Jump to content
Masatenisi.org Forum

Bir Hasbihal Ve Sitemizden Yapılan Malzeme Alışverişleri....


Ersun

Recommended Posts

Merhaba.

Geçmişe dönük arama yaptığımda,bora,tsubasa (kaptan Tsubasa mı yoksa Tsubasa chronicles mı merak ediuorum) gibi üyelerin çok aktif olduğunu gordim.o yıllarda site daha emeklemede olduğu için bu arkadaşlarin siteye hizmetleri de değerli olmuş.ama nasıl kimse üst düzey sporcu performansini hayatının her döneminde gosteremiyorsa,bu üyelerin de işleri güçleri var.baska bir pozisyon,görev, şehir...Belki de artık biraz daha az yazmak istiyorlardir.(yine de Tsubasa bana mytabletennis ve tabletennisdaily deki baal ve upside_downside_carl i hatırlatıyor.arada bir onun yorumlarını okumayı çok isterdim.)

Siteden satış olayına da katılıyorum. Alışveriş ten önce kişinin iyi niyetini kanıtlaması gerekir.bunun da yolları zor değil.fikriniz çok güzel.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ersun bey, beğen düğmesine basmak yeterli demişsiniz ama bu kadar güzel içerikli ve nerdeyse her kelimenin özenle seçildiği bir yazıya sadece beğen tuşuna basarak kendimi ifade edemeyeceğimi düşündüm.

2 ayrı bölümden oluşan yazınızı 3 defa okudum. İlki anlamak içindi, diğer ikisi keyif...

 

Özellikle birinci bölüm çok içten ve anlamlı olmuş. 2. Bölüm de bir o kadar faydalı ve amaca yönelik.

 

Ne diyim? Elinize sağlık!

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ersun abi, çok güzel yazmışsın, tamam eyvallah ama her şeyin bir nedeni var.

Bu sitenin masatenisinde en büyük forum olarak kalmasının bir nedeni vardı o da insanların doğru bilgiye ulaşabilmesiydi. Bedava ama paha biçilemez değerde olan bilgi artık herşeyden önemli. Çoğu kişi de bunun farkında. Bu yüzden herkes buraya geldi ve kimisini uzaklaştırsak da kovsak da geri geldi.

 

Ancak site büyüdükçe düzenimiz bozuldu, bilinçli olmayan spora yeni başlayan bir sürü kardeşimiz geldi. Biz tabi heyecanla yardım etmek istedik. Zamanında bize yardım etmeyenler yüzünden tersine köstek olanlara inat biz her yere yardıma koştuk. Haberiniz oldu olmadı ama yukarıda saydığınız isimler maddi ve manevi olarak çok şey verdi. Ancak sitede anlayış farklılıkları oluştu. Ben sitenin en güçlü yanını doğru ve güvenilir bilgi ve malzeme paylaşımı olarak gördüm. kaç kişinin üye olduğu ile ilgilenmedim. Nitelik nicelikten önemlidir dedim. Ancak siteden atılanlar geri döndü buna göz yamuldu, kuralların önemi kalmadı, hakaret edenler ellerini kollarını sallayarak geri geldiler, sitenin kalitesi düştü üye sayısı arttı ama doğru bilgiye ulaşmak zorlaştı.

 

Siteye yeni gelen kardeşimiz için ben x kişisiyim. Beni tanımaz etmez, ben diyorum sağa sap başkası diyor sola sap. Adam ne bilsin kimin ne olduğunu. İlk Pro raketini yapmış ve başka malzemeyi hayatında kullanmamış adam kalkıp ilk Pro raket olarak Tenergy05 önerdi.

 

Kimisi ayakkabıcıdan aldığı su bazlı solüsyonu çok performanslı diye satmaya kalktı.

 

Kimi özel mesajla kadın üyelerimize sarktı.

Malzeme satış sınırları özel mesajla delindi.

 

Aman üye sayımız yüksek kalsın denirken kurallara hep uymuş kişiler bu kirlilikten rahatsız olup siteye yazmamaya sonra da girmemeye başladı. Sitemiz hayalet site oldu. Forum üye sayısı çok yüksek yazan kişi sayıs belli.

