Jump to content
Masatenisi.org Forum

Masa Tenisine Ilgi Neden Az? Ne Yapmalı?


NoKiMeN

Recommended Posts

Merhaba herkese,

Forumda yeniyim. Masa tenisini çok seviyorum ama amatör düzeyden bir adım ileri gidemedim. Çünkü bu (42) yaşıma kadar üniversitede başladığım bu aktiviteye -hiç düzenli olmayan bir şekilde- bulduğum fırsatları hobi olarak değerlendirmekten öte bir şey yapmadım, istesem de yapamadım çünkü başlıkta da belirttiğim gibi üniversite sonrasında etrafımda benim kadar ilgili kimse olmadı, kurs, eğitim, kulüp, turnuva vs. deneyimim yoktur.

 

Her zaman beni düşündürmüştür, neden bilardonun, okeyin, tavlanın (hemen ayağa kalkmayın, kıyaslama yapmıyorum :shock::bye: ) gördüğü ilginin yarısını bile masa tenisi görmemiştir bu ülkede? Belki çevremde, yakınlarımda iyi partnerlerim olsaydı ben de bu işi profesyonel dereceye olmasa da uzmanlık seviyesine getirmiş olabilirdim.

 

Peki asıl soru, ne yapmak gerekir?

 

Neden tek tük açılan özel masa tenisi salonları açıldığı gün kapanma gününü beklemeye mahkum kalmıştır? Bu kadar eğlenceli, bu kadar sağlığa, insanın zihin ve ruh dünyasına, insan ilişkilerine, sosyalleşmeye fayda sağlayacak bir aktivite/spor neden bu ülkede bu kadar geride kaldı? Neden sigaralı dumanlı (şimdi artık değildir çok şükür) kahve köşelerinde tarihi eser niteliğindeki masalara, izole bantla yapıştırılmış raketlere mahkum edildi bu güzide spor dalı.?

 

Neden m-a-s-a-t-e-n-i-s-i- nokta org gibi böylesine güzel ve akılda kalıcı bir forumda 80 milyonluk ülkeden 800 üye bile bulunamıyor?

 

Sadece imkan meselesi değil, sanırım biraz da genlerimizle alakalı olsa gerek. Yurt dışında yaşadığım uzun yıllar boyu evime gelen misafirimi salondan kaldırıp 3 metre ötede açık duran hazır masanın başına götüremiyordum, ya da binbir davet, rica, minnetle olabiliyordu ..O garip masam yıllarca yüzüme bakmıştır orada.

 

Çok şey yazılıp söylenebilir, sorular da çoğaltılabilir, öylesine içimden geldiğince bir şeyler yazayım istedim.

 

Şimdilik uzatmadan bırakayım. İnşallah konuyu doğru yere açmışımdır.

 

İlgili yere taşınabilir ya da gereksizse silinebilir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Oynayan insan biliyor zevkli olduğunu faydalı olduğunu, oynamayanda bilmiyor. Haliyle yanaşmıyor çoğu kimse.

 

Masa tenisinin kötü yanı kapalı biyerde oynanması. Kort tenisi rağbet fazlasıya iyi. Neden göz önünde oynanan bir spor. Adam gezmeye,yürümeye çıktığında bile kort tenisi oynayanı görebiliyor ama masa tenisi oynayanı göremiyor

