Jump to content
Masatenisi.org Forum

Y&T 989g robot incelemesi.


Recommended Posts

Genel: 

 Nedense yetenek denen kavramın ülkemizde çok  şisirildiğini düşünüyorum. Eğer size tek ve çoklu top antrenmanını kaliteli olarak verebilecek bir arkadaş veya antrenöre sahipseniz, masa tenisinde kesinlikle ilerleme kaydedersiniz. Aksi takdirde, büyük bir ihtimalle, kendisinin cok iyi oynadığını, liglerdeki müsabıkları yenebileceğini iddia eden ama hep kendi içinde hapsolan rekreasyonel/eğlencelik oyuncudan öteye gidememe ihtimaliniz daha fazladır.

Ne yazıkki, 100km yakınımda bırakın masa tenisi, düzenli spor yapabilen insan sayısı fazla değil. Neyseki robota bütçe ayirabilecek durumum var. Robot belli bir yere kadar bu vazifeyi yerine getiriyor. Cihazda tek baş ve çift sünger/teker, 9 farklı falso ve kesme modu, düzensiz/rastgele modu, 30 hazır programı, top sayacı,atış açısı ayarlaması, kısa-uzun top atma,11 farklı noktaya top yollama özellikleri ve bunlarin ayarlamasının yapıldığı kumandası bulunuyor. En önemli özelliği ise devri daiminin olması. Cihaz yanında yakalama ağı, 40+ toplar için ek uyum aparatı ve pek kullanışlı olmasa da top toplayıcısı ile geliyor. Topları döndüren plastik tekerleklerin ömrü 5000 saat. Sesli veya sessiz kumanda ayarlaması yapabiliyorsunuz.

Falso-kesme modu: 9tane farklı pendulum/reverse pendulum, tomahahawk, boş (boşa yakın), spin(loop), kesme servisleri bulunuyor. Güzel, fakat dezavantajlarinda detaylı belirteceğim üzere bazı eksiklikleri var. Ama servis ve spin karşılamayı, tekniğinizi belli bir yere kadar geliştirmeyi sağlayacak kalitede. Makineyi tamamen kapatıp tekrar açtığınızda en sonki   programdan devam ediyor.

Top sayacı: böylece kumandaya ayrıca basmak zorunda kalmıyorsunuz.

Various serving sequences: 30 hazır programdan birini seçerek, farklı top hız falsoyu farkli noktalara  göndererek gerçeğe yakın bir oyun modellemesi sağlanıyor. Cihazı akranlarım ayiran iki özelliğinden biri bu ozellik.

 Irregular rotation: Bu mod da çok kullanışlı. Muadillerinden ayrıldığı ikinci onemli özellik. 9 farklı falso ve kesikten birini ayarladıktan sonra bunu kullandığınızda, seçtiğiniz servis şeklini, diğer tekerleği/sünger farklı açı ve güçlerde  kullanarak Düzensiz bir hale getiriyor. Örnek olarak, saat yönünde falso ile gönderecek şekilde cihazı ayarladiniz. Irregular modunu seçince bazen bu falsoya %10, bazen %30 kesik ekliyor. bazen de saat yonunde gelir diye sanırken tersine de dönü ekleyerek size sürpriz yapıyor Cihazın bunu uygulama şekli topun rastgele, kararsız ve istikrarsız hareketler yapmasına sebep oluyor (bknz: table tennis floating ball) . Bu olay hem spini ve kesiği anlamak için yardımcı oluyor hem de farkli karakterdeki pütürlere karşı belli bir oranda antrenman yapmanızı sağlıyor. Yani ezbere, bodoslama spin çekmek yerine,hızlı ama acele etmeden, topun hareketine bakarak, zamanlamayı ve doğru vuruş pozisyonunu bularak vurmanıza  yardım eden bir antrenman imkanı sunuyor (Yeri gelmişken, zamanlama ile ilgili şu videonun da linkini vermek istiyorum. 

).

Elbette puturler ve  antiler derin bir konu, bunlar hakkında yorum yapacak ve taktik verecek başkaları mevcut. Bir makine ile farklı karaktetlerdeki pütürlere karşı tam donanımlı olamazsınız, ama cihazın böyle bir özelliği var. (Bir makine ile çalışıp şampiyon da olamazsınız, ama imkansızlıklara sığınıp hiç çalışmamaktansa cihazı kullanmak çok güzel birşey. Susuz ortamda yüzme  ipi çekerek, ayak ağırlıkları ile ayak vurarak yüzme öğrenen, madalya alabilen yaş kategorisi müsabık yüzücü olabildiğime göre robotla da birkaç şey öğrenebilirim.)