 

Ben de uzun süre gizli şekilde moderatörlük yaparken baktım atılan kişiler aynen geri dönüyor önce moderatörlüğü bıraktım.

Sonra turnuva organizasyonlarına kocaeliden sonra katılmamaya başladım.

En son şahıslarla bire bir mesajlaşmadan genel ve uzun yazılarla bildiklerimi paylaşmak istedim.

 

Artık inanın hiç yazasım gelmiyor. Biz ilk başta ilkeli kalsaydık bugun ben meşgul olsam başka arkadaşlar görevi devralırdı. Ama kimsenin hevesi kalmadı çünkü doğruyu yazsalar da bilgi kirliliği içinde kaybolacağını biliyorlar. Boşa uğraşacaklarının farkındalar. Bana sürekli boşa yazıyorsun sinirlerini yıpratma dediler ve maalesef haklı çıktılar.

 

Ağaç hastalanmışsa budayacaksın yoksa böyle çürür işte.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Referans olayina katiliyorum. Forum donanimhaberde referans olayi var mesela 2. El alisverislerde. Atilinca geri dönen kisileri bilmem ama bilgi kirliligi fazlasiyla var forumda. Bana kalirsa cevap yazilmayan ve saçma konular silinmeli,eskiye uzanan konulardan bahsediyorum. Ben mesela bir tahta ile ilgili bilgi almak istiyorum atiyorum x tahtasi,bu tahtayla ilgili isime yarayacak iyi bir bilginin oldugu bir konu olabiliyor ama ben o konuyu çöp konulardan sebep bulamiyorum. Mesela açilmis ama kimsenin cevap vermedigi cok konu var,bunlar silinmeli bana kalirsa. Birde yeni gelen,bilgi almak isteyen kişilere dalga geçer gibi cevap verenler var,bunlara da çözüm bulunmasi gerekiyor. Adam geliyor arama yapiyor ve çöp konulardan boş konulardan sebep aradigini bulamiyor sonra gelip konu açiyor öğrenmeye çalisiyor. Cevap verenler adamla dalga geçiyor,rahatsiz edici cevaplar veriyor,konuyu açan da söve söve çikiyor girmiyor bir daha foruma. Son zamanlarda olan bir şey değil bu. Çok iyi hatirliyorum yillar önce combo raketler hakkinda hicbir şey bilmiyorken konu acmistim dhs skyline lastigi ile tenergylerin spin degerleri benzer görülüyor neden insanlar tenergy kullaniyor,neden tenergynin fiyati skyline dan 5 kat pahali diye konu acmistim(firmalarin verdigi degerlerden bahsediyorum). "O zaman skyline al,kimse birsey bilmiyor sen biliyorsun" gibi cümlelere maruz kalmistim,bi dövmedikleri kalmişti. Ben farkli firmalarin verdigi degerlerin karsilastirilamayacagini,firmalarin verdigi degerlerin bir anlam ifade etmedigini o zaman bilmiyordum,öğrenmeye calisiyorum şu verilen cevaplara bak. Bunlari yapan da belli kişiler. Hayir yani bir amaci yok,mesaj yazma olsun bitsin kimse sizin salak mesajlariniza maruz kalmak zorunda değil.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Okumayı severim. Okuyarak öğrenmeye de inanırım. Hayatım boyunca (7 yaşımdan beri..) ne bulursam okudum.

Hobilerimi sürdürürken de işin büyük kısmı okuyarak geçti. İnternet ortaya çıktığından beri forumlardan çok yararlandım.

14 yıllık forum tecrübem var. Tecrübeme göre burada yaşananlar genelde bir çok yerde aynı...

 

Bu forumda oldukça yeni olmama rağmen, çok büyük bölümünü okudum. Ağırlıklı olarak bilgi dağarcığını geliştiren başlıkları okusam da, ister istemez tartışmalara da denk geldim. Söylediğim gibi, her yerde olanların çok benzeri tartışmalar yaşanmış. İnsan doğası ve forum doğası...