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bu işin temeli bir beden eğitimi öğretmeni olarak belki klasik olacak ama ailede bitiyor sayın hocam...Aile yaşantısında sporun sihirli değnek olduğunu anlayamayan insanlar malesef sonraki dönemlerde sporla barışık bir hayat yaşayamıyorlar...Gel gelelim çocuk aileden çıktı okula başladı...Türkiye genelinde her il merkezinde (ilçe merkezlerine girmiyorum bile)kaç salon var,Kaç okulun salonu var... kaçı yalakalık kaçı gerçek spor için kullanılıyor...Hadi dedik para yok şu yok bu yok...en nihayetinde iş gene kaldı okullara...Kimse kırılmasın alınmasın ama egzersiz yapma oranlarına baktığımızda türkiyedeki egzersizlerin %60 ı masa tenisi ,Her okulda bir bazen iki masa...Bir okulda voleybol sahası olmayabilir,Futbol sahası olmayabilir ,Basket potası topu sahası olmayabilir ama her okul biraz sıkıştırırsa bir yada iki masalık hem yer bulur hemde para...Bu malzemeyi bulduk sıra geldi çalıştırıcılığa...Olayın hem psikomotor hemde mental boyutunu bilen öğretmenlere...Kaç beden eğitimi öğretmeni okullarda işlenen ve inanın bana mesleğin içinde olan biri olarak söylüyorum programlarda en çok yer kaplayan en fazla egzersiz açılan derse...Ne biliyo....Hiiiiççç...Öğrenmek ve öğretmek için ne yapıyoooo ...Hiiiiiççç...Açtıığı egzersizde okul müdürü ve öğretmenlerle maç yapıyo kiii çoğu zaman onu bile yapmıyor...Yani sayın hocam ben de sizin gibi bir dönem bu konuya çok kafa yordum...Ama en güzelide ne biliyormusunuz BAŞARDIM...Muhtarlardan işçilerden okul arkdaşlarımdan memleketteki bakkalımdan tutunda kolumun uzandığı heryerden önce maddi kısmını hallettim...Bir proje hazırladım...FAZLA ENERJİM SPORA...Okuluma kıyıda köşede kalmış camilere gönderilmiş ama üstüne karton kutu konmuş,Gençlik spor merkezlerinde pas tutmaya bırakılmış 7 masa ayarladım...Okulumdaki her öğrenciye bir tane çok uygun yollu raket aldım hediye ettim buldum tam 247 tane...Okulumuzun en geniş sınıfına laminant parke akıllı tahta ve bol spinli günler...Çok şükür okulumudaki öğrencilerin (Anket Sonuçlarına Göre) % de 80 i en çok masa tenisini seviyor...Takıldığı yerde açıyor akıllı tahtasını servis tekniklerine bakıyor ben acizane hepsiyle ayrı ayrı ilgilenmeye yetişmeye çalışıyorum...Bunların hepsi Bana lisede futbolcu ve profesyonel kayakçı olduğum halde masa tenisini sevdiren hocamın hediyesi...Yani sayın hocam bu işi önce çok seveceksiniz ve ben mutluyken böyle bir spora aşıkken neden diğerleride olmasın, daha çok olmasın sevdasında olacaksınız sevda olmayınca boş aşk olmayıncada içi dolmuyor...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Besyo hocam evet çok haklısınız iş ailede bitiyor ve insan öncelikle çok sevmeli ve sonra da sevdirmeye çaba göstermeli. Ancak sevdirebilmek için (avantajlarını biliyoruz da) sanırım önce dezavantajlarını bilip oralardan çalışmak gerekiyor. Konunun dağılmaması için biraz toparlayacak olursak,

 

