla iyi bir iş çıkarmış diyebilirim..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

TSuBaSa hocam size bir sorum olacak pütür dediğimiz lastikler sadece aciz olan kişiler yama olarakmı kulanır?Bundan kastım mesela benim bh zayıf oraya pütür takarak yamamı yapıyorum?Pütür konusundan yardımcı olursanız çok sevinirim biraz kafam karıştıda. :acaba:

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Guest fanatikforumcu

Butterfly Maze T-Tec All+..Dün aldım ve 2-3 saat oynama şansım oldu..Ma lin Carbon,tenergy ile sert kaçınca daha hisli ve daha kontrollü bir tahta arıyordum ve biraz da meraktan bu tahtayı aldım..Görünüş olarak oldukça şık..Ve oldukça hafif..(75 gram)..Düz sapı da oldukça kullanışlı..Oyuna gelince,ma lin carbon'dan sonra haliyle cennete düşmüş gibi oldum..Uzunca bir süredir dersler,sınavlar sebebiyle antrenman yapamayınca sert tahta fazla kaçıyor tabi..(hoş normalde de fazla)..Sınıfındaki diğer tahtalar gibi hisli,kontrollü ve atış açısı yüksek,nittaku septear havası var biraz.Zamanla daha iyi tanıyıp daha verimli yorum yapabilirim ama ilk intiba olumlu.Kısacası yeni başlayanlara gözüm kapalı tavsiye edebilirim..Tenergy yahut muadili sert lastiklerle bile kontrol sorunu yaratmıyor..Butterfly bu yeni teknoloji tahtasıyla iyi bir iş çıkarmış diyebilirim..

 

Hocam bende yeni başladım ve bir aydır ders alıyorum. Bu oyunda öyle türkiye şampıyonu olmak gibi bir nietim yok ma karşılıklı arkadaşlarla bol rallili ve şutlu oyunlar oynamayı seviyorum ve de falso filan hiç sevmediğim tarafı bu oyunun.

sanki sizin yazdıklarınızdan ?? Peter Korbel tahta ve de donic desto f3 lastik almamın uygun olacağını anladım.

Acaba doğru mu anlamışım eğer doğru diyorsanız nereden ve de kaça bulabilirim bu kombinasyonu

yardımlarınıza inanılmaz ihtiyacım var birilerinden kazık yemek istemiyorum, emanet raketle de oynamak sıkmaya başladı ??

 

şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 7 months later...
  • 11 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 11 Misafir (Tam liste)


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..