 

Buna çok benzettiğim bir başka forumda uzun yıllar geçirdim. Motosiklet.net ! Orada da önce samimiyetler oluştu ki, görmeden tanımadan olması gerekenden fazla şekilde. Sonra ufak ufak gruplaşmalar başladı, sonrası da malum. Konunun kilitlenmesi ile biten karşılıklı atışmalar! En sonunda siteden ayrılma ve atılma. Alternatif forumlar kurup, eskisinin üzerine çıkma gayretleri vs. vs. ( Bu son kısım burada olmamış galiba)

 

Sadede geleyim. motosiklet.net hala canlı, hala yaşıyor ve para da kazanıyor iyi kötü. Çünkü kurucusu işin üstünden elini hiç çekmedi ve yanlışları göre göre doğruları da öğrendi. Yukarıda bahsedildiği gibi, kol kesmeden olmuyor bazı işler. Aman kolum bacağım tam olsun derken, kelle gidiyor.

 

Burada durum farklı, anladığım kadarı ile...

Ertan Bey, sadece ve sadece iyi niyetle paylaşım olsun diye bu forumu kurmuş, maddi manevi çok fazla destek vermiş. En sonunda da bence biraz usanıp, bıkmış!

 

Şu anda site hem ıssız, hem sahipsiz hem de bakımsız. Kurallar var ama uygulama yok. Moderatör sayısı yetersiz, vs. vs.

 

Aslında (haddim olmayarak söylüyorum) eğer elini taşın altına koyacak olan varsa, siteyi veya yönetimi onlara devredip, kendi bazı temel ilkelerinin kalıcı olmasını sağlayarak, bunca yıl verilen emeği geri kurtarabilir. Bu kişiler de hem düzeni tesis eder hem de rahatlıkla forumun masraflarını karşılayacak kaynakları yaratabilirler. Ne de olsa hala en önemli bağımsız mecra burası !

 

Daha uzatabilirim ama 6 aylık bir üye için bu kadarı bile çok fazla zaten :oop::whistle:

 

Forumu okurken çok kaliteli yazılar yazmış, bilgi vermiş, neşe vermiş bir çok üye olduğunu gördüm.

Ancak bir iki cümle ile bir kişiden bahsetmek istiyorum. Kendisini hiç tanımıyorum. Sadece forumu okurken, yazılarına rastladım sık sık...

İlk rastladığım bölümlerde biraz antipatik buldum. Ancak ilerledikçe, yani aslında forumda geriye doğru gittikçe, o kişinin bu forumun başına gelen en değerli şey olduğunu gördüm. Bilgiyi araştıran, (ama doğru şekilde, sağlamasını yaparak araştıran) sonra uygulayan, ve en önemlisi kendisine saklamayıp, canla başla herkesle paylaşan. Bu paylaşımları yaparken de, her seviyenin anlaması için fazladan özen gösteren bir üye...

 

Meyve vermiş ve doğal olarak da birçok kişi tarafından en haz edilmeyen kişi ünvanını almış :D

Kim olduğunu yazmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Arzu eden, "En çok beğenilen içerik" adlı bölüme girerse kimi kast ettiğimi anlar zaten :(

Dediğim gibi kendisini de tanımam, karakterini bilmem, tanışsak iyi mi anlaşırdık yoksa geçinemez miydik, fikrim yok.

Ama burası arkadaş bulma platformu değil. Tüm benzer forumlar gibi, bilgi paylaşımı esas olan bir yer.

Esas öncelik bahsettiğim arkadaş gibi değerlerden faydalanmak ve onların sayısını arttırmak olmalı, küstürmek değil !

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

Burada durum farklı, anladığım kadarı ile...

Ertan Bey, sadece ve sadece iyi niyetle paylaşım olsun diye bu forumu kurmuş, maddi manevi çok fazla destek vermiş. En sonunda da bence biraz usanıp, bıkmış!

 

Şu anda site hem ıssız, hem sahipsiz hem de bakımsız. Kurallar var ama uygulama yok. Moderatör sayısı yetersiz, vs. vs.