Linkinmetin'in ve sugar23'ün dediği gibi kapalı yer mecburiyeti, malzemenin pahalı olması vs. aşikar. Bu konularda badmintonla kardeş sayılırlar ki onu bile masa olmadan voleybol sahasında oynuyorsunuz.
Bence diğer en büyük dezavantajları ;
1- Masayı etrafıyla birlikte düşündüğünüzde, özel girişimci için fazlaca alan gerektirmesi ve kira, vergi, stopaj, elektrik, ısıtma gibi giderlere çok yansıdığı için ticari faaliyete uygun olmaması. Adam neredeyse 4 metrekarelik yere çiğköfteci açabiliyorken 3 masa için koca bir salona niye parasını bağlasın?. Hem de masa tenisi gibi çok sevilen (!) bir konuda. Burada da bütün yük ister istemez yerel ve merkezi yönetimlere düşüyor.
2- Yönetimler bunu kar amaçlı bir iş değil de ülke sporuna ve gençlerin kazanılmasına yönelik bir yatırım olarak görmeliler.
3- Sadece yatırıma değil, tanıtım ve teşviğe de önem verilmeliler. Belki Türkiye'nin en güzel spor salonunu açıyorsunuz, ama iki sokak ötedeki adam "ben burda doğdum büyüdüm, hiç bilmiyorum" diyorsa hatayı o insana yüklemek bence kolaycılık olur.
4- Ne olursa olsun ülkemiz şartlarında fiyatlandırmada gelip tıkanıyor herşey. Fitness, voleybol, basketbol dahil tüm spor branşlarında üyelik sistemi yanında, kullan-öde imkanı da bulunmalı. Evinde ağırladığı misafirini "hadi gel senle bi saat masa tenisi atalım" diyebilmeli insan. Hayır spin atmayı bilmeseler de olur, malzemeler süper kalite olmasa da olur, eğer kuvvetler denk ise inanın siz ustalarımızın attığınız burgulu spinlerde aldığınız lezzetin, kesiğe paralel çaktığınızda duyduğunuz hazzın belki daha fazlasını alabilirler. O haz içinde oluşacak ki bir şekilde bir yerlerden başlasın, o da aşka gelsin, vay böyle birşey varmış desin, o da arkadaşlarını teşvik etsin.
Hem, hiç kimse bu işi doğarken öğrenmiyor, sonuçta hepimiz biliyoruz ki bir şey denenmeden bilinmez, bilinmeden sevilmez, sevilmeden yaygınlaşmaz.
yaygınlaşmadan da uluslararası başarı gelmez.
Eğer tamamen işi üyeliğe bağlarsak konuyu sadece "fanatik"lerin aralarındaki bir aktiviteye dönüştürmüş oluruz, "kardeşim bu işi biliyorsan, çok oynayacaksan üye ol gel, yoksa ayda bir gelme istemiyorum" dersen bu iş baştan kaybetmiştir zaten. Oysa tüm hedef, amatörleri, yeni ve sıfırdan öğrenmek isteyenleri bu spora dahil etmek olmalı.
Biraz yaratıcı olunabilir. Klasik saat ücreti her zaman olmalı. Üyelik diyorsan da aylık peşin üyeliği diyelim 5-20 saat aralığı için alırsın. Ayda 5 saati geçemezse kalanını iade edersin, 20 saati geçerse de ekstra (GSM'de dakika artırma gibi) ücret alırsın falan filan. Önemli olan az gelenden az, çok gelenden çok alabilmek.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Beş arkadaşımı zorla ama oyle böyle degil biraz da kandirarak goturebilmistim oynamaya çoğunun tepkisi de vay be iyimiş bu gelir oynarız olmasiydi .Bence Turkiye olarak önyargıliligimizi asamiyoruz herkes iki tane raket bi top bi masa diyince ne yapabilir diye düşünüyor ama işin içine girdikce güzellikler ortaya çıkıyor bence bunun tek cozumu önyargılı davranmayi kesip de bi deneyelim taraftari olmayla cozulur yoksa arkadaşın dedigi gibi asirlik masa bantli raketlerle olacak is degil. Birilerinin bu ise girişmesi şart.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Cevap çok basit.
Masa tenisini seyretmek nerdeyse kimseye zevk vermiyor (çoğunluktan bahsediyorum).

Özellikle de canlı olarak. Seyircisi olmayan bir spora da , istediği kadar sağlıklı, faydalı olsun; bizim devlet destek olmaz. İnsanlık adına güzel bir yatırım olsa da, devlet kafasına göre ölü yatırım olacak çünkü...

Futbolu veya basketbolu hiç oynamamış olsalar da bu sporları zevkle ve heyecanla izliyor insanlar. Ama masa tenisinde bu imkansız.

Salon/malzeme ücretleri yüksek oluşu kısmen etkili olsa da asıl etken değil. Bizim salonu işleten arkadaş mesela hiç bir zaman öğrencilere sorun çıkarmadı; verebilen verir, veremeyen de vermez. Ama 2 yıldır bir genç oyuncu bile göremedik.