Atış açısı ayarlaması: kumandadan yüksek veya alçak atış açısı yapılıyor.spin için düşük, kesme icin yüksek atış açısı kullanmak topların daha istikrarlı gelmesini sağlıyor.

Bakım: cihazı tornavida ile açarak govdesinin ve kafasının icinde birikebilecek toz ve kiri temizleyebilirsiniz. Kullanıcı dostu bir cihaz.

Avantajları:

Kumandası ve devri daiminin olması: zaten devri daimi olmayan bir robotu kullanmak biraz zor. Bir süre sonra bu tip cihazlar, devamlı olarak top taşıma sebebiyle bıkkınlığa sebep oluyor. Fiyatının 5000tl bandı civarı olmasının en büyük sebebi de bu özelliği.

Hazır programlar ve düzensiz, rastgele rotasyonla gelen toplar: toptaki spini ve kesmeyi anlamanıza yardımcı olacak seviyede.

Kesik topları: attığı kesik toplar antrenman için o

Fazlasiyla tatminkar. Orta zorluk seviyesinden itibaren kesik topu geri yollamak istiyorsanız, kendinizi zorlamaniz lazım.

Garanti ve servis: Masatenisi.Com sitesi, bu robotun malzeme kalitesi olarak çok iyi olduğunu, diğer ürünlerde yaşanan arızalara bu markada rastlamadıklarını, olabilecek sorunları çözmek için firma ile iletişime geçebildiklerini, yedek parça konusunda sorun yaşamadıklarını belirtiyor. Yani söylenene göre firma malının arkasında durabiliyormuş. Ama yinede inşallah bozulmaz.

Dezavantajları: 

Spin kalitesi %5-15 daha iyi olabilirdi. Falsolu toplar tamam ama spin kalitesi bozulmadan daha hızlı/sert  top gönderilmesi sağlanabilirdi. Daha  hızlı  olsun diye  kesik bölümünün ayarını açınca hız artıyor ama spin kalitesi düşüyor.

Daha iyi spin edebilmek için kendimce manuel bir ayarlama yapmak zorunda kalıyorum. düz spin modu yerine falsolu spin/servis şekillerinden birine geçiyorum.Fakat en  yüksek seviyeye  getirdiğimde, her ne kadar atış açısını ve kısa düşme noktasını ayarlamaya çalışsam da toplar masaya çarpmadan dışarı çıkıyor. Bu yüzden makinenin altına, açılıp kapanan  süs amaçlı yapılmış yer sofrası aldım. makineyi tahta zemin üstüne koyup, masadan  2-5 cm daha uzaklaştırıp (açılan araya da muşamba ekliyorum.) atış açısını en düşük seviyesine seviyeye getiriyorum. Atış noktalarını birbirinden biraz açıp,  frekansı da hızlandırınca spin ve hız kalitesi biraz daha artıyor.  

Atış noktaları milimetrik ayarlamaya uygun değil. uzun top ayarlamaları  atış açısı ile ayarlanmaya calisilsa  da beni tam olarak tatmin etmedi. Bu yüzden kısa noktalara ayarladım. Zaten servisi/top atış gücünü yükselttiğimde  top kısa noktaya değil, masanın köşesine daha yakın noktalara gidiyor. Butterfly amicus serilerindeki kalibrasyon ozelliginin birazı bu robotta da olsa iyi olurdu.

Mytabletennis forum sitesinde Newstar 2080 isimli, kurulum şekli ve yakalama ağı biraz garip,ama üst kalite bir robotun yorumunu görmüştüm. Şimdi neden o şekilde dizayn edildiğine dair daha net bir fikrim var.

Kurup toplaması: bir kere kurup ortada bırakacaksanız, sorun yok. Ama bulunduğum yerde salon ve masa bana ait değil. Ortada bırakırsam....(buna yorum yapmak istemiyorum). Kurması 5-8 dk, toplaması ise yorgunluğun da devreye girmesiyle 10-15 dk. zaman (artı üstümü başımı değiştirmek...) benim için çok değerli. Eğer daha pratik bir şekilde dizayn edilseydi,  100-400 tane fazla servis ve 3.Top atak çalışması ya da ek başka bir drill (alıştırma) yapabilirdim.

Top toplayıcısı: kaçan toplar için daha kaliteli bir top toplayıcısı olabilirdi. Bu yüzden ayrıca bir top toplayıcı satın aldım.