 

Aslında (haddim olmayarak söylüyorum) eğer elini taşın altına koyacak olan varsa, siteyi veya yönetimi onlara devredip, kendi bazı temel ilkelerinin kalıcı olmasını sağlayarak, bunca yıl verilen emeği geri kurtarabilir. Bu kişiler de hem düzeni tesis eder hem de rahatlıkla forumun masraflarını karşılayacak kaynakları yaratabilirler. Ne de olsa hala en önemli bağımsız mecra burası !

 

Daha uzatabilirim ama 6 aylık bir üye için bu kadarı bile çok fazla zaten :oop::whistle:

 

 

Sayın ledo forum sahipsiz değil sadece şu aralar azıcık ıssız vede sessiz.. Kurallar var , uygulamada var.

Ertan bey bunca yıllık amatör ruhla yönettiği bu siteyi kimseye devredeceğini sanmam, bunca uğraş, bunca emek, bunca zaman, yıllarını verdiğin, evladın gibi baktığın siteyi baltalamak (benim gibi vede benim benzerlerim) için bir sürü üye ile uğraş sonra devret.....yok böyle bir lüks........

Bence tüm sistem kendini yeterin kontürol ediyor.

Yönetici ve mod. arkadaşlarımız arkalarına yaslanmış keyifli bir şekilde forumu izliyorlar..

İdari kısım yeterli..

Tek sıkıntı malzeme satışının olduğu yer. Ona da Ersun arkadaşımız değinmiş...

Eski üyeler bağlarını koparmış değil sadece enerji yetmezliği yaşıyorlar...Adı belli eski üye (antika yaşlı ne derseniz o) bayrağı taşıyacak yeni üyeler var ..

Yazdıklarınızı da büyük bir keyifle okuyoruz....

Eskilerden medet ummayalım........ yeni üyeler yeni bilgiler..

yazmaya devam dileklerimizle...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

tüm başlığı okudum bi tek bepanteni haklı buldum... bonibon bişey ondan işte

o zaman git skyline al deyip ekliyorum

yürrüüüüüü

al sana salak salak mesaj

salak salak yazarsan alacağın cevap budur

burası olgunlaştırma enstitüsü değil arkadaşım

cehaletle savaşmak gibi bir misyonumuz olmayacağı gibi pedagog da değiliz

düzgün soru soran cevabını alır. bu forumda soruyu adabıyla sorup cevabını alamayan görmedim ben.

gelen arızaları düzeltme veya içinde fırtınalar kopanın da fırtınalarını dindirmek gibi bir misyonumuz yok

salak mesajlarımıza maruz kalma seni OOAK table tenis veya Alex keser

veyahut;

bana öyle yapmışlardı da böyle yapmışlardı da böhü böhü demeden önce yazılanları oku.

kartal ve bilal olgun çetesi rıdvan ve kadir çetesi onur çetesi bana neler neler yaptılar saymaya kalksam nolur buralar düşündün mü? bence bi düşün.

çözüm bulmak gerekiyomuş. yahu sorun sensin bana niye çözüm bulunuyor onu anlamadım. durup dururken kimseyle dalga geçmiyoruz biz

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Alex keser

 

swan bey, Alex Keser değil...Mustafa Keser ...Yanlış olmasın,kendimi bir bilge sandığım için düzeltme gereği duydum..konu yanlış yerlere gidebilir..

Yahu millete çete diyon ne güzel işte millet guruplanmış birlikte kafa göz patlatıyorlar..Başkan belli boşuna uğraşma refaranduma gitsen bile sonuç çıkmaz..

Yaz millete ooooffff+++++ yazılar dön millete huzur allround dadır de....Uyanık seni, aklımızla dalga geçme bak fena olur...

Gel bizim mahalleye 5 kişiyle bekliyorum tek başına bekliyemem dayak yerim...

Konumu mu ben sana atarım (ne demekse dizilerde hep böyle diyorlar).

bay vede bay bayın

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

skyline ve tenergynin verileri benzer ama neden herkes tenergy aliyor sorusunun neresi salak salak soru oluyor dengesiz. Forum senin gibi yavşaklar yüzünden bu halde. Umarim karsima çikmazsin

Bellerophon burası masatenisi forum köy meydanı değil..Ağzınızı toparlayamıyorsanız yazmayın...

Sayın ledonun dediği gibi yönetici eksikliği var mı yok mu göreceğiz..