Salona gelenler hep çalışan kesim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Aslında ailelere doğru anlatmak gerekiyor. İyi bir masa tenisi oyuncusunun istikbali garantidir. Türkiye de büyük illerde kuruluş arası masa tenisi müsabakaları yapılmaktadır. Şirketler bu müsabakalarda daha dereceler almak için iyi masa tenisi oynayanları şirketlerine almaktadırlar. Ben ailelere çocuğunuzu neden okutuyorsunuz diye soruyorum ve hepsi de istikbal için yanıtını veriyorlar. İstanbul için www.ikmtsd.org/ sitesini inceleyebilirsiniz. Ayrıca bir doktor arkadaşım bana spor yapmamış olsaydım iki defa kalp krizi geçirebileceğimi hatta bypas olmuş olabileceğimi söyledi. Yanı iyi bir masa tenisi oyuncusunun hem istikbali hem de sağlığının daha iyi olacağını ailelere anlatmak lazım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Kuruluşlar arası ligde genelde iyi oyuncuları antrenör oyuncu olarak transfer ediyorlar. İşe alma şeklinde çözüm üretene denk gelmedim henüz.

Aslında fena fikir değil. Kamu kurumu olmasaydık gözüme kestirdiğim 1-2 oyuncu vardı :)

 

Adana da ayrıca Çukurova ligi var. Oyuncu kalitesi olarak süper ligi pek aratmaz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Dün akşamki yarışmada üzücü bir gerçek bir kez daha gözler önüne serildi.

Yarışmacı sorulan bu 3.soruya çok hızlı ve emin bir şekilde "mavi-yeşil" cevabını vererek elendi.

post-21162-0-80245100-1425711704_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 weeks later...

Masa tenisi koskoca Ankara Belediyesinin resmi sayfasında (http://www.ankara.bel.tr/index.php?cID=2641) Sportif başlığı altında değil de, Sosyal ve Kültürel başlığı altında gösterilmişse, daha başka ne söylenebilir ki?

 

Bu başlık altında şunlar var bu arada dikkatinizi çekerim:

Sosyal ve Kültürel
  • Bilardo
  • Masa tenisi
  • Air Hockey
  • Seminer
  • Golf
  • Kütüphane
  • Zeka Oyunları
  • İnternet
  • Tiyatro
  • Halk oyunları
  • Kent Gezileri
  • Piknik
  • Müze Ziyaretleri
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yalnız masatenisi sportif başlığı altındada verilmiş.

Ama yiğidi öldür hakkını yeme, ankara b.b. son yıllarda açılan aile yaşam merkezleri sayesinde artık hatırı sayılır bir kitle tarafından oynanabiliyor. Şimdilik 8 merkez var ve her merkezde en az 1 tanesi ıtff onaylı olmak üzere (planette 3 ad.) 5 er masa bulunuyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Evet haklısınız ben önce alt tarafta görünce ikisinde birden olacağını düşünmediğimden üst tarafta görememişim. Ancak bu bile masa tenisine ne gözle bakılacağına tam karar verilemediğini gösteriyor.

Akıllarda hala air hockey gibi oyuncak masalarla eş tutma gibi bir durum söz konusu.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 5 weeks later...

Merhaba Arkadaşlar,

 

Evet ilginin azlığından şikayet ediliyor ama bir arkadaşın da yukarıda dediği gibi 80milyonluk nüfusu olan bir ülkede eminim gerekli yatırımlar ve bilinçlendirme çalışmaları yapılırsa ilgi artacaktır. Ülke nüfusunun yarısından çoğu hayatının bir bölümünde mutlaka futbol oynamıştır ve/veya oynamaya devam ediyordur -ki yine de Sabri reiz'e bir alternatif bulamıyoruz ve kimi zaman devşirme ortasahalar kullanıyoruz orası işin ayrı ironisi. Ama iş masa tenisi gibi sporlara geldiğinde sadece liselerde ilkokullarda çocukların ders aralarında zaman geçirdikleri bir eğlence haline geliyor. Bir ilçe de birkaç tane futbol okulu açılıp kendini idame ettirebilirken bir tane bile masa tenisi kursu açılıp profesyonel bir hoca bu işin başına getirilmiyor. Evet ekipmanlar diğer bir çok spora göre daha pahalı ama yukarıda da dendiği gibi yerel yönetim ve hükümetin bu tarz spor dallarına eğilimini değiştirmeleri gerekli en büyük sorun bence bu.