Kutusunda top olmayışı: bu klasman ve fiyattaki makinede en azından 50 tane antrenman topu paket içinde hazır olarak gelebilirdi.

Cihazı ilk kullandığım günlerde performansı  kötüydü.  Salondaki Elektrik hattında sorun var gibi geldi. 100tl ye regülatör aldım. Meğersem elektrik  biraz düşük geliyormuş, düzeldi. İlginçtir,  diğer ucuz ama güçlü robotta böyle bir sorun yaşamadım. 

Sonuç:

devri daimi olmadığı için sınırlı şekilde kullandığım Huipang s-1001 in daha sert şut ve spin yollaması y&t 989g gibi kaliteli bir robot için biraz üzücü. Öte yandan özellikleri; benim durumumda olduğu üzere, beraber antrenman yapacak veya bana birşey öğretebilecek ve vakitlerin de uyacağı partneri olmayanlar için çok iyi bir antrenman arkadaşı. 


 

IMG-20170415-WA0006.jpg

IMG-20170415-WA0003.jpg

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 weeks later...

Teşekkürler Fatih..

Robot başlangıç eğitiminde antrenör için mükemmel bir yardımcı.İleriki seviyelerde ise right side veya left side top lar da kısa atışlarda flick antremanı için uygun.Under spin Kesik) toplarda pek yeterli değil.Kısaca antrenörden gelen kesik toplar daha etkili.Benim için robot daha ziyade ayak çalışması ve çabukluk üst vuruş antremanlarında faydalı.

Değerlendirmelerin için çok memnun oldum

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 1 year later...

Her şeyi çok güZel anlatmışşınız sorun yok buraya kadar ama masa tenisi.com ile ilgili övgüye gerek yok.yt a9 tavsiye ettiler osilatör bozuk çıktı ürünün arkasında durmadılar beni çinlilerle konuşturdu.bozuk malzemeyi bulun yollayalım dıyor ben mühendismiyim nerden bilicem .şu anda tüketici hakem heyetinde dosya ALTUNAYSPOR ALLAH RAZI OLSUN İLGİLENDİ TAMİR EDİYORLAR.almayın kardeşim türkiyede varsa üretimi fabrikası yoksa elinizde patlar .

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tarih: 15.04.2017 Saat: 18:59, fatih ökten yazdı:

Susuz ortamda yüzme  ipi çekerek, ayak ağırlıkları ile ayak vurarak yüzme öğrenen, madalya alabilen yaş kategorisi müsabık yüzücü olabildiğime göre robotla da birkaç şey öğrenebilirim.)

Fatih Bey,

Robotu bırakın şimdi, susuz ortamda yüzme? Nası ya? :shock::pirpir::sasi:

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Şimdi, ongun yazdı:

Bilal iyi de bunların hepsi kas güçlendirme. Hani yüzme kısmı? Su görmemiş çocuğa yüzmeyi nasıl öğrettin?

Öğretmemiş, kendini geliştirmiş vucüdunu yarışmaya fit tutmaya çalışmış. Hiç kimse su görmeden öğrenemez ve ya öğretemez. Bu hareketler sadece güçlendirme yapmaz. Tekniğini ve dayanklılığını artırır belirli seviye de.

  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tarih: 07.10.2018 Saat: 22:55, Akal1903 yazdı:

Her şeyi çok güZel anlatmışşınız sorun yok buraya kadar ama masa tenisi.com ile ilgili övgüye gerek yok.yt a9 tavsiye ettiler osilatör bozuk çıktı ürünün arkasında durmadılar beni çinlilerle konuşturdu.bozuk malzemeyi bulun yollayalım dıyor ben mühendismiyim nerden bilicem .şu anda tüketici hakem heyetinde dosya ALTUNAYSPOR ALLAH RAZI OLSUN İLGİLENDİ TAMİR EDİYORLAR.almayın kardeşim türkiyede varsa üretimi fabrikası yoksa elinizde patlar .

Merhabalar,

Yerli masa tenisi markası MASTENS olarak yerli üretim robot çalışmalarımız devam ediyor. 2 Ay gibi bir süre içerisinde satışa sunacağız. Ürünümüz 2 yıl garantili ve tüm yedek parçaları tarafımızdan temin edilir durumda olacak. Ayrıca arıza durumunda servis hizmeti de sağlayacağız. Bu durumda robot almış ve çeşitli nedenlerle bozulup elinde kalmış bir masa tenisi sever kalmamış olacak.

MASTENS 

 

KULLANILAN LOGO BANNERİ.png

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 1 Gizli, 14 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..