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ben hiçbir küfürlü ğostu beğenmedim arkadaş benim yazımı beğenmiş yıllardır forumda boş goygoy cevaptan başka bir şey bermeyenler forumum sahibi havasına girmiş. Bu ortamda daha fazla bulunmak istemiyorum zaten forum öldü gömeni yok...

Yanlış gördüysem özür dilerim.Küfürlü yazıyı beğendiğinizi sandım...Tekrar özür.

 

Sevgili arkadaşım forumu terketmek yerine savaşın derim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yahu küfür ediyor beğeniyorsunuz yapmayın be arkadaşım

Sana ne oluyor anlamadim ama madem herseye cevap veriyorsun buna da ver. Ben konu acmistim yilar önce ve skyline ile tenergynin verileri benzer görülüyor,neden insanlar tenergy aliyor 5-6 kat para verip diye sordum. Swan diyorki salak salak soru sorarsan salak salak cevap alirsin. Benim sordugum sorunun neresi salak salak soru? Bana bunun cevabini ver

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sana ne oluyor anlamadim ama madem herseye cevap veriyorsun buna da ver. Ben konu acmistim yilar önce ve skyline ile tenergynin verileri benzer görülüyor,neden insanlar tenergy aliyor 5-6 kat para verip diye sordum. Swan diyorki salak salak soru sorarsan salak salak cevap alirsin. Benim sordugum sorunun neresi salak salak soru? Bana bunun cevabini ver

Cevabını beğenmediyseniz terbiyeye davet edin ..Ama işin kolayı küfür etmekse..forumda ses çıkar..

Üyeler burada herşeylerini paylaşıyor..Salt masatenisini değil..

Saygı olmazsa ne anladım ben verilen biliginin değerinden...

Lütfen...daha saygılı olalım birbirimize.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Cevabını beğenmediyseniz terbiyeye davet edin ..Ama işin kolayı küfür etmekse..forumda ses çıkar..

Üyeler burada herşeylerini paylaşıyor..Salt masatenisini değil..

Saygı olmazsa ne anladım ben verilen biliginin değerinden...

Lütfen...daha saygılı olalım birbirimize.

Hani soruma cevap? Kişkirtip saygi beklemeyin. Benim soruma cevap ver

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yazdım ama anlamadınız heralde..

Swan sizin yazdığınıza saygısız vede ters bir cevap verdi ise.Küfür etmeyin, terbiyeye davet edin.demek istedim

Senelerdir bunun geçtigi dalgalara,kişkirtmalarina saygiyla yaklasiyorum ama hala ayni şeye devam ediyor. Bu dengesizle ayni ortamda bulunmak istemiyorum. Banlayin beni

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Senelerdir bunun geçtigi dalgalara,kişkirtmalarina saygiyla yaklasiyorum ama hala ayni şeye devam ediyor. Bu dengesizle ayni ortamda bulunmak istemiyorum. Banlayin beni

Sayın arkadaşım siz öncelikle şu içeriği kötü olan yazdığınızı kaldırın. Ortam dengeli mi, dengesiz mi olacağına hep birlikte karar veririz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

*** ***** skyline ve tenergynin verileri benzer ama neden herkes tenergy aliyor sorusunun neresi salak salak soru oluyor dengesiz. Forum senin gibi yavşaklar yüzünden bu halde. Salak sorular diyince üzerime alindin nedense,insanin kendisini bilmesi güzel

 

 

*** *** sende,kiskirtiyosunuz laf yiyince süt dökmüş kediye dönüp masum ayaklari yapiyosunuz

Ben kimseyi kışkırtmadım..Bunları siz yazdınız siz kaldırın..Bir daha uyarmam yazarım ...Ortamı bana çirkinleştirmeyin derim.

Terbiye sınırlarımız zorlamayın...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

abbauw neler olmuş burda

önce okuduğumuzu anlayarak başlayalım

"kimse sizin salak mesajlariniza maruz kalmak zorunda değil. " diye bitirmişsin lafı

1- ben de demişim ki "salak salak yazarsan salak salak cevap alırsın." sen forumdakilere kafana eseni diyeceksin kimse sana bir şey demeyecek öyle mi? bana şöyle düzgün davransınlar böyle düzgün davransınlar diyorsun ve aynı anda adamlara salak diyorsun bu anlaşıldı ise diğer hususa geçelim

2- selim abinin beni kollması gerkmez selim abinin böyle bir yükümlülüğü de yok ve hatta ne haddime selim abi benim ekürim olsun.