 

Türkiye'nin en büyük üçüncü kenti olan İzmir'in en büyük ilçelerinden biri olan Buca'da oturuyor diğer büyük ilçelerden biri olan Bornova'da eğitimimi sürdürüyorum. Ege Üniversitesinin kapalı spor salonu haricinde bu etkinliği yapabileceğiniz yer sayısı oldukça az.

 

İyi günler.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 5 months later...

Devlet Yatırımının Az Olduğu Bir Spor Dalı Malesef Masa Tenisi

Devlet İmkanları Artırsa Aslında Tutulacak bir spor oluyor masatenisi.

Tabi Birde Aile Etkisi var

Futbol Basketbol varken İnsanlar yönlendirmiyor ne yazıkki Masatenisine

Hal böyle olunca sayılı insanlar oynuyor ve biliyor

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Birsürü sebep var aslında ilginin az olmasının sebebi olarak,masatenisini oturupta futbol gibi izlemen için üst düzey oyuncuların oynaması gerekiyor futbolda halı saha kalitesinde futbolu da izlersin ama masatenisi amatör olunca izlenmesi zevkli olmuyor 1-2 vuruştan öteye gidemiyor vuruşlar. Oynayacak rakip bulması zor,onu bulsan mekan bulması zor. Kapalı alanda oynanan bir spor,iyi ışıklandırma gerekiyor ve masa gerekiyor. Futbol gibi açık alanda 2 taş koyup kale yapıp oynayamıyosun raket top masa kapalı mekan gerekiyor bende dahil olmak üzere çoğu kişi oynayacak kişi bulamıyor bu sebeplerden dolayı ve masatenisinden zevk alınması için spin atmak gerekiyor(savunma oyuncuların bahsetmiyorum). Yeni başlayanlar dümdüz vuruyorlar topa ve amaçsız zevksiz bir spor oluyor onların gözünde,spin atamadıktan sonra hiçbir anlamı yok bu sporun,spin atabilmek o seviyeye gelmek içinde uğraşmak gerekiyor ve ülkemizin insanlarının karakteri buna yatkın değil

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 months later...

Ve masatenisinden zevk alabilmek icin iyi bi ekipman,iyi bi top,iyi bi masa,genis alan lazim ve en onemliside masa tenisinde acemi olmamak lazim,spin atmayi bilmek lazim yoksa zevk vermiyor

Biraz aşk işi bu ya. Bizim belediyenin kursunda oynuyoruz. Sağolsun arkadaşlar süper raketlerin lastiklerini yediler, yavan bir raket kaldı. Bazen çin malı topuyla bazen de selex topla oynuyoruz. Raketleri çalınmadan önce 2 masa tenisi masası vardı şimdi 1 e düştü, top kaçmasın diye de masayı nerdeyse duvara dayadık. Servis atmakta bile zorlanıyoruz bazen ama tek bir gerçek var. Acayip zevk veriyor :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ve masatenisinden zevk alabilmek icin iyi bi ekipman,iyi bi top,iyi bi masa,genis alan lazim ve en onemliside masa tenisinde acemi olmamak lazim,spin atmayi bilmek lazim yoksa zevk vermiyor

Biraz aşk işi bu ya. Bizim belediyenin kursunda oynuyoruz. Sağolsun arkadaşlar süper raketlerin lastiklerini yediler, yavan bir raket kaldı. Bazen çin malı topuyla bazen de selex topla oynuyoruz. Raketleri çalınmadan önce 2 masa tenisi masası vardı şimdi 1 e düştü, top kaçmasın diye de masayı nerdeyse duvara dayadık. Servis atmakta bile zorlanıyoruz bazen ama tek bir gerçek var. Acayip zevk veriyor :)

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Masa tenisine neden ilgi az kendime göre değerlendireyim.
Öncelikle bunu özendirecek kişi, medya, yayın tarzı girişimler yok. Mesela televizyonda hep futbol görürüm ama şuana kadar masa tenisine hiç rast gelmedim. Belki televizyon izlemediğimdendir ama futbola rastladım.

Türkiyede masa tenisini temsil eden ünlü birisi yok.
İlgilenmediğim için olabilir diyenlere diyorum şimdi bunu, Tenisle aram yoktur ama federeri tanırım, futbolda hiç maç izlemem ama barcelonanın bir çok oyuncusunu tanırım gibi.

Araç gereç alet adevat çok çok pahalı. Adam akıllı bir top alacak gücüm bile yok. (Alırım almasına tabi ama sürekli bir şekilde almam gerektiği için çok cep yakıcı)

Raketler 50, 500, 1000 tl! Bunu görünce bile ürküyor insan. Herkesin maddi imkanı elverişli değil malesef.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

medyanın etkisi de çok büyük.. hatırlarsanız bir zamanlar hülya avşar tenisle anılır olmuştu.. bu kadının tenise çok katkısı olmuştur bana göre. masa tenisinin tenise göre on kat daha fazla oynanma potansiyeli vardır,,medya destek vermiyorsa sosyal medyayı kullanmamızın katkısı olur bence

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

ben Çorum'dayım yaşım 35. Burada masa bulamıyoruz oynayacak, çalışıyorum, saat 5 ten sonra gece 12 ye kadar bile oynarım. ama masa yok olan yerlerde gençlik merkezi var 2 tane masa var. gideceğimiz saatlerde diğer spor müsabakaları olduğu için bizi kabul etmiyorlar. çünkü küçük bir yer bile ayırmıyorlar. hadi bir şekilde fırsat oldu buldum masa ama oynayacak kimse yok bir partnerim var, ya mesai de ya da nöbet tutuyor. saatlerimiz uyuşmuyor. ilk önce yer temin edilmeli yer.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Spor yapan bir halk değiliz,futbolu izlemesi zevkli ve oynamasi zevkli oynamasi zahmetli de degil top buldunmu oynarsin o yuzden baya populer. Masatenisi çok farkli oynamasi çoğu kisiye zevk vermiyor,zevk verebilmesi için sabredip oynamayi spin atabilmeyi ogrenmek gerek. Ben mesela okulda masatenisi oynuyordum her tenefuste,aksamlari bile kalip oynuyodum beni görenler masatenisçi gibi seyler soyleyerek dalga geçiyorlardi,raketimi alip oynamak isteyenlere vermeyince "yemiycez raketini" diyorlardi. Ben niye vermiyorum masaya sürtüp duruyorlar yenilince raketi falan firlatiyorlar sayi kaybedince masaya vuruyolar,anlatiyorum raketin pahali olduğumu combo oldugunu vs soyluyorum ne farki var sanki diyorlar cahilliğin dibe vurmus hali. Okul bitti ve sonra gordugum arkadaslarimla konusurken masatenisi oynadigimi soyleyince hepsinden şu tepki geldi"sende taktın ha masatenisine" bu ne demek? Adamlar masatenisini tenefüste 5-10 dk oynanacak zaman geçirilecek birsey olarak goruluyor ilerletmenin takılacak birşey oldugunu dusunuyor. Kendisinin oynamasini ilerletmesini geçtim başkasinin bile oynamasini ilerletmesine tuhaf gözüyle bakiyorlar, Bu cahilliğin ve bakış acisinin degistirilmesi gerekiyor. Bu sporun futbol yada basketbol seviyesine gelmesini beklememek gerek tribun sporu degil cunku,çok zahmetli bir spor masa,yer,iyi ekipman,partner bulmasi vs zor şu an oynayacak birini bulsam 10 saat durmadan oynarim,2. Bi kişiye bağimlisin bu sporda en zahmetli sporlardan biri. Ayrica başka bir konu olarak bu spor tanitilmiyor hiç,yani ben combo raket diye birşeyin varligini bile bilmiyordum birtek bu sitede bilgi yaziyor yillarim hazir raketle oynamakla geçti siteleri gezerken masatenisi.com da combo raket diye birşey gordum ondan sonra olaya dahil olabildim hazir raket kullandigim senelere aciyorum

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 members

    • Bu sayfayı inceleyen kayıtlı kullanıcı yok
  • Çevrimiçi Kullanıcılar   1 Üye, 0 Gizli, 9 Misafir (Tam liste)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu sitede size daha iyi yardımcı olabilmek için çerezler kullanılır. Çerez ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz, veya devam ederseniz çerez kullanımını kabul etmiş sayılırsınız..