3- ***** sözün hususunda sana diyecek bir şey bulamıyorum... ****** karşındakinin pusup kaçması ile yorumlayarak sıvamışın

4- skyline ile tenergy 'nin farkı nedir diye 1000 kere yaz 1000 kere düzgün cevap alırsın. demek ki başka bir şeyler demişin ve sana da gereken cevap verilmiş. ve hatta hatırlıyorum "o zaman git skyline al" deyip gülümseme işareti koymuştum . en doğrusunu sen biliyorsun benden bu kadar demek gibi birşeydi bu. orada da hakaret yoktu. genelde kimseye uzun uzun laf anlatmaya çalışmam bildiğimi söylerim adam ısrar ediyorsa eyvallah derim.

 

yazılanları çarpıtmadan doğru düzgün okursan sana daha faydası dokunacağına eminim

aydınlanmamış bir konu kalmadı herhalde seninle ilgili. ettiğin küfürle baya bir hoş durdun forumda sakın silme böyle kalsın ve hatta bu kafayla devam et :3

şimdi bunu yollayıp atakan bilgili'nin gönderilerine cevabımı yazayım

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

şimdi selim abi benim ekürim değil ama belloponpon senin ekürin galiba. küfürü eden o kahvehanede gibi konuşan o ona yazman gereken şeyi bana yazmışsın. burdaki açmaz şudur. iki kafadar yazdığım mesajı okuyorsunuz ve kafalarınızın toplamı ne yazdığımı anlamaya yetmiyor öyle mi? öyle silin beni forum öldü muhabbetini de geçin. burada hep beraber yazıyoruz işte. ne forumun sahibiyim ne de sahiplerini yakınen tanırım. aynen dediğin gibi 5-6 kişi goygoy yapıyoruz eğleniyoruz. yorum yazsak birilerinin ağırına gidiyor vazgeçtik kimseye yorum da yazmıyoruz artık. en azından ben yazmıyorum. en fazla turnuva olduğunda forumdakilerin belki gözünden kaçmıştır diye maç paylaşıyorum daha da öte bir varlığım yok

 

forum sizin buyrun yazın. şu lastiği denedim şu tahtayı denedim artık ne bileyim ne yazarsan yaz. oynadığın masa tenisi videonu paylaş vs vb. ama onu da yapmıyorsun. ben yazmıyorsam kimse de yazmayacak mı diyorsun. çocuk gibi yumruk sallayıp büyüklerin seni ittiğinde ağlayayım mı diyorsun?

eyvallah haddimi aştım arkadaşının yazdığı şeyin içeriği ne bu başlıkla alakalı(hatta tam tersi bu tarz adamlar yüzünden birçok kişi yazmayı bıraktı, ersun bey'in, tsubasa nın yazdığını bir okuyun önce), ne de gerçeği yansıtıyordu. üzerine bir de salak demişti yazan kişilere. yine cevap yazmayabilirdim ama sonunda o cümleyi görünce tepem attı. yine de hakaret etmedim, dalgamı geçtim.

 

aslında hiçbir açıklama yapmam da gerekmiyor yürrrüü lafım dışında olan biten gayet açık olarak anlatılmış durumda ha bir de beloropon a bonibon demişim. vay efendim nasıl dermişim. önce neden öyle dediğimi bir anla sonra bana nasıl bunu dersin diye sorarsın. karşındakini anlamakla ilgili bir derdin yoksa yanlış anlama diye bir şey söz konusu zaten olamaz. ne isterse desin sen kendi bildiğini anlarsın. dengesiz sevanı bilen biliyor nasıl dersin diye mi sorayım şimdi?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   0 Üye, 0 Gizli, 16 Misafir (Tam liste)

    • Şu anda bağlı kayıtlı kullanıcı bulunmuyor